50 uur Vinyasa Yoga Docenten Opleiding

De Arhanta 50 uur Vinyasa Yoga Docenten Opleiding is een vervolgopleiding voor docenten die hun kennis en vaardigheden in het lesgeven willen uitbreiden met Vinyasa Yoga. Deze 1 week durende 50 uur opleiding voor het behalen van een Vinyasa Yoga certificaat is geschikt voor afgestudeerden van Arhanta Yoga alsook voor mensen die afgestudeerd zijn bij een andere school en traditie.

De term vinyasa is een samenvoeging van twee woorden: Nyasa wat “plaatsen” betekent en vi wat betekent “op een speciale manier”. Het wordt vaak geïnterpreteerd als een yoga practice met een bepaald thema of doel bestaande uit houdingen die elkaar vloeiend opvolgen. Er zijn evenveel verschillende versies, lesopbouwen en definities van Vinyasa Yoga als er docenten zijn. Vinyasa Yoga is een freestyle yogastijl zonder een bepaalde strekking of guru. Tijdens deze korte en intensieve Vinyasa Yoga Docenten Opleiding leert u 3 basis benaderingen begrijpen in het opstellen van Vinyasa Flow lessen.

vinyasa website2

Over het algemeen is een Vinyasa Flow les uitdagend, gefocust op een aanhoudende Ujjayi ademhaling, en voortdurend evoluerend naarmate je practice vordert. Er is geen vaste reeks van houdingen, elke les kan verschillend zijn. Het basis idee van Vinyasa Yoga is de ruimte te geven om een uitgebreid gamma aan oefeningen van verschillende tradities te ontdekken en deze aan elkaar te rijgen op een vloeiende en dynamische manier. Je kan hierbij houdingen gebruiken van de Hatha Yoga traditie en van de eerste, tweede en derde serie van Ashtanga Yoga.

Tijdens de 50 uur intensieve Vinyasa Yoga Docentenopleiding leert u dagelijks Vinyasa Yoga lesgeven en corrigeren. U bestudeert de juiste alignment van de basis houdingen in detail en leert hoe veelvoorkomende fouten op te merken en te corrigeren. Vinyasa Yoga (soms ook Power Yoga genoemd) is fysiek uitdagend en u zal vaak bepaalde elementen van de les moeten aanpassen om de les toegankelijk te maken voor uw cursisten. Tijdens deze 1 week durende intensieve opleiding leert u hoe de les aan te passen naar een meer Easy Vinyasa Flow niveau en hoe nog meer individuele aanpassingen aan te bieden waar nodig.

Tijdens de opleiding zal u:

 • verschillende Vinyasa Yoga reeksen dagelijks beoefenen,
 • de filosofie en geschiedenis van Vinyasa Yoga leren begrijpen,
 • meditatie en pranayama dagelijks beoefenen,
 • begrijpen hoe veelvoorkomende blessures te voorkomen en hoe aanpassingen te bieden voor veelvoorkomende (rug)blessures.

U zal volgende vaardigheden in het lesgeven aanleren:

 • Vinyasa Flow lessen instrueren,
 • De onderdelen van Vinyasa Flow (bv. Zonnegroet) aanpassen aan verschillende niveaus,
 • Aanpassen en corrigeren tijdens een Vinyasa Yogales,
 • Vinyasa les opbouwen voor verschillende lesdoelen en niveaus.

Volgens de laatste internationale standaarden worden alle yoga docenten aangemoedigd om iedere 3 jaar minstens 30 uur opleiding te volgen om hun kennis te onderhouden en te verdiepen.

vinyasa website1

Hoe een dag eruit ziet

1 week Vinyasa Yoga Docenten opleiding met verblijf

06:00Ochtendmeditatie
07:00Ontbijt
08:15Hoe lesgeven
11:30Lunch
12:00Karma Yoga
13:00Lezing
15:15Yoga asana les
17:30Avondmaal
19:00Meditatie, Gesprek
20:30Kruidenthee
21:30Lichten uit

50 uur Vinyasa Yoga Docenten Opleiding – Data

Een keer per jaar organiseren we de 50 uur Vinyasa Flow opleiding in de Arhanta Yoga Ashram in Nederland. Deze 1 week durende opleiding met verblijf vindt plaats in onze ashram in Nederland van:

7 mei – 13 mei 2018Beschikbaar

Kosten voor de 50 uur Vinyasa TTC met verblijf

AccommodatieKosten (In Euro)
Slaapzaal850
Tweepersoonskamer950
Privékamer1050

*Inclusief alle lessen, accommodatie, 3 maaltijden per dag en handboek

vinyassa website4 300x200

vinyasa website3 300x200

Criteria voor deelname

 • Basis begrip van het Engels.
 • Kennis en ervaring met yoga (ongeacht welke stijl) is aangeraden. (Deze opleiding is ook toegankelijk voor cursisten met een regelmatige yoga practice, die hun kennis van Vinyasa Yoga willen verdiepen. Het is belangrijk om te weten dat deze 50 uur opleiding geen vervanging is voor de 200 uur yoga docenten opleiding.)
 • Interesse en ambitie om te groeien en te leren.
 • Mentaal en fysiek fit genoeg zijn om de opleiding te volgen.

Locatie

De 50 uur Vinyasa Yoga Docenten Opleiding vindt plaats in de Arhanta Yoga Ashram in het zuid-oosten van Nederland, nabij Arnhem. De Arhanta Yoga Ashram is gelegen op het platteland temidden van uitgestrekte groene velden en is hierdoor de ideale plek voor (zelf)studie. De ashram biedt ruimte voor maximaal 35 cursisten.

Arhanta Yoga Ashram Nederland 385x220-300x171-1

Certificaat

Bij het succesvol afronden van de opleiding ontvangt u een certificaat van deelname aan de 50 uur Vinyasa Yoga Docenten Opleiding. Deze kunt u laten meetellen in uw vervolgopleiding.

Registratie

Voor inschrijving, gelieve het inschrijvingsformulier in te vullen en per email te sturen naar ttc@arhantayoga.org.

Voor meer informatie, neem contact op via info@arhantayoga.nl.