Arhanta Yoga Tilburg

Arhanta Yoga Tilburg doceert traditioneel Hatha Yoga volgens de klassieke Indiase leer.  Wij volgen de traditie van Swami Sivananda en Swami Vivekananda. De yoga lessen vinden een balans tussen ontspanning en inspanning en helpen het lichaam en geest te herstellen.

Yoga lestijden en tarieven

Les structuur

Om een maximaal voordeel uit de yoga lessen te halen, hebben wij deze gestructureerd op manier die ons lichaam voorzichtig leidt van ontspanning naar fysieke activiteit en weer terug naar ontspanning. Op deze manier helpen wij ons lichaam fysieke gezondheid, controle, geestelijk evenwicht en spirituele groei te bereiken.

Onze Yoga lessen bestaat uit drie delen:

1.      Initiële ontspanning en ademhalingsoefeningen
gentle-yoga-tilburgWij beginnen met een korte ontspanning, gevolgd door Pranayama (ademhalingsoefeningen). Door gebruik te maken van verschillende ademhalingstechnieken leren wij prana (levensenergie) in onze lichaam te beheersen. Het verhoogt vitaliteit, versterkt immuniteit, verwijdert giftstoffen en geeft innerlijke vrede, ontspanning en mentale helderheid.

2.      Surya Namaskar en Yoga asana
yoga-les-in-tilburgWij vervolgen met Surya Namaskar (Zonnegroet), een opwarmingsoefening die bestaat uit twaalf stappen die in een ononderbroken en soepele beweging worden uitgevoerd. Hiermee warmen de wervelkolom en spieren op.
Beoefening van yoga asana (een vaste en comfortabele houding) vormt een ander deel van onze lessen. De focus ligt hierbij op het verhogen van de flexibiliteit van de ruggengraat. We oefenen langzaam om mentale focus te verkrijgen en bewust begrip van elke beweging te ontwikkelen. Daarbij houden we een pose voor bepaalde tijd aan en concentreren ons op ademhaling en stilte in ons lichaam. We wisselen houdingen af met een korte ontspanning om ons lichaam rust te geven.

3.      Eindontspanning
yoga-center-netherlandsHet laatste deel van onze lessen bestaat uit een diepe ontspanning. Omdat iedere actie, bewust en onbewust, energie verbruikt, hebben we ontspanning nodig voor fysieke en mentale gezondheid. Zonder goede ontspanning raken ons lichaam en geest uitgeput en worden we inefficiënt. Daarom leiden we ons lichaam en onze geest tot volledige ontspanning en worden we wakker vol energie en innerlijke rust.

Bijzondere kenmerken van Arhanta Yoga lessen Tilburg

  • Klassieke authentieke Hatha yoga lessen
  • Persoonlijke aandacht en begeleiding
  • Perfect evenwicht tussen fysieke uitdaging en mentale ontspanning
  • Ervaren en toegewijde docenten
  • Kleine groepen en individuele aandacht
  • Lessen voor beginners en gevorderde studenten
  • Vriendelijke en gezellige sfeer

Yoga lestijden en tarieven

FAQ : Arhanta Yoga Tilburg

1.      Ik zou een yoga les willen proberen maar ik heb dat nog nooit gedaan. Heb ik hier ervaring voor nodig?

Antwoord: Om onze yoga lessen te kunnen volgen heb je geen ervaring nodig. Het enige wat je nodig hebt is het verlangen om te oefenen en onze ervaren docenten zullen je daarmee begeleiden.  Wees niet bang om te proberen en vragen te stellen en je zult snel vooruitgang zien.

2.      Ik heb bepaalde gezondheidsproblemen. Mag ik nog steeds yogalessen volgen?

Antwoord: Ja, je kunt hiermee yoga lessen volgen. Yoga kan zelfs heel heilzaam zijn voor mensen met gezondheidsproblemen of mensen die te maken hebben met veel stress.

Regelmatige en correcte beoefening van pranayama’s (ademhalingsoefeningen) en asana’s (vaste houdingen) in combinatie met diepe ontspanning helpt ons lichaam in een goede fysieke conditie te houden en brengt vrede en evenwicht in onze gedachten.

Echter, informeer altijd onze docenten over je gezondheidsproblemen of zwangerschap om onnodige schade te voorkomen.

3.      Wat maakt yoga zo bijzonder?

Antwoord: Yoga concentreert zich op oefeningen die de conditie van de wervelkolom verbeteren, hormoon klieren stimuleren en interne organen masseren. Het is een uniek kenmerk waarin yoga zo verschilt van gewone fitness training.

Naast fitness, biedt yoga vele andere voordelen. Het verbetert onze gezondheid, vermindert stress, verbetert de slaap, vertraagt ​​het verouderingsproces en brengt een positief gevoel in ons leven.

4.      Wat heb ik voor yoga les nodig?

Antwoord: Voor een yoga les heb je een yoga mat en comfortabele kleding nodig.

In onze studio bieden wij yoga matten, kussens, houten zitblokken en dekens aan om ervoor te zorgen dat onze studenten maximaal comfort tijdens de lessen krijgen. Echter, om hygiënische redenen vragen wij onze studenten een eigen badhanddoek mee te brengen om de studio matten schoon en voor iedereen te gebruiken te houden.

Je kunt naturlijk ook je eigen mat gebruiken als je wilt.

5.      Wat kan ik verwachten van een les bij Arhanta Yoga Tilburg?

Antwoord: Wij doceren klassieke Hatha yoga. Je kunt een gestructureerde les van goede kwaliteit met persoonlijke aandacht en begeleiding in een vriendelijke en gastvrije sfeer verwachten.

Yogales in Tilburg
Yogales
Date Published: 08/06/2013
Heel goed yogales met Arhanta Yoga Tilburg.
5 / 5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *