Bezienswaardigheden-in-khajuraho

De Arhanta Yoga Ashram bevindt zich 10 km buiten de oude stad van Khajuraho in de Indiase deelstaat Madhya Pradesh. De omgeving van de Ashram is ideaal voor wandelingen door de bergen die een mooi uitzicht biedt op de natuur en de zonsopgang.

De tempels met hun erotische afbeeldingen en beeldhouwwerken zijn meestal het eerste waar men aan denkt als het over Khajuraho gaat, dit kleine dorpje heeft echter zoveel meer te bieden.

KhajurahoKhajuraho is een populaire bestemming voor toeristen. De stad van Khajuraho ligt 395 km ten zuidwesten van Agra en is omringd door de prachtige bergen van Chhatarpur. Khajuraho heeft 22 wereldberoemde temples, die bekend zijn vanwege de gedurfde artistieke uiting van de afbeeldingen en de opvallende architectuur. De monumentengroep van Khajuraho staan sinds 1986 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De meest bekende tempels zijn: De Kandariya Mahadeva tempel, de Lakshmana tempel en de Devi Jagadambi tempel.

Tempels Khajuraho

 

 

 

 

 

Khajuraho vervult de behoeften van elke individuele toerist. Voor degenen die de aristocratische en culturele geschiedenis van de stad willen opgraven, heeft Khajuraho veel verschillende schatten verborgen, zoals forten, paleizen en museums. Voor degenen die de voorkeur leggen bij het ontdekken en bewonderen van de omgeving, zijn er miraculeuze meren, wonderbare watervallen en reusachtige rotsen die elke natuurliefhebber zullen charmeren. Voor de echte waaghalzen zijn er wildreservaten en natuurgebieden waar er unieke dieren te vinden zijn. Maar ook voor de alledaagse toeristen die gewoon even een pauze willen van een hectische leefstijl of de grote, drukke steden is Khajuraho een ideale plek om te bezoeken. De stad heeft veel vredige plekken met een prachtig uitzicht op de natuur die het mogelijk maken om het hoofd te legen en te genieten van het hier en nu.

Hieronder vindt u voorbeelden van prachtige plekken die er in Khajuraho te vinden zijn:

Benisagar and Ranguan LakesLake Benisagar ligt op 11 km afstand van Khajuraho, in tegenstelling tot Lake Ranguan dat zich op een afstand van 25 km bevindt. Beide betoverende meren bieden de mogelijkheid om met een boot te varen en zijn de perfecte plek om een korte picknick te houden. De Benisagar Lake ligt dichtbij de Khuda River en verstrekt een goed uitzicht over het landschap. De Ranguan Lake is een goede plek om in de avond te bezoeken en een nacht te blijven slapen.

Benisagar Meer

 

 

 

Raneh Falls20 km van Khajuraho vindt u Raneh Falls, bekend om de gigantische en indrukwekkende rotsen, gelegen bij de Ken River. Naast de puur kristallen en granietachtige ravijn – welke 5 km lang en rond de 3 meter diep is, variërend in de kleuren roze, rood en grijs – zijn er verscheidene seizoenswatervallen te vinden in de bosrijke omgeving. Hierdoor is Raneh Falls ook zeker een geschikte plek voor een picknick met een adembenemend uitzicht.

Raneh Falls

 

 

 

 

 

Ken Gharial Sanctuary24 km van Khajuraho bevindt zich het Ken Gharial reservaat. Dit is de beste plek om krokodillen te bewonderen in hun natuurlijke omgeving. Het angstaanjagende uiterlijk door de vlijmscherpe tanden klaar om u te verzwelgen komt niet overeen met de gedragsmatige kenmerken van deze krokodillen die bekend staat om hun, over het algemeen, vreedzame karakter. Echter adviseren we u uiteraard afstand te houden.

Ken Gharial Sanctuary

 

 

 

 

Rajgarh Palace25 km van Khajuraho is het 150-jaar oude Rajgarh Palace gelegen, aan de voet van de Maniyagarh hills. Het paleis wordt ook wel het Khajuraho Fort Palace genoemd en is gebouwd door koning Shatrujit Bundela. Doordat het paleis zich bevindt aan de rand van de heuvels, kunt u al van ver een glimp opvangen de architectuur in de stijl van Bundela.

Rajgarh Palace

 

 

 

 

 

Pandava Waterfalls30 km van Khajuraho vindt u prachtige watervallen van ongeveer  30 meter hoog, gelegen bij de zijrivier van de Ken River. De watervallen zijn vernoemd naar de vijf Pandava broers – bekend van een episch vers van Mahabharata – doordat er wordt geloofd dat de gebroeders tijdens hun verbanning het meeste tijd heeft doorbracht op deze plek. De overblijfselen van heiligdommen en grotten waarmee de legendes worden herdacht, zijn te zien rondom de vijver beneden aan de waterval. De Raneh Falls bevindt zich in de buurt van de Pandava watervallen.

Pandav Falls

 

 

 

 

 

Panna National ParkVanaf Khajuraho bent u met een autorit van 30 minuten bij het befaamde en schitterende Panna National Park. Dit park is rijk aan een gebied vol wilde natuur met hoogtepunten als luipaarden, wolven, wilde zwijnen, beren, cheeta’s, Indiase vossen en stekelvarkens. Naast deze unieke diersoorten is de natuur niet minder uitnodigend met teakbossen en een panoramische landschap van het reservaat dat diepe kloven en weelderige groene valleien heeft. Door de hete zomers blijft het park gesloten van juni tot oktober.

Panna Nationaal Park

 

 

 

 

 

 

Dhubela MuseumOp weg naar Jhansi en op een afstand van 57 km van Khajuraho is het Dhubela museum gesitueerd. Het museum heeft een zeldzame collectie van Bundelkhandi artifacten en ontelbare sculpturen van de Shakti cult. Daarnaast bestaat de collectie uit vele andere secties, zoals kleding, schilderijen en een wapenkamer.

Dhubela Museum

 

 

 

 

 

Ajaygarh FortOp 80 km afstand van Khajuraho is de Ajaygarh Fort gelegen op een hoogte van 688 meter. Dit fort is een overblijfsel van het kapitaal van Chandela tijdens de donkere tijden, voordat het regeringsstelsel eindigde. Gelegen aan de grens van de mooie Vindhya heuvels heeft het een prachtig uitzicht over de Ken River. Het fort staat alleen op de top van een heuvel in het district van Panna en is gemakkelijk te bereiken vanaf Khajuraho.

Ajaygarh Fort

 

 

 

 

 

Kalinjar Fort100 km van Khajuraho staat de Kalinjar Fort die even oud is als de Gupta periode en is gewonnen door Shri Yashovarman, de heerser van Chandela, in de 10de eeuw. Het fort bevindt zich op een geïsoleerde en rotsachtige heuvel aan het einde van het Vindhyagebergte en bestaat uit verschillende tempels gedateerd uit de Gupta dynastiek van de 3de-5de eeuw.

Kalinjar Fort