Online cursussen een win-win voor zowel studenten als cursusmakers

12 redenen waarom online cursussen gunstig zijn voor studenten en cursusmakers

De online cursusmarkt is groot en wordt elke dag groter. Studenten profiteren ervan, net als professionals die cursussen van hoge kwaliteit maken. In feite is online leren waarschijnlijk de grootste revolutie in de onderwijswereld van vandaag.

In 2013 volgde 45% van de studenten minstens één online cursus, volgens het College Explorer-rapport uit 2013. [1] Dit betekent dat de studenten van toen de professionals zijn. Professionals in 2019 zijn gewend om online te leren en zelfs meer; ze verwachten kwalitatief hoogwaardige cursussen te kunnen volgen die hun carrière naar een hoger niveau tillen. Deze ontwikkeling resulteert in steeds meer online cursussen, die een professionele voorsprong en specifieke vaardigheden bieden voor cv’s. Het is een win-winsituatie voor zowel studenten als cursusontwikkelaars. Bedenk hoe het ontwikkelen van een online cursus een geweldige kans is voor professionals om nog een financieel draagvlak te creëren. De voordelen zijn doorlopend, daarom hebben we een lijst voor je gemaakt

6 redenen om een online cursus te volgen

1. Studeer op je eigen plaats en tempo

Online cursussen kunnen altijd en overal worden ingeschreven. Geniet van het comfort van uw eigen huis of de coffeeshop in de buurt. Ook ben je niet afhankelijk van het aantal aanmeldingen (min / max aantal studenten), wachtlijsten en zijn er geen reisproblemen. Je kunt in je eigen tempo studeren en leren gemakkelijk combineren met je werk, gezin en sociale leven.

2. Groei als een professional

Door nieuwe vaardigheden en kwalificaties toe te voegen, zonder tijdrovende traditionele studies te hoeven volgen, kun je in hoog tempo groeien als professional. Door specifieke vaardigheden en trending topics toe te voegen aan je cv blijf je interessant op de arbeidsmarkt en kun je je inkomen of salaris positief beïnvloeden. En door jezelf (online) te blijven opleiden, krijg je nieuwe kansen. Bijvoorbeeld bij het solliciteren naar een nieuwe baan.

3. Profiteer van zowel e-learning als traditionele lesmethoden

Waarom niet het beste van beide hebben? Kies voor online cursussen met live opnames van inspirerende docenten. Op deze manier profiteert u van hun lesvaardigheden en enthousiasme zonder dat u hoeft te reizen en een les bij te wonen.

4. Bespaar geld

U kunt behoorlijk wat geld besparen door online een cursus te volgen. Er zijn minder boeken nodig omdat er veel bronnen online te vinden zijn. Vaak is vereist cursusmateriaal zoals studieboeken gratis online beschikbaar. U heeft geen reiskosten. Er zijn geen overnachtingskosten. Dit alles levert een aanzienlijke besparing op.

Online cursus

5. Online cursussen zijn goed georganiseerd

Met behulp van moderne multimedia-onderwijstechnieken en -hulpmiddelen zijn online cursussen goed georganiseerd in vergelijking met traditionele cursussen. Zoeken naar onderwerpen is eenvoudig en u kunt uzelf vaak testen door een quiz te doen. En aangezien online cursussen constant worden gemaakt en constant worden bijgewerkt, verspilt u geen kostbare tijd aan het bestuderen van verouderde informatie.

6. Online studeren is persoonlijk

Dit klinkt misschien controversieel, maar heel vaak bieden online cursussen direct contact met de maker van de cursus. Denk hierbij aan het indienen van vragen en opdrachten en het ontvangen van antwoorden en feedback.

6 redenen om een online cursus te maken

1. Steeds meer mensen leren online

Als gevolg van digitalisering leren tegenwoordig enorm veel mensen online. Dit betekent dat er een grote doelgroep voor u is om waardevolle online cursussen voor te creëren. Onderwijs is toegankelijk geworden voor een breed publiek. Mensen van over de hele wereld kunnen profiteren van jouw expertise en onderwijsvaardigheden.

2. Eenmalige inspanning, stabiel passief inkomen

Denk je vaak na over een manier om extra inkomen te genereren? Online cursussen maken kan de oplossing zijn! Het creëren van een online cursus van hoge kwaliteit is een eenmalige inspanning en door de cursus herhaaldelijk te verkopen, verzekert u zich van een stabiel passief inkomen. Op deze manier wordt het gemakkelijk om uw expertise om te zetten in een extra inkomen. Wist je dat het verkopen van een online cursus veel meer lonend is dan bijvoorbeeld het verkopen van een boek?

3. Deel uw kennis en praktijkervaring met andere professionals

Waarom moeite doen om uw kennis te delen? Het geeft veel voldoening om je passie en praktijkervaring te kunnen delen met andere professionals en enthousiastelingen. Het helpt je eigen kennis te verdiepen en brengt je begrip naar een dieper niveau.

4. Word een autoriteit in uw vakgebied

Werken met een professioneel online platform dat al autoriteit en een publiek heeft in uw nichemarkt, is de juiste keuze. Als u uw cursus op een dergelijk platform lanceert, wordt u al snel een autoriteit op uw vakgebied. En als je eenmaal op deze reis bent, zal het je motiveren om als professional te blijven leren en ontwikkelen, en op de hoogte blijven van het onderwerp, zoals een autoriteit dat doet.

5. Draag bij aan een betere wereld

Als professional op het gebied van holistische gezondheid, fitness en welzijn draag je bij aan een betere wereld. Door uw kennis online te delen, kunnen zoveel meer mensen hiervan profiteren.

6. Laat uw bedrijf groeien

Door online cursussen te creëren en miljoenen mensen over de hele wereld te bereiken, heeft u een geweldige kans om uw bedrijf op te schalen. Denk aan het uitbreiden van uw e-maillijst met abonnees, uw lijst met volgers, het uitbreiden van uw dienstenaanbod en het creëren van nieuwe producten.

Online cursus

Conclusie

Als ondernemers in de yoga branche hebben we begin 2016 zelf de online cursusmarkt verkend en verschillende online yoga cursussen opgezet. Geïnspireerd door het overweldigende succes van onze online cursussen hebben we nu een ontmoetingspunt gecreëerd voor andere zorgprofessionals en experts om inkomsten te genereren en te genereren uit professionele e-learningcursussen op het gebied van holistische gezondheid en fitness.

HoliUni, het online ontmoetingspunt voor holistisch onderwijs, is een onderneming van Arhanta Yoga Ashrams . Wij zijn een gereputeerde internationale yoga lerarenopleiding met yoga ashrams in India & Nederland. Sinds 2009 zijn meer dan 4000 yogadocenten afgestudeerd aan onze scholen.

Wil je erin springen?

Heeft u de feiten gelezen? Ben je geïnspireerd geraakt door onze reis? Heeft u kennis om te delen? Ben je nieuwsgierig naar deze geweldige opkomende markt en creëer je een cursus? Neem contact op met ons Content Strategy Team om de opties te bespreken. We kijken ernaar uit om samen te werken met professionals over de hele wereld. Neem contact met ons op via info@holiuni.com

[1] www.refuelnow.com

Subscribe now to receive our series of short e-books

Our E-books

Subscribe to our mailing list and receive a series of short e-books

[thrive_leads id='430486']