4 richtlijnen om een ​​goede omgeving te creëren in je yogales

Wanneer u een yogales geeft, is het eerste wat mensen zien wanneer ze uw klas binnenkomen, de setting van de klas. Dit zorgt meteen voor een bepaalde sfeer en zet de energie in de klas. En tijdens een yogales is de energie erg belangrijk. Ook al geeft een yogaleraar prachtige lessen, als hij of zij niet de juiste klasomgeving biedt, zal de leraar hoogstwaarschijnlijk niet het gewenste effect met de studenten bereiken. Hieronder vind je enkele tips voor het creëren van een rustige en ontspannende yoga-omgeving in je lessen om je studenten maximaal voordeel te geven en je lessen vol en succesvol te houden.

Yogadocenten opleiding klasse instelling

1. Instelling van de klas

Het eerste belangrijke aspect bij het creëren van een klassensfeer is de setting van je klas. Waar positioneer je jezelf als leraar en waar plaats je de matten van je leerlingen? Sommige yogadocenten vinden het ongemakkelijk om hun studenten te vertellen waar ze hun matten moeten plaatsen. Als gevolg hiervan plaatsen mensen hun yogamat op een ongeorganiseerde en chaotische manier. In deze situatie zal niet alleen de matstructuur chaotisch zijn, maar voor sommige mensen zal het ook een rusteloze energie creëren en zullen ze het moeilijk vinden om te ontspannen in dit soort omgevingen. Als leraar van de klas heb je de controle over je klas, dus bepaal je waar je studenten hun yogamat plaatsen. Als je je niet op je gemak voelt om mensen te vertellen hoe ze zichzelf moeten positioneren, kun je zelf yogamatten voorzien en deze neerleggen voordat studenten de yogahal binnengaan. In deze situatie kunnen studenten oefenen op de matten die u verstrekt of hun eigen matten bovenop de uwe plaatsen. Je klas ziet er gestructureerd en duidelijk uit en het creëert automatisch een ruimte waar mensen kunnen kalmeren en ontspannen. In de buitenwereld is overal chaos. Waarom biedt u uw studenten geen plaats aan zonder chaos? Een plaats waar ze kunnen kalmeren en ontspannen. Om een ​​rustgevende sfeer te garanderen is het ook aan te raden om minimale decoratie te gebruiken. Kaarsen, zacht licht en een kleine hoeveelheid decoratie kunnen leuk zijn, maar probeer de indrukken tot een minimum te beperken.

2. Wierook … ja of nee?

Een veelgestelde vraag bij het opzetten van een yogales is of je wierook moet gebruiken of niet. Misschien ben je wel naar yogalessen geweest waar de kamer klein is en de wierook tijdens de hele oefening brandt. De kamer wordt rokerig, de geur is te sterk en na een tijdje voel je je gewoon verstikt. Dit is hoogstwaarschijnlijk niet de sfeer die u neer wilt zetten. Het gebruik van wierook kan heel fijn en ontspannend zijn. Als je echter besluit om wierook te gebruiken, is het raadzaam om de wierook ten minste 30 minuten voor aanvang van je les te verbranden en ervoor te zorgen dat de rook is verdwenen voordat de studenten de yogaruimte binnengaan. Een zachte geur van wierook kan heel rustgevend zijn, maar het is ook belangrijk dat de lucht fris en vol zuurstof is. Tijdens yoga-oefeningen kun je ook wat ademhalingsoefeningen doen die frisse lucht nodig hebben.

yoga docent tips instellen

3. Achtergrondmuziek

Muziek gebruiken in je yogalessen is geen must, maar het kan een handig hulpmiddel zijn om mensen naar een diepere ontspanning te leiden. Als je muziek in je lessen gebruikt, moet je het volume tot een minimum beperken. De keuze aan ontspannende muziek is eindeloos dus je vindt vast wel iets dat bij je past. Houd er rekening mee dat zachte instrumentale muziek en natuurgeluiden zeer effectief zijn. Welke muziek u ook besluit te gebruiken, zorg ervoor dat het een zeer zacht en subtiel achtergrondgeluid is. Het mag niet zo hard zijn dat het storend wordt en in conflict komt met je eigen stem.

4. Wees je bewust van je persoonlijke kijk

Misschien is dit niet iets dat je zou beschouwen als een element in het creëren van sfeer, maar ook jou kijk kan invloed hebben op de klasenergie. Je kleding maar ook je sieraden, make-up, haren, etc. laten veel over jezelf zien maar stralen ook een bepaalde energie uit. Felle kleuren, veel decoratie, etc. kunnen buiten heel mooi zijn, maar in een yogales is het misschien te actief en storend. Daarom wil je het misschien simpel houden. Mensen krijgen constant veel indrukken in de buitenwereld. In een yogales is het raadzaam om de input en indrukken van mensen te verminderen. Hierdoor kunnen ze hun focus naar binnen richten en de geest kalmeren. Er worden minder indrukken verkregen door een schone, eenvoudige kamer met minimale decoratie te creëren, maar deze omvat ook eenvoudige kleding, minimale make-up en nette haren. Een simpele truc is om een ​​specifiek “uniform” te houden voor je lessen. Dit bespaart u de moeite om elke keer dat u lesgeeft na te denken wat u moet dragen en voor de studenten wordt het een vast en geruststellend element in hun klas.

Als je yogaleraar wilt worden, wil je misschien een yoga lerarenopleiding volgen in India of Europa .

Voor degenen die al een 200 uur yoga docentencertificaat hebben, organiseren we ook een 300 uur yoga lerarenopleiding per jaar.