7 tips voor het openen en runnen van een succesvolle yogastudio

succesvolle yogastudio

Het openen en runnen van een succesvolle yogastudio is voor veel docenten een droom. Als u overweegt uw eigen studio te runnen, zijn er misschien veel vragen bij u opgekomen. Wat moet je doen om je eigen yogastudio succesvol te starten en te managen? Hieronder vind je 7 tips voor het openen van een succesvolle yogastudio.

1. Beslis over een duidelijke missie en visie voor je yogastudio

Je onderliggende visie voor het openen van een yogastudio is essentieel voor het succes ervan. Dus de eerste stap is het creëren van een duidelijke visie en missie voor je yogastudio.

Visie geeft richting waar we in de toekomst naar streven. Het is ambitieus, vooruitstrevend en creatief. Een visieverklaring schetst WAAR je wilt zijn. Communiceert zowel het doel als de waarden van de organisatie. Een mission statement vertelt over HOE we zullen komen waar we willen zijn. Het definieert het doel en de primaire doelstellingen met betrekking tot de behoeften van onze klanten en teamwaarden.

Bij het maken van uw visie en missie kunt u nadenken over de volgende vragen:

  • Wat zijn mijn persoonlijke sterke punten en kwaliteiten? ( Wees eerlijk, maar niet bescheiden, als je je vaardigheden noteert.)
  • Wat zijn mijn kernwaarden?
  • Wat zijn mijn ambities? Waar zie ik mezelf en mijn yogastudio over 10 jaar?
  • Wat is succes voor mij?

Door een duidelijke visie en missie vast te stellen, worden toekomstige beslissingen veel gemakkelijker. Beslissingen zoals welke lessen, en mogelijk andere diensten, die je gaat aanbieden. Maar ook, welke kwaliteiten zoek je bij het inhuren van yogadocenten. Al deze beslissingen moeten in overeenstemming zijn met uw doel en kernwaarden zoals beschreven in uw visie en missie.

Tip: wanneer u uw visie en missie plan voor uw yogastudio maakt, moet u deze ook vergelijken met uw levensvisie.

Lees: Hoe creëer je een levensvisie volgens de zes pijlers voor een gelukkig leven

2. Maak een realistisch financieel plan

succesvolle yogastudio Het starten van een eigen bedrijf omvat altijd de financiële kant. Bekijk de stapsgewijze aanpak van de Kamer van Koophandel voor het opstellen van een financieel plan voor uw yogastudio. Overweeg ook om uw plan te bespreken met een expert, zoals een accountant.

U zult moeten nadenken over hoe u uw studio op lange termijn gaat financieren. Wanneer wordt het winstgevend? Heeft u een financier nodig? En bent u bereid om de services in uw studio zo te prijzen dat deze winstgevend zijn?

Nogmaals, uw doel kan een grote hulp zijn. Veel yogadocenten en studio-eigenaren worstelen met geld verdienen en realistische prijzen. Denk na over je eigen relatie met geld: wat betekent het voor jou? Hoe gebruik je het? Je eigen overtuigingen over geld verduidelijken is de sleutel tot succes – niet alleen financieel. Zodra u een duidelijke visie heeft voor de winst van uw studio, kunt u de financiële kant afstemmen op uw intenties. Dit is erg belangrijk om je studio op lange termijn succesvol te kunnen runnen.

3. Locatie, locatie, locatie

Het succes van uw studio hangt sterk af van de locatie die u kiest. Om de kost te kunnen verdienen, moet de bevolking in de omgeving van de studio groot genoeg zijn om een succesvolle en winstgevende yogastudio te runnen. Dit geldt met name wanneer uw studio uw enige inkomstenbron zal zijn. Een goede vuistregel is dat je met je yogastudio een populatie van ongeveer 50.000 mensen moet kunnen bedienen. In dat geval kun je verwachten dat je relatief gemakkelijk 100 lidmaatschappen voor je yogastudio kunt verwerven.

Denk bij het zoeken naar een geschikte locatie aan de volgende eisen:

  • De studio moet toegankelijk, gemakkelijk te vinden en zowel met de auto als met het openbaar vervoer te bereiken zijn.
  • Als je online naar yogastudio-locaties kijkt, overweeg dan alleen opties waar je genoeg ruimte hebt voor de studenten. Reken uit dat je per student circa 2,5 m2 nodig hebt. Rechthoekige ruimtes zijn beter dan vierkante of vreemd gevormde kamers.
  • Denk aan de basisvoorzieningen in je studio: een kleedkamer, een toilet en misschien douches of een receptie.
  • Zoek naar een schone, nette ruimte die voldoet aan de eisen voor een comfortabel en gezond klimaat. De temperatuur van een yogastudio moet idealiter tussen de 21 en 24 graden Celsius zijn en de ruimte moet goed geventileerd zijn. U moet de temperatuur en ventilatie kunnen regelen.
  • De huurprijs, inclusief alle nutsvoorzieningen zoals gas, water, elektra mag niet meer bedragen dan 20% van uw verwachte omzet van het eerste jaar.

De toegankelijkheid, het comfort en de presentatie van uw studio zijn allemaal belangrijke factoren die een rol spelen bij het succes ervan. Mogelijk hebt u ook andere persoonlijke voorkeuren en criteria voor de kosten; voeg deze vereisten toe aan uw eigen lijst wanneer u een locatie zoekt.

4. Kies een unieke naam voor je yogastudio

Een heel belangrijk aspect is de naam van je yogastudio. Het vertelt uw publiek wat u aanbiedt. De naam moet uniek zijn en uw hoofdservice bevatten. In plaats van bijvoorbeeld ‘Yoga Center London’ te zeggen, zou uw naam eerder ‘Arhanta Yoga London’ moeten zijn. De woorden yoga, centrum en Londen zijn niet uniek, maar ‘Arhanta’ wel. Door beide te combineren, onderscheidt u zich van de andere studio’s in Londen en vertelt u tegelijkertijd wat u te bieden heeft en waar.

Zorg ervoor dat uw unieke naam en beschrijvende zelfstandige naamwoorden, zoals ‘yoga’ en ‘Londen’, ook in de URL van uw website voorkomen.

5. Maak een marketing- en promotiestrategie

Na het vaststellen van uw missie en visie en het uitwerken van de meer praktische aspecten van het openen van uw studio, zoals een financieel plan en naam, is het tijd om een marketingstrategie te creëren.

Uw website is de belangrijkste factor in marketing! Het is vaak de allereerste indruk die studenten van uw studio en uw diensten krijgen en daarom is het essentieel dat uw website er professioneel uitziet en duidelijke en beknopte informatie biedt. Houd het simpel en zorg ervoor dat alle informatie gemakkelijk te vinden is. Een geweldige manier om onmiddellijk vertrouwen op te bouwen en nieuwsgierige studenten nieuwsgierig te maken, is door (echte!) Getuigenissen op uw website op te nemen. Vraag je leerlingen om een getuigenis achter te laten nadat ze je lessen al een tijdje volgen.

Je kunt verschillende kanalen kiezen voor het adverteren van je nieuwe studio – denk aan lokale kranten of tijdschriften als je in een kleine stad bent, maar kies er liever voor om socialemedia marketing te doen als je je yogastudio opzet in een grote stad. Overweeg ook PPC (pay-per-click) marketing op Google, Facebook en Instagram om mensen die op zoek zijn naar yogalessen bij jou in de buurt naar je website te brengen. Zorg ervoor dat uw marketingstrategie in lijn is met uw financieel plan.

6. Ontwikkel leiderschapsvaardigheden

Yoga docent zijn en een yogastudio runnen zijn twee verschillende kopjes thee. Beginnend als yogaleraar, als je eenmaal eigenaar bent van een yogastudio, zal je rol veranderen. Door deze transitie zul je ook een heel andere set vaardigheden moeten verwerven. Het is niet meer jouw taak om ‘louter’ yogalessen te geven. Je moet leiding geven aan een organisatie – zelfs aan het begin, als je alleen bent, en het is een one-man (one-woman) show. Je hebt management- en leiderschapsvaardigheden nodig om dit effectief te doen. Als dit (nog) niet jouw ding is, overweeg dan om een aantal cursussen te volgen of samen te werken met mensen die je kunnen helpen bij het opzetten van effectieve managementstructuren voor je yogastudio.

Als u een team aanstuurt, kies dan zorgvuldig uw mensen. Test ze tegen de missie en visie van uw studio. Alleen met gelijkgestemde teamleden kan de boodschap van je studio effectief worden overgedragen aan je studenten en kun je nog lang een succesvolle yogastudio runnen.

7. Monitor vernieuwingen en aanwezigheid

succesvolle yogastudio

Zonder studenten kun je geen yogastudio runnen! In het begin, wanneer je de meeste of alle lessen zelf geeft, is het veel gemakkelijker om een goede relatie met studenten op te bouwen. Het is erg belangrijk dat u de namen van uw leerlingen kent. We zeggen vaak (half gekscherend): “Het liefste geluid voor een persoon is zijn eigen naam”. Dit bevat nogal wat waarheid en door simpelweg de namen van uw studenten te kennen, legt u de basis voor vertrouwen en loyaliteit. Als u de doelen van uw studenten kent, kunt u hen ook effectiever begeleiden in de lessen.

Om een succesvolle yogastudio te runnen, wil je dat studenten blijven terugkomen. Dit heet ‘vernieuwing’. Meestal geeft het percentage verlengingen u een goed beeld van de kwaliteit van uw dienstverlening.

Wanneer u leraren inhuurt en betaalt om les te geven in uw studio, zorg er dan voor dat u het belang van vertrouwen en loyaliteit bij studenten inbrengt. Het is ons advies om leraren in je studio te betalen op basis van verlengingen of het bijwonen van hun lessen. Een goede yogaleraar doet veel meer dan alleen instructies geven. Een yogaleraar die zich alleen bezighoudt met het leiden van de klas, wordt zeer vervangbaar en studenten zijn veel minder toegewijd om de les te blijven volgen. De waarde van een yogaleraar ligt in het vermogen om studenten individueel te begeleiden, uit te dagen, te helpen en ervoor te zorgen dat ze terug willen komen voor meer. Als jij, als studio-eigenaar, of je docenten niet aan deze normen voldoen, zal je studio hoogstwaarschijnlijk niet floreren.

De afhaalmaaltijd over het openen en runnen van een succesvolle yogastudio

Met deze 7 stappen in gedachten, kun je beginnen met het omzetten van je droom om je eigen yogastudio te openen. Onderschat echter niet de hoeveelheid werk die daarvoor nodig is. Het openen van een nieuw bedrijf vergt onderzoek, planning, investering van tijd en kapitaal en bereidheid om risico’s te nemen.

Maar met vastberadenheid, hard werken en het initiatief om obstakels te overwinnen, is het openen van je eigen yogastudio en het brengen van yoga in het leven van mensen enorm lonend. Een yogastudio is een bedrijf dat een verschil maakt in het leven van mensen – het helpt hun mentale en fysieke welzijn.

Het succesvol openen en runnen van een yogastudio kost tijd. Maar met een gedegen plan is het mogelijk om je droom waar te maken.

Over de auteur

succesvolle yogastudio

Ram is oprichtend directeur van de Arhanta Yoga Ashrams. In de afgelopen 10 jaar zijn de Arhanta Yoga Ashrams internationaal bekend geworden vanwege hun professionele yoga docentenopleiding in India en diverse andere yoga certificatie cursussen in India en Europa, en hebben tot nu toe meer dan 10000 yogadocenten opgeleid van over de hele wereld.

Geboren in New Delhi, India, in een traditionele en spirituele familie, begon zijn yoga- en vedische filosofie-opleiding op achtjarige leeftijd als onderdeel van zijn basisschoolonderwijs. Hij geeft een aantal maanden per jaar les in India en de rest van het jaar in Nederland, waar hij ook woont met zijn vrouw en twee kinderen.

Schrijf u nu in om onze serie korte e-books te ontvangen

 

Subscribe now to receive our series of short e-books

Our E-books

Subscribe to our mailing list and receive a series of short e-books

[thrive_leads id='430480']