Inspirerend yogaverhaal: Navanita en Khadro

In de loop der jaren hebben we veel studenten door onze ashrams zien gaan. We hebben het geluk gehad ze te zien groeien, deel uit te maken van hun reis en te zien dat ze anderen inspireren. Hieronder delen we het verhaal van twee van onze studenten, Navanita en Khadro Sgambato uit Zwitserland:

Navanita en Khadro

Wij zijn Navanita & Khadro Sgambato

Goede vrienden sinds 1998, delen onze liefde sinds 2008 en trouwden in 2010. We hebben onze eigen dansschool. We dansen al sinds onze kindertijd en beoefenen al heel lang yoga. In 2017 greep ons een sterk gevoel voor verandering. In eerste instantie konden we niet benoemen wat. Het was onduidelijk wat er wilde gebeuren – we voelden gewoon een sterke drang in ons. We wilden meer yoga beoefenen en het ook leren. Heel intuïtief gingen we op internet op zoek naar een yoga docentenopleiding. We hebben veel opties bekeken, maar gedurende meer dan een week bleven we ‘struikelen’ over de Arhanta Yoga Ashram site. Met onze dansschool en ook ons dansfitnessprogramma Fit & Funky hadden we een drukke agenda en waren bijna altijd volgeboekt. Maar toen ontdekten we in januari 2018 een yoga-lerarenopleiding van 200 uur in India , in een tijd dat onze kalender leeg was. Geen enkele boeking.

We wisten dat dit een teken was dat het de bedoeling was dat we deze yoga lerarenopleiding zouden volgen!

Dus we hebben ons aangemeld en het bleek een van de beste beslissingen in ons leven te worden. Tegelijkertijd stonden we voor een nieuwe professionele verandering. Omdat we lange tijd een financieel knelpunt hadden met de dansschool, wilden we een alternatief bieden. Dus tekenden we op 27 december 2017 een contract voor netwerkmarketing en een paar dagen later reisden we een maand naar Arhanta Ashram in India. De eerste twee dagen voelden we de weerstand in ons. Het was koud, onaangenaam. Maar de wens om de training af te ronden en te wennen aan de yogafilosofie was sterker. Vanaf de derde dag veranderde er iets in ons. “Leef in het NU sloeg ons allebei als een vuist in het gezicht. Niets buiten ons was belangrijk meer. Alleen de maaltijd die we op dat moment aten, de asana die we aan het beoefenen waren, de adem. Het was alsof ik thuis kwam – binnen. We hebben genoten van elke filosofieles met Ram, elke yogales met Omkar en alle gesprekken met de deelnemers en vrijwilligers.

Navanita en Khadro

Toen we terugkwamen in Zwitserland, waren alle problemen er nog steeds!

De dansschool met het financiële gat en ons nieuwe bedrijf stonden te wachten. Maar onze kijk op de uitdagingen was totaal veranderd. We rolden de mouwen op en richtten al onze aandacht op de nieuwe baan. Net zoals je doet in de asana, wanneer je gefocust blijft en je gedachten keer op keer bij je terugbrengt.

We verkochten onze producten en bouwden een nieuw team dat dit nieuwe avontuur met ons wilde beleven. Doorzettingsvermogen was ineens gemakkelijk te vinden. In een houding blijven en observeren welke stem in ons zegt dat je het niet kunt en terugkomen naar je centrum als dezelfde waarnemer, hadden we in yoga geleerd.

En dus hebben we ons nieuwe bedrijf opgebouwd van 0 tot 100. Sneller en gemakkelijker dan anderen voor ons hadden gedaan. Tegelijkertijd begonnen we onze Hatha Yogalessen op de dansschool en al snel kregen we een verzoek van een gerenommeerd resort in Europa, het Bürgenstock Hotel. We waren dankbaar dat we daar meerdere keren per jaar yoga konden geven als speciale gasten. Waar we ook aankwamen met onze dansfitness, er was meer vraag naar yogalessen. In ons nieuwe team in Netwerkmarketing inspireren we mensen om naar binnen te kijken. Dit doen we met ochtendrituelen zoals meditatie en yoga. We trainen ze om hun aandacht te richten op wat ze willen en weg te trekken van wat ze niet willen.

Omdat energie altijd de aandacht volgt, krijgt werk een geheel andere kwaliteit en lichtheid die velen in het bedrijfsleven nog nooit eerder hebben ervaren.

Navanita en Khadro Het leven heeft voor ons veel nieuwe deuren geopend sinds onze yoga lerarenopleiding in de Arhanta Yoga Ashram in India en we hebben ons gerealiseerd welke we moesten sluiten om meer gefocust te zijn. We hebben het dansfitnessprogramma en onze dansschool doorgegeven aan jongeren die er voldoening in vinden. Onze focus ligt nu op onze nieuwe baan bij Forever Living Products, evenals op onze yogalessen bij iChange , en seminars / yoga-retraites. We zijn ook onze eigen podcast Eat Pray Love begonnen met Navanita & Khadro voor Duitssprekende mensen die we via dit kanaal willen bewegen, motiveren en inspireren . Geld stroomt plotseling naar ons toe via kanalen die we eerder niet eens voor mogelijk hadden gehouden. Lichtheid heeft zijn weg gevonden naar ons leven en vooral onze open harten zijn verder opengegaan sinds onze yoga training.

We zijn erg dankbaar voor de geweldige mensen die deze ashram elke dag runnen, onderhouden en tot leven brengen. Dank je!

Subscribe now to receive our series of short e-books

Our E-books

Subscribe to our mailing list and receive a series of short e-books

[thrive_leads id='430480']