Inspirerend yoga verhaal: Amanda Kraal & Happy Yogi

In de loop der jaren hebben we studenten zien komen en gaan naar onze ashrams. We hebben geluk dat we ze zien groeien, deel uitmaken van hun reis en zien dat ze anderen inspireren. We delen graag het verhaal van onze afgestudeerde Amanda Kraal, die haar eigen yogaschool is begonnen: Happy Yogi.

inspirerende yogaverhaal Amanda

Mijn naam is Amanda en ik woon in Apeldoorn, een klein stadje in het midden van Nederland. In 2014 heb ik mijn Yoga Docentenopleiding gevolgd bij de Arhanta Yoga Ashram in Nederland en de afgelopen 5 jaar heb ik mijn eigen yogastudio gerund: Happy Yogi . Bij Happy Yogi geef ik ongeveer 8 tot 12 lessen per week en ik help zwangere vrouwen en hun partners zich voor te bereiden op bevalling met yoga en ademhalingsoefeningen. Ik ben helemaal verliefd op het lesgeven in yoga … het is gewoon geweldig. Ik hou van alle verschillende lichamen en hoe je elke pose kunt aanpassen en aanpassen aan ieders behoefte. Ik hou van de dingen die ik nog niet weet en ze uit te zoeken, te leren en te begrijpen. Maar vooral hou ik van de verhalen die mensen mij vertellen, over wat yoga voor hen heeft gedaan in hun leven. Dit is waarom ik de mijne graag deel.

Soms word ik nerveus van mensen om me heen die lerarenopleiding na lerarenopleiding volgen, omdat ik niet altijd de tijd of de financiën heb om zo vaak te gaan. Mijn 8-jarige dochter heeft ook haar aandacht nodig. Ik heb in 2015 een opfriscursus van 50 uur gevolgd en heb me als vrijwilliger aangemeld bij de Ashtanga Immersion bij David Swenson in Arhanta. (Vrijwilligerswerk is een geweldige manier om te leren en in de ashram omgeving te zijn!).

Toen hoorde ik mijn leraar Ram iets zeggen in een interview, dat me gerust stelde dat ik op de goede weg ben. Hij zei dat ‘je lesgeven alleen maar beter wordt door zoveel mogelijk les te geven’. Het horen van die woorden heeft me veel geholpen!

Tegenwoordig organiseer ik naast de lessen die ik wekelijks geef ook yoga weekend retraites. De retraites vinden ongeveer 3 tot 4 keer per jaar plaats, sommige met een beetje luxe terwijl andere plaatsvinden op een camping. Mijn doel is om mensen uit hun drukke leven te halen en ze te laten zien hoe ze zichzelf kunnen opladen en opnieuw kunnen opstarten en hoe ze van de kleine dingen kunnen genieten! Tijdens deze retreat genieten mensen enorm van alle kleine dingen; de natuur, de yogapraktijk, elkaars gezelschap. Iedereen draagt bij met wat karma yoga, ze helpen met huishoudelijke taken (dat heb ik geleerd bij Arhanta). En door aanwezig te zijn in het moment en door zo goed mogelijk te doen, genieten ze zelfs enorm van deze taken. Het zien van deze verschuiving in perspectief voelt echt magisch en vervullend.

inspirerende yogaverhaal Amanda

inspirerende yogaverhaal Amanda

Ik haal veel inspiratie van andere docenten en de verschillen tussen mensen en dat vind ik leuk. Ik vind het niet leuk als leraren slecht praten over een andere leraar. Of een eenvoudig argument: zoals hoe beoefenaars of leraren kunnen discussiëren over hoe een asana anders moet worden genoemd. Voor mij maakt het niet uit hoe je het een naam of label geeft. Iedereen heeft zijn eigen weg. Een andere grote inspiratiebron zijn de vragen van mijn studenten. Die laten me verschillende technieken uitproberen of de boeken opnieuw raken. Ook las ik veel boeken en bekijk ik lezingen op YouTube van yogi’s of goeroes. Het kan op een heel ander niveau zijn, maar zakenmensen inspireren mij ook en het luisteren naar hun lezingen helpt me om mijn yogaschool te laten groeien. Omdat een zakenvrouw zijn voor mij helemaal niet vanzelfsprekend is. Ik ben soms een beetje zacht.

Ja, mijn leven is een beetje veranderd sinds ik terugkwam van mijn eerste lerarenopleiding bij Arhanta. Het is echt ten goede veranderd. Ik heb mijn liefde voor lesgeven en yoga gevonden. Ik kan mezelf dit de rest van mijn leven zien doen, misschien in een andere vorm, maar het zal altijd deel uitmaken van mijn leven. Ik ben alle lieve leraren van Arhanta Yoga dankbaar dat ze me hebben geholpen mijn leven op alle mogelijke manieren te verbeteren. Hopelijk ga ik snel terug!

Namaste,

Amanda Kraal

Subscribe now to receive our series of short e-books

Our E-books

Subscribe to our mailing list and receive a series of short e-books

[thrive_leads id='430486']