Inspirerend yoga-verhaal: Lara Fernández aka @Mintyogini

In de loop der jaren hebben we studenten zien komen en gaan naar onze ashrams. We hebben geluk dat we ze zien groeien, deel uitmaken van hun reis en zien dat ze anderen inspireren. Hieronder delen we het verhaal van onze studente Lara Fernández, ook wel bekend als @Mintyogini.

Lara Fernández Mintyogini

Eenheid vinden

Ik had nooit verwacht dat ik ooit in Marokko zou wonen – zelfs niet in mijn stoutste dromen. Marokko, het land van kleuren en woestijnen, kamelen en kruiden en mysterie. Zo’n dromerige vakantiebestemming, en nu stond ik daar. Een nieuw huis, want thuis is waar je op een bepaald moment bent en nergens anders heen. Wat zou ik uit deze ervaring halen?

Ik voltooide mijn 200 uur durende yoga-lerarenopleiding in India bij Arhanta begin maart 2011 en keerde terug naar Japan op de 12e van dezelfde maand, slechts één dag na de grote aardbeving in Oost-Japan. Hoe het ook zij, dit was duidelijk niet het beste moment om een ​​baan als yogaleraar te zoeken of een nieuwe carrière te starten. Amper twee maanden later belandde ik in Casablanca, waar mijn moeder destijds woonde, met een paar koffers en een yogamat.

Ik worstelde om een ​​normale beoefening in Marokko vol te houden, en terwijl het leven zich op onverwachte manieren – zoals altijd – ontvouwde, viel ik er praktisch een tijdje uit tot april 2013, toen ik eindelijk een lesplek kreeg bij een plaatselijke sportschool in Oujda , een klein stadje aan de grens met Algerije waar nog nooit van yoga was gehoord. In deze sportschool kreeg ik 30 minuten voor mijn lessen, wat betekende dat ik echt niet veel kon lesgeven. Toch was dit mijn lanceerplatform, de plaats waar ik de worsteling kreeg om voor het eerst iets van nul af te leren in tamelijk vijandige omstandigheden, en ook de vreugde om contact te maken met mensen die vonden dat de praktijk hen goed van pas kwam.

Om wat achtergrondinformatie te geven, was er niet alleen nog nooit van yoga gehoord in Oujda (en tot op de dag van vandaag woont er geen andere gecertificeerde yogaleraar in het gebied, voor zover ik weet), maar dit is ook een uiterst conservatieve stad in een officieel islamitisch land. Op het moment dat ik besloot om les te geven in een reguliere sportschool, was controverse min of meer vanzelfsprekend.

Mensen vroegen zich af of yoga niet haram is (onwettig of zondig), omdat het verkeerd kan worden opgevat als een vorm van shirk of het volgen van andere religieuze praktijken (zoals het hindoeïsme). Andere mensen vonden het belachelijk en omdat we geen privékamer hadden voor de praktijk, die zou plaatsvinden in een hoek van dezelfde kamer met gewichthef- en hardloopmachines, staarden ze ons aan en snoven we als we zongen OM om de klas te sluiten. Tot overmaat van ramp betaalde de eigenaar van de sportschool me nooit, dus twee maanden daarna werd ik de situatie beu en vertrok – maar niet zonder mijn studenten, een paar geselecteerde vrouwen die verliefd waren geworden op de praktijk en die daarom aanwezig waren mijn lessen voor de komende 6 jaar in mijn eigen huis, bij verschillende sportscholen en uiteindelijk in mijn eigen studio, die ik had van mei 2017 tot januari 2019, toen ik weer naar Japan verhuisde. mintyogini Lara Fernández arhanta yoga

Naarmate mijn eigen praktijk en mijn onderwijspraktijk groeiden, werd ik comfortabeler om uit te breiden buiten de focus van asana en meer en meer van de filosofische kant van yoga te delen. Ik was sowieso altijd meer geïnteresseerd geweest in filosofie, en de studie van de verschillende wereldreligies was voor mij altijd al een fascinerend onderwerp geweest. Mijn studenten, een groep briljante vrouwen met een uitstekend vermogen om verder te kijken dan het geziene, zouden altijd om meer vragen, of onmiddellijk vergelijkbare of parallelle concepten binnen de islam vinden. ‘We hebben hetzelfde in onze religie’, zeiden ze, en we spendeerden lange brokken van de klas die spraken over concepten als santosha (tevredenheid) en ishvara pranidhana (overgave). Geen enkel onderwerp viel buiten de scope en toen ik eenmaal mijn eigen studio had, waren we vrij om naar hartenlust te discussiëren, wetende dat niemand ons kon komen bespotten.

Deze verkenningsoefening zou me er keer op keer op wijzen dat we allemaal één en dezelfde zijn en dat de onzichtbare waarheid achter de dingen dezelfde is. De beoefening van yoga zou ons bij elkaar brengen en helpen de lagen een voor een af ​​te pellen, voorbij wat wordt gezien, voorbij wat wordt genoemd, en brengt ons altijd dichter bij de ene onveranderlijke essentie, waar we ons realiseren dat het niet uitmaakt wie we zijn, waar we zijn, of welke namen we onze overtuigingen geven – als we yoga toelaten, komen we altijd thuis in eenheid.

Info over Lara:

Lara Fernández Mintyogini Arhanta Yoga Graduate Mijn naam is Lara Fernández en ik kom oorspronkelijk uit Spanje, maar de laatste 16 jaar woon ik in andere landen, waaronder de VS, Japan, een korter verblijf in het VK en een droomachtige yoga-lerarenopleiding in India, waarna ik in mei 2011 in Marokko landde, om in februari 2019 terug te verhuizen naar Japan.

De naam van de yogastudio die ik in Marokko bezat is Chandrini Yoga, en dit is ook mijn persoonlijke merk. Ik beoefen yoga sinds 2009 en ik voltooide mijn 200 uur durende yoga docentenopleiding met Arhanta Yoga in mei 2011. Sindsdien heb ik in 2018 ook nog een 50 uur durende Yin Yoga training gevolgd .

Blijf geïnspireerd door Lara en volg haar op Instagram: @mintyogini & Youtube: Chandrini Yoga

Schrijf u nu in om onze serie korte e-books te ontvangen