Wat is het verschil tussen een 50-, 100- en 200-uur yogadocentencertificering?

Verschil tussen 50, 100 en 200 uur yoga docentencertificering

Als je yogaleraar wilt worden, zijn er talloze verschillende opties. Sommige scholen bieden yoga-certificeringscursussen aan die over een paar jaar zijn verdeeld. Andere scholen bieden intensievere en meeslepende trainingen aan. Om u te helpen achterhalen wat voor soort trainingsduur, locatie en setting het beste bij u passen, kunt u dat ook doen

Lees: Hoe u de beste yoga-lerarenopleiding voor u kiest

In deze blog lees je meer over het verschil tussen een yoga training van 50, 100 en 200 uur.

Hoe lang duurt het om een ​​gecertificeerde yogaleraar te worden?

Vanwege de toenemende invloed en populariteit van yoga hebben instellingen zoals Yoga Alliance USA normen opgesteld. Deze normen bepalen hoeveel uur een yoga-lerarenopleiding moet duren en welke onderwerpen aan bod moeten komen. Door deze inspanningen is een 200 yoga-docentencertificeringcursus een algemeen aanvaarde internationale standaard geworden voor aspirant-yogadocenten. 200 uur training wordt beschouwd als de minimale training die nodig is om te beginnen met lesgeven. Na het volgen van zo’n training kun je je inschrijven bij een internationale of lokale yoga vereniging als een zogenaamde RYT-200.

Houd er rekening mee dat je wettelijk gezien geen 200-uurs RYT-certificaat nodig hebt om yoga te geven. Maar veel yogastudio’s vereisen wel dat hun instructeurs een certificering van 200 uur hebben. We raden je echter absoluut aan om een ​​200 uur durende yoga-certificeringscursus te volgen voordat je professioneel les gaat geven! Het is een essentiële eerste stap, van waaruit je als leraar kunt blijven evolueren. Yoga en lesgeven aan yoga is een levenslang leerpad.

Is een certificering van 50 of 100 uur yoga docent voldoende?

Is een 200 uur durende yogaleraar-certificering vereist om een ​​50 uur durende yoga-lerarenopleiding te volgen? En is een yoga-certificering van 50 uur voldoende om yoga te gaan doceren? We krijgen vaak deze vragen!

Ons antwoord op de eerste vragen is: het hangt ervan af. maar beter ja.

Ons antwoord op de tweede vraag: het hangt ervan af … maar meestal niet.

Het antwoord hangt af van twee factoren: Wil je yoga lesgeven? En waar (in welke setting) wil je lesgeven?

Wil je professioneel lesgeven in een studio of wil je je eigen studio openen? Zo ja, dan raden we je aan om eerst een 200 uur durende yoga docentenopleiding te volgen. Niet alleen omdat een certificaat van 200 uur deuren voor u opent om les te geven. Maar ook een 200 uur durende yogaleraarcursus is bedoeld om je een sterke praktische en theoretische basis te geven. Je beoefent dagelijks yoga en meditatie en bestudeert intensief yoga filosofie en anatomie. En je vergroot je vaardigheden en zelfvertrouwen als leraar – omdat je elke dag drie uur aan praktische oefeningen zult besteden.

Al deze essentiële informatie kan niet in slechts 50 uur worden onderwezen. Met slechts 50 of 100 uur zul je (waarschijnlijk) de vaardigheden en het vertrouwen missen om goed les te geven.

De meeste cursussen van 50 uur zijn vervolgcursussen. Hierbij verwerf je extra kennis en kunde die niet aan bod komen in de cursus van 200 uur. Fundamentele informatie wordt niet meer behandeld en er wordt van je verwacht dat je al bepaalde onderwijsvaardigheden en basiskennis bezit.

Dus waarom zou je dan een cursus van 50 of 100 uur volgen na het voltooien van een 200 uur durende yoga docentenopleiding?

Volgens internationale normen moeten RYT-200 yogaleraren om de drie jaar minimaal 30 uur aan gerelateerde training loggen. Minstens 10 uur moeten contacturen zijn, de rest mag ook niet-contacturen zijn. Belangrijk om te weten is dat trainingsuren voorafgaand aan inschrijving niet meetellen als permanente educatie.

Lees meer: https://www.yogaalliance.org/Credentialing/ContinuingEducation

Cursussen van 50 uur zijn geschikt om aan deze vereisten voor permanente educatie te voldoen. En natuurlijk helpen ze je om diepte aan je kennis en een grotere verscheidenheid aan vaardigheden toe te voegen aan je leswoordenschat.

In welk geval kan een yoga-certificering van 50 uur voldoende zijn?

Ben je een coach, therapeut of personal trainer en wil je wat yoga-elementen in je werk opnemen? In dit geval past een cursus van 50 uur Yin Yoga of Yoga Nidra (bijvoorbeeld) wellicht bij uw doel. En een 200-urige yoga docentenopleiding is misschien niet nodig. Dat gezegd hebbende, soms voltooien mensen hun opleiding ‘in omgekeerde volgorde’. U kunt eerst een cursus van 50 uur volgen en vervolgens besluiten u ook aan te melden voor een cursus van 200 uur.

En als je geen les wilt geven , maar juist dieper wilt leren over een bepaald gebied of een bepaalde yogastijl? Dan is een 200 uur yoga-certificering niet nodig om aanwezig te zijn. We weigeren geen mensen die willen leren. Je bent van harte welkom om al onze 50 uur durende vervolgcursussen te volgen, zoals de 50 uur Yin Yoga , 50 uur Vinyasa Yoga en 50 uur Yoga Nidra- cursussen.

Is het mogelijk om meerdere certificeringen van 50 uur of 100 uur yoga-lessen te combineren?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Om ingeschreven te worden als 200-urige yogadocent kunnen meerdere trainingen niet gecombineerd worden.

Dit gezegd zijnde, sommige scholen bieden een 200 uur of 300 uur yoga docentenopleiding aan in verschillende modules. Na afronding van alle modules ontvang je het juiste certificaat.

We hopen dat we wat licht kunnen werpen op deze veelgestelde vragen en u kunnen helpen beslissen hoeveel uur u moet kiezen voor uw yoga-instructeurscursus. Een andere bron die voor u nuttig kan zijn:

Lezen: Het verschil tussen een training van 200-300 en 500 uur

Over de auteur

Ram-Online-Yin-Yoga-Leraar Ram Jain (E-RYT 500) is de oprichter van Arhanta Yoga Ashrams en de hoofdleraar van de verschillende yoga lerarenopleidingen die de Arhanta Yoga Ashram biedt in zowel Europa als India .

Hij doceert professionele yoga lerarenopleiding , Yin Yoga, filosofie, anatomie en fysiologie, en geavanceerde asana’s in India en Nederland. Ram begon met lesgeven in 1998 en hij heeft wereldwijd meer dan 4000 yogadocenten opgeleid.

Subscribe now to receive our series of short e-books
Our E-books

Subscribe to our mailing list and receive a series of short e-books