Kun je een Engelstalige Yoga Docenten Opleiding volgen als Engels niet je eerste taal is?

Yoga Docenten Opleiding Engels

Heb je overwogen om een engelstalige ​​yoga docenten opleiding te volgen, maar ben je onzeker of je wel in staat bent de lesstof te volgen omdat Engels is niet je eerste taal? Je bent niet de enige met deze vraag, wij krijgen deze vraag met regelmaat per e-mail. Dit is onze ervaring: ongeveer 80% van al onze studenten heeft een andere moedertaal dan Engels. Vaak is Engels een tweede of derde taal maar is het toch mogelijk om de opleiding te volgen en een zelfverzekerde yoga docent te worden. Je hoeft namelijk echt geen perfect Engels te spreken om een ​​yoga docenten opleiding te volgen die in het Engels wordt gegeven.

De reden is simpel: Motivatie is veel belangrijker dan taal, is je motivatie om de curses af te maken goed? Heb je de ambitie tot persoonlijke groei? Bij de Arhanta Yoga Ashram in India en Nederland hebben we meer dan 4000 studenten opgeleid. We hebben studenten uit Japan, Italië, Brazilië, Frankrijk en nog veel meer landen, waarvan sommigen niet tot nauwelijks Engels spraken, opgeleid tot yoga docenten. Sommige hadden nog nooit actief Engels gesproken en beschikten alleen over de basiskennis die ze tijdens de middelbare school hadden geleerd.

Onze ervaring is dat het niveau van de Engelse taal onze studenten niet tegenhoudt om hun doelen te bereiken tijdens de yoga docenten opleiding.

De studenten met een nadeel op het gebied van taal, compenseren dit met hun vastberadendheid om te groeien en een grote discipline om hard te werken. Met precies deze instelling wordt het mogelijk voor die studenten om de training met succes af te ronden. Vervolgens voltooien deze studenten de cursus zelfs met betere resultaten dan studenten die zich comfortabel voelen met de Engelse taal.

Yoga Docenten Opleiding Engels

Een realistisch voorbeeld: Giovanni uit Italië

Het volgende verhaal is van een student uit Italië welke dient als een perfect voorbeeld: In het begin van de cursus werd hem gevraagd om zichzelf voor te stellen aan de groep. Zijn niveau van Engels was echter zo beperkt dat hij alleen zijn naam kon zeggen en waar hij vandaan kwam. Tijdens de lessen was hij erg geconcentreerd en tijdens de cursus konden we de discipline op zijn gezicht lezen; een vastberaden blik in zijn ogen om de inhoud van de klassen te begrijpen, ongeacht wat er gebeurde.

Tijdens de lessen aarzelde hij nooit om een ​​vraag te stellen, hoewel het soms even duurde om uit te leggen wat hij probeerde te zeggen. Met de hulp van de andere studenten, fysieke gebaren en tekeningen op het white board, slaagde hij er altijd in om zijn vraag te stellen en te communiceren. Tegen het einde van de cursus was hij in staat om een ​​yoga asana-les van 90 minuten in het Engels te geven en hij eindigde als een van de beste studenten uit zijn groep.

Het is natuurlijk belangrijk en vooral makkelijker om een basiskennis van de Engelse taal te hebben. Echter, in onze ervaring zijn vastberadenheid en wilskracht belangrijker dan het vermogen om een ​​taal te spreken. De beoefening van Yoga is een internationale taal die niet altijd woorden nodig heeft om uit te leggen. Als je op let tijdens de lessen en zullen je ogen je de meeste modificaties en asana’s al laten zien.

We doen er alles aan om een student te helpen zijn of haar doel te bereiken en de yoga docentenopleiding met succes af te ronden. Daarom staan ​​onze docenten altijd voor je klaar en hebben ze veel ervaring met het ondersteunen van studenten die geen Engels als moedertaal hebben. Als je echt een yoga docenten opleiding wilt volgen, ga er dan gewoon voor! Laat geen enkele twijfel of angst je in de weg staan. Het leven is te kort voor spijt!

Over de Auteur:

Omkar JainOmkar Jain is een van onze full-time docenten en heeft al meer dan 7000 uur ervaring in het doceren van yoga docenten opleidingen. Hij doceert sinds 2011 bij Arhanta Yoga en heeft zichzelf gespecialiseerd in Hatha Yoga Asanas, daarnaast is hij een onmisbaar onderdeel van het team. Hij heeft gestudeerd bij verschillende bekende leraren zoals Saraswathi Rangaswami (dochter van Sri Patabhi Jois). Omkar’s kennis van de asanas en de juiste uitlijning is uitmuntend, daarnaast kenmerkt zijn doceerstijl zich door focus, discipline en humor en zijn uitdagend voor studenten van alle niveaus.

Would you like to get more useful articles and news delivered to your email inbox?

Our E-books

Subscribe to our mailing list and receive 5 free e-books