Tips en Adviezen voor Uw Reis naar India

Een reisgids voor je reis naar Arhanta Yoga Ashrams India

Voor iedereen die van plan is om de yoga docentenopleiding India te volgen of voor een yoga retraite of vakantie naar de Arhanta Yoga Ashram in India komt, geeft deze pagina een duidelijk overzicht weer van de belangrijkste aandachtspunten. Het organiseren van een reis naar India kan als een grote stap ervaren worden. Sommigen hebben het idee dat de vluchten erg duur zijn, een visumaanvraag veel tijd in beslag neemt en de reis zelf ingewikkeld en uitdagend is. Daarom hebben wij informatie verzameld over het boeken van de reis, welke gegevens nodig zijn voor het aanvragen van een visum en hoe zo veilig mogelijk gereisd kan worden.

Het Plannen van de Reis naar India

De makkelijkste manier om de ashram van Arhanta Yoga in Khajuraho te bereiken, is door de reis te beginnen met een vlucht naar het New Delhi Indira Gandhi International Airport. Vanaf dit vliegveld kan of een binnenlandse vlucht of een trein genomen worden naar Khajuraho. Voor de wat meer avontuurlijke reizigers is het tevens mogelijk om te reizen met een bus. We adviseren om de internationale en binnenlandse vluchten apart te boeken, dit scheelt in de mogelijkheden van zowel de vluchttijden als de vluchtprijzen.

Hoe kan ik mijn internationale vlucht naar Khajuraho boeken?

Voor het boeken van internationale vluchten van en naar het Indira Gandhi International Airport in New Delhi, adviseren we www.kayak.com.

Hoe kan ik mijn binnenlandse vlucht naar Khajuraho boeken?

Voor het boeken van binnenlandse vluchten (vluchten in India) adviseren we https://www.ixigo.com/flights of https://flights.agoda.com

Een voorbeeld: Reizen van Berlijn naar Khajuraho

Kijk op www.kayak.com voor vluchten van Berlijn naar New Delhi en kijk op https://www.ixigo.com/flights of https://flights.agoda.com voor vluchten van New Delhi naar Khajuraho. Houd hierbij rekening dat de gates kunnen verschillen per vliegveld en dat de mogelijkheid groot is dat er meerdere paspoortcontroles aanwezig kunnen zijn. Het is verstandig om tenminste twee uur tijd tussen de vluchten – vertrektijd en aankomsttijd – aan te houden, zodat haasten niet nodig is en er geen risico bestaat een vlucht te missen.

Hoe reis ik naar Khajuraho met de trein?

Het is ook mogelijk om Khajuraho te bereiken per trein. Er rijden dagelijks treinen naar Khajuraho van New Delhi, Agra, Varanasi, Jhansi en vele andere grote steden in India. De treintickets zijn online te bestellen op: https://www.irctc.co.in/ of http://www.cleartrip.com.


Let op: Voor het kopen van een treinticket is een Indiase SIM-kaart vereist. Neem contact op met onze locale reisagent als er geen Indiase SIM-kaart beschikbaar is voor de aankoop van een treinticket. Voor contactgegevens kun je ons mailen op [email protected]

Hoe reis ik naar Khajuraho met de bus?

Het dichtstbijzijnde busstation – bij de Arhanta Yoga Ashram – is het Khajuraho busstation. Er rijden dagelijks bussen naar Khajuraho van alle grote steden inclusief New Delhi, Mumbai and Varanasi, Agra, Jhansi, Gwalior en vele anderen.

Transfer naar de Arhanta Yoga Ashram vanaf het Khajuraho vliegveld, het Khajuraho treinstation of het Khajuraho busstation

Eenmaal aangekomen in Khajuraho – vliegveld, treinstation of busstation – is het mogelijk om een taxi of auto rikshaw te nemen naar de ashram.


Let op: Wij verzorgen een gezamenlijke pick up op de eerste dag van de cursus en een gezamenlijke drop off op de laatste dag.

Is er iemand die mij kan helpen met het regelen van mijn reis in India?

Ja, zoals eerder vermeld hebben we een reisagent voor het geval er hulp nodig is bij het regelen van de reis naar India. Neem hiervoor contact met ons op zodat we de juiste contactgegevens door kunnen sturen: [email protected]

Is het aan te raden samen te reizen?

Veel mensen, met name degene die voor het eerst naar India reizen, voelen zich zekerder wanneer ze samen reizen in plaats van alleen. Onze Facebookpagina is een handige manier om in aanraking te komen met mensen van over de hele wereld die deelnemen aan deze cursus. Sommige mensen spreken op deze manier af om vanaf het begin samen te reizen, maar ook wordt er vaak afgesproken in New Delhi om vanuit daar samen te reizen naar Khajuraho. Om informatie en gegevens uit te wisselen, tips en ideeën te plaatsen of om reisplannen te maken met toekomstige medestudenten is onze Facebook Event Page geschikt.

Hoeveel kost de reis naar India?

De kosten van de reis naar India zijn uiteraard erg afhankelijk van het land of de plek vanwaar de reis begint. Uit eigen ervaring – wanneer er reizen worden geboekt voor docenten – liggen de uitgaven tussen de 500 en 750 euro. Het gaat hier om een retourvlucht van bijvoorbeeld Amsterdam naar Khajuraho en van Khajuraho weer terug naar Amsterdam.

Het Voorbereiden van de Papieren – Visum & Verzekeringen

Voor het reizen naar India is een visum vereist. Er zijn verschillende opties als het aankomt op visa. Of je nou naar India komt om de docentenopleiding te volgen, of voor een vakantie/ retraite, een toeristenvisum is de beste optie. Wij adviseren te kiezen voor één van de volgende visa:

Een E-Visum

Een E-Visum wordt digitaal of per post opgestuurd, is snel en eenvoudig online bestellen en is geldig voor 30 dagen. Doordat dit visum het mogelijk maakt alles online te regelen, is het niet nodig om naar een Indiase ambassade te gaan om het paspoort in te leveren. Meer informatie over het E-Visum is te lezen op https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html.


Let op: Het E-visum dient ten minste 4 dagen voor vertrek (en maximum 120 dagen voor vertrek) te worden ingediend! Voorbeeld: Als je op 1 september een aanvraag doet voor een visum, kun je aankomstdatum van 5 september tot 2 januari kiezen.


E-Tourist Visa Facility is beschikbaar voor nationaliteiten uit de volgende landen:
Albania, Andorra, Anguilla, Antigua & Barbuda, Argentina, Armenia, Aruba, Australia, Austria, Bahamas, Barbados, Belgium, Belize, Bolivia, Bosnia & Herzegovina, Botswana, Brazil, Brunei, Bulgaria, Cambodia, Canada, Cape Verde, Cayman Island, Chile, China, China- SAR Hongkong, China- SAR Macau, Colombia, Comoros, Cook Islands, Costa Rica, Cote d’lvoire, Croatia, Cuba, Czech Republic, Denmark, Djibouti, Dominica, Dominican Republic, East Timor, Ecuador, El Salvador, Eritrea, Estonia, Fiji, Finland, France, Gabon, Gambia, Georgia, Germany, Ghana, Greece, Grenada, Guatemala, Guinea, Guyana, Haiti, Honduras, Hungary, Iceland, Indonesia, Ireland, Israel, Jamaica, Japan, Jordan, Kenya, Kiribati, Laos, Latvia, Lesotho, Liberia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Madagascar, Malawi, Malaysia, Malta, Marshall Islands, Mauritius, Mexico, Micronesia, Moldova, Monaco, Mongolia, Montenegro, Montserrat, Mozambique, Myanmar, Namibia, Nauru, Netherlands, New Zealand, Nicaragua, Niue Island, Norway, Oman, Palau, Palestine, Panama, Papua New Guinea, Paraguay, Peru, Philippines, Poland, Portugal, Republic of Korea, Republic of Macedonia, Romania, Russia, Saint Christopher and Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent & the Grenadines, Samoa, San Marino, Senegal, Serbia, Seychelles, Singapore, Slovakia, Slovenia, Solomon Islands, South Africa, Spain, Sri Lanka, Suriname, Swaziland, Sweden, Switzerland, Taiwan, Tajikistan, Tanzania, Thailand, Tonga, Trinidad & Tobago, Turks & Caicos Island, Tuvalu, UAE, Ukraine, United Kingdom, Uruguay, USA, Vanuatu, Vatican City-Holy See, Venezuela, Vietnam, Zambia en Zimbabwe.

Een (standaard) toeristenvisum

Het (standaard) toeristenvisum is meestal geldig voor drie of zes maanden, vereist een scan van biometrische data en dient te worden afgegeven (of opgestuurd) door de Indiase ambassade. Deze optie is ideaal voor mensen die van plan zijn om voor of na de cursus/retraite nog een tijd in India te verblijven. Er zijn in Nederland veel diensten die tegen betaling een pre-check van het visumaanvraagformulier doen, voordat deze bij de Indiase ambassade ingediend wordt. Het is echter ook mogelijk om het aanvraagformulier zelf uit te printen en in te vullen zonder hier gebruik van te maken. Belangrijk is hierbij dat de aanvraag zo zorgvuldig mogelijk ingevuld wordt, waardoor de kans dat de aanvraag wordt afgewezen minimaal is. In het visumaanvraagformulier wordt er gevraagd naar de reden van bezoek aan India, hier kan ‘toerist’ ingevuld worden. We adviseren de woorden studie, studeren, cursus, training etc. te vermijden, hierdoor ontstaat namelijk het risico dat de ambassade de toeristenaanvraag afwijst en verzoekt een studentenvisum aan te vragen. Wij raden echter af een studentenvisum aan te vragen.

Waarom geen studentenvisum?

Vraag geen studentenvisum aan voor het volgen van de yoga docentenopleiding! Alleen studenten die studeren aan een officiële universiteit of school in India komen in aanmerking voor een studentenvisum. Yoga ashrams worden niet beschouwd als officiële scholen en zijn om deze reden niet in staat om cursisten van de juiste gegevens en papieren te voorzien die nodig zijn voor het aanvragen van een studentenvisum. Wanneer eerst een studentenvisum aangevraagd wordt en deze wordt hierdoor geweigerd, kan het zijn dat het aanvragen van een toeristenvisum niet meer mogelijk is of dat het toeristenvisum ook wordt afgewezen! Let hier dus goed op en kies voor een toeristenvisum.

Referentiegegevens voor het visumaanvraagformulier

Het is verplicht een adres in te vullen op het visumaanvraagformulier ter referentie. Hier kan het volgende adres ingevuld worden:


Arhanta Yatri Niwas
Village Bansarae near Khajuraho
P.O. Ontwa Purva, District Chhatarpur
Madhya Pradesh, India


Wanneer er wordt gevraagd naar een contactpersoon en eventueel contactgegevens, kan het volgende ingevuld worden:
Contactpersoon: Mr. Pramod Jain / Contactnummer: +91 7011723320

We adviseren om deze informatie (het adres en telefoonnummer) gedurende de hele reis binnen handbereik te houden, het kan zijn dat er naar deze informatie wordt gevraagd bij de paspoortcontrole op het vliegveld van India.

Verzekeringen

Het is allereerst erg belangrijk om er zeker van te zijn dat er een medische verzekering afgesloten is die medische hulp en medische kosten vergoed in India. Optioneel kan ervoor gekozen worden een reisverzekering af te sluiten. Dit is voor het geval er een vlucht gemist wordt of wanneer de reis geannuleerd moet worden door medische of persoonlijke omstandigheden.

Alleen reizen is mogelijk

Het is veilig om alleen te reizen naar onze ashram in India, indien de reis goed en zorgvuldig gepland wordt en de basis veiligheidsregels nageleefd worden. Hou er uiteraard rekening mee dat India een compleet ander land is, met een geheel eigen cultuur en geheel eigen standaarden. We adviseren om de reis zo voorbereid mogelijk in te gaan, dat wil zeggen dat alle belangrijke informatie (zoals adresgegevens en telefoonnummers) binnen handbereik zijn de gehele reis. Voor vrouwen die alleen reizen adviseren we om van tevoren een goed aangeschreven en internationaal hotel te boeken dat een pick-up van het vliegveld naar het hotel en drop-off van het hotel naar het vliegveld verzorgd.

Vaccinaties

We raden aan om bij een huisarts na te gaan wat hij/zij adviseert wat betreft vaccinaties. De streek waar de Arhanta Yoga Ashram zich bevindt is niet vatbaar voor Malaria. Tevens worden de Arhanta docentenopleidingen gegeven tijdens de wintermaanden, dit is over het algemeen niet het seizoen voor malariamuggen.

Opleidingskosten

Onder de opleidingskosten vallen de verblijfsplaats, drie maaltijden per dag en herbal thee gedurende de gehele maand. Ook de gehele opleiding en het studiemateriaal zijn inbegrepen. De kosten die niet in de prijs zijn inbegrepen zijn de reiskosten die worden gemaakt om naar de ashram te komen. De ashram heeft een klein winkeltje waar yogamatten, yogakussens, toiletspullen, wasmiddel, schriften en schrijfgerei verkrijgbaar zijn.

Bezienswaardigheden in Khajuraho

Khajuraho is een geweldig mooie plek vol met bezienswaardigheden. Meest bekend zijn de tempels van Khajuraho, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Er zijn echter nog veel meer bezienswaardigheden in Khajuraho te vinden.

Nu een Antwoord Nodig?

Bel Ons

+ 31 618 504823 (Europa)

Chat Met Ons

+ 31 618 504823 (Whatsapp)