200-urige Yoga Docentenopleiding in India

Ervaar een dieper en verhoogd niveau van yoga.

Word een door Yoga Alliance gecertificeerde yogaleraar, studeer in een Authentieke Yoga Ashram

200 uur Yoga Docent Opleiding India

Yoga Docenten opleiding India

Onze 200 uur durende yoga docentenopleiding in India is een serieuze en professionele cursus die een diepgaande kennis van Hatha Yoga behandelt. Deze uitgebreide cursus is ideaal voor mensen die yoga willen onderwijzen of willen verdiepen in hun persoonlijke yogareis. De cursus wordt geleid door zeer deskundige en ervaren docenten in onze yoga-ashram in India. Hier leer je authentieke yoga van authentieke Indiase leraren in het traditionele gurukul-systeem.

Volledige verdieping

Ben je op zoek naar grondig en diepgaand yogaonderwijs dat verder-gaat dan lessen enkel gebaseerd op fysieke houdingen?

Professionele training

Wil je een professionele yoga docentenopleiding voor diepgaande kennis en vaardigheden om anderen met vertrouwen les te geven?

5 generaties overgeleverde kennis

Wil je yoga leren van authentieke Indiase leraren met originele afkomst en kennis doorgegeven over vijf generaties?


Yoga Alliance
International Yoga Association
CRKBO
International Yoga Federation

Wat studenten zeggen

Eve
Eve

USA

"Mijn yogaleraar vertelde me dat de Arhanta Yoga-lerarenopleiding een speciaal geschenk is dat ik mezelf zou geven, vandaag kan ik dat bevestigen. De leraren zijn echt goed, zeer deskundig en professioneel. Het is een geweldige ervaring. Mis deze kans niet. "

Kirsi
Kirsi

Finland

"Deze 200 uur durende yogatraining in India heeft me veel geleerd over yoga en hoe je yoga moet doceren. Het programma is volledig en geeft de juiste hoeveelheid informatie die je nodig hebt om leraar te worden. Ik heb veel kwaliteiten ontwikkeld in deze cursus. Daar ben ik erg dankbaar voor."

Rita
Rita

Germany

Ik ben erg blij met de kwaliteit en diepgang van de inhoud van dit certificeringsprogramma voor yogadocenten. Alle informatie is duidelijk, to-the-point en verveelt nooit. Dankzij deze cursus heb ik nu vertrouwen in mijn onderwijscapaciteiten."

Namasté,

Ik ben Ram Jain, oprichter van Arhanta Yoga Ashrams en de hoofdleraar van onze 200 uur durende yogalerarenopleiding in India. Een korte introductie over mij:

Ram Jain
 • Ik ben geboren in India in een Jain-familie met rijke tradities waar yoga al 5 generaties lang een manier van leven is. 
 • Mijn formele yoga-opleiding begon op 8-jarige leeftijd op een Vedische School.
 • Ik sta al 34 jaar in het pad van yoga en geef al 23+ jaar yogales. 
 • Sinds 2009 zijn er meer dan 18000 yogadocenten afgestudeerd aan onze yoga-ashrams in India & Nederland en onze online academie.
 • Ik ben de auteur van een Amazon-bestseller "Hatha Yoga for Teachers & Practitioners".
Ram Jain

Leer in een unieke yogaschool met 5 generaties yoga-erfgoed

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Kijk hieronder of deze cursus bij jou past of niet

Ja, wanneer:

 • Als je op zoek bent naar een diepgaande lerarenopleiding
 • Als je je kennis wilt verdiepen
 • Als je de yoga-levensstijl wilt ervaren in een yoga-ashram in India
 • Als je waarde hecht aan authentieke yogaleraren en afkomst

Nee, wanneer:

 • Als je op zoek bent naar een yoga vakantie met een certificering
 • Als je alleen basiskennis wil hebben
 • Als je geen vier weken in een yoga-ashram wil doorbrengen
 • Als je niet hoeft te leren van authentieke yogadocenten

Arhanta Yoga Ashrams

Arhanta Yoga Ashram India

Arhanta Yoga Ashram India

De Arhanta Yoga docentenopleiding in India vindt plaats in de Arhanta Yoga Ashram India. De Ashram ligt op een uitgestrekt domein van zeven hectare, in een vredige omgeving dichtbij de oude stad Khajuraho in Centraal-India. De Yoga Ashram is gemakkelijk te bereiken met een directe vlucht of trein. De luchthaven van Khajuraho ligt op 14 km van de ashram en het treinstation ligt op 12 km. Haal en brengservice is inbegrepen in de prijs

Arhanta Yoga Ashram Nederland

De Arhanta Yoga docentenopleiding in Europa vindt plaats in de Arhanta Yoga Ashram Nederland. De Ashram bevindt zich op een uitgestrekt domein van 2 hectare, dichtbij de stad Arnhem in de prachtige provincie Gelderland. De Yoga Ashram heeft een goede verbinding met de luchthavens van Amsterdam (Schiphol) en Rotterdam met het openbaar vervoer.

Wat ga je leren?

Hier is een kort overzicht van wat je leert in deze 200 uur durende yoga-instructeurcertificering in India

Yoga TTC

170+ Hatha Yoga Asana's

Je krijgt diepe kennis van de uitlijningen, instructies, voordelen, contra-indicaties, fysiologie en variaties van de 170+ Hatha Yoga houdingen. Je leert hoe je deze houdingen veilig en efficiënt kunt beoefenen en aan anderen onderwijzen voor verschillende lichaamstypes.

Oude yogafilosofie

Je zult de klassieke filosofie van yoga op een analytische en niet-sektarische manier leren begrijpen. Je leert de belangrijke concepten zoals prana, chakra's, geest, karma etc. Ram gebruikt verhalen en humor om deze complexe concepten te vereenvoudigen.

Yogafilosofie
Anatomie Fysiologie

Anatomie en fysiologie

Je leert hoe de yogahoudingen ons fysieke en astrale lichaam beïnvloeden. Je leert hoe de gesystematiseerde beoefening van yoga-asana's kan helpen om onze gezondheid, flexibiliteit en algehele werking van de organen te verbeteren. Je leert de belangrijke principes van de menselijke anatomie en fysiologie, zodat je blessure kan voorkomen in uw persoonlijke beoefening en uw lessen.

Lestechnieken en Reeksen

Je leert de deskundige onderwijstechnieken, de kunst van instructie, correctie en aanpassingen. Je krijgt dagelijks 3 uur les om de vaardigheden en het vertrouwen te ontwikkelen om anderen les te geven. Je zal begrijpen hoe en wanneer je een leerling moet helpen. Je leert ook principes van reeksen/sequenties.

YTT klassen

Wat zal je behalen?

 • Leer yoga verder dan de mat te ervaren. Je leert meer in verbinding te staan met jezelf.
 • Leer het beoefenen en lesgeven van 170+ Hatha Yoga houdingen.
 • Ervaar een authentieke yoga-levensstijl in een afleidingsvrije omgeving.
 • Diep begrip van yoga filosofie en praktijk.
 • Een nieuw niveau in je persoonlijke yoga- en meditatiebeoefening.
 • Leer hoe je anderen kan onderwijzen hoe ze yoga kunnen gebruiken voor gezondheid, geluk en gemoedsrust.
 • Ontvang een wereldwijde en door Yoga Alliance geaccrediteerde yoga-instructeurscertificering.
Hatha Yoga Opleiding

Je leert ook technieken om je geest te beheersen, je lichaam te helen en ten volle van het leven te genieten. En dat allemaal terwijl je geaccrediteerd wordt om anderen te leren hetzelfde te doen.

Redenen om te kiezen voor Arhanta

Yoga levensstijl van 5 generaties

Bij Arhanta leer je rechtstreeks van ervaren yogadocenten uit India met een lange yoga traditie van 5 generaties. Je ontvangt nauwkeurige en authentieke educatie die rechtstreeks vanuit de studie van de originele geschriften in het Sanskriet zijn geleerd.

Gevestigde yoga-ashrams

Arhanta Yoga is een gevestigde school die yoga-onderwijs aanbiedt in een traditioneel systeem met een moderne benadering sinds 2009. We hebben twee bekende yoga-ashrams in India en Nederland die elk jaar meer dan 1000 yogastudenten ontvangen.

18000+ yogadocenten gecertificeerd

Bij Arhanta bieden we internationaal geaccrediteerde yogalerarencertificeringen in India en Nederland. Meer dan 18000 yogadocenten uit meer dan 94 landen zijn gecertificeerd in onze yoga-ashrams. Onze uitgebreide ervaring met lerarenopleidingen heeft ons geholpen om de beste trainingen te creëren.

Studentgerichte training

Bij Arhanta hanteren we een 1:8 leraar-student ratio om ervoor te zorgen dat je tijdens de hele training persoonlijke begeleiding en de juiste aandacht krijgt.

Fotogallerij

Bekijk de impressies van onze 200 uur durende yoga docentenopleidingen in onze Yoga Ashram in India. Klik op de knop om de volledige fotogalerij te bekijken.

Fotogalerij India
Jacqueline

"Ik kwam naar de Arhanta ashram met een open geest en geen idee wat er zou komen. Het waren vier weken vol intensief, hard,emotioneel, geweldig, versterkend en fantastisch werk met de groep, met de leraren, en met mezelf. Ik ben nog steeds dankbaar en blij dat ik in deze prachtige omgeving van zulke goede leraren heb mogen leren. Nu kijk ik er naar uit om mijn yogales te geven. Heel erg bedankt aan het hele Arhanta-team. Ik wens je het allerbeste ."

Jacqueline

Nederland

Onze Kernwaarden

Onze filosofie - authenticiteit

Bij Arhanta brengen we je een rijk kenniserfgoed van vijf generaties. Je leert van de leraar die van kinds af aan diepgaande yoga heeft geleerd op traditionele Indiase Vedische scholen. Wij geloven dat echte yoga 20% op de mat en 80% buiten de mat wordt beoefend in je dagelijkse leven.

Onze kennis - uitmuntendheid

We zijn traditioneel, maar we worden niet beperkt door onze tradities. We leren voortdurend moderne, op wetenschap gebaseerde anatomie, fysiologie en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van fitness en lichaamsbeweging. Je kan er dus zeker van zijn dat je bewezen en nauwkeurige kennis krijgt die aan de hoogste normen voldoet.

Onze aanpak - Empowering

In werkelijkheid kan het concept van "één afstemming voor iedereen" niets opleveren. Wij geloven dat iedereen uniek is qua lichaam, geest en mogelijkheden. Daarom leren wij je hoe jij jouw leerlingen individueel kunt begrijpen en zorgen wij voor gepersonaliseerde uitlijningen en aanpassingen.

Onze inzet - Integriteit

We zijn toegewijd aan het succes van onze studenten en gemeenschap. We bieden levenslange ondersteuning, niet alleen tijdens de cursus, maar ook op elk moment nadat je de cursus hebt voltooid. We doen ons uiterste best om ieder te helpen doelen te bereiken.

Onze professionaliteit - hoge normen

We zijn gepassioneerd om ons werk zo goed mogelijk te doen. Bij Arhanta ben je verzekerd van de hoogste professionele standaarden op het gebied van trainingen, communicatie en ondersteuning.

Arjan

Ik heb de hoogste respect voor Arhanta, ze staan voor hun waarden. Ik ben zo blij dat ik hun website ben tegengekomen. Ram heeft een zeer diepe kennis die hij zeer efficiënt uitlegt met humor en verhalen. Ik heb met deze cursus in één maand meer geleerd dan in de 2 jaar durende lerarenopleiding die ik eerder heb afgerond.

Arjan