Yoga Retraite in Nederland

6 dagen / 5 nachten

Deze zomer bieden we je de kans een week lang het ashram leven te ondervinden, te genieten van de stilte, jezelf te resetten en te kiezen voor je persoonlijke ontspanning. Tijdens de retraite staan fysieke, mentale en spirituele verjonging centraal. Deze yoga retraite combineert een dagelijkse beoefening van Hatha Yoga en Yin Yoga, Pranayama en meditatie met momenten van zelfreflectie en stilte. Er zijn dagelijkse wandelingen en er is persoonlijke vrije tijd in de serene sfeer van de yoga ashram en in de prachtige natuur van de Achterhoek in Nederland.

Is deze retraite iets voor jou?

 • Ben jij op zoek naar ontspanning?
 • Heb je een moment nodig om op te laden?
 • Wil je de ashram levensstijl ervaren?
 • Wil je les krijgen yogadocenten uit India?
 • Wil je tot rust komen op een serene locatie, midden in de natuur?

Data Yoga retraite 2019

Wij bieden retraite programma’s aan in onze yoga ashram in Nederland van 6 dagen / 5 nachten.

22 juli – 27 juliWachtlijst

Nieuwsgierig naar de datum van onze volgende Retraite? Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief om Up to Date te blijven!

Kosten Yoga retraite

De Arhanta Yoga retraite is geen retraite met luxe en massages. De retraite wil de mogelijkheid bieden voor zelfreflectie en onderzoek in de eenvoudige en minimalistische ashram-omgeving. Dit helpt ons ook om voor iedereen de retraites betaalbaar te houden. De kosten zijn inclusief accommodatie, drie vegetarische maaltijden, alle pranayama’s, yoga & meditatielessen en het overige programma.

Gemeenschappelijke Slaapzaal € 390
Tweepersoonskamer € 490
Eenpersoonskamer€ 560

Programmaoverzicht

 • Dagelijks twee yogalessen (Hatha Yoga & Yin Yoga)
 • Dagelijks een meditatieles onder begeleiding
 • Dagelijks pranayama praktijk onder begeleiding
 • Dagelijks begeleide wandelingen in de natuur
 • Een envoudig en comfortabel verblijf in een rustige, groene omgeving
 • Dagelijks drie puur vegetarische (en veganistische) maaltijden (ontbijt, lunch & diner) en kruidenthee

*De beschikbaarheid is beperkt, omdat we alleen kleine groepen nemen voor de yoga retraite programma’s.

*Het staat de gasten vrij om het volledige programma te volgen of bepaalde activiteiten over te slaan.

Maak kennis met de leraar

Omkar Jain is een ervaren yogadocenten trainer met meer dan 5.000 uur aan ervaring in het lesgeven, opleiden en ondersteunen van zijn studenten. Omkar is sinds 2011 docent bij Arhanta Yoga en is een onmisbaar onderdeel van het team geworden.

Omkar is geboren en getogen in India en groeide op met traditionele waarden. Hij heeft gestudeerd bij verschillende gerenommeerde yogaleraren zoals Saraswathi Rangaswamy (dochter van Sri. Pattabhi Jois). Zijn lessen zijn leuk en uitdagend voor studenten van alle niveaus. Hij geeft les met focus, discipline en humor tegelijkertijd. Zijn vermogen om zijn uitgebreidde kennis over te dragen helpt studenten om zich te ontwikkelen tot zelfverzekerde leraren.

Locatie van de Yoga Retraite

De retraite vindt plaats in onze yoga ashram in Sinderen, Nederland. De ashram is gelegen in de schilderachtige en bosrijke omgeving in de Achterhoek, Gelderland. Het gebied is populair bij natuurliefhebbers en er zijn tal van mogelijkheden, routes en locaties om lange wandelingen te maken.

Dagelijks Schema

07:00 – 8:00Pranayama & Meditatie
08:00 – 9:00Ontbijt
10:00 – 11:30Hatha Yoga les
11:30 -12:30Lunch
12:30 – 13:30Karma Yoga
13:30 – 15:00Stille tijd
15:00 – 17:00Natuurwandeling
17:30 -18:30Diner
19:00 – 20:00Yin Yoga les
20:00 – 22:00Stille tijd
22:30Lichten uit

Hatha Yoga les

Je krijgt elke dag een 90 minuten durende klassieke Hatha yoga les. Deze les is geschikt voor beoefenaars van alle niveaus. In deze les krijg je persoonlijke begeleiding van Omkar Jain.

Yin Yoga les

In de avond beoefen je Yin Yoga met Omkar, een mildere en zachtaardige yogales. Deze 60 minuten durende les help je om je pezen en fascia (bindweefsel) te stretchen. Het komt vaak voor dat je in deze klas emotionele ontlading voelt.

Stilte

Elke dag zal er een stille tijd zijn waarin volledige stilte in acht wordt genomen. Dit zal je helpen om innerlijke rust te vinden en na te denken over je gedachten. Je kunt je in deze periode ook bezighouden met verschillende activiteiten zoals lezen, schetsen, wandelen of mediteren.

Hoe kun je de retraite boeken?

 • Vul het Registratieformulier in en verstuur het per e-mail op naar [email protected]
 • Vervolgens ontvang je de betalingsinstructies om een voorschot van 100 euro te betalen en zo je inschrijving te bevestigen.
 • Het restbedrag dient 4 weken voor aankomst te worden voldaan.

Wat mee te nemen

 • Yogamat / meditatiekussen (ook verkrijgbaar bij de ashram tegen redelijke prijzen)
 • Comfortabele kleding voor yoga asana lessen
 • Schoenen voor wandelingen
 • Slippers voor in de ashram
 • Schrijfmateriaal
 • Toiletartikelen & handdoeken
 • Een zaklamp en een wekker

Arhanta Yoga Retraite Reviews:

“Ik had een geweldige tijd op de Arhanta Yoga retraite. De yogalessen en meditaties waren van hoge kwaliteit. De leraren waren zeer behulpzaam en ervaren. Ik ben in veel ashrams geweest, maar deze is bijzonder en authentiek, de omgeving van de ashram is perfect voor een ontspannen retraite. “Maria, Italië.

“De Arhanta Yoga Retraite was voor mij een zeer ontspannende en geestverruimende ervaring. Ik voel me al na zo’n korte periode gezonder en energieker, dankzij de gezonde voeding en door de yogalessen. De leraren zijn geweldig, het eten is lekker en de locatie is gewoon perfect. De groep was klein, dus we kregen veel persoonlijke aandacht en tijd van de leraren, ik kan het van harte aanbevelen! “Oscar, Spanje.

Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen via [email protected]