50 uur Vinyasa Yoga Docentenopleiding

vinyasa-yoga-docenten-opleiding

De Arhanta 50-urige Vinyasa Yoga docentenopleiding is speciaal ontworpen voor iedereen die zijn kennis en lesvaardigheden wil uitbreiden en Vinyasa Yoga in zijn praktijk wil opnemen. Deze Vinyasa Yoga-docentenopleiding van één week, 50 uur, is geschikt voor docenten en beoefenaars. Vinyasa Yoga (soms ook Power Vinyasa genoemd) is fysiek uitdagend en veeleisend. Je zult vaak bepaalde elementen van de lessen moeten aanpassen en wijzigen om het toegankelijker te maken voor je studenten. Tijdens deze intensieve training van één week leer je hoe je een Vinyasa Yoga-beoefening kunt leiden, hoe je de meer ‘Easy Vinyasa Flow’ kunt toepassen in de klas en weet je hoe je, indien nodig, talloze individuele aanpassingen kan bieden.

Na afronding van de Vinyasa Yoga docentenopleiding ontvang je:

 • Een internationaal erkende Vinyasa Yoga-leraarcertificering van 50 uur van onze geaccrediteerde yogaschool
 • Het vermogen om effectief en efficiënt Vinyasa Yoga aan je studenten te onderwijzen
 • Ondersteuning na cursus

Je verwerft onderwijsvaardigheden van:

 • Vinyasa Flow Yoga lessen geven
 • Uitlijning van de belangrijkste houdingen in detail
 • Begrijpen hoe veelvoorkomende fouten op te merken en te corrigeren
 • De elementen van Vinyasa Flow (bijv. Zonnegroeten) aanpassen aan verschillende niveaus
 • Aanpassen en corrigeren tijdens Vinyasa Yoga les
 • Vinyasa Stroomvolgorde en klassenstructuur voor verschillende klassendoelen en -niveaus

Tijdens de opleiding zal je

 • Verschillende Vinyasa Yoga reeksen dagelijks beoefenen
 • Beoefen het lesgeven en aanpassen van Vinyasa Yoga doceren en variaties aanbieden
 • De filosofie en geschiedenis van Vinyasa Yoga leren begrijpen
 • Begrijp hoe je veelvoorkomende yogablessures kunt voorkomen
 • Begrijpen hoe je aanpassingen kan bieden voor veelvoorkomende (rug)blessures

Cursuslocatie


Onze Vinyasa Yoga opleiding in Europa vindt plaats in de Arhanta Yoga Ashram in Nederland. De ashram is gelegen op het platteland op een uitgestrekt domein van 1,5 hectarein Sinderen nabij Arnhem, in de mooie provincie Gelderland. De Yoga ashram is vanaf de luchthavens van Amsterdam (Schiphol), Eindhoven en Rotterdam goed bereikbaar met openbaar vervoer.

Criteria voor deelname aan de Vinyasa Yoga opleiding

We zijn ons bewust van het belang van ondersteuning na de opleiding. Daarom bieden we dit ook aan al onze cursisten. Onze docenten kunnen rechtstreeks gecontacteerd worden via telefoon en email voor alle vragen en twijfels over lesgeven, eigen practice, enz.

We bieden onze gediplomeerde cursisten ook interne mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen en ervaring op te doen.

 • Basis begrip van het Engelse taal
 • Kennis en ervaring met yoga (ongeacht welke stijl) is aangeraden
 • Interesse en ambitie om te groeien en te leren
 • Mentaal en fysiek voldoende fit zijn om de opleiding te volgen
 • Het wordt afgeraden om deze cursus te volgen tijdens de zwangerschap, neem contact met ons op als je hier vragen over hebt

*Deze opleiding is ook toegankelijk voor cursisten met een regelmatige yoga practice, die hun kennis van Vinyasa Yoga willen verdiepen. Het is belangrijk om te weten dat deze 50 uur opleiding geen vervanging is voor de 200 uur yoga docenten opleiding.

 • CURSUSDATA & KOSTEN

 • DAGELIJKSE PLANNING

Vinyasa Yoga Docentenopleiding - Data

We organiseren de 50 uur Vinyasa Flow opleiding in de Arhanta Yoga Ashram in Nederland slechts 1 keer per jaar. Deze 1 week durende opleiding met verblijf vindt plaats in onze ashram in Nederland van:

50 uur Vinyasa Yoga

Datum Status Locatie
2022
14 mrt - 20 mrt Beschikbaar Nederland

Kosten voor de 50 uur Vinyasa Opleiding met verblijf

Slaapzaal

1050

Tweepersoonskamer

1150

Privékamer

1250

 • De prijzen zijn inclusief alle lessen, de accommodatie, 3 vegetarische maaltijden per dag en het opleidingshandboek
 • Het aantal plaatsen per cursus is beperkt
 • Al onze bedragen zijn in Euro
 • Betalingsplannen zijn mogelijk voor al onze cursussen, neem contact op voor de opties
 • Er zijn verschillende manieren om het cursusgeld te betalen zoals per bank of online met Credit Card, Debit Card, Ideal, SoFort en PayPal

COVID-19 ANNULERINGEN
Indien een training moet worden geannuleerd vanwege COVID-19 zullen de standaard annuleringsvoorwaarden en administratiekosten van Arhanta Yoga NIET van toepassing zijn.
In plaats daarvan zal Arhanta Yoga in overleg met de student naar een gewenst alternatief zoeken, zoals een verplaatsing naar een latere cursus, en/of het leveren van een digitale sessie, en/of een volledige terugbetaling van het overgemaakte bedrag.

50 uur vinyasa yoga teacher training
korte vinyasa docenten opleiding

Worldwide Accreditation


Met ons certificaat kan je wereldwijd Vinyasa Yogales geven. Onze Yoga docenten opleidingen zijn geaccrediteerd bij: Yoga Alliance, International Yoga Federation, European Yoga Association, International Yoga Association,  CRKBO (The Netherlands)

Yoga Alliance
RYS 500 web 199x200
International Yoga Federation accredited

Inschrijvingsprocedure

Voor inschrijving, gelieve het inschrijvingsformulier ingevuld terug te sturen per email. Na je inschrijving zal je gevraagd worden om een voorschot van 200 Euro te betalen om je inschrijving te bevestigen.

Het inschrijvingsgeld kan in 1 keer of in termijnen betaald worden. Er zijn verschillende betaalmethoden beschikbaar zoals overschrijving, of online via Kredietkaart, Debetkaart, IDEAL, SOFORT, Paypal, enz.

Student Reviews

Agnesa Vinyasa Training Nederland

"

Eerst en vooral wil ik jullie heel erg bedanken. De vinyasa opleiding was uitdagend en interessant. Ik heb veel geleerd en zal alles hopelijk gebruiken in mijn toekomstige yoga beoefening. De docenten waren fantastisch en heel begripvol. Alles werd heel duidelijk en toegankelijk uitgelegd. De groep was geweldig en erg ondersteunend. Ik denk dat ik zeker nog eens terugkom.


Agnesa kosovo

Christine Vinyasa Docenten opleiding Nederland

"

Dit is een geweldige training. Ik heb veel geleerd, veel zelfvertrouwen gekregen in het lesgeven en ook het vertrouwen in mijn eigen yoga beoefening versterkt. De lessen zijn goed opgebouwd en gestructureerd. De leerkrachten hebben veel kennis en zijn erg geduldig.


Christine Frankrijk

Helma Vinyasa Yoga docenten opleiding Nederland

"

Het was heel leuk om voor de derde keer terug te komen. Het voelde als thuiskomen. Ik had wat tijd nodig om me weer te oriënteren, maar na de eerste keer lesgeven kwam alles terug en voelde ik me weer vol zelfvertrouwen. Ik voelde dat ik elke dag groeide. Ik voel me dagelijks zelfzekerder. Vinyasa is erg krachtig en uitdagend voor cursisten en voor docenten. Het is goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling, zowel fysiek als mentaal.


Helma netherlands

Anne Vinyasa Yoga opleiding Nederland

"

De 50 uur Vinyasa yoga opleiding is een hele fijne cursus ter aanvulling van de 200 uur Hatha Yoga docenten opleiding. Het is een intensieve training waarbij je dieper gaat in de filosofie en anatomie en je eigen beoefening naar een meer gevorderd niveau brengt. Het is ook inspirerend voor je Hatha Yoga lessen omdat je nieuwe variaties en technieken leert.


Anne Duitsland

Halima Vinyasa Yoga docenten opleiding

"

Ik heb erg genoten van de manier waarop jullie lesgeven. Jullie zijn erg geduldig en helpen iedereen bij het bereiken van zijn/haar doelen. Ik kan deze ashram aan iedereen aanbevelen die graag yoga doet op een meer traditionele wijze. No nonsense, hard werken, goed advies en veel zorg. Bedankt.


Halima netherlands

Petra Vinyasa Yoga opleiding Europa

"

Ik heb veel bijgeleerd over de correcte houdingen en hoe te corrigeren. Ik vind Vinyasa een hele fijne yoga stijl en nu weet ik hoe het te gebruiken in mijn lessen. Ik heb genoten van elke dag.


Petra netherlands

Voor meer informatie kan je ons contacteren via [email protected]

Nu een antwoord nodig?

Bel ons

+ 31 618 504823 (Europe)

Mail ons

[email protected]

Chat met ons

+ 31 618 504823 (Whatsapp)