50 hour Vinyasa Yoga Teacher Training

vinyasa yoga docenten opleiding

De Arhanta 50 uur Vinyasa Yoga docenten opleiding is een vervolgopleiding voor docenten die hun kennis en vaardigheden in het lesgeven willen uitbreiden met Vinyasa Yoga. Deze één week durende 50 uur opleiding is geschikt voor yoga beoefenaars van alle niveaus. Vinyasa Yoga (soms ook Power Vinyasa genoemd) is fysiek uitdagend en bepaalde elementen van de les zal je vaak moeten aanpassen om je les meer toegankelijk te maken voor je cursisten. Tijdens deze intensieve opleiding van 1 week leer je hoe een les kan aanpassen naar een Easy Vinyasa Flow niveau en hoe nog meer individuele aanpassingen te bieden indien nodig.

Wat kun je verwachten onze Vinyasa Yoga teacher training?

Na het afronden van de 50 uur opleiding krijg je:

 • Een internationaal erkend Vinyasa Yoga docenten certificaat van onze erkende Yoga school
 • Het zelfvertrouwen om Vinyasa Yoga les te geven
 • Ondersteuning na de opleiding

Je gaat de volgende vaardigheden in het lesgeven leren :

 • Vinyasa Flow lessen instrueren
 • Alignment van de basis houdingen in detail begrijpen
 • Begrijpen hoe veelvoorkomende fouten op te merken en te corrigeren
 • De onderdelen van Vinyasa Flow (bv. Zonnegroet) aanpassen aan verschillende niveaus
 • Aanpassen en corrigeren tijdens een Vinyasa Yogales
 • Vinyasa Yoga les opbouwen voor verschillende lesdoelen en niveaus

Tijdens de opleiding zal je

 • Verschillende Vinyasa Yoga reeksen dagelijks beoefenen
 • Leren Vinyasa Yoga doceren en variaties aanbieden
 • De filosofie en geschiedenis van Vinyasa Yoga leren begrijpen
 • Begrijpen hoe veelvoorkomende blessures te voorkomen
 • Begrijpen hoe aanpassingen te bieden voor veelvoorkomende (rug)blessures

Cursuslocaties


Onze Vinyasa Yoga opleiding in Europa vindt plaats in de Arhanta Yoga Ashram in Nederland. De ashram is gelegen op het platteland op een uitgestrekt domein van 1,5 hectarein Sinderen nabij Arnhem, in de mooie provincie Gelderland. De Yoga ashram is vanaf de luchthavens van Amsterdam (Schiphol), Eindhoven en Rotterdam goed bereikbaar met openbaar vervoer.

Criteria voor deelname aan de Vinyasa Yoga opleiding

We zijn ons bewust van het belang van ondersteuning na de opleiding. Daarom bieden we dit ook aan al onze cursisten. Onze docenten kunnen rechtstreeks gecontacteerd worden via telefoon en email voor alle vragen en twijfels over lesgeven, eigen practice, enz.

We bieden onze gediplomeerde cursisten ook interne mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen en ervaring op te doen.

 • Basis begrip van het Engels
 • Kennis en ervaring met yoga (ongeacht welke stijl) is aangeraden
 • Interesse en ambitie om te groeien en te leren
 • Mentaal en fysiek voldoende fit zijn om de opleiding te volgen
 • Het wordt afgeraden om deze cursus te volgen tijdens de zwangerschap, neem contact met ons op als je hier vragen over hebt

*Deze opleiding is ook toegankelijk voor cursisten met een regelmatige yoga practice, die hun kennis van Vinyasa Yoga willen verdiepen. Het is belangrijk om te weten dat deze 50 uur opleiding geen vervanging is voor de 200 uur yoga docenten opleiding.

 • CURSUSDATA & KOSTEN

 • DAGELIJKSE PLANNING

Vinyasa Yoga Docentenopleiding - Data

We organiseren de 50 uur Vinyasa Flow opleiding in de Arhanta Yoga Ashram in Nederland slechts 1 keer per jaar. Deze 1 week durende opleiding met verblijf vindt plaats in onze ashram in Nederland van:

50 uur Vinyasa Yoga

Datum Status Locatie
2022
14 mrt - 20 mrt Beschikbaar Nederland

Kosten voor de 50 uur Vinyasa Opleiding met verblijf

Slaapzaal

1050

Tweepersoonskamer

1150

Privékamer

1250

 • De prijzen zijn inclusief alle lessen, de accommodatie, 3 vegetarische maaltijden per dag en het opleidingshandboek
 • Het aantal plaatsen per cursus is beperkt
 • Al onze bedragen zijn in Euro
 • Betalingsplannen zijn mogelijk voor al onze cursussen, neem contact op voor de opties
 • Er zijn verschillende manieren om het cursusgeld te betalen zoals per bank of online met Credit Card, Debit Card, Ideal, SoFort en PayPal
50 uur vinyasa yoga teacher training
korte vinyasa docenten opleiding

Worldwide Accreditation


Met ons certificaat kan je wereldwijd Vinyasa Yogales geven. Onze Yoga docenten opleidingen zijn geaccrediteerd bij: Yoga Alliance, International Yoga Federation, European Yoga Association, International Yoga Association,  CRKBO (The Netherlands)

Yoga Alliance
RYS 500 web 199x200
International Yoga Federation accredited

Inschrijvingsprocedure

Voor inschrijving, gelieve het inschrijvingsformulier ingevuld terug te sturen per email. Na je inschrijving zal je gevraagd worden om een voorschot van 200 Euro te betalen om je inschrijving te bevestigen.

Het inschrijvingsgeld kan in 1 keer of in termijnen betaald worden. Er zijn verschillende betaalmethoden beschikbaar zoals overschrijving, of online via Kredietkaart, Debetkaart, IDEAL, SOFORT, Paypal, enz.

Student Reviews

Agnesa Vinyasa Training Nederland

"

Eerst en vooral wil ik jullie heel erg bedanken. De vinyasa opleiding was uitdagend en interessant. Ik heb veel geleerd en zal alles hopelijk gebruiken in mijn toekomstige yoga beoefening. De docenten waren fantastisch en heel begripvol. Alles werd heel duidelijk en toegankelijk uitgelegd. De groep was geweldig en erg ondersteunend. Ik denk dat ik zeker nog eens terugkom.


Agnesa kosovo

Christine Vinyasa Docenten opleiding Nederland

"

Dit is een geweldige training. Ik heb veel geleerd, veel zelfvertrouwen gekregen in het lesgeven en ook het vertrouwen in mijn eigen yoga beoefening versterkt. De lessen zijn goed opgebouwd en gestructureerd. De leerkrachten hebben veel kennis en zijn erg geduldig.


Christine Frankrijk

Helma Vinyasa Yoga docenten opleiding Nederland

"

Het was heel leuk om voor de derde keer terug te komen. Het voelde als thuiskomen. Ik had wat tijd nodig om me weer te oriënteren, maar na de eerste keer lesgeven kwam alles terug en voelde ik me weer vol zelfvertrouwen. Ik voelde dat ik elke dag groeide. Ik voel me dagelijks zelfzekerder. Vinyasa is erg krachtig en uitdagend voor cursisten en voor docenten. Het is goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling, zowel fysiek als mentaal.


Helma netherlands

Anne Vinyasa Yoga opleiding Nederland

"

De 50 uur Vinyasa yoga opleiding is een hele fijne cursus ter aanvulling van de 200 uur Hatha Yoga docenten opleiding. Het is een intensieve training waarbij je dieper gaat in de filosofie en anatomie en je eigen beoefening naar een meer gevorderd niveau brengt. Het is ook inspirerend voor je Hatha Yoga lessen omdat je nieuwe variaties en technieken leert.


Anne Duitsland

Halima Vinyasa Yoga docenten opleiding

"

Ik heb erg genoten van de manier waarop jullie lesgeven. Jullie zijn erg geduldig en helpen iedereen bij het bereiken van zijn/haar doelen. Ik kan deze ashram aan iedereen aanbevelen die graag yoga doet op een meer traditionele wijze. No nonsense, hard werken, goed advies en veel zorg. Bedankt.


Halima netherlands

Petra Vinyasa Yoga opleiding Europa

"

Ik heb veel bijgeleerd over de correcte houdingen en hoe te corrigeren. Ik vind Vinyasa een hele fijne yoga stijl en nu weet ik hoe het te gebruiken in mijn lessen. Ik heb genoten van elke dag.


Petra netherlands

Voor meer informatie kan je ons contacteren via [email protected]

Nu een antwoord nodig?

Bel ons

+ 31 618 504823 (Europe)

Mail ons

[email protected]

Chat met ons

+ 31 618 504823 (Whatsapp)