Vrijwilligersprogramma Arhanta Yoga Ashram

Wij bieden mogelijkheden voor vrijwilligerswerk aan in onze yoga ashrams in India en Nederland. Ons vrijwilligersprogramma biedt een unieke kans om te leven in de yoga ashram met ons team, om van hen te leren, om te helpen tijdens de cursussen en activiteiten en zo een waardevolle ervaring op te doen.

Vrijwilligersprogramma – Arhanta Yoga Ashram Nederland

Wij accepteren elk jaar vrijwilligers in onze ashram, vanaf maart tot en met oktober. Als vrijwilliger zul je 27 dagen verblijven in onze yoga ashram in Nederland, tijdens een van de cursussen. Hier krijg je de mogelijkheid om fysiek, mentaal en spiritueel te groeien. Je zult wonen in onze ashram, gelegen in de prachtige groene natuur.

Voor Wie is Het

Iedereen die een verlangen heeft om te dienen, te leren en te groeien is welkom om te solliciteren voor dit vrijwilligersprogramma.

Wat kun Je Verwachten

 • Verblijf en vegetarische maaltijden in de Arhanta Yoga Ashram in Nederland
 •  Dagelijkse yoga- en meditatiesessies met onze docenten
 • Persoonlijke begeleiding voor het verbeteren van jouw eigen yoga en meditatie beoefening
 • Begeleiding in het vormen van jouw levensvisie en het scherp krijgen van jouw doel in jouw leven
 • Begeleiding van Ram / Kalyani / Omkar in jouw spirituele groei en ontwikkeling

Wat Wordt er van Jou Verwacht

 • Een minimale engagement van ten minste 1 maand tot maximaal 3 maanden
 • Ongeveer 25 uur per week (6 dagen per week) te helpen in de ashram met verschillende werkzaamheden onder andere tuinieren, koken, onderhouds- en administratieve werkzaamheden

Vrije Tijd

 • Je bent vrij op zondag. Je kunt in de ashram verblijven of reizen, familie bezoeken, etc.
 • Het dichtstbijzijnde dorp ligt op 2 km met alle basis faciliteiten, winkels, bibliotheek en zwembad enz.
 • De stad Doetinchem binnen 20 minuten met de trein te bereiken. Je vindt hier uitgebreide faciliteiten en recreatieve activiteiten
 • De steden Arnhem en Nijmegen zijn in ongeveer een uur te bereiken met de trein

Toelatingsvoorwaarden

 • Je moet 18 jaar of ouder zijn
 • Je moet willen dienen, leren en groeien
 • Je moet bereid zijn om minstens een maand te blijven

Vrijwilligersprogramma – Arhanta Yoga Ashram India

Arhanta Yoga Ashrams biedt gemotiveerde Arhanta Yoga afgestudeerden de kans om te helpen als vrijwilliger tijdens een Yoga docentenopleiding in India.

Data

Tijdens de 200 uur yoga docenten opleidingen in India accepteren wij vrijwilligers voor de periode van oktober tot maart.

Wat kun Je Verwachten

 • Accommodatie en vegetarische maaltijden in de Arhanta Yoga Ashram in India
 • Het vernieuwen van de geleerde kennis tijdens jouw eigen Yoga docenten opleiding
 • De mogelijkheid om te helpen en om de docenten en de leerlingen te observeren tijdens de yoga docentenopleidingen

Wat Wordt er van Jou Verwacht

 • Een minimale engagement van ten minste 1 maand tot maximaal 3 maanden
 • Om te helpen tijdens de dagelijkse activiteiten en lessen in de ashram

Oelatingsvoorwaarden

Recensies

Sarah Jane

Sarah Jane 

UK

Na het afronden van mijn 200 uur opleiding in de Arhanta Yoga ashram in juli 2016 was het geweldig om de kans te krijgen om terug te keren naar de ashram als vrijwilliger. Zoveel aspecten van mijn maand als vrijwilliger waren fantastisch en zelfs levensveranderend. Het was goed om terug te leven volgens de ashram levenswijze waar ik ook de eerste keer zo van genoten heb. Ook al was het soms uitdagend en moest ik soms uit mijn comfortzone komen, ik voelde mij altijd gemotiveerd en ondersteund door de docenten. Ik heb zoveel kennis en zelfvertrouwen opgedaan in een inspirerende en voedende omgeving. Dit heeft zeker mijn vaardigheden als yogadocent en als persoon doen groeien. Ik heb vooral genoten van de ondersteuning en begeleiding van Yogi Omkar, de extra asana lessen van Yogini Kalyani en van de fantastische kennis en wijsdom van Yogi Ram. Het was een plezier om samen te werken met mensen van verschillende plaatsen en levensstijlen, om meer te leren over hun levensreis en om nieuwe vriendschappen te sluiten. Het begeleiden van de studenten en hen helpen in de ashram en in de lessen was een belonende en hartverwarmende ervaring. Ik weet nog dat ik zelf zo geholpen werd als student, en ik wou hetzelfde voor hen betekenen. Ik kan oprecht zeggen dat ik zoveel fantastische, inspirerende en oprechte mensen heb ontmoet die ditzelfde proces doorgaan. Ik heb erg genoten om de stiltewandelingen te begeleiden met de cursisten en ik heb ook de kans gehad om de yoga nidra avonden te begeleiden. Ik kreeg ook de kans om opnieuw te beleven hoe krachtig en energiek het chanten is, ook al was zingen nooit 1 van mijn talenten. Mijn tijd in de keuken bij Olivia en Andras was ook heel leuk en onvergetelijk. Soms hard werken, maar ik heb op korte tijd zoveel bijgeleerd en ontdekt over mijzelf tijdens deze periode als vrijwilliger in de Ashram. Ik vertrek hier als een sterkere persoon, zowel fysiek, mentaal en spiritueel. Een geweldige maand gedeeld met mooie zielen die voor altijd in mijn hart zullen zijn. Ik voel me gezegend dat ik dit heb mogen beleven.

Simona

Simona

ITALIË

Mijn naam is Simona, ik ben 45 jaar oud en van Italiaanse afkomst. Sinds enkele jaren voelde ik de drang om van job en levensstijl te veranderen. Ik was ook op zoek naar een yoga docenten opleiding. Zo ben ik Arhanta Yoga Ashram tegengekomen. Ik boekte meteen mijn opleiding en een aantal dagen later zag ik dat ze ook een vrijwilligersprogramma aanbieden. Ik besloot meteen om mij ook hiervoor in te schrijven en mijn job op te geven. Ik heb enorm genoten van deze ervaring. Het leven in de ashram in Nederland is heel anders in de winter wanneer er geen opleidingen zijn en in de lente/zomer wanneer de opleidingen gegeven worden. Ik heb genoten van beide periodes. In de winter is het rustiger en meer ontspannen en kan je je meer richten op je persoonlijke yoga beoefening. In de zomer zijn de dagen drukker en meer gevuld. Je helpt in verschillende zaken zoals tuinieren, koken, lesgeven, administratie,… Alles is heel inspirerend. Ik heb er heel erg van genoten om studenten te verwelkomen en hun te begeleiden tijdens hun verblijf in de ashram. Ik ben Arhanta Yoga heel erg dankbaar voor deze unieke en fantastische ervaring.

Sherani

Sherani

NETHERLANDS

De afgelopen tien maanden werkte ik als vrijwilliger in de Arhanta Yoga ashram in Nederland. Ik heb hier erg veel bijgeleerd en enorm van mijn tijd genoten. Ik heb genoten van de veelzijdigheid die de functie bood; je geeft les, je kookt, je werkt in het kantoor, je ondersteunt de studenten, je fungeert als bemiddelaar, enz. Deze baan is van alle markten thuis, waardoor het echt uniek is. Wat ik in het bijzonder erg leuk vond, was de mogelijkheid om zoveel geweldige mensen te leren kennen van over de hele wereld, om er voor ze te zijn, om te horen hoe zij dit avontuur ervaren en om te zien hoe ze elke dag groeien. Mijn zelfvertrouwen is in deze tien maanden erg gegroeid en ik heb mezelf beter leren kennen. Ik heb vrienden voor het leven gemaakt en mensen leren kennen die ik misschien nooit meer zal zien, maar zeker niet zal vergeten.

Ryan

MELISSA

UK

Deelnemen aan de Arhanta Yoga Docenten Opleiding heeft mijn ogen geopend naar een nieuw beeld van mijzelf en van de wereld maar ook naar mijn yoga beoefening en hoe ik mijn leven leid. Tijdens de opleiding was mijn aandacht volledig gericht naar het leren van nieuwe termen, concepten en informatie. Deze periode was tegelijkertijd even intens als belonend. Na de opleiding… tijd om die nieuwe kennis ook toe te passen en te integreren.
Terugkeren naar Arhanta Yoga als vrijwilliger was de perfecte manier om de kennis die ik opgedaan had tijdens de opleiding ook te integreren in mijn persoonlijkheid. Opnieuw deelnemen aan de lessen was de ideale opfriscursus. Dit heeft mij geholpen om de geleerde materie daadwerkelijk te laten doordringen.
Door de studenten te begeleiden bij het leren lesgeven van yoga werd ik verplicht om stil te staan bij het hoe en waarom ik de dingen doe tijdens het lesgeven waardoor ik zelf ook verbeterde als yogaleerkracht. Bovendien had ik ook interessante kritische gesprekken met de studenten die zich veel vragen stelden over de correcte toepassing en de reden van bepaalde richtlijnen en correcties. Gedurende dit hele proces had ik voortdurend de steun van de ervaren leerkrachten rondom mij. Hun steun was van onschatbare waarde wanneer mijn kennis niet voldoende toereikend was en heeft mij geholpen tijdens mijn voortdurende leerproces.
Dit toepassen tijdens de gevorderde asana lessen harmoniseerde perfect theorie en praktijk. Als student was ik verbaasd hoe mijn eigen vaardigheden verbeterden tijdens de opleiding en ik was aangenaam verrast om diezelfde verbazing terug te vinden over mijn vorderingen tijdens het assisteren.
Ik raad iedereen die de ambitie heeft om professioneel yogadocent te worden en die zijn/haar niveau, kennis en persoonlijke groei naar een hoger niveau wil tillen ten strengste aan om als afgestudeerde terug te keren als vrijwilliger of medewerker.

Kirstin

Kirstin

NEDERLAND

In November en het begin van December verbleef ik in de yoga ashram als vrijwilliger, gedurende 5 weken. Een vrijwilliger helpt in en rondom de ashram met verschillende werkzaamheden, zoals tuinieren en werken aan de website. Toen ik aankwam wist ik niet goed wat ik kon verwachten. Ik heb in totaal 10 yoga lessen gevolgd in mijn hele leven en dat was ook nog eens 6 jaar geleden. Lijkt me duidelijk dat ik geen expert ben op het gebied van yoga of meditatie, maar ik was nieuwsgierig en wilde graag leren.
Vlak voor mijn aanvang kwam ik erachter dat er nog twee vrijwilligers zouden zijn, tegelijk met mij. Dat was een leuke verrassing! In deze tijd van het jaar worden er geen lessen gegeven dus is de ashram leeg. Dan is het wel fijn om met een paar mensen aanwezig te zijn. We werkten samen aan de website, maakten vertalingen of we kozen ervoor om in de tuin te werken als het weer het toeliet. Elke dag startten we met meditatie, wat ik erg fijn vond. Kalyani en Jyoti zijn erg geduldige en goede docenten. Aangezien meditatie erg lastig is voor mij, stelde ik altijd veel vragen na de oefening. Ik heb absoluut een hoop geleerd op dit gebied!
Elke dag hebben we ons eigen eten bereid. Het eten dat we maakten was vegetarisch, aangezien vlees niet toegestaan is in de ashram. Normaal ben ik geen vegetariër (of keukenprinses) dus het is voor mij best een uitdaging iets klaar te maken. Gelukkig was ik niet alleen en samen slaagde we erin elke dag een gezonde en lekkere maaltijd klaar te maken. Twee keer per dag werd er gekookt en soms gingen we naar Varsseveld, het kleine dorpje dichtbij de ashram, om daar te lunchen. Je kunt de bus heen en terug nemen dus het is vrij makkelijk om er te komen.
Na 5 weken elke dag 1 uur yoga te beoefenen heb ik enorm veel geleerd. Ik kan oprecht zeggen dat mijn gezondheid vooruit gegaan is door dit te doen. Ik zie nu in hoe belangrijk yoga is en zal zeker doorgaan met het dagelijks beoefenen ervan. Door de vertalingen die ik gemaakt heb, heb ik veel gelezen over yoga en chakra’s. Al met al een erg leerzame ervaring dus!
Ik ben erg dankbaar voor deze mogelijkheid om te groeien en leren en ik heb met veel plezier in de ashram geholpen. Kalyani en Jyoti zijn geweldige docenten en mooie mensen. De ashram is een rustige en ontspannen plek, omringd door mooie Nederlandse landschappen. Ik heb een super tijd gehad en zal zeker nog eens terug komen in de toekomst om verder te leren door bijvoorbeeld een opleiding te volgen.