Over Arhanta Yoga®

De visie van Arhanta Yoga is het verspreiden van de eeuwenoude wijsheid van Hatha Yoga en kennis van de Vedische geschriften met de boodschap van liefde, compassie en onzelfzuchtigheid als weg naar zelfrealisatie en universele vrede.

In de Arhanta Yoga Ashram in India en de Arhanta Yoga Ashram in Nederland worden 50-, 200-, 300- en 500 uur durende yogadocenten opleidingen gegeven. De Arhanta Yoga Ashrams zijn gebaseerd op de Vedische beginselen (de eeuwenoude Indiase filosofie) en op de Gurukul traditie (het eeuwenoud Indiaas schoolsysteem) met als doel een brug te slaan tussen eeuwenoude kennis en de moderne wereld.

We doceren klassieke yoga volgens de vier wegen: Bhakti-, Jnana-, Karma-, en Raja Yoga. Daarnaast besteden we aandacht aan de praktische toepassingen van yoga en yoga filosofie in het dagelijkse leven. We geloven in persoonlijke aandacht én in een spirituele en vredige omgeving.

Vandaag de dag verspreiden onze yogi’s en studenten met toewijding de visie van onze organisatie in vele landen over de hele wereld.

We volgen een levensstijl van eenvoud, een vegetarisch dieet, spirituele beoefening en onzelfzuchtigheid, welke wij sterk aanbevelen voor persoonlijke en spirituele groei. We doceren klassieke Hatha Yoga, traditionele meditatietechnieken en eeuwenoude wijsheid van de Veda’s voor iedereen die hiernaar op zoek is.

Accreditatie – RYS 200, RYS 300 & RYS 500

Wij zijn een geregistreerde yogaschool (RYS), erkend door Yoga Alliance, International Yoga Federation, European Yoga Association en CRKBO (Nederland). Onze 200-, 300- en 500 uur durende opleidingen voldoen aan de internationale standaard, als ook de opfriscursus en onze 50 uur Yin Yoga en 50 uur Vinyasa Yoga opleidingen. Ons certificaat wordt erkend door alle yoga instituten, yoga federaties en grotere verzekeringsmaatschappijen.

Onze locatie

De Arhanta Yoga Ashram in India bevindt zich net buiten de eeuwenoude stad Khajuraho in Centraal India. De Arhanta Yoga Ashram in Nederland bevindt zich vlakbij Arnhem/Doetinchem. Beide ashrams bevinden zich in een rustige, landelijke omgeving en zijn gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

Onze directeur

Yogi-RamRam is de oprichter en directeur van de Arhanta Yoga Ashrams in India en Nederland. Hij is de hoofddocent en cursusmanager van onze professionele yogadocenten opleiding en in de afgelopen jaren heeft hij meer dan 4000 internationale studenten opgeleid.

Ram is geboren in New Delhi, India in een traditionele en spirituele familie. Zijn opleiding in yoga en Vedische filosofie begon toen hij 8 jaar was als onderdeel van zijn basisschoolopleiding. Hij heeft diepgaande kennis van anatomie, psychologie, klassieke Hatha Yoga en van eeuwenoude geschriften zoals de Veda’s, Bhagavad Gita en Patanjali Yoga Soetra’s. Hij heeft met bekende leraren gestudeerd en geoefend zoals Guru Ramananda (Swami Sivananda traditie), Swami Premananda en Shri Shamboo.

Ram begon zijn yoga docentencarrière in India, in 1998. Met meer dan 40.000 uur doceerervaring heeft hij reeds aan duizenden internationale studenten lesgegeven. Studenten met verschillende achtergronden en ervaringsniveaus. Hij is een geregistreerde E-RYT 500 bij Yoga Alliance en International Yoga Association.

Hij heeft een grote en diepgaande kennis van yoga filosofie, asanas, anatomie en de reacties van het lichaam. Door zijn vele ervaringen met lesgeven, heeft hij speciale en unieke verbeteringstechnieken ontwikkelt voor de asanas. Deze zijn efficiënt, snel en simpel. Ram gelooft dat het doel van de yogadocent is om elke student te helpen met het bereiken van zijn/haar doel. Om dit te kunnen doen moet de docent de student begrijpen. Zijn filosofie lessen bevatten veel interessante verhalen. Hij bezit de capaciteit om moeilijke concepten van filosofie helder, vermakelijk en simpel uit te leggen. Zijn asana klassen zijn fysiek en spiritueel verrijkend. Zijn doceerstijl is kordaat, maar zorgzaam en hij probeert om elke student persoonlijke aandacht te geven. Hij is bekend om zijn unieke correctiemethodes en interessante filosofische verhalen.

Als hij niet doceert, brengt hij graag tijd door met zijn vrouw en twee kinderen in zijn huis op het platteland in Nederland.

Voor feedback en commentaar van studenten over Ram: Yogi Ram Reviews on Yogatrail

Onze docenten

Alle docenten bij Arhanta Yoga ashrams zijn goed en vakkundig opgeleid en hebben veel ervaring. Het hele team is toegewijd en gemotiveerd om les te geven en studenten te begeleiden. Ze streven ernaar om studenten zowel fysiek als mentaal te helpen groeien. Ze zijn opgeleid om de studenten te voorzien van persoonlijke aandacht en supervisie.  Ze zijn tevens vaardig om studenten boven zichzelf te laten uitstijgen door middel van discipline en motivatie.

Kalyani

yoga-teacher-kalyani-200pxKalyani is geboren in Zwitserland. Al in haar vroege kinderjaren voelde ze zich aangetrokken tot spiritualiteit. Naast haar interesse en behoefte aan spiritualiteit was zij erg geïnteresseerd in het menselijke lichaam. Hoe het lichaam genezen, verzorgd en onderhouden kon worden. Door deze fascinatie begon zij aan haar dansopleiding. Zij verliet haar huis in Zwitserland om eigentijdse en moderne dans te studeren aan de Fontys Dansschool in Nederland. Tijdens haar studie kwam zij in aanraking met klassieke yoga en vond hierin alles wat ze al die jaren zocht.

Ondanks haar stijve lichaam in het begin van haar yoga beoefening, is ze een meester geworden in moeilijke, gevorderde asanas. Dit door regelmatige, onvermoeibare oefening en toewijding. Door de jaren heen heeft ze een diepgaande kennis opgebouwd over de fysiologie en bewegingstechnieken van de yoga asanas.

Sinds 2008 werkt ze voltijd bij Arhanta Yoga. In 2013 werdt zij creatief manager van de Arhanta Yoga Ashram in Nederland. Ze brengt haar positieve en hardwerkende houding mee in haar lessen. Haar woorden zijn altijd motiverend en haar persoonlijke yogabeoefening is inspirerend. Haar verzorgende stijl van lesgeven maken haar de favoriete docent bij veel studenten.

Voor feedback en commentaar van studenten over Kalyani: Kalyani Reviews on Yogatrail

Omkar

yoga-teacher-omkar-200px-1Omkar is in staat om iedere student persoonlijke aandacht te geven. Zelfs in grote groepen schenkt hij elke individuele student aandacht. Hij herinnert zich zelfs verwondingen, kwalen of speciale condities van alle studenten. Hij heeft gestudeerd bij verschillende bekende leraren zoals Saraswathi Rangaswami (dochter van Sri Patabhi Jois). Zijn kennis van de asanas en de juiste uitlijning is uitmuntend. Zijn doceerstijl kenmerkt zich door focus, discipline en humor. Zijn yogalessen zijn leuk en uitdagend voor studenten van alle niveaus.

Voor feedback en commentaar van studenten over Omkar: Omkar Reviews on Yogatrail

 

Naast onze vaste docenten werken we vaker samen met gastdocenten en traineeships, dit is een wisselend team.

Leave a Reply