Recensies Arhanta Yoga opleiding

Hieronder vind je veel ervaringsverhalen en recensies van Arhanta Yoga in Nederland en India. Mocht je meer vragen hebben mag je altijd contact met ons opnemen op [email protected].

Bianca“Een erg aangename sfeer. Geweldige docenten, geïnteresseerd om goed les te geven, ik heb erg veel geleerd. Ik heb genoten van de asanalessen, de erkenning en motivatie was erg goed. Filosofie gaf een fijn inzicht om over na te denken. ‘Hoe les te geven’ was zwaar, maar zo behulpzaam op praktisch gebied. Bedankt voor deze mooie tijd hier!” Bianca, Stuttgart, Duitsland

 

Barbara“Ik kwam hier naar Arhanta Yoga met een open geest, zonder enig idee te hebben wat ik kon verwachten. Het was vier weken van intensief, zwaar, emotioneel, versterkend en fantistisch werk met de groep, de docenten en met mezelf. Ik heb geen spijt en ik ben nog steeds dankbaar en blij dat ik mocht leren van zulke goede docenten in deze geweldige omgeving. Nu kijk ik er naar uit om les te geven in mijn eigen yogaklas. Heel erg bedankt aan het gehele Arhanta team. Ik wens jullie allen het beste.” Barbara, Vorarlberg, Australie

Nina“De afgelopen weken in de yoga ashram in India was een werkelijke reis naar mezelf. Naast de geweldige yoga asanalessen, de serene meditatiesessies en het vrolijke ochtendgezang, heeft het me meer gegeven: de realisatie van een ontbrekende levensvisie. Door het delen van verhalen, het leren van de filosofie en geven van persoonlijk advies, hebben Ram en zijn team me niet alleen geholpen om mijn persoonlijk doel (een professionele yogadocent worden) voor deze vier weken te behalen. Ook hebben ze me uitgedaagd om naar binnen te kijken en te ontdekken wie ik ben. En dat is een reis die pas net is gestart. Bedankt voor het delen van alle kennis en expertise en het geven van de kans om te leren en groeien!” Nina, Amsterdam, Nederland

Kim“De yoga docentenopleiding was erg goed. Ik kreeg de mogelijkheid om yoga op een andere manier te ervaren. Naast de asanas leer je om volgens een yogische leefstijl t eleven gedurende deze vier weken. Veel achtergrondinformatie en structuur begeleide ons door de opleiding. Alle docenten waren erg vakkundig en vulden elkaar aan op een erg kalme manier. Ik zal de tijd in de serene ashram op een zeer positieve manier herinneren.” Kim, Munich, Duitsland

Josephine“Heel erg bedankt! Ik heb de opleiding als erg professioneel en van hoge kwaliteit ervaren! Het behandelt alle belangrijke zaken omtrent het lesgeven van yoga en zoveel meer. Ik heb genoten van de mooie, simpele ashram en de eenvoudige, gezonde gerechten. De groep studenten waren erg hartelijk en speciaal en de docenten professioneel en grappig. Geweldig!” Josephine, Nederland

 

Cindy“De docenten zijn erg professioneel. Het is onvoorstelbaar om te zien hoeveel informatie we allemaal hebben geleerd in een relatief korte tijd.  Het is prachtig om de vooruitgang tijdens de opleiding te zien van zowel mijn medestudenten als mezelf. Ik heb genoten van de geluiden van de natuur. Rondom de ashram, terwijl je wakker wordt in de nacht door het gehuil van de jakhalzen en honden, in de ochtend wanneer ik mijn ogen opende door het geschreeuw van de pauwen, het fluisteren van de bomen en het gezang van de vogels tijdens de lessen en soms zelfs de geluiden van wilde zwijnen. Het beleven van een yogische levensstijl in een ashram voor bijna vier weken lang is speciaal, een boefening van non dualisme: het lijkt eindeloos te zijn, tegelijkertijd gaan de dagen ontzettend hard. Ook is het heel erg zwaar en relaxed op hetzelfde moment. Ik ben erg dankbaar dat ik de kans heb gehad deze ervaring te mogen meemaken.” Cindy, Nijmegen, Nederland

Andrea“Ik heb erg genoten van de gerichte sfeer in de Arhanta Ashram. Het gestructureerde programma gaf on de kans om de overvloed van informatie te nemen. We leerden allerlei verschillende soorten aspecten van yogische filosofie, zelfs de Ayurvedische gunas. De docenten waren erg aardig en bleven ons tot aan het einde pushen om het beste uit ons zelf te halen. Ik ben zo dankbaar voor de tijd die ik hier heb doorgebracht. Dank je wel.” Andrea, Boulder, CO, Amerika

Hannah“Ik heb heel erg genoten van de opleiding in de Arhanta ashram. Ram en zijn geweldige team van docenten hebben ons echt gepushed om hier weg te gaan met een sterke basis en genoeg kennis en vaardigheden die nodig zijn om yogales te geven. Ik werd elke dag uitgedaagd en ik heb zoveel meer geleerd dat ik in het begin had verwacht te leren. De docenten zijn zo erg gepassioneerd en dat is duidelijk zichtbaar. De opleiding en het curriculum was erg goed opgebouwd en ik voelde dat er echt voor me gezorgd werd door het gehele team. Ik raad Arhanta zeker aan! Bedankt, Arhanta team, voor een geweldige ervaring!” Hannah, Chicago Illinois, USA

Martin“De yoga docentenopleiding in Arhanta Yoga Ashram was een geweldige ervaring voor me. Ik heb gedurende deze vier weken veel geleerd over lesgeven, de asanas, de filosofie, de ‘yogalevenstijl’. De docenten zijn erg professioneel proberen het beste uit je te halen. Fijne, simpele kamers, goed, gezond eten. De lekkere thee in de ochtend en avond. Het is echt een alles-in-een cursus dat je alle vaardigheden zal leren om een goede yogadocent te worden.” Martin, Tilburg, Nederland

Doreen“Erg fijne en vriendelijke docenten die er altijd zijn voor hun studenten. Je ziet dat ze het belangrijk vinden dat je zoveel mogelijk leert in enkel vier weken als mogelijk is. Ook zie je dat ze het doen voor de studenten, niet voor het imago. Ik zou Arhanta aanraden aan mijn vrienden, familie en elk ander persoon dat geinteresseerd in yoga en die er meer over te weten wilt komen. Soms vond ik het moeilijk om m’n focus bij de les te houden en had ik tijd nodig om te reflecteren of pauzeren. Ik heb genoten van de positieve sfeer in en rondom de ashram.” Doreen, Cologne, Duitsland

Irfan“Ik heb de afgelopen twee maanden gewacht op deze kans en het wachten was het waard. Ik heb echt genoten van deze opleiding en met name van de extreme getalenteerde docenten hier. De ashram heeft een hele fijne locatie op afgelegen plek, ver weg van alle chaos van de stad, waardoor het een erg kalme en positieve plek om te leven is. Het eten in de ashram is erg gezond en schoon. Het is een geweldige ervaring geweest om hier te zijn voor 20 dagen lang en te leren van de experts. Ik zou de opleiding aanraden aan iedereen die er serieus in is om yoga te leren en zijn of haar leven op een positieve manier wilt leiden om hier te komen en het zelf te ervaren. Heel erg bedankt, Arhanta voor zo een geweldige tijd. Ik zal hier weer zijn in de nabije toekomst.” Irfan, Mumbai, India

Toermalijn“Ik ben zo blij dat ik de keuze heb gemaakt om hier naar toe te komen. Wat een ervaring. Ik denk dat ik dit zal koesteren voor de rest van mijn leven. Ik heb zoveel dingen geleerd die ik kan toepassen voor de rest van mijn leven. Met name tijdens de filosofielessen heb ik antwoorden gekregen op vragen die ik al jarenlang heb. Een aanrader voor een ieder!” Toermalijn, Nederland

 

Michiel“De opleiding heeft me veel geleerd over yoga en hoe yogalessen te geven. Het programma is erg vol, maar geeft je de juiste hoeveelheid informatie die je nodig hebt om een yogadocent te worden. Ik heb veel kwaliteiten ontwikkeld tijdens mijn verblijf. Ik ben daar erg dankbaar voor. Ook al is het moeilijk, het is het waard!” Michiel, Haarlem, Nederland

 

Nienke“Ik ben heel erg blij dat ik de opleiding heb gedaan. Het eten en de accomodatie waren erg goed. De docenten waren erg duidelijk, de beste docenten die ik tot nu toe heb gehad. Grappig, wijs, ervaren, vriendelijk en ze geven voorbeelden en verhalen in de klas (wat handig is in verband met mijn dyslectie). Het is altijd mogelijk om vragen te stellen. De plek is geweldig, rustig, natuurrijk, je ruikt de planten in de lucht. Ik heb erg genoten van de lessen. Gestructureerd, veel diepe informatie, gezang, meditatie en tegelijkertijd leren. We hebben hard geleerd, maar we hadden ook tijd voor enige relaxatie. Ik vind dat erg belangrijk. Ik ben blij dat ik deze ervaring heb mogen meemaken. De tijd is voorbijgevlogen deze maand. Bedankt voor deze fijne, ontwikkelende maand.” Nienke, De Bilt, Nederland

Elizabeth“Ik kwam deze opleiding in met een open geest, voorbereid op wat er ook zou kunnen gebeuren. Na een maand in de ashram heb ik veel kennis en zelfvertrouwen op gedaan, veel meer dan verwacht. Naast het detoxen van de ‘echte wereld’ is de structuur erg goed gepland en op een logische manier geintroduceerd. De docenten zijn wijs, zorgzaam en professioneel en geweldige mensen. Dank je wel! De filosofielessen van Ram dienen eveneens al seen ware life coaching! Ik ben werkelijk waar erg dankbaar! Ohm Shanti.” Elizabeth, Lanzarote, Spanje

Myrthe“Het is moeilijk om in woorden uit te leggen, het is een meer een gevoel. Misschien ik het beter om te zeggen dat ik blij ben en erg heb genoten van de opleiding. Je zult nog van me horen. Het allerbeste. Een knuffel vanuit mijn hart voor jullie allen. Dank je wel!” Myrthe, Vlissingen, Nederland

 

Simone“De Arhanta yoga docentenopleiding is een super professionele opleiding dat maximale uitkomst verzekerd. Je wordt continu gepushed om je grenzen te overschrijden, met vriendelijke hulp van het personeel. Het is een constante ontwikkeling geleverd met humor, wijsheid en geweldige professionaliteit. De omgeving ondersteunt alle aspecten van de opleiding en het voelt alsof elke docent en elk personeelslid alles geeft om je zo goed mogelijk te helpen, supporten, leiden, verbeteren, motiveren en je op je gemak te laten voelen. Het rest me alleen nog om deze opleiding van harte aan te raden!” Simone, Copenhagen, Denemarken

Dorien“De opleiding is zeer professioneel. Op een aangename manier word je begeleid in het lesgeven, wat geweldig is als je nog geen enkele ervaring hebt. De lessen zijn goed gestructureerd en doordacht. Ik heb nooit eerder zoveel geleerd in 4 weken.” Dorien, Hollandsche Rading, Nederland

 

Hope“De cursus is echt compleet en ik heb veel geleerd. De docenten zijn zeer professioneel en vakbekwaam. Ik voel me er van overtuigd dat ik een goede yogadocent ben geworden na het volgen van de Arhanta Yoga opleiding. Wat ook fijn is, is dat Ram altijd bereikbaar is als we vragen hebben, zelfs als we de cursus afgerond hebben. Iedereen van het personeel wil graag dat het goed gaat en ze willen echt dat je slaagt. Ik zou de Arhanta Yoga teacher training aanbevelen bij iedereen die yogales wil geven.” Hope, USA

Deepak“Voor ik aan de Arhanta Yoga docentenopleiding in Nederland deelnam was ik niet zeker of deze opleiding al dan niet goed was voor mij. Maar langzamerhand groeide de groep naar elkaar toe als een familie en de sfeer binnen de groep was grappig, respectvol, vriendelijk en ondersteunend. Ik heb veel geleerd tijdens de lessen. Vooral de yoga filosofie lessen met Ram waren het hoogtepunt van mijn dag. Ook de vriendelijke en grappige manier van Omkar om asanas te doceren was onvergetelijk. Hierdoor was het gemakkelijk om moeilijke asanas te leren. Ik heb ook veel geleerd van Jyoti en Kalyani. Zij waren de beste docenten voor de “how to teach”- en de asana lessen. Ik heb in deze 4 weken enorm veel geleerd, misschien zelfs meer dan ik geleerd heb in de voorbije 4 jaar.” Deepak, Bremerhaven, Duitsland

Marja

“Ik heb een te gekke maand gehad! Interessante filosofielessen, heel inspirerend. Yogi Ram, Kalyani en Omkar bedankt voor jullie zorg, structuur en het delen van jullie kennis met ons. Ik heb er heel veel van geleerd. Alle lessen waren van goede kwaliteit waar iedereen genoeg aandacht, uitleg en correctie heeft gehad. Ik kom zeker naar de advanced yoga teacher training!” Marja, Nederland.

 

Karla“De Arhanta Yoga opleiding voldeed aan al mijn hoge verwachtingen. Het is een grote uitdaging en veeleisend, maar ook verrijkend. Ik heb veel geleed over yoga en heb tevens mijn eigen practice verbeterd. De docenten zijn erg motiverend, behulpzaam en inspirerend.” Karla, Tschechïe

 

Chantelle“Mijn verwachtingen van de opleiding zijn helemaal overtroffen. Ram en de rest van het Arhanta team zijn fantastische en professionele docenten. De structuur van de opleiding is heel goed doordacht en de opbouw ervan bereidt je voor om een goed opgeleide yoga docent te worden. De accommodatie is goed, het eten is heerlijk en gezond, het team is warmhartig en de locatie is prachtig en vredevol. Arhanta Yoga is zeker en vast een docentenopleiding die ik iedereen wereldwijd aanraad!” Chantelle, Gold Coast, Australië

Kerrie“De opleiding is goed uitgewerkt en biedt een leerervaring op een goed tempo. De leerkrachten hebben veel kennis en zijn heel geduldig. De opleiding biedt uitdagingen en mogelijkheden om te leren in een veilige omgevingen, waardoor ik zonder stress kon bijleren. Er zijn vele mogelijkheden om vertrouwd te worden met de geleerde materie en om te oefenen in het lesgeven. Eerlijke en respectvolle feedback wordt gegeven in een ondersteunende omgeving. Het is oke om fouten te maken en je wordt gemotiveerd om te groeien met de steun van de leerkrachten en medeleerlingen. Het eten is gezond, lekker en ik hoefde het niet klaar te maken! De accommodatie is proper en wordt dagelijks gekuist, dit vormt ook deel van het leerproces. Het is een teamwork. Ik heb veel geleerd en ik vertrek in de wetenschap dat ik succesvol een yogales kan geven. Ik heb ook mijn eigen yoga beoefening verbeterd. Ik heb erg genoten van de 2 urige yoga asana lessen. Het was een heel positieve ervaring. Dankjewel!” Kerry, Seattle, VS

Sara“Ik kon me niet voorstellen hoe het dagelijks leven eruit zou zien toen ik koos om naar Arhanta Yoga ashram te gaan. Met zekerheid kan ik vaststellen dat Arhanta yoga een grote impact op mijn leven heeft. Hiervoor wist wel wat van yoga, maar hier mocht ik een nieuwe filosofie van duizend jaar oud ontdekken. En ondervinden wat yoga werkelijk betekent en wat het doel is. Het was een zware maand op spiritueel, mentaal en fysiek gebied, maar het was het waard en ik heb geen spijt. Want door deze golf van ervaringen zie ik het leven vanuit een ander perspectief. De docenten zijn professionals en ik ben zeer tevreden over hoe zij lesgeven en communiceren met ons. Ik raad Arhanta Yoga ashram dan ook aan iedereen aan die het echte yogaleven en het Indische Gurukala systeem wil ervaren. En aan iedereen die zich op filosofisch, theoretisch en fysiek gebied wil transformeren en ontwikkelen. Tevens leert Arhanta Yoga ons de basis van het lesgeven als yoga docent, zodat ik aan mijn yoga carrière kan beginnen.” Sara, Griekenland

Maria“Ik kwam hier aan met een open mind. Ik wist niet wat ik kon verwachten. Uiteindelijk vond ik het een uitdagende cursus, waar je elke dag meer en meer leert. Elke dag moest ik mezelf een duwtje geven om mijn angsten overwinnen. Mijn bekwaamheid in het docentschap is vooruitgegaan en ik ben er zeker van dat ik klaar ben om les te gaan geven en om de liefde die ik voor yoga voel te delen. Nu start ik een nieuwe periode van mijn leven met een grotere kennis van yoga en mezelf.” Maria, Spanje

Amanda“De Arhanta Yoga opleiding was de beste keuze die ik ooit gemaakt heb. In vier weken tijd ben ik meer gegroeid dan dat ik me ooit kon voorstellen. Het is zeer intens op fysiek en mentaal vlak, maar het is het zeker waard. Nu kan ik een open les met vol vertrouwen lesgeven en dat terwijl ikzelf nog geen jaar yoga beoefen. De docenten zijn zeer professioneel en helpen je met wat je struggles ook mogen zijn. Vier weken lang geen familie zien is zwaar, maar de tijd vliegt hier voorbij. Je krijgt zoveel informatie te verteren, dat je bijna geen tijd hebt om aan hen te denken. Het was een geweldige ervaring en het waren mooie levenslessen. Ik zou het zonder twijfel zo weer doen.” Amanda, Nederland

Nils“Het programma van de Arhanta yogadocenten opleiding  is uitmuntend. Je leert echt goed hoe je yoga les moet geven. Je krijgt alle handvaten om een fatsoenlijke les te geven. Het is ook erg leuk dat je over de geschiedenis van yoga leert. Het werkelijk begrijpen van de oorsprong helpt me bij mijn eigen practice op de mat en buiten de mat. Het klassiek beoefenen van hatha yoga heeft mijn ogen echt geopend. Ik heb het gevoel dat ik op een bepaalde manier begeleid ben door een groot docent uit de oude yoga geschiedenis. De extra informatie om je eigen yoga carrière te beginnen was ook erg nuttig. Ik weet echt hoe ik wil beginnen, wat ik wil bereiken en hoe ik dit kan aanpakken.” Nils, Nederland

Vanoucka“Deze cursus overtreft al mijn verwachtingen. Het is een zeer complete en intensieve teacher training. Het heeft mijn eigen practice en flexibiliteit verbeterd. En heb veel kennis rondom yoga filosofie / anatomie / hoe les te geven (en nog veel meer) opgedaan. De docenten zijn zeer professioneel en bekwaam. Had je vragen dan kon je altijd bij hen terecht. Het leven in een ashram is grappig en soms uitdagend (1 maand). Ondergedompeld in een wereld van yoga, zodat je je kunt focussen, persoonlijk kunt ontwikkelen en het leren een docent te worden. Ik zou deze TTC aan iedereen aanraden die de ambitie heeft een goede yogadocent te worden. Ik persoonlijk geef mijn voorkeur liever aan een intensieve -één maand cursus- dan een yoga opleiding van 2 tot 3 jaar.” Vanoucka, Nederland

Ayla“In het algemeen genomen, vond ik elk stukje van de cursus leuk. Het was een hele fijne interessante en leerrijke ervaring voor mij. Al realiseer ik me dat alles pas echt helder wordt en bezinken kan als ik weer thuis ben. En ik kijk uit naar deze ontwikkeling. De locatie is geweldig, de mensen die ik ontmoet heb en met wie ik deze ervaring deel zijn heel krachtige en mooie persoonlijkheden, ieder op zijn/haar eigen manier. Iedereen is enerzijds zo anders en tegelijkertijd ook zo hetzelfde. Al hun levensreizen, leeftijden, redenen, situaties, onzekerheden, liefde, vragen en antwoorden. Ik ben trots en dankbaar voor deze ontmoetingen. En dat dit de plek was, waar al die paden elkaar hebben gekruist. De docenten waren zeer professioneel en vakbekwaam. Ik ben blij dat zij onze gidsen en docenten waren deze vier weken. En wat de toekomst ook zal brengen, ik kan met zekerheid zeggen dat ik hier vertrek met een geweldige ervaring en een professionele basis van kennis en kunde in yoga en asanas. Vier weken vliegen voorbij. Wat hier gezaaid werd heeft zeker vruchtbare grond gevonden. De inspanningen en het geld zijn dit meer dan waard. Dank je wel.” Ayla, Nederland

Isabelle“Vier intensieve, mooie en leerzame weken die voorbij vlogen (maar zeker nog lang na zullen werken). Het programma heeft een goede balans tussen theorie en praktijk. En het legt een stabiele basis om na de yoga docentenopleiding, op professioneel maar ook persoonlijk vlak, verder te bouwen. Daarnaast ben ik blij de cursus te hebben mogen delen met zo’n kleurrijke groep (studenten, vrijwilligers, docenten) op de fijne locatie in Sinderen.” Isabelle, Nederland.

Marja“Ik heb veel respect over de manier waarop Arhanta deze leraarenopleiding heeft opgezet. In de tijd die ik heb mogen doorbrengen hier samen met de docenten van Arhanta en mijn medestudenten kan ik zeggen dat ik heel veel geleerd heb. De hartelijkheid en de warmte van iedereen was een grote ondersteuning. Mijn dank!” Marja, Nederland

 

Berit“Ik ben dankbaar dat ik deze yogaopleiding kon volgen. De kwaliteit van het programma is zo hoog, vooral omdat er een vriendelijke sfeer is waardoor het mogelijk was vragen te stellen. De gegeven antwoorden waren erg goed. De filosofie klassen waren erg interessant, de asanalessen inspirerend. ‘How to teach’ was uitdagend en dit was een goede combinatie om een bekwame yogadocent te worden.” Berit, Vega, Noorwegen

 

Meghan“Toen ik bij Arhanta aankwam, vertelde ik mijn ouders dat deze vierweekse cursus alleen het begin kan zijn van het leerproces om een yogadocent te worden. Ik zal bij thuiskomt niet klaar zijn om les te geven, er zal wat tijd overheen gaan, maar de eerste stap is gezet. Toen de cursus was afgelopen, belde ik mijn ouders op en vertelde hen dat ik plannen heb om zo snel mogelijk les te gaan geven. Ik wilde deze opleiding volgen vanwege de authenticiteit, maar ik kreeg zoveel meer en ik ben daarvoor erg dankbaar. De cursus voelde aan als een opleiding en niet als een vakantie en dit was belangrijk voor mij. Ik heb het gevoel dat ik mijzelf yogadocent mag noemen nu ik naar huis ga. Ik ben nieuwsgierig waar het pad van yoga mij naartoe zal nemen. Misschien leidt het wel terug naar jullie deur.” Meghan, München, Duitsland

Rachele“Het was een geweldige ervaring, een diepe reis door mijzelf en door de yoga en filosofie. Ik wil alle docenten bedanken voor hun professionalisme. Ook voor hun passie die zij hebben doorgegeven aan ons, dankzij hun eigen unieke stijl. Tot gauw!” Rachele, Bergamo, Italië

 

Jansje“De docenten vertelden ons dat ze ons zouden pushen, maar eerlijk gezegd voelde het niet als gepusht worden. Het voelde eerder als een inspirerende lading van motivatie. Alle docenten hadden hun eigen speciale kwaliteiten en ze waren allemaal zo enthousiast en gepassioneerd over yoga en lesgeven dat ik van elk leermoment heb genoten. Wat een ervaring! ‘Focus’ en ‘Intentie’ zijn nu mijn twee favoriete woorden. Bedankt.” Jansje, Den Haag, Nederland

 

Joel“De opleiding had een geweldige opbouw en al mijn vragen werden beantwoord gedurende mijn verblijf. De docenten zijn professioneel en vriendelijk en ze luisteren naar de behoefte van de groep en individuen. De vrijwilligers droegen bij met hun geweldige energie en hun hulp wanneer wij die nodig hadden. Al met al een geweldige cursus met een geweldige uitkomst.” Joel, Kopenhagen, Denemarken

Yvonne“De opleiding was erg professioneel. Ik heb geleerd dat yoga meer is dan asanas, het is een levensstijl. Het programma is zwaar, maar de ondersteuning van de groep maakt het makkelijker. Er zijn goede docenten en de lessen zijn interessant. En natuurlijk, het verblijf in de ashram. Vier weken leven in de ashram was een uitdaging: geen privacy, geen lux en regels. Maar het is goed om te ontdekken dat al die punten geen echt probleem vormden.” Yvonne, Vianen, Nederland

Elina“Het waren zeer intensieve weken, dat is zeker waar. Ik heb zoveel geleerd in zo’n korte tijd, dankzij de hoge kwaliteit van de opleiding. Er waren dagen dat ik erg moe was, maar de goede voeding gaf mij de energie die ik nodig had. Er waren ook veel momenten met gelach; er waren veel blije mensen in de ashram.” Elina, Sondbyberg, Zweden

Jane“Ik wilde al jarenlang een yogadocentenopleiding volgen, maar door verschillende redenen was ik nooit in staat om deze wens te vervullen. Zodra ik bij Arhanta aankwam, werd ik begroet de warmte van de medewerkers en wist ik dat ik op de juiste plek was aangekomen. De opleiding was veel beter dan ik had verwacht. Ondanks dat het lichamelijk en mentaal uitdagend was, heb ik van elk moment genoten. Alle docenten en lessen waren erg informatief en goed gegeven door de uitmuntende docenten. Zij waren streng en gedisciplineerd, maar hadden altijd tijd om te helpen en zij ondersteunden ons wanneer wij dat nodig hadden. De ashram is erg comfortabel, een goede faculteit met goede voeding. Alle medewerkers waren warm en vriendelijk. Ik heb zo veel geleerd over yoga en mijzelf tijdens deze cursus en nu heb ik het gevoel dat ik de kennis en zelfvertrouwen heb om te beginnen met lesgeven zodra ik terug ben in Schotland. Zoals Ram zei: ‘Alles gebeurd op het juiste moment’ en de opleiding volgen bij Arhanta was het wachten zeker waard.” Sarah Jane, Glenshiel, Schotland

Elisabeth“Deze cursus was een groot avontuur en het heeft mijn verwachtingen overtroffen. Het doel van yoga is zelfrealisatie en dat was deze cursus voor mij. Ik heb geleerd over mijn ‘zelf’. Ik zal deze ervaring nooit vergeten, mijn dank gaat uit naar alle docenten. Ga zo door!” Elisabeth, Kampen, Nederland

 

Anne“Het niveau van de opleiding is hoog. De docenten dagen je uit om te ontdekken en ze leiden je door de theorie en asana klassen heen. Voor deze cursus heb je als basis discipline en focus nodig. Al de zintuigen en emoties zullen geprikkeld worden. De opleiding is een uitdaging en geeft de mogelijkheid om je denkpatronen, je leven en de focus in je leven te veranderen.” Anne, Berlijn, Duitsland

 

Itong“Ik ben blij dat ik zoveel uit de afgelopen 4 weken heb gehaald. Het meest belangrijke is dat ik geleerd heb over mijn uitdagingen en kracht. Ik genoot ook van de wederzijdse ondersteuning tussen medestudenten en de docenten. Ik raad deze opleiding aan voor iedereen die een verlangen heeft om betekenis te vinden in zijn leven en van yoga houdt. De ervaring die zij zullen opdoen zal een ‘once in a lifetime’ mogelijkheid zijn. En al zij eenmaal deze reis hebben gemaakt, zullen ze nooit meer hetzelfde zijn.” Itong, Londen, Engeland

Marieke“Hoewel de cursus erg intensief was, heb ik het gevoel veel geleerd te hebben. Ik heb het gevoel geweldige leraren te hebben gehad die als doel hadden om van ons de best mogelijke yogadocenten te maken. Ik geloof dat ik een uitmuntende docent zal zijn als gevolg van deze cursus.” Marieke, Hoorn, Nederland

 

Naomi“De docenten zijn goed opgeleid en professioneel. Het hele programma is goed georganiseerd met voldoende variatie. Iedereen is toegankelijk en staat open voor verbetering van de cursus, dit laat de kwaliteit van de cursus zien. De opleiding is een grote leerervaring. Je leert niet alleen tijdens de lessen over yoga, maar je leert ook van iedereen met wie je 4 weken lang samenleeft. Ik wil dit een hoog intensieve opleiding noemen.” Naomi, Hoorn, Nederland

Lina“Toen ik deze opleiding wilde doen, had ik geen idee hoe het zou gaan verlopen, hoe mijn leven hier zou zijn. Maar ik had een verlangen om te leren. De eerste dagen waren erg zwaar, ik denk door de vroege meditatie, de voeding, de mensen. Het schema was zo nieuw voor ons allemaal dat we tijd nodig hadden om ons aan te passen. Toen de eerste dagen voorbij waren, begon ik echt te genieten. We konden nauwelijks de juiste instructies geven tijdens de eerste keren dat we elkaar lesgaven, maar na drie weken gaat dat goed. De voortgang is enorm als je kijkt naar het begin. De docenten zijn geweldig, met elke klas kregen we nieuwe informatie, nieuwe details. Ik ben erg blij dat ik hier gestudeerd heb en ik ga het hier zeker missen.” Lena, Tunis, Tunesië

Naomi“Ik ben erg dankbaar dat voor deze ervaring in de ashram. Elke docent heeft zijn eigen kwaliteiten en samen als een team zijn ze allen erg proffessioneel en zorgzaam. Ik heb meer geleerd dat ik ooit had kunnen verwachten; om in staat te zijn om verschillende targetgroepen te kunnen lesgeven, hoe variatie in de yogalessen te brengen, de achtergrond en de filosofie van yoga, enzovoorts. Met al deze kennis heb ik meer zelfvertrouwen opgebouwd om dichter bij mijn doel te komen. Het programma is intens, maar heeft een goede structuur. Aan het einde van de opleiding zal alles op zijn plaats vallen. Heel erg bedankt, Arhanta team!” Naomi, Rotterdam, Nederland

Franka“Ik heb een geweldige ervaring gehad op de yoga ashram. Ik heb geweldige mensen ontmoet en heb veel nieuwe dingen geleerd over yoga en de filosofie. Mijn persoonlijke practice en mijn vaardigheden voor het lesgeven zijn enorm vooruit gegaan. Ik had echt een fijne tijd en zou dit aan iedereen aanraden die de ambitie heeft om yogadocent te worden of gewoon meer zou willen weten over yoga.” Franka, Nederland

Stella“Voor de start heb ik mij echt afgevraagd of de Arhanta Yoga opleiding daadwerkelijk realiseren kan wat je als teacher aan vaardigheden nodig hebt. Het programma is uiteindelijk compact gebleken, evenwichtig opgebouwd qua thematiek, van hoge kwaliteit en werkelijk uitdagend. Het heeft mij niet alleen fysiek meer flexibiliteit en ruimte gegeven. Het heeft ook mijn innerlijke groei bevorderd. Deze intensieve weken hebben er tevens aan bijgedragen mijn persoonlijke en zakelijke doelstellingen aan te scherpen en onbegrensde mogelijkheden te zien. ‘How to teach’ stelt mij in de positie met een helikopter view te zien waar de groei kansen liggen. De persoonlijke en respectvolle benadering heb ik zeer gewaardeerd. Dank aan al mijn collega-teachers en vooral Yogi Ram en Kalyani. Met jullie inspiratie en bevlogenheid is deze opleiding een absolute meerwaarde in mijn leven. Ik heb er enorm van genoten en gun ook vele anderen om dit tracé te bewandelen!” Stella, Nederland

Margreet“Wat een geweldige yoga opleiding! Vanaf het eerste moment had ik er een goed gevoel bij en dat gevoel is alleen maar gegroeid. De lessen van Yogi Ram en Kalyani zijn een verrijking in mijn leven. De yoga teacher training is zo compleet mogelijk gemaakt. Filosofie, hoe les te geven, meditatie, chanting en de heerlijke asana klas. Ik heb zoveel geleerd over yoga en over mezelf . Ik ging naar de opleiding met een open geest en wilde zoveel mogelijk informatie opdoen. Dat is dankzij de goede zorgen van Yogi Ram en Michele heel erg goed gelukt. Ik voel me zelfverzekerd genoeg om lessen te geven en dat al in 4 weken tijd. Dus mocht iemand zich afvragen of het mogelijk is in 4weken zoveel kennis op te doen om een goede yoga leraar te worden dan is mijn antwoord zonder enig twijfel: Ja!! En ja het is ook pittig om 4 weken volop bezig te zijn met deze opleiding, maar het is iedere zweetdruppel en traan waard geweest wat mij betreft. Ik raad de mensen die erover nadenken deze opleiding te volgen aan: Gooi jezelf er gewoon in met een open geest en ga ervoor. Ervaar het zelf en voel je net zoals ik me voelde na het afronden van de opleiding, een stuk zelfverzekerder en klaar om les te geven.. en de euforie die dat met zich meebrengt. Yogi Ram en Kalyani ik ben jullie heel erg dankbaar dat jullie deze mooie opleiding binnen Nederland verzorgen. Jullie zijn beiden prachtige mensen en het is hartverwarmend om te zien hoe jullie met jullie studenten omgaan.” Margreet, Nederland

Petra

“Mijn ervaring met de Arhanta Yoga teacher training is zeer positief, hoewel het soms voelde als een achtbaan door de leringen en concepten aan die we waren blootgesteld. In de loop van de afgelopen vier weken had ik de kans om een deel van de informatie te analyseren en werd gedwongen om dieper te graven naar antwoorden op vragen die ik anders misschien nooit had gesteld. Ik ben blij dat ik voor de Arhanta docentenopleiding heb gekozen en ik zou het ten zeerste aanraden aan iedereen die geïnteresseerd is in een yoga docentenopleiding.” Petra, Canada

Hanne“De laatste maand was een enorme mijlpaal in mijn leven. Ik heb geleerd om veel bewuster om te gaan met het leven en alle levende wezens. Mijn eigen yoga praktijk is enorm verbeterd. Ik voel me veel fitter, sterker en gezonder. De kwaliteit van de yoga teacher training is heel hoog. Niet alleen de asana lessen, maar ook de lessen over filosofie, meditatie en onderwijstechnieken.” Hanne, Denemarken

Emmely“Ik koos de Arhanta Yoga docent opleiding in india, want ik vond het curriculum zeer compleet. Het had alles wat ik dacht dat een yogaleraar moet weten. Dus ik had al een idee dat het moeilijk zal zijn. Maar no pain no gain, toch? Nu na weken van intensieve training kan ik zeggen dat de yoga teacher training mijn verwachtingen heeft overtroffen. Ik heb meer geleerd dan ik dacht dat ik dat ooit zou doen. Het was erg intens, maar absoluut de moeite waard. Ik vond het erg leuk en kan nog steeds niet geloven dat het al weer voorbij is. Dank je wel voor deze geweldige ervaring, het heeft nu al mijn leven veranderd.”, Emmely, Nederland

Tijan“De Arhanta Yoga teacher training India was een ervaring die mijn leven heeft veranderd. Ik heb mijn kennis van yoga asanas en de leer verdiept. De opleiding is van een uitzonderlijke kwaliteit en de instructies van de leraren zijn uitstekend. Ik kan de Arhanta Yoga docenten opleiding aan iedereen met een serieuze houding ten opzichte van yoga ten zeerste aanraden. Het verrijkt je als persoon en het maakt je klaar om een heel goede yogaleraar te zijn”, Tijan , Duitsland

Nathalie“De Yoga teacher training is van zeer goede kwaliteit en ik zou hem zeker aanraden aan anderen! Ik denk dat deze docenten opleiding ook interessant is als je niet per sé les wilt gaan geven, maar gewoon meer te weten wilt komen over yoga. De opleiding heeft me geen enkel moment verveeld, hij is voor de volle 100% boeiend, inspirerend, motiverend en ontzettend leerzaam. De lessen zijn van uitzonderlijk hoge kwaliteit.Ik voel me inmiddels zeker voorbereid genoeg om een goede yogales te kunnen geven.”Nathalie, Tilburg, Nederland

Inneke“De lat ligt hoog bij de Arhanta Yoga teacher training cursus. Elke minuut wordt goed gebruikt in deze intensieve leraar opleiding. De yoga asanas, pranayamas en meditaties worden zeer vakkundig onderwezen met veel aandacht voor de Yoga- en Vedische filosofie. Vanaf de eerste opleidingsdag ligt de nadruk op je ontwikkeling als yogadocent. Mijn inzicht in de werking en betekenis van yoga heeft zich in korte tijd enorm verdiept. Een waardevolle basis voor zowel mijn docentschap als mijn persoonlijke yogabeoefening.Veel dank aan de bevlogen en toegewijde docenten!” Ineke, Nederland

Inge“Helemaal top! Zeer gestructureerde yoga teacher training met een duidelijke opbouw van de dagende inhoud van elke dag afwisselend. De dag vliegt voorbij! Het is afwisselend, maar overzichtelijk! Ik geniet van elke dag, ik leer elke dag! Yogi Ram legt heel duidelijk uit, geeft voorbeelden, geeft antwoord op alle vragen. En echte aanrader!” Inge, Tilburg, Nederland

 

Cindy“De Arhanta Yoga opleiding was een geweldige ervaring! De weekenden waren heel intensief maar keer op keer uitdagend! De kracht van de yoga docenten opleiding zit met name in de docenten. Ze zijn gepassioneerd , betrokken en zeer professioneel. Daarnaast is de manier van doceren erg goed uitgebalanceerd. Door de interactie van de docenten met de studenten wordt je als student uitgenodigd te herhalen, te leren, te discussiëren en je eigen visie te vormen. Daardoor is er alle ruimte voor persoonlijke groei en zelfrealisatie. De lessen zijn zeer goed opgebouwd en ook daarin zit een goede balans tussen theorie en praktijk. De didactische lessen Yoga vond ik heel goed. Overal is zo goed over nagedacht. Van het uitvoeren van de asana’s, het fysieke lichaam en zijn beperkingen, de instructies over de uitvoering en de correcties tot aan je houding als docent en hoe zet ik een yogaschool op. Ann het eind van de opleiding heb ik echt het gevoel een sterke basis te hebben om les te geven. Daarnaast waren mijn eigen Yoga oefeningen verbeterd door de zelfdiscipline en bewustzijn van lichaam, geest en ziel. Heel veel dank! Ik heb een geweldige en leerzame tijd gehad!” Cindy – Nix, Nederland

Berna“De docentenopleiding bij Arhanta Yoga is een bijzondere ervaring! Ik heb er veel geleerd over mijzelf en dat was niet altijd even makkelijk maar uiteindelijk wel heel mooi. Je moet er alleen aan beginnen als je er volledig voor wil gaan. Maar dan krijg je er wel veel voor terug. Als je voor deze yoga teacher training kiest krijg je een heel uitgebreid programma zoals assana’s , meditatie , het lesgeven zelf, de bhagavad gita en zingen. Daarnaast wordt je goed begeleid door Yogi Ram en Kalyani. Na afloop van deze opleiding heb je echt het gevoel dat je ook daadwerkelijk een goede yogales kan geven. Maar ook als je niet van plan ben om les te geven is het ook een goede opleiding voor je persoonlijke ontwikkeling.” Berna, Nederland

Kim“Ik vond de yoga leraar opleiding heel erg professioneel. Het waren goed opgezette en doordachte lessen, alles viel goed ineen. Soms wat te vol. Maar uiteindelijk prima te doen. De 2 uur Yoga aan het einde van de dag deed me goed en ik heb er ontzettend veel van geleerd. Het is wel een opleiding waar je de tijd voor moet nemen / hebben. Het kost wat (positieve) energie. De filosofie was voor mij best pittig, maar tegelijkertijd vond ik het heel nuchter gebracht. Yogi Ram verteld met veel passie, humor en bescheidenheid zijn verhaal. Michèle geeft haar les vol passie en met veel rust en kalmte. Dat is voor mij een fijne manier van leren!” Kim, Nederland

“De kwaliteit van het onderwijs op de yogadocent cursus heeft mijn verwachtingen volledig overtroffen. Mijn persoonlijke beoefening is enorm verbeterd en ik begrijp nu ook heel goed hoe sommige van de geavanceerde houdingen werken (hoewel ik deze nog niet allemaal zelf beheers). Ik ben ervan overtuigd dat ik naar huis kan gaan en een carrière als Yogadocent kan beginnen evenals mijn eigen beoefening kan blijven verbeteren. Het rooster voelde soms slopend maar de groep studenten hier zijn geweldig geweest en ik heb veel ondersteuning van hen gekregen. Ik heb zeker enkele nieuwe vrienden voor het leven gemaakt”, Viktoria, Duitsland

“De Arhanta Yoga lerarenopleiding in India heeft me een geweldige levenservaring en een ontelbaar aantal levenslessen gegeven die me hebben geholpen te groeien als persoon. Ik weet dat wanneer ik naar huis ga ik een veel positiever, bedachtzamer en gelukkiger persoon ben, met dank aan de yogaleer, de levensstijl die ik aangenomen heb terwijl ik hier was, de geweldige leraren die mij inspireerden en mijn vrienden werden, en de geweldige mensen die ook hier naartoe reisden om deze ervaring te delen. Ik zal mijn tijd hier of wat er voor mij is gedaan nooit vergeten.” Kristin, USA

“De Arhanta Yoga teacher training India was een ongelooflijke ervaring. Als je een uitdaging zoekt en je grenzen wilt verleggen, lichamelijk, geestelijk en emotioneel, dan raad ik het zeker aan. Het rooster is intens en de dagen zijn lang, maar het niveau van onderwijs maken het de moeite waard. Mijn beoefening van yoga is enorm verbeterd en ik ga naar huis met het vertrouwen dat ik les kan geven. Ik heb vele grenzen moeten verleggen tijdens mijn tijd hier, maar ik werd omringd door fantastische mensen die de ervaring met mij deelden en ik heb vrienden voor altijd gemaakt.” Lydia, Engeland

“Dit was de tweede keer dat ik naar Arhanta India kwam en voor de tweede keer was het een bijzondere en indrukwekkende ervaring! De omgeving en het geweldige docententeam, hebben ertoe bij gedragen dat ik mijn doel heb bereikt. Ik heb meer geleerd, ben een gevorderde yogadocent geworden, heb ervaring opgedaan met diepe meditatie en ben meer bij mijzelf gekomen. In één maand tijd leer je over lesgeven, filosofie, verschillende technieken voor concentratie en meditatie en Ayurveda.  Maar bovenal heb ik erg genoten van de tijd die ik heb doorgebracht in deze mooie en vredige omgeving waarbij je uit de dagelijkse gang van zaken stapt en nieuwe energie krijgt! Ik kan deze 300 uur yoga training zeker aanraden, niet alleen aan docenten maar aan iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren en als mens wil groeien.” Lucia, Italië

“Geweldige training!! De ontvangst op het vliegveld voor onze transfer was erg vriendelijk. Bij aankomst in de ashram was er een fijne en gezellige sfeer. Vanaf de eerste dag van de training was het hard werken met een duidelijke discipline. Na twee weken werd het iets gemakkelijker. De plek is erg mooi en het wordt steeds mooier gemaakt. De mensen van de Arhanta yoga ashram zijn erg aardig en vriendelijk. Ze helpen je met alles, het enige wat je zelf moet doen is hard werken en jezelf overwinnen. Ik ben de Arhanta yoga docenten opleiding erg dankbaar, het heeft me tot een allround yoga docent gevormd. Namaste.” Jasper, Nederland