Leer yoga-anatomie op basis van dissecties

De grondigste cursus yoga-anatomie die je ooit zal vinden om de samenhang van het menselijke lichaam volledig te begrijpen. Anatomie-expert Julian Baker biedt je deze unieke gelegenheid om een kijkje te nemen in echte lichamen en de menselijke anatomie helemaal te begrijpen.

Yoga Anatomie Certificering

Certificering yoga-anatomie

Leer gespecialiseerde yoga-anatomie

Ga verder dan afbeeldingen en leer yoga-anatomie op basis van menselijke dissecties.

Studeer volgens je eigen tijdsschema

100% online cursus. Volg de cursus in je eigen tempo.

Begeleiding na de cursus

We bieden je ook na afloop van de cursus advies en ondersteuning. 

25 uur durende yoga-anatomiecursus op basis van dissecties

Wat houdt deze cursus in?

Deze gecertificeerde yoga-anatomiecursus is ontworpen en wordt gegeven door de internationale anatomie-expert Julian Baker. In deze unieke cursus legt Julian anatomie & fysiologie uit met behulp van dissectievideo's en -beeldmateriaal. Deze online cursus van 25 uur is speciaal ontworpen voor yogadocenten en behandelt diepgaande details over anatomie en fysiologie die relevant zijn voor yogabeoefening en -onderwijs.

Wat is er uniek aan deze cursus?

Anatomie is de studie van de lichaamsstructuur en in het bijzonder de namen van de afzonderlijke delen. Ook al is dit onderwerp vele honderden jaren oud en is het bedoeld om voornamelijk medische studenten te onderwijzen, toch is het in de moderne tijd essentieel geworden voor iedereen die met lichamelijke beweging of behandeling werkt, inclusief yogadocenten. Het nadeel ervan is echter dat het zich concentreert op de verschillende delen van het lichaam en deze delen zelden samenbrengt om na te gaan hoe ze zich tot elkaar verhouden. Bijgevolg merken we vaak dat er een kloof ontstaat wanneer we proberen te begrijpen wat de impact is van de manier waarop anatomische structuren zowel praktisch als functioneel met elkaar verbonden zijn. Hoewel we allemaal instinctief weten dat het lichaam een samenhangende structuur heeft, ontbreekt een duidelijke uitleg of demonstratie hiervan. In deze cursus omzeilen we die beperking en leren we hoe de lichaamsdelen met elkaar verbonden zijn en invloed hebben op beweging.

Yoga Anatomie Cursus

Bovendien zal het bestuderen van enkel anatomie vaak geen inzicht geven in een aantal belangrijke fysiologische aspecten van hoe het lichaam beweging, pijn, aanraking en andere gewaarwordingen ervaart en hoe informatie in de verschillende systemen van het lichaam wordt geïnterpreteerd. In deze opmerkelijke opleiding zie je van dichtbij hoe weefsels in het lichaam werkelijk samenhangen, hoe ze in elkaar overlopen en hoeveel van wat we weten kan worden uitgebreid naar en aangepast aan onze yogabeoefening.

Yoga Anatomie Online Cursus

Is deze cursus voor jou?

 • Wil je een goed begrip krijgen van de anatomische verbindingen en fysiologische functies die relevant zijn voor yogabeoefening? 
 • Ben je benieuwd naar de echte menselijke anatomie, visueel ondersteund door dissectievideo's en -beeldmateriaal?

Als het antwoord op een van de bovenstaande vragen “ja” is, lees dan zeker verder!

In deze opmerkelijke cursus introduceert Julian het proces van menselijke dissectie en creëert hij een ongelofelijke visuele reis naar elk aspect van menselijke anatomie en beweging. Onderweg brengt hij de wetenschap in beeld achter de dingen die we elke dag meemaken en ontkracht hij de mythes die in de loop der jaren rond zoveel onderwerpen zijn ontstaan. 

Julian Baker is manueel therapeut met meer dan 30 jaar ervaring in het onderwijzen van lichaamstherapieën en geeft sinds 2007 dissectielessen voor manuele en bewegingstherapeuten. Hij ontdekte dat de echte anatomie die hij in de dissectieruimte zag, totaal anders was dan de bewerkte modellen uit anatomieboeken. 

Deze anatomie-opleiding voor yogadocenten is ontworpen vanuit het perspectief van een zeer ervaren manueel en bewegingstherapeut. Julian geeft duidelijke uitleg over hoe en wat we zien tijdens de dissectiesessies. Hij zal dieper ingaan op het begrip van beweging en aanraking met betrekking tot yoga- en ademhalingsoefeningen. 

In alle sessies wordt gebruik gemaakt van menselijke dissectie om de aard van de besproken weefsels te illustreren en te tonen. Hoewel dissectievideo's en -foto's op veel plaatsen te vinden zijn, zijn de dissecties door Julian Baker uniek. 

Door zijn ervaring als bewegingsbeoordelaar, opgedaan tijdens drie decennia onderwijs en praktijk, te combineren met zijn complexe anatomische ontleedkundige benadering, legt hij alles uit vanuit een therapeutische aanpak, waarbij hij toch geworteld blijft in de wetenschap en wetenschappelijk onderbouwde anatomie. 

Voordelen van onze online training

1.

Flexibiliteit en zelfstudie

Met een online cursus kan je leren wanneer het jou het best uitkomt. Je kan ook je eigen schema opstellen. Je kan de cursus in je eigen tempo afwerken, want er is geen minimale of maximale tijdsbeperking.

2.

Bekijk het zoveel je zelf wil

Onze online lerarenopleiding bevat onbeperkte ondersteuning. Je kan de leraar dus zoveel vragen stellen als je wil, ook nadat je de cursus beëindigd hebt.

3.

Onbeperkte persoonlijke begeleiding

Onze online lerarenopleiding bevat onbeperkte ondersteuning. Je kan de leraar dus zoveel vragen stellen als je wil, ook nadat je de cursus beëindigd hebt.

4.

Levenslange toegang

Het is normaal dat je in de loop van de tijd dingen begint te vergeten. De online cursus biedt levenslange toegang, zodat je altijd kan inloggen en de concepten op elk moment kan herbekijken.

5.

Minder kosten

Je kan veel geld besparen met een online cursus. Online cursussen zijn meestal goedkoper omdat je geld uitspaart op het vlak van transport, accommodatie en buitenhuis gaan eten.

Wat krijg je?

Je krijgt toegang tot exclusief cursusmateriaal dat werd ontwikkeld op basis van 30 jaar onderwijservaring. Onze online anatomiecursus voor yogaleraren op basis van dissecties geeft je onbeperkte toegang tot: 

Video's

Afdrukbare notities

Forum

Quizzen

Levenslange toegang

Onbeperkte begeleiding

Wat leer je?

Hier volgt een kort overzicht van alles wat je zal leren. In deze online cursus over yoga-anatomie zal je bijleren over en inzicht krijgen in

 • Fascia en zijn plaats in de ruimere categorie van het bindweefsel
 • Hoe vezels weefsel op zijn plaats houden 
 • De rol van vloeiende beweging binnen bewegingsoefeningen 
 • Hoe lagen gecreëerd en samengehouden worden 
 • Waarom fascia niet kan worden 'losgemaakt' 
 • Hoe informatie door het lichaam reist en wordt geïnterpreteerd 
 • De rol van de ingewanden in functionele beweging 
 • Hoe samengevoegde structuren de functie beïnvloeden 
 • Hoe spieren echt vastzitten aan het bot 
 • De rol van vetweefsel bij beweging 
 • Hoe littekens ontstaan en waaruit ze bestaan 
 • De verbindingen van het middenrif en de effecten ervan op de ademhaling 
 • Hoe neurodegeneratieve ziekten zich ontwikkelen 
 • Hoe verschillende delen van het lichaam met elkaar verbonden zijn en hoe ze er echt uitzien 
 • Een nieuwe manier om anatomie te leren en toe te passen op elke beweging of aanraking 

Hier is wat mensen zeggen over de cursus 

Fiona
Fiona

Nederland

De uitleg van Julian is zo duidelijk en zijn kennis en expertise is fantastisch. Ik heb zoveel geleerd en het heeft de manier waarop ik lees geef aan mijn leerlingen veranderd. Als je wil bijleren over yoga-anatomie is dit een geweldige cursus. 

Keith
Keith

Frankrijk 

Julian zijn kennis van het menselijke lichaam is oneindig. Hij geeft les met passie, en zijn enthousiasme is besmettelijk. Het is een prachtige manier om naar het lichaam te kijken en onze klanten te leren helpen bewegen zonder pijn. Het leert je op een heel andere manier te kijken naar de bewegingen van klanten en het hele lichaam. 

Anne
Anne

Duitsland

Julian Baker is een geweldige anatomie- en fascialeraar en het is super om hem bezig te zien. Deze presentaties hebben ervoor gezorgd dat ik het hele concept van wat ik doe in een yogales heb veranderd. Hij brengt enorme hoeveelheden informatie over met een levendige presentatiestijl, waardoor de tijd snel voorbij gaat en de informatie beter in mijn geheugen blijft hangen. 

Overzicht yoga-anatomieopleiding 

MODULE 1 

In deze module zullen we nagaan waarom er niet slechts één iets is dat als fascia kan worden bestempeld en zullen we de gebieden onderzoeken waar verschillende vezelachtige ophopingen uitgroeien tot gevarieerde soorten fascia en ander bindweefsel. 

De wetenschap van de extracellulaire matrix en de vloeibare componenten van het menselijke lichaam en de link met diepe fascia en andere weefsels worden duidelijk uitgelegd. 

We bekijken het endocriene systeem en de manier waarop signalen in het lichaam worden doorgegeven en gaan na hoe belangrijk het is onderscheid te maken tussen oorzaak en verband. We bekijken wat een stretch is en welke impact die werkelijk heeft op het lichaam en of we fascia kunnen laten veranderen of kunnen losmaken. 

In deze module geven we een rondleiding van de ingewanden en de verschillende structuren en onderzoeken we hoe ze worden vastgehouden in een fysieke ruimte, die sterk wordt beïnvloed door beweging. 

We zullen ook inzicht krijgen in de pijnreacties en de mechanismen van hoe sensorische informatie wordt vertaald, geïnterpreteerd en teruggestuurd naar het lichaam. 

Inleiding

Endocriene systeem 

Wat is fascia en waar bevindt het zich

Ontsteking 

Soorten bindweefsel 

Pijn 

Huid 

Stretch, stijfheid, stabiliteit, mobiliteit 

Oppervlakkige fascia 

Aanraking en fasciale ontspanning 

Oorzaak en verband 

Ingewanden deel 1 

Extracellulaire matrix 

Ingewanden deel 2 omentum

Diepe fascia 

Ingewanden deel 3

Fascia in beweging 

Cell

MODULE 2

In module twee gaan we wat dieper in op de technische aspecten van hoe informatie naadloos door het lichaam reist en de rol van actiepotentialen. Inzicht in de mechanoreceptoren en motorische eenheden en het type gewaarwording dat we ervaren is essentieel om ervoor te zorgen dat we adequaat kunnen reageren op input, en we zullen de verschillende receptoren onderzoeken die zich aanpassen om gewaarwordingen van moment tot moment te laten veranderen. 

Module twee begint met het begrijpen van de belangrijke structuren zoals de psoas, het bekken, de erector spinae-spieren, de heupen enzovoort, maar bekijkt ze op een manier die continuïteit en een samenhangend beeld van de betrokken weefsels creëert. We kijken naar enkele van de kleinere en meer ingewikkelde weefsels in de wervelkolom en in het lichaam die zelden worden gezien of besproken, en overwegen de functionele relaties van wat we bekijken. 

De rol van emoties is een krachtige motor voor fysieke beweging en expressie en we zullen gaan begrijpen hoe beweging een belangrijk hulpmiddel kan zijn bij emotioneel herstel en expressie. 

Spieren hebben kracht nodig om te bewegen en module twee behandelt het fascinerende aspect van de zekeringkasten van de spieren die de vertaling van informatie in kracht en beweging mogelijk maken. 

Inleiding 

De psoas 

Actiepotentialen 

Het bekken en de bekkenbodem 

Mechanoreceptoren 

De heupen (inclusief obturator internus) 

Motorische eenheden 

Kaakgewricht of articulus temporomandibularis 

Musculus erector spinae of rugstrekker 

Musculus sternocleidomastoideus 

Enkels en voeten 

De nek, het gezicht en hoofd 

Het middenrif 

De emotionele mens 

MODULE 3

Het lymfestelsel speelt een vitale rol bij het behoud van de gezondheid en in dit deel zullen we de diepere weefsels onderzoeken die betrokken zijn bij de beweging en reiniging van het lymfesysteem. 

Verouderende cellen en neuronen kunnen afbreken en het onderwerp neurodegeneratie wordt behandeld, met uitleg over hoe aandoeningen als Parkinson en Alzheimer ontstaan. 

We zullen de rol van het middenrif bij viscerale bewegingen begrijpen en kijken naar de structuren die het ondersteunen bij het uitvoeren van zijn vitale rol. Deze module gaat dieper in op de stabiliteit van de core en het spierweefsel, om de structuur, functie en beperkingen ervan te begrijpen. 

We gaan dieper in op het heiligbeen en de SI-gewrichten. We zullen de anatomie en fysiologie van de longen in detail leren kennen. 

Cellen en celsignalering 

Bilspieren en hamstrings 

Neuronen en gliacellen 

Stabiliteit van de core 

Neurodegeneratie 

Heiligbeen en de SI-gewrichten

Lymfevaten 

Thoracolumbale fascia 

Lipiden- en lymfetransport 

De thorax 

Samengevoegde spier 

Het hart 

Spieren 

De longen 

Triggerpunten en spierknopen 

Hulpspieren bij ademhaling 

Julian Baker

Maak kennis met je leraar,

Julian Baker

(Manueel therapeut met meer dan 30 jaar ervaring) 

Julian geeft al meer dan 30 jaar les in manuele therapie en was verantwoordelijk voor het introduceren van de Bowen-therapie, een behandelmethode voor zachte weefsels, in het Verenigd Koninkrijk. Hij is auteur van twee bestsellers en talloze artikelen en heeft les gegeven aan duizenden studenten over de hele wereld. Sinds 2007 brengt hij manuele en bewegingstherapeuten naar ontleedruimtes waar hij hen begeleidt in het proces om de realiteit en de verbondenheid van het menselijke lichaam te begrijpen. 

Hij onderwijst en communiceert met een passie voor zijn onderwerp en een liefde om dit aan de wereld over te brengen. Zijn stijl van lesgeven is zachtaardig en humoristisch en hij staat erom bekend dat hij zichzelf niet al te serieus neemt. 

Hij heeft zijn eigen unieke dissectiemethode gedoceerd aan topuniversiteiten over de hele wereld, waaronder de Universiteit van Oxford en de St. Andrews School of Medicine. Hij is stichtend bestuurslid van het British Fascia Symposium, en is ook lid van het Institute of Anatomical Sciences en de Anatomical Society en expertlid van de Federation of Holistic Therapists. 

Federation of Holistic Therapists
The institute of Anatomical Science
British Fascia Symposium

Je cursus-certificaat

Anatomiecursus van 25 uur op basis van dissectie voor yogadocenten

Je investering

Je leert wat Julian na meer dan 30 jaar ervaring in manuele therapie en lesgeven heeft samengesteld voor yogaleraren en -beoefenaars.

Tariefplan

Levenslange Toegang En Ondersteuning

Rond de opleiding af in het tempo dat het best bij jou past Levenslange toegang, updates en ondersteuning van de docenten

 • 25 uur training
 • 54 videolessen 
 • Downloadbare hulpmiddelen 
 • Quizzen
 • Certificaat van voltooiing
 • Levenslang toegang tot de cursus 
 • Levenslang begeleiding van de leraar 
 • Toegang tot regelmatige updates 


500

100%

30 DAGEN GELD TERUG GARANTIE

Gemakkelijke 100% Geld Terug Garantie

Onze nulrisicogarantie is onze toewijding. Jouw tevredenheid is belangrijk voor ons, dus als je om welke reden dan ook niet tevreden bent met onze online cursus, kun je binnen 30 dagen na aankoop een volledige terugbetaling aanvragen. Dit betekent dat je tot 25% van de cursus binnen de eerste 30 dagen kunt verkennen. Als je vindt dat deze niet geschikt voor je is, stuur ons dan een e-mail vóór het einde van de 30e dag en ontvang een snelle en gegarandeerde volledige terugbetaling.

Wat oud-studenten te zeggen hebben

Angela
Angela

Yogaleraar

"Dit is de beste training die ik dit jaar gevolgd heb. Een heel goede anatomiecursus, het is het geld helemaal waard."

Taylor
Taylor

Yogaleraar

"Bij aanschaf vond ik de prijs wat hoog in vergelijking met andere anatomiecursussen, maar nu na afronding van de cursus vind ik het echt een koopje!"

Cettina
Cettina

Yogaleraar

"Ik heb een sprong in het diepe genomen en voor deze yoga-anatomiecursus betaald. Ik ben zo blij dat ik het gedaan heb. Mijn vertrouwen als yogadocent is naar een nieuw niveau getild."

Veelgestelde vragen 

Waarom moet ik leren over yoga-anatomie?

Yoga betekent werken met ons fysieke lichaam. Inzicht in ons spier- en skeletstelsel zal helpen begrijpen hoe je blessures bij je leerlingen kan voorkomen en hoe je je leerlingen het beste kan helpen met hun fysieke beperkingen. Je zal veel betere assistentie en persoonlijk advies kunnen geven.

Moet ik de cursus volgen in de volgorde waarin hij wordt gegeven, of kan ik stukken overslaan?

Deze yoga-anatomiecursus voor yogadocenten is ontworpen op basis van stapsgewijze uitleg over ons lichaam. Het wordt aanbevolen om de structuur te volgen.

Kan ik deze cursus volgen zonder vooropleiding?

Deze cursus richt zich specifiek alleen op diepgaande kennis van anatomie en fysiologie die relevant zijn voor yoga. Daarom is het nuttiger als je enige achtergrondkennis van yoga hebt.

Moet ik veel van anatomie weten voor deze cursus?

Het is niet nodig om voorkennis van anatomie te hebben om deze cursus te volgen en ervan te genieten.

Heb ik boeken nodig (anatomie, fysiologie enz.) om deze cursus te volgen?

Deze yoga-anatomiecursus is op zichzelf staand, toegankelijk, gepresenteerd in duidelijke stappen en gemakkelijk te begrijpen en te volgen. Julian legt alles uit in zijn lessen en er is geen boek nodig.

Is er een examen na de cursus?

Er zijn eenvoudige quizzen gedurende de hele cursus. De quizzen kan je zo vaak doen als je wilt.

Hoe krijg ik een certificaat? 

Het certificaat zal automatisch beschikbaar zijn om te downloaden zodra je het laatste hoofdstuk en de laatste quiz hebt gedaan. Je hoeft er niet extra voor te betalen.

Hoelang heb ik toegang tot de cursus?

Je krijgt levenslang toegang tot het online cursusmateriaal van deze opleiding en tot alle toekomstige updates.

Wat gebeurt er als ik op “Toegang krijgen" druk? 

Nadat je op “Toegang krijgen" hebt gedrukt, word je doorgestuurd naar de betalingspagina. Daar zal je gevraagd worden om een account aan te maken met je e-mailadres en naam. Zodra je betaald hebt, krijg je binnen vijf minuten je login in je inbox om toegang te krijgen tot de cursus. 

Ik heb geen creditcard, kan ik met een bankoverschrijving of een andere methode betalen? 

Ja, je kan betalen met pinpas, iDeal, Sepa-bankoverschrijving of Sofort. 

Nu een Antwoord Nodig?

Bel Ons

+ 31 618 504823 (Europa)

Chat Met Ons

+ 31 618 504823 (Whatsapp)