50 uur Yoga Docentenopleiding Opfriscursus

Deze opfriscursus van 50 uur is bedoeld voor onze 200-urige yoga docentenopleiding afgestudeerden. Het is normaal dat je na verloop van tijd een deel van de informatie vergeet die je tijdens je lerarenopleiding hebt geleerd. Deze residentiële onderdompeling van een week is bedoeld om de kennis en vaardigheden op te frissen die zijn geleerd tijdens de Arhanta Yoga 200-urige yoga docentenopleiding. De cursus biedt studenten ook de mogelijkheid om hun ervaringen te delen en om advies te vragen over eventuele vragen of moeilijkheden die ze tijdens het lesgeven zijn tegengekomen.

Volgens de vereisten van Yoga Alliance, zijn alle geregistreerde yogaleraren (RYT) verplicht om elke 3 jaar ten minste 30 uur voortgezet onderwijs op het gebied van yoga te volgen, om hun kennis te behouden en te vergroten en om hun lerarenregistratie voort te zetten. Deze cursus van 50 uur biedt een onderwijscertificaat, zodat je kunt blijven leren.

Als je onze online yoga docentenopleiding hebt afgerond, is deze cursus een perfecte aanvulling op je training. Hier oefen je wat je hebt geleerd direct met de docenten. Je oefent dagelijks het lesgeven in groepen onder begeleiding van de docenten.

Wat krijg je?

Na afronding van de 50 uur durende Opfriscursus ontvang je:

 • Een internationaal erkend certificaat voor permanente educatie van 50 uur
 • Het vertrouwen om correcties, aanpassingen aan te brengen in je yogalessen
 • Ondersteuning na de cursus

Tijdens de opfriscursus van 50 uur:

 • Oefen je dagelijks pranayama en meditatie
 • Neem je dagelijks deel aan 3 uur lesgeven
 • Oefen je de laatste correcties, wijzigingen en aanpassingen
 • Verbeter je asana-beoefening onder persoonlijk toezicht
 • Bekijk je de principes van yoga-filosofie
 • Neem je deel aan groepsdiscussies
 • Leer en deel je de ervaring met andere afgestudeerden

Cursuslocaties


De Arhanta Yoga 50 uur Opfriscursus vindt plaats in de Arhanta Yoga Ashram Nederland. De Ashram ligt buiten het dorp Varsseveld bij Arnhem in het oosten van Nederland. Het is gelegen in weelderige groene velden op het Nederlandse platteland en biedt een ideale setting voor intensief leren en introspectie. De Ashram is zeer goed aangesloten op het Nederlandse openbaar vervoer. De Dutch International Airport in Amsterdam (Schiphol) ligt op slechts 152 km van de Ashram.

 • CURSUSDATA & KOSTEN

 • DAGELIJKS PROGRAMMA

Details van 50 uur opfriscursus


50 uur Yoga Docentenopleiding Opfriscursus

Datum Status Locatie
2022
8 aug - 14 aug 9 Laatste plaatsen Nederland
2023
7 aug - 13 aug Beschikbaar Nederland

CURSUS KOSTEN

Accommodati

Totale kosten

Slaapzaal (5-7 bedden)

€ 800

Tweepersoonskamer

€ 900

Enkele kamer

€ 1000

 • De kosten zijn inclusief alle lessen, belastingen, accommodatie en 3 verse vegetarische maaltijden per dag.
 • Onze opfriscursus van 50 uur is geregistreerd bij Yoga Alliance,  European Yoga Association, Yoga Alliance Professionals UK, International Yoga Federation en geaccrediteerd door alle grote yogafederaties.

  Betalingsplannen zijn op aanvraag beschikbaar.

COVID-19 ANNULERINGEN
Indien een training moet worden geannuleerd vanwege COVID-19 zullen de standaard annuleringsvoorwaarden en administratiekosten van Arhanta Yoga NIET van toepassing zijn.
In plaats daarvan zal Arhanta Yoga in overleg met de student naar een gewenst alternatief zoeken, zoals een verplaatsing naar een latere cursus, en/of het leveren van een digitale sessie, en/of een volledige terugbetaling van het overgemaakte bedrag.

Ontmoet onze mensen

Ram Jain

Kalyani Hauswirth Jain

Omkar Jain

Wereldwijd geaccrediteerde certificering


Na succesvolle afronding van de cursus ontvangt u een certificaat van voltooiing van 50 uur. De certificering is geaccrediteerd door Yoga Alliance, International Yoga Federation, European Yoga Association en CRKBO, en wordt ook geaccepteerd door alle grote yogafederaties wereldwijd

Yoga Alliance
International yoga association
CRKBO accredited training
International Yoga Federation accredited


Hoe te registreren

Om je aan te melden en in te schrijven voor de opfriscursus, download je het aanmeldingsformulier (pdf), vul je je gegevens in, sla je de pdf op met Save As en stuur je het naar [email protected]. Het personeel van Arhanta Yoga zal binnen 2 werkdagen reageren om uw registratie te bevestigen.

Let op: de beschikbare plaatsen zijn beperkt en raken snel vol, dus meld je op tijd aan om je stoel veilig te stellen.

Geschiktheidscriteria

Deze cursus is alleen toegankelijk voor afgestudeerden van de Arhanta 200 uur Yoga lerarenopleiding (ter plaatse of online).

Certificatie

Na succesvolle afronding van de cursus ontvangt u een certificaat van voltooiing van 50 uur. De certificering is geaccrediteerd door Yoga Alliance, International Yoga Federation, European Yoga Association en CRKBO, en wordt ook geaccepteerd door alle grote yogafederaties wereldwijd.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Nu een antwoord nodig?

Bel ons

+ 31 618 504823 (Europe)

Mail ons

[email protected]

Chat met ons

+ 31 618 504823 (Whatsapp)