50 uur Yoga Docenten Opfriscursus

De 50 uur opfriscursus is gemaakt voor onze 200 uur afgestudeerden, maar we verwelkomen ook 200 uur afgestudeerden van andere yogascholen en tradities. Deze 6-daagse, residentiële cursus is ontworpen om de kennis en vaardigheden die geleerd zijn tijdens de Arhanta Yoga 200 uren Yoga docenten opleiding op te frissen. De cursus bied ook de mogelijkheid voor studenten om ervaringen te delen en om advies te vragen over eventuele vragen of problemen die ze tegen zijn gekomen tijdens het lesgeven.

Volgens Yoga Alliance US zijn alle yoga docenten verplicht om; om de 3 jaar, ten minste 30 uur voortgezet onderwijs te volgen, om hun kennis te behouden en te vergroten en hun leraren registratie voort te zetten.

50 uur Yoga docenten Opfris Cursus

Tijdens de 50 uur opfriscursus zul je

  • Dagelijks pranayama en meditatie oefenen
  • De bijgewerkte correcties bekijken, beoefenen en bijwerken
  • Dagelijks geavanceerde asana beoefenen en verbeteren
  • De kernprincipes van de yoga filosofie herzien
  • De kennis van de relevante yoga anatomie verdiepen
  • Beoordeel en beoefen de principes voor sequencing

Wat zul je krijgen?

Na het voltooien van de 50 uur yoga docenten opfriscursus ontvang je:

  • Een internationaal herkend 50 uur Continuing Education yoga docenten certificaat van een geaccrediteerde yoga school
  • De zelfverzekerdheid om correcties en modificaties toe te passen in je Hatha yoga lessen
  • Ondersteuning na de cursus

50 uur Opfris cursus

50 uur Yoga Docenten Opfriscursus details

Opkomende cursus data

Om op de hoogte te blijven over onze komende cursusdata, raden we aan om jezelf in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Locatie

De Arhanta Yoga 50 uur yoga docenten opfriscursus vind plaats in de Arhanta Yoga Ashram Nederland. De Ashram is gesitueerd in het buitengebied van Varsseveld, dichtbij Arnhem in het oosten van Nederland. Het bevind zich in weelderige, groene velden op het Nederlandse platteland en biedt een ideale omgeving voor intensief leren en introspectie. De ashram sluit goed aan op het Nederlandse openbaarvervoer systeem. Het internationale vliegveld van Nederland in Amsterdam (Schiphol) is slechts 2 uur rijden.

Arhanta Yoga Opfris cursus Nederland

Ontmoet de Docenten – 50 uur opfriscursus

Cursusdirecteur – Ram Jain

Ram Jain Opfris cursusRam Jain is de hoofdleraar en directeur van Arhanta Yoga. Hij heeft meer dan 20 jaar lesgeef ervaring en is geregistreerd als ervaren yogadocent (Yoga Alliance E-RYT 500) met meer dan 40,000 uren aan lesgeef ervaring. Hij heeft meer dan 4000 yoga docenten van over de wereld onderwezen, gementoord en opgeleid. Ram is geboren en getogen in India. Zijn yoga educatie en Vedic filosofie begon op 8 jarige leeftijd en was onderdeel van zijn primair educatie programma. Ram heeft gegronde kennis over veel oude geschriften zoals de Vedas, de Bhagavad Gita, de Patanjali Yoga Sutras en de Hatha Yoga Pradipika. Hij heeft ook een uitgebreide kennis van anatomie en fysiologie. Hij heeft gestudeerd met en geleerd van beroemde leraren zoals Guru Ramananda (descendant of Swami Sivananda), Swami Premananda en Shri Shamboo. Hij geeft wereldwijd les sinds 1998 en staat bekend om zijn unieke talenten om het beste uit zijn studenten te halen en vooral om zijn interessante en inspirerende filosofie verhalen en lessen.

Kalyani Hauswirth-Jain

Kalyani Hauswirth-Jain Opfris cursusKalyani was geboren en getogen in Zwitserland. Sinds vroegere adolescentie is ze gefascineerd door kunst, lichaamswerk, de verbinding tussenlichaam en geest en alternatieve therapieën. In navolg van haar sterke neiging tot kunst en fysieke expressie emigreerde ze naar Nederland op 19 jarige leeftijd om Moderne dans te studeren. Kort daarna werd ze blootgesteld aan de leer en de beoefening van yoga en was meteen gebiologeerd. Als moeder van twee kinderen geeft ze al 10 jaar les en daarnaast lijdt ze de afgelopen zes jaar ze yoga docenten op in de Arhanta Yoga Ashrams in India en Nederland. Ze neemt haar positieve en hard werkende houding mee in haar lessen. Beginnend met fysieke uitdagingen, transformeerde ze haar lichaam, beheersend van vele geavanceerde asanas door haar regelmatige oefeningen en discipline. Door een ijverige zelfoefening te volgen, met verschillende leraren, stijlen en technieken te werken, heeft ze een diepgaand inzicht gekregen in fysiologie en bewegingstechnieken. Haar persoonlijke oefeningen zijn inspirerend en haar woorden zijn altijd motiverend. Haar zorgzame en koesterende stijl van lesgeven heeft haar tot de favoriete leraar van veel studenten gemaakt.

Ram en Kalyani zijn de auteurs van het veel geprezen en internationaal verkochte boek Hatha Yoga voor docenten & beoefenaars. In deze gids, leggen Ram en Kalyani uit hoe yoga posities het interne lichaam beïnvloeden en hoe de systematische yoga-sequencing je holistische gezondheid en welzijn kan verbeteren. Het boek legt de medisch bewezen voordelen uit van yoga en presenteert de oude principes van het rangschikken van asanas volgens hun overeenkomstige asanas (energie centras). Hatha Yoga voor docenten en beoefenaars wordt medio december 2019 in het nederlands verwacht.

Dagschema

6:00Pranayama & Meditatie
7:15Ontbijt
8:00Hoe yogales te geven
11:15Lunch
13:00Theorie les
15:00Asana
17:15Avondeten
19:00Avondprogramma
20:00Kruidenthee
21:30Lichten uit

Prijzen

AccommodatieTotale prijs
Slaapzaal (5-7 bedden)€ 900
Tweepersoonskamer€ 1000
Eenpersoonskamer€ 1100

• De kosten dekken al het collegegeld, belastingen, accommodaties, 3 vegetarische maaltijden per dag en een Arhanta Yoga cursus handleiding.
• Onze 50 uur opfriscursus is geregistreerd met de Yoga Alliance, Europese Yoga Associatie, Internationaal Yoga Federatie en geaccrediteerd door alle grote yoga federaties.
• Betalingsplannen zijn beschikbaar op aanvraag

Registratie proces

Download het aanmeldingsformulier om u aan te melden voor de opfriscursus (PDF), vul de informatie in en sla de PDF op en verstuur het naar: ttc@arhantayoga.org
Het Arhanta Yoga personeel zal binnen twee werkdagen reageren om je plek te bevestigen.
Houd er rekening mee dat dat er beperkte plaatsten beschikbaar zijn voor deze cursus. Meld je dus op tijd aan om je plek veilig te stellen.

50 uur Yoga docenten Opfriscursus50 uur Yoga docenten Opfriscursus

Registratie criteria

We verwelkomen studenten van alle leeftijden, achtergronden en geloven. De meest belangrijke factoren die je moet overwegen tijdens het opgeven zijn:
• Je moet oprecht hard willen werken, aanpassen en groeien buiten je comfort zone
• Je zult mentaal en fysiek fit moeten zijn om de cursus te volgen
• Je zult tenminste enig basis kennismoeten hebben van de Engelse taal
• Het wordt niet aangeraden om de cursus te volgen zodra je zwanger bent. Stuur ons een berichtje zodra je vragen hebt over dit onderwerp
• Je zult afgestudeerd moeten zijn van een 200 uren Yoga docentenopleiding.

Certificatie

Na het succesvol behalen van de cursus zul je een 50 uur continuing education certificaat ontvangen. Dit certificaat is geaccrediteerd door Yoga Alliance, Internationaal Yoga Federatie, Europa Yoga Associatie en CRKBO, en het is ook geaccepteerd door alle grote yogafederaties wereldwijd.
Voor meer informatie neem alsjeblieft contact op met ons: info@arhantayoga.org

Leave a Reply