Certificeringscursussen Voor Yogadocenten India en Europa

Sinds 2009 geven we wereldwijd geaccrediteerde, intensieve yoga docentenopleidingen in onze ashrams in India en Europa (Nederland).

Sinds 2009 geven we wereldwijd geaccrediteerde, intensieve yoga docentenopleidingen in onze ashrams in India en Europa (Nederland). Tijdens onze training leer je de authentieke kennis van yoga direct van onze deskundige Indiase docenten, die een brug slaan tussen de traditionele en de moderne wetenschappelijke benadering. Of het nu je doel is om professioneel yoga te geven of om je beoefening te verdiepen, onze lerarenopleiding zal je een sterke basis geven en je voorbereiden op je yoga-reis. Onze missie is om authentieke kennis van yoga te bieden, op een niet-sektarische manier, terwijl we elk individu persoonlijke aandacht, ruimte geven om te leren en te groeien, en om hun eigen grenzen en sterke punten te begrijpen

Arhanta Yoga Ashram India

Arhanta Yoga Ashram India

Arhanta Yoga Ashram Nederland

Arhanta Yoga Ashram Netherlands

De meeste van onze yoga docentenopleidingen vinden plaats volgens het oude Indiase onderwijssysteem, het Gurukulasysteem, in onze yoga ashram in India of onze yoga ashram in Nederland.

Het Gurukula-systeem is gebaseerd op de filosofie dat de student woont en studeert met de medestudenten in het residentieel studiecentrum. Dit systeem helpt om een sterke band van vertrouwen en toewijding op te bouwen tussen de docenten en de studenten en zorgt voor een vlotte doorstroming en een goed begrip van de leringen. Door vier weken in de ashram te verblijven, kun je een stap terug doen van externe afleidingen en kun je je concentreren en op je volle potentieel leren.

Het residentiële karakter van deze opstelling zorgt voor een meeslepende leerervaring, die het mogelijk maakt om boven verwachting te leren en te groeien.

lees meer : wat te verwachten in een Ashram

Hoe word je een yogaleraar?

De eerste stap op je reis om yogadocent te worden, is het volgen van een 200-urige yoga docentenopleiding. Daarna kun je je kennis en vaardigheden verbreden met aanvullende korte cursussen (meestal een week en 50 uur) of met onze 300 uur geavanceerde en multi-style yoga docentenopleiding.

200-uur Hatha Yoga Learaarstraining

Onze residentiële 200-urige cursus omvat een uitgebreid yoga-lerarenopleidingscurriculum met alle aspecten van klassieke Hatha Yoga inbegrepen, zoals 170 Hatha Yoga-asana's, juiste uitlijning en unieke en zeer gedetailleerde correctietechnieken, evenals persoonlijke aanpassingen en tegenaanwijzingen van elke asana, in detail.

200-uur  Yoga Learaarstraining Europa

Onze 26-daagse intensieve onderdompeling in yoga in Nederland is ontworpen om je te helpen een professionele en wereldwijd erkende yogaleraar te worden. Het is een bewezen en geteste cursus, die de afgelopen 10+ jaar is ontwikkeld en verfijnd. Na deze intensieve cursus ben je in het bezit van een internationaal 200-urige yoga certificering en kun je met vertrouwen en vaardigheid yoga doceren.

200-uur  Yoga Learaarstraining India

Onze door Yoga Alliance geaccrediteerde 200-urige Hatha Yoga Teacher Training-certificeringscursus vormt een belangrijke basis voor jou om je reis als yogaleraar te beginnen. In deze cursus leer je alle benodigde vaardigheden om professioneel yogales te gaan geven. Deze basiscursus geeft je volledige vaardigheden voor het onderwijzen van yoga. Je leert: hoe je een uitgebreide yogales instrueert, bijstelt, corrigeert, wijzigt en structureert.

After successful completion of our200-hour Yoga teacher training in India  or 200-hour Yoga teacher training in Europe  you will receive a 200-hour Yoga teacher training certification which is recognized by  Yoga Alliance, International Yoga Federation, International Yoga Association, CRKBO  and most of the Yoga associations / societies worldwide.

Lees meer: 4 redenen waarom het mogelijk is om in 4 weken yogadocent te worden

50-uur cursussen voor voortgezet onderwijs

50-uur Yin Yoga Learaarstraining

Onze zesdaagse, 50 uur durende, Yin Yoga lerarenopleiding volgt het systeem van Paul Grilley. In deze cursus leer je de basisprincipes van het lesgeven in Yin Yoga. Om de houdingen en hun variaties en aanpassingen te begrijpen, leert u de concepten van de verschillende skeletsegmenten, de verschillende spiergroepen en het belang van de pose-specifieke doelgebieden. De 50-urige Yin Yoga-lerarenopleiding is perfect geschikt voor yogadocenten die Yin Yoga willen gaan geven, aangezien de cursus ook dagelijkse praktijkgerichte lespraktijken biedt om de methoden en structuren voor effectief lesgeven te begrijpen. De cursus is ook toegankelijk voor iedereen die Yin Yoga wil leren om zijn eigen beoefening te verdiepen.

50-uur Vinyasa Yoga Learaarstraining

Onze zesdaagse, 50-uur durende Vinyasa Yoga lerarenopleiding is speciaal ontworpen voor mensen die hun kennis en onderwijsvaardigheden willen uitbreiden met Vinyasa Yoga. De Vinyasa Yoga lerarenopleiding is geschikt voor beoefenaars van alle niveaus. Vinyasa Yoga (soms ook Power Vinyasa genoemd) is fysiek uitdagend en je zult vaak bepaalde elementen van de les moeten aanpassen en aanpassen om deze toegankelijker te maken voor je studenten. Tijdens deze intensieve cursus van een week leer je hoe je de klas kunt aanpassen aan een meer Easy Vinyasa Flow-niveau en hoe je indien nodig nog meer individuele aanpassingen kunt aanbieden.

200-uur  Yoga Nidra Learaarstraining

Onze 50-urige Yoga Nidra Lerarenopleiding is bedoeld voor yogadocenten en holistische gezondheidswerkers die het krachtige hulpmiddel van yoga-slaap in hun lessen en sessies willen opnemen. Je leert over de op bewijzen gebaseerde voordelen van Yoga Nidra en hoe je Yoga Nidra kunt onderwijzen in individuele en groepsomgevingen. Je oefent de manier waarop je deze diepe ontspanningstechniek leert, hoe je je stem kunt moduleren en je woorden kunt kiezen.

50-uur Yoga Leraar Opleiding Opfriscursus

De opfriscursus van 50 uur is bedoeld voor onze 200-urige afgestudeerden, maar we verwelkomen ook 200-urige afgestudeerden van verschillende scholen en tradities. Deze residentiële cursus van een week is bedoeld om de kennis en vaardigheden op te frissen die zijn geleerd tijdens de Arhanta Yoga200-urige yoga docentenopleiding. De cursus biedt studenten ook de mogelijkheid om hun ervaringen te delen en om advies te vragen over eventuele vragen of moeilijkheden die ze tijdens het lesgeven zijn tegengekomen.

Word een gevorderde yoga leraar

300 - uur Geavanceerde Yoga-Leraarstraining

Voor afgestudeerden van een 200-urige training bieden we een 300-urige yoga-docentenopleiding aan. Deze multi-style training helpt je om je eigen praktijk naar een hoger niveau te tillen en om meer geavanceerde lesvaardigheden te ontwikkelen. Na deze training kun je Yin Yoga, Vinyasa Yoga, Advanced Hatha Yoga en meditatie aan je studenten onderwijzen. Dit intensieve programma van 29 dagen omvat ook geavanceerde pranayama-oefeningen en diepgaande sequencing. Na afronding van deze 300 uur durende lerarenopleiding kun je je inschrijven als 500 uur yoga leraar bij zowel lokale als internationale yoga docenten verenigingen, zoals Yoga Alliance, International Yoga Federation en nog veel meer.

Yoga Docenten Opleiding 500 uur

De 500-urige lerarenopleiding van Arhanta Yoga bestaat uit twee cursussen: de 200-urige training en de 300-urige training. Tijdens het eerste niveau (200 uur training) leer je 170 klassieke Hatha Yoga asana's, waarvan 20 asana's in detail. Tijdens het tweede niveau (300 uur geavanceerde training), word je getraind in yoga in meerdere stijlen: Advanced Hatha Yoga, Yin Yoga en Vinyasa Flow Yoga. Het hele curriculum is ontworpen om je te helpen ontwikkelen tot een veelzijdige en bekwame yogaleraar. De twee cursussen vullen elkaar aan omdat de 300-urige cursus voortbouwt op de kennis en vaardigheden die zijn opgedaan tijdens de basiscursus van 200 uur.

Algemene informatie - Yoga lerarenopleiding

Criteria voor toelating tot een Arhanta Yoga Teacher Training Course

Onze yoga docentenopleidingen staan open voor iedereen zonder leeftijdsgrenzen. We accepteren studenten van alle achtergronden en niveaus, die aan de volgende criteria voldoen:

  • U moet de basistaal Engels kunnen volgen en begrijpen, aangezien de cursus volledig in het Engels wordt gegeven. Het is echter geen probleem als Engels niet uw eerste of tweede taal is, als u een Engelse krant kunt lezen kunt u de cursus volgen.
  • U dient lichamelijk en geestelijk goed te zijn om de lange trainingsdagen te kunnen volgen.
  • Je moet mentaal voorbereid en voorbereid zijn om je snel aan te passen aan de ashramomgeving, het eten en het intensieve schema.
  • We accepteren zwangere vrouwen, maar op basis van individuele beoordeling, neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Houd er rekening mee dat onze yoga docentenopleidingen niet geschikt zijn voor mensen die op zoek zijn naar een ontspannende of verjongende yoga-ervaring. Wij raden hen aan om onze yoga retreatprogramma's te overwegen.

Ondersteuning Na De Cursus

We begrijpen dat je veel praktische vragen zult hebben als je eenmaal aan je praktijk of je yogastudio begint nadat je je yoga docentenopleiding bij ons hebt afgerond. Met dit in het achterhoofd bieden we je continue ondersteuning en advies voor je carrière als yogadocent, ook na de yoga docentenopleiding. U kunt contact opnemen met onze leraren, Ram Jain, Kalyani Hauswirth-Jain en Omkar Jain om advies te vragen. Als afgestudeerde van Arhanta Yoga krijg je ook een aanvullend lidmaatschap van deArhanta Yoga Teachers Directory.

Ram Jain

Yogi Ram (ERYT 500, MSc. Yoga)

 Lesgeven sinds 1998, leservaring van meer dan 40.000 uur

Kalyani Hauswirth Jain

Kalyani (ERYT 200)

Lesgeven sinds 2008, leservaring van 11.000 uur.

Omkar Jain

Omkar (ERYT 200)

Lesgeven sinds 2009, leservaring van meer dan 9.000 uur.

Internationaal Geaccrediteerde Certificeringen

Onze yoga docentenopleiding in India is geaccrediteerd door Yoga Alliance, Yoga Alliance Professionals UK, International Yoga Association, International Yoga Federation & CRKBO (Nederland).

Yoga Alliance
International Yoga Association
CRKBO
International Yoga Federation

Hoe u zich aanmeldt ?

Houd er rekening mee dat onze yogacursussen ruim van tevoren vol zijn, meld je op tijd aan om je plaats veilig te stellen. Om te registreren, download het relevante aanmeldingsformulier, vul het in en stuur het aanmeldingsformulier per e-mail naar [email protected]

Student Beoordelingen

Natasha

"Ik heb echt genoten van mijn tijd hier, deze 200 uur durende yoga docentenopleiding was geweldig. De docenten zijn allemaal zo deskundig en geduldig. Je kunt zien dat ze oprecht dol zijn op lesgeven en een uitgebreide kennis hebben van yoga en filosofie. De docenten zijn erg benaderbaar en zorgzaam. Ze gaan boven en buiten voor elke student. De tijd hier was intens, maar ik heb genoten van de hele ervaring. Ik ben gegroeid als persoon en ik voel me klaar en zelfverzekerd om yoga te geven".

Natasha - ENGLAND

Martine

"Naar Arhanta komen was een unieke ervaring. Ik heb zoveel geleerd in zo weinig tijd. Het was moeilijk, het was mooi, het was angstaanjagend, en ik had het niet willen missen. Onder begeleiding van de docenten kun je zoveel meer doen dan je je ooit had kunnen voorstellen. Alle docenten waren geweldig, inspirerend, zeer bekwaam. De ashram is zo mooi, erg schoon en vredig. Als iemand yogaleraar wil worden, moet je hier zeker zijn. Dankzij het hele personeel zal ik dit nooit vergeten."

Martine - BELGIUM

KAI

"Deze 200 uur durende yoga-instructeurstraining was voor mij een uitdagende ervaring. Dankzij de intensiteit en complexiteit is mijn persoonlijke leer- en ontwikkelingscurve in slechts één maand tijd aanzienlijk verhoogd. De docenten zorgen voor een perfecte balans tussen professionaliteit en humor, wat helpt om gemotiveerd te blijven."

Kai - BELGIUM

Ilona

"Ik heb erg genoten van de flow van deze yoga docentenopleiding! Met de dag voel je meer ervaring groeien en stap voor stap groeit je zelfvertrouwen mee. Het personeel helpt je op alle mogelijke manieren, vraag het altijd gerust! Mijn doel was om me klaar en zelfverzekerd te voelen om thuis les te geven. Dankzij Arhanta voel ik me zo!"

Ilona - The Netherlands

Rodger

"Een zeer professionele en complete cursus. Veel praktische informatie over yoga en alles wat daarbij komt kijken. Geeft u de juiste tools om voor uzelf te beginnen. Een zeer zelfverzekerde en stabiele basis. Geweldige locatie, goed voedzaam eten, schone en comfortabele omgeving. Vriendelijk en bekwaam personeel. Ik hield van het hele discours. Soms moeilijk, en veel informatie om meete nemen. Maar ik weet dat ik er zal komen. Ik zal het me met warmte in mijn hart herinneren."

Rodger - The Netherlands