Yoga Retraite in Nederland

6 dagen / 5 nachten

Deze zomer bieden we je de kans een week lang het ashram leven te ondervinden, te genieten van de stilte, jezelf te resetten en te kiezen voor jezelf en jouw ontspanning. Tijdens de retraite staat fysieke, mentale en spirituele verjonging centraal. De yoga retraite combineert een dagelijkse beoefening van Hatha Yoga en Yin Yoga, Pranayama en meditatie met momenten van zelfreflectie en stilte. Ook bieden we dagelijks wandelingen en vrije tijd aan om te genieten van de serene sfeer van de yoga ashram, in de prachtige natuur van de Achterhoek.

Yoga retreat Nederland retraite

Is deze retraite iets voor jou?

 • Ben jij op zoek naar ontspanning?
 • Heb je een moment nodig om op te laden?
 • Wil je de ashram levensstijl ervaren?
 • Wil je les krijgen yogadocenten uit India?
 • Wil je tot rust komen op een serene locatie, midden in de natuur?

Data Yoga retraite 2020

Wij bieden retraite programma’s aan in onze yoga ashram in Nederland van 6 dagen / 5 nachten.

20 juli – 25 juliGesloten (ivm Covid-19)

Kosten Yoga retraite

De Arhanta Yoga retraite is geen retraite met luxe en massages. De retraite wil de mogelijkheid bieden voor zelfreflectie en onderzoek in de eenvoudige en minimalistische ashram-omgeving. Dit helpt ons ook om voor iedereen de retraites betaalbaar te houden. De kosten zijn inclusief accommodatie, drie vegetarische maaltijden, alle pranayama’s, yoga & meditatielessen en het overige programma.

Gemeenschappelijke Slaapzaal € 390
Tweepersoonskamer € 450
Eenpersoonskamer € 560

Yoga retraite in Nederland Vakantie

Programmaoverzicht

 • Dagelijks twee yogalessen (Hatha Yoga & Yin Yoga)
 • Dagelijks een meditatieles onder begeleiding
 • Dagelijks pranayama praktijk onder begeleiding
 • Dagelijks begeleide wandelingen in de natuur
 • Een eenvoudig en comfortabel verblijf in een rustige, groene omgeving
 • Dagelijks drie vegetarische (en veganistische) maaltijden (ontbijt, lunch & diner) en onbeperkt thee

*De beschikbaarheid is beperkt, omdat we alleen kleine groepen aannemen voor het yoga retraite programma.

*Het staat de gasten vrij om het volledige programma te volgen of bepaalde activiteiten over te slaan.

Yoga Vakantie Retraite Retreat

meditatiewandeling in de achterhoek

Maak kennis met de leraar

Omkar Jain is een ervaren yogadocent met meer dan 5.000 uur aan ervaring in het lesgeven, opleiden en ondersteunen van zijn studenten. Omkar is sinds 2011 docent bij Arhanta Yoga en is een onmisbaar onderdeel van het team geworden.

Omkar is geboren en getogen in India en groeide op met traditionele normen en waarden. Hij heeft gestudeerd bij verschillende gerenommeerde yogaleraren zoals Saraswathi Rangaswamy (dochter van Sri. Pattabhi Jois). Zijn lessen zijn leuk en uitdagend voor studenten van alle niveaus. Hij geeft les met focus, discipline en humor. Zijn vermogen om zijn uitgebreide kennis over te dragen helpt studenten om zich te ontwikkelen tot zelfverzekerde leraren.

Locatie van de Yoga Retraite

Yoga retraite in de achterhoek, Nederland

De retraite vindt plaats in onze yoga ashram in Sinderen, Nederland. De ashram is gelegen in de schilderachtige en bosrijke omgeving in de Achterhoek, Gelderland. Het gebied is populair bij natuurliefhebbers en er zijn tal van mogelijkheden, routes en locaties om lange wandelingen te maken.

Dagelijks Schema

07:00 – 8:00Pranayama & Meditatie
08:00 – 9:00Ontbijt
10:00 – 11:30Hatha Yoga les
11:30 -12:30Lunch
12:30 – 13:30Karma Yoga
13:30 – 15:00Rust / Vrije tijd
15:00 – 17:00Natuurwandeling
17:30 -18:30Diner
19:00 – 20:00Yin Yoga les
20:00 – 22:00Stilte
22:30Lichten uit

Hatha Yoga les

Je krijgt elke dag een 90 minuten durende klassieke Hatha yoga les. Deze les is geschikt voor beoefenaars van alle niveaus. In deze les krijg je persoonlijke begeleiding van Omkar Jain.

Yin Yoga les

In de avond beoefen je Yin Yoga met Omkar, een mildere en zachtaardige vorm van yoga. Deze 60 minuten durende les helpt je om je pezen en fascia (bindweefsel) te stretchen. Het komt vaak voor dat je in deze klas emotionele ontlading voelt.

Stilte

Elke dag zal er een stille tijd zijn waarin volledige stilte in acht wordt genomen. Dit zal je helpen om innerlijke rust te vinden en na te denken over je gedachten. Je kunt je in deze periode ook bezighouden met verschillende activiteiten zoals lezen, schetsen, wandelen of mediteren.

Hoe kun je de retraite boeken?

 • Vul het Registratieformulier in en verstuur het per e-mail op naar info@arhantayoga.org
 • Vervolgens ontvang je de betalingsinstructies om een voorschot van 100 euro te betalen en zo je inschrijving te bevestigen.
 • Het restbedrag dient 4 weken voor aankomst te worden voldaan.

Wat mee te nemen

 • Yogamat / meditatiekussen (ook verkrijgbaar bij de ashram tegen redelijke prijzen)
 • Comfortabele kleding voor yoga asana lessen
 • Schoenen voor wandelingen
 • Slippers voor in de ashram
 • Schrijfmateriaal
 • Toiletartikelen & handdoeken
 • Een zaklamp en een wekker

Arhanta Yoga Retraite Reviews:

“Een fantastische retraite en de perfecte manier om jezelf uit de sleur van het dagelijkse leven te halen en te focussen op jezelf. De structuur en simpelheid van het ashram leven zorgen voor interne rust. Het is altijd fijn om terug te komen bij Arhanta. Een aan te raden retraite. Ik wacht nu al op de volgende!” Flavia, Spanje.

“Ik heb genoten van de yoga retraite in de Arhanta Ashram. Met name de hatha en yin yoga lessen van Omkar zijn de moeite waard om naar Nederland te reizen. Ik genoot van de stilte, de tijd om te lezen, de ashram is een fijne plek en het eten is fantastisch!”  Ellen, Denemarken.

“Als je toe bent aan een rustige omgeving om wat tijd voor jezelf te maken, is dit de plek om heen te gaan. Ik vind de structuur van de lessen goed uitgedacht met de flow van de dag en ik heb in lange tijd niet zo goed geslapen als hier! Ik heb genoten van de ondersteunende omgeving van de ashram en mijn mede yogis.” Grace, Groot-Brittannië.

“Ik had een geweldige tijd op de Arhanta Yoga retraite. De yogalessen en meditaties waren van hoge kwaliteit. De leraren waren zeer behulpzaam en ervaren. Ik ben in veel ashrams geweest, maar deze is bijzonder en authentiek, de omgeving van de ashram is perfect voor een ontspannen retraite. “Maria, Italië.

“De Arhanta Yoga Retraite was voor mij een zeer ontspannende en geestverruimende ervaring. Ik voel me al na zo’n korte periode gezonder en energieker, dankzij de gezonde voeding en door de yogalessen. De leraren zijn geweldig, het eten is lekker en de locatie is gewoon perfect. De groep was klein, dus we kregen veel persoonlijke aandacht en tijd van de leraren, ik kan het van harte aanbevelen! “Oscar, Spanje.

Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen via info@arhantayoga.org