Studeer Yogafilosofie

Doe mee met de 25 uur durende online cursus yogafilosofie
Leer van de Indiase yogaleraar expert Ram Jain!

Cursusbeoordeling : 4.9

Cursustaal : Engels |  Cursushandleiding : Engels, Italiaanse

Online cursus yogafilosofie

Online Yogafilosofie Cursus

Enkele belangrijke kenmerken van ons online trainingsprogramma:

Ontvang een certificaat

Ontvang een internationaal geaccrediteerd certificaat

Studeer in je eigen tempo

100% online cursus Voltooi de cursus in eigen tempo

ONDERSTEUNING NA CURSUS

Wij bieden je een blijvende relatie met advies en ondersteuning na je cursus.

Yogafilosofie Cursus

Leer yogafilosofie in je eigen tempo. Word nu online lid van de door Yoga Alliance geaccrediteerde cursus. Met deze cursus ga je de basisprincipes leren van yogafilosofie. 

Yogafilosofie Cursus

Dit is Wat Je Krijgt

Het exclusieve cursusmateriaal is ontstaan vanuit 22 jaarlange ervaring in het lesgeven. Onze online Yogafilosofie cursus geeft je onbeperkte toegang tot 

20+ Uur Aan Video’s

Klasopnames

Afdrukbare Notities

Discussiegroep

Opdrachten

Quizzen

Levenslange Toegang

Onbeperkte Ondersteuning

Wat ga je leren

Je vindt hier een overzicht van de onderwerpen welke in de cursus aan bod zullen komen 

 • Betekenis en doel van Yoga
 • Geschiedenis van Yoga
 • Zeven stadia van kennis
 • Drie lichamen & vijf Pranas
 • Meditatie - wat, waarom, hoe
 • Op bewijs gebaseerde voordelen van meditatie
 • Vier paden van Yoga
 • Ashtanga Yoga – Het 8-voudige pad
 • Pranayama - wat, waarom, hoe
 • Concept van 'GOD' in yoga
 • Karma & reïncarnatie
 • Kundalini Yoga

Dit is wat Mensen Zeggen over de cursus

Evelyn
Evelyn

USA

"Ik heb altijd al meer over yoga filosofie willen weten. Ik ben heel blij dat ik deze cursus heb gevonden. Het was een echte eye-opening cursus. Ik raad de cursus ten zeerste aan!"

Danny
Danny

Nederland

"Deze cursus werd mij aanbevolen door een vriend. Ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk ben van de inhoud. Ram's methode om verhalen te vertellen is fantastisch. Het houdt de lessen levendig en interessant."

Diana
Diana

Duitsland

"Wanneer je yoga filosofie wilt begrijpen, weet ik zeker dat je geen betere cursus kunt vinden dan deze. De manier van lesgeven was heel duidelijk met veel humor en beeldende verhalen. Ik vond het geweldig."

Dit leer je in de cursus

We hebben de cursus in meer dan 12 jaar tijd ontwikkeld en verfijnd. Onze online yogafilosofie cursus behandelt alle belangrijke basisprincipes van yoga filosofie in detail.

Leerplan Overzicht

Doel en betekenis van yoga

5 Principes van Yoga

4 Paden van Yoga

Karma Yoga, Bhakti Yoga, Jnana Yoga 

Het 8-voudige pad van Raja Yoga

7 stadia van bewustzijn

3 Gunas – Sattva, Rajas, Tamas

Maya, Prakriti, Brahman, Avidya, Ahmakara

Atman, Parmataman, Jiva

3 lichamen; fysiek, astraal, spiritueel

4 Innerlijke instrumenten; geest, intellect, onderbewustzijn, ego

De geest en hoe deze werkt

Plezier, geluk en vrede

5 grote and 5 kleine pranas

7 Chakras

Kundalini Yoga

Karma en Reïncarnatie

→ The wet van actie en reactie

→ The wet van compensatie

→ The wet van vergelding

→ Bestemming, eigen inspanning en vrije wil

→ Doel van geboorte en wedergeboorte

Concept van GOD

Ram Jain

Maak Kennis Met De Leraar,

Ram Jain, MSc. Yoga

(ERYT-500 & YACEP met 40.000 uur aan onderwijservaring)

Ram Jain (ERYT-500, YACEP) is de hoofddocent van Arhanta en heeft meer dan 40.000 uur aan leservaring op zijn naam staan. Ram heeft ruim 22 jaar ervaring in het onderwijzen van yoga en yogafilosofie.

Ram is geboren en getogen in India, in de spirituele Jain Hindu familie. Scholing in yoga en de vedische filosofie maakte deel uit van zijn opleiding sinds hij 8 jaar oud was.

Ram heeft gestudeerd bij en geleerd van hooggekwalificeerde docenten zoals Guru Ramananda (volgeling van de strekking van Swami Sivananda), evenals moderne leraren zoals Paul Grilley (ontwikkelaar van Yin Yoga).

In 2007 kwam Ram naar Nederland. Door de taalbarrière en het ontbreken van contacten vond hij een jaar lang geen baan. Terwijl hij worstelde om te overleven, begon hij yoga te geven aan enkele studenten in zijn woonkamer. In de afgelopen 12 jaar heeft zijn kleine klas zich ontwikkeld tot twee grote yoga ashrams: Arhanta Yoga Ashram India, verspreid over 17 hectare grond. En Arhanta Yoga Ashram Nederland, verspreid over 4 hectare grond.

Tijdens zijn 22-jarige onderwijscarrière heeft Ram gewerkt met verschillende anatomie- en fysiologieexperts en heeft hij unieke les-, aanpassings- en modificatietechnieken ontwikkeld.

Ram wordt door zijn studenten vaak 'de verteller' genoemd en is geliefd vanwege zijn vermogen om complexe concepten in eenvoudige woorden uit te leggen met behulp van humoristische verhalen. Zijn missie is om mensen te helpen hun potentieel te realiseren en een bewuster en welvarender leven te leiden.

Ram Jain is tevens de auteur van het veelgeprezen boek Hatha Yoga voor docenten en beoefenaars Een uitgebreide gids voor het samenstellen van holistische yogasessies.

YACEP Yoga Alliance
E-RYT500 Yoga Alliance

Wereldwijd Erkend Certificaat

Onze online cursus yogafilosofie is geaccrediteerd door Yoga Alliance, International Yoga Association, International Yoga Federation & CRKBO (Nederlands)

25 Uur Yoga Filosofie Opleiding
Yoga Alliance
International Yoga Association
CRKBO
International Yoga Federation

Goed Nieuws!

De vrijstelling voor online lesgeven van Yoga Alliance is verlengd tot en met 31 december 2023. Alle permanente educatiecursussen (YACEP) met Arhanta Online Academy tellen daarom mee voor contacturen en kunnen worden gebruikt voor de vereiste lesuren van Continuing Education (CE) voor alle RYT's .

Jouw Investering

Je gaat niet zomaar deelnemen aan gewoon maar een online cursus. Je krijgt een verfijnde filosofiecursus ontwikkeld door Ram Jain met zijn onschatbare onderwijservaring van 22 jaar. Je krijgt begeleiding en lessen van zeer toegewijde leraren. Na het afronden van deze cursus kun je direct beginnen met professioneel lesgeven. 

Prijs Plan
Levenslange Toegang En Ondersteuning

Voltooi de cursus wanneer u maar wilt. krijg toegang tot regelmatige updates

300
 • 25 Uur Training
 • 20 uur Video lessen
 • 11 Quizzen
 • Downloadbare bronnen
 • Certificaat
 • Levenslange ondersteuning van de docent
 • Levenslange toegang en updates

100%

30 DAGEN GELD TERUG GARANTIE

Gemakkelijke 100% Geld Terug Garantie

Onze nulrisicogarantie is onze toewijding. Jouw tevredenheid is belangrijk voor ons, dus als je om welke reden dan ook niet tevreden bent met onze online cursus, kun je binnen 30 dagen na aankoop een volledige terugbetaling aanvragen. Dit betekent dat je tot 25% van de cursus binnen de eerste 30 dagen kunt verkennen. Als je vindt dat deze niet geschikt voor je is, stuur ons dan een e-mail vóór het einde van de 30e dag en ontvang een snelle en gegarandeerde volledige terugbetaling.

Lees wat eerdere studenten te zeggen hebben over deze cursus

Sara
Sara

Yoga Docent

"Dit is de beste online aankoop welke ik dit jaar heb gedaan. Zeer goede cursus, het is elke cent meer dan waard."

Nikolas
Nikolas

Yoga Instructeur

"Ik vind deze cursus van zeer hoge kwaliteit tegen een zeer betaalbare prijs. Ik ben een gelukkig student."

Divera
Divera

Yoga Docent

"Als je yogafilosofie wilt leren, kun je met deze cursus niet fout gaan. "

Veel gestelde vragen

Waarom een online cursus yogafilosofie?

Met een online cursus krijg je de controle over je leerproces. Je hebt de mogelijkheid om te studeren waar en wanneer je wilt. Je kan de video’s zo vaak als je wilt herhalen en dat is erg handig om de concepten beter te begrijpen. Online leren biedt flexibiliteit en gemak wanneer je niet de mogelijkheid hebt om de cursus op locatie te volgen.

Wanneer begint en eindigt de cursus?

Je krijgt levenslange toegang tot de cursus. Je kan direct beginnen wanneer je jezelf hebt aangemeld en ingeschreven bent voor de cursus. Je kan in je eigen tempo de studie voltooien. Als deeltijdstudie kan je de cursus in 15 dagen tot 2 maanden afronden. Er is geen einddatum om de cursus te voltooien, dat beslis je zelf.

Wat moet ik doen als ik tijdens de cursus vragen heb?

Bij onze yogafilosofie cursus ontvang je onbeperkte ondersteuning van onze docenten. Voor vragen tijdens of na je studie kun je rechtstreeks contact opnemen met Ram Jain via zijn e-mail of via het discussieforum in het leerportaal.

Yoga is nieuw voor mij. Kan ik deze cursus volgen?

Iedereen kan deze cursus volgen. In de cursus legt Ram alle concepten uit vanaf het begin. Het volgen van deze cursus zal dus geen probleem zijn.

Zijn er examens na de cursus?

Na elk onderwerp is er een eenvoudige quiz en aan het einde van de cursus is er een eindexamen, waarvoor een voldoende moet worden behaald om de cursus te voltooien. De quizzen en het examen kunnen een onbeperkt aantal keren worden gedaan. Zo zorgen we ervoor dat je voldoende kennis hebt opgedaan in de yogafilosofie.

Hoe ontvang ik het certificaat nadat ik de cursus heb voltooid? Zijn er extra kosten aan verbonden?

Het certificaat is beschikbaar om te downloaden zodra je het laatste hoofdstuk en het examen hebt voltooid. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?

Je krijgt levenslang toegang tot het cursusmateriaal en tot alle toekomstige updates.

Wat gebeurt er als ik op 'Start Nu' druk?

Nadat je op "Start Nu" hebt gedrukt, wordt je doorgestuurd naar de betaalpagina. Daar wordt gevraagd om een account aan te maken met je e-mailadres en naam. Nadat je hebt betaald, krijg je binnen 5 minuten de logingegevens in je mail om toegang te krijgen tot de cursus. Onthoud dat je 7 dagen hebt om een volledige terugbetaling te vragen wanneer je de cursus niet leuk vindt.

Ik heb geen creditcard, kan ik betalen via bankoverschrijving of een andere betaalmethode?

Ja je kan ook betalen zonder creditcard. We hebben veel betalingsmogelijkheden. Je kan betalen met Pinpas, iDeal, Sepa bankoverschrijving of Sofort.

Nu een Antwoord Nodig?

Bel Ons

+ 31 618 504823 (Europa)

Chat Met Ons

+ 31 618 504823 (Whatsapp)