Yoga Docent Opleiding India

Door Yoga Alliance geaccrediteerde training van 4 weken

De 200 uur Yoga opleiding India vindt verschillende keren per jaar plaats in de periode van Oktober tot Maart. Deze internationaal erkende yoga docenten training in India duurt vier weken (26 dagen) en doceert klassieke Hatha Yoga volgens de strekking van Swami Sivananda. De opleiding is inclusief verblijf, alle maaltijden op de Ashram, de opleidingsmanual en onze haal- en breng service van en naar de Ashram.

Wat Ga Je Leren


Wereldwijd geaccrediteerde certificering
Met ons internationaal geaccrediteerde certificaat kun je overal ter wereld lesgeven als gediplomeerd yogadocent.

Vaardigheden voor veilig lesgeven
Je leert de technieken van efficiënte instructie, aanpassing en aanpassing.

Vertrouwen in uw onderwijsvaardigheden
U zult dagelijks 3 uur hands-on lesgeven om zelfvertrouwen en vaardigheid te krijgen in het lesgeven aan anderen. Dit is een uniek aspect van onze cursus.

Vaardigheden om yogalessen te volgen en te structureren
Je leert klassen te rangschikken voor verschillende doelen en thema's, evenals verschillende tijdvakken zoals 90 minuten, 75 minuten en 60 minuten.

Kennis om 105+ Hatha Yoga Asana's te onderwijzen
Je leert technieken, afstemmingen, voordelen en tegenstrijdigheden van meer dan 105 yogahoudingen in detail.

Kennis van yoga, anatomie en fysiologie
Je krijgt een uitgebreid begrip van de yoga-anatomie en de toepassing ervan om mogelijke blessures in je klas en je eigen praktijk te voorkomen.

Inzicht in de yogische filosofie
Je zult de ware niet-sektarische essentie van yogafilosofie begrijpen.

Verbeterde persoonlijke praktijk
Je ontwikkelt en verbetert je beoefening van yoga, pranayama en meditatie onder directe supervisie van onze ervaren leraren.

Erkend Certificaat


Het certificaat dat door ons wordt verstrekt is internationaal erkend door de Yoga Alliance, de International en European Yoga Association en het Central Register Kort Beroepsonderwijs in Nederland (CRKBO). Een certificaat van 200 uur is de internationale standaard voor yogadocenten en daarmee kun je je ook registreren bij verschillende beroepsverenigingen, onder andere Yoga Alliance.

Wat kun je verwachten

 • 170 klassieke Hatha Yoga asanas (houdingen)
 • Er worden unieke technieken geleerd die gebruikt kunnen worden bij het lesgeven in Yoga, inclusief verschillende gespecialiseerde correctietechnieken
 • Ontwikkel vertrouwen in het lesgeven dankzij onze dagelijkse 3 uur praktijkoefening in het lesgeven zelf
 • Krijg dieper inzicht in en begrip van yoga en de Vedische filosofie
 • Ontvang een yogadocenten certificatie en word yoga docent met wereldwijde erkenning bij onder andere Yoga Alliance, International Yoga Federation, European Yoga Association, CRKBO
 • Steun bij en uitleg over het beginnen van een eigen Yogaschool
 • Verblijf op onze mooie ashram in India, een kennismaking met de rijke Indiase cultuur en ayurvedische maaltijden

Waarom Arhanta?


Enkele belangrijke kenmerken van onze Arhanta Yoga Ashrams

Bekende Scholen
10000+ Yogadocenten gecertificeerd sinds 2009

Wereldwijde Accreditie
Geaccrediteerd door Yoga Alliance en vele anderen

Hoge Ratings
5 sterren op Facebook, Tripadvisor, Google

Goed Afgerond
Uitgebreid curriculum met dagelijks 3 uur praktijk lessen

Ondersteuning
Ondersteuning voor elke student na de cursus

Mogelijkheden
Werk en leer kansen na afstuderen

Deskundige Leraren
Docenten met meer dan 40 jaar onderwijservaring

Eigen Ashrams
Twee mooie ashrams in India en Nederland

ERYT500-Yoga-Alliance
YACEP-50-Yoga-Alliance

Over De Cursusdirecteur,

Ram Jain

(ERYT-500 & YACEP met 40.000 uur leservaring)

Yogi Ram is de hoofdleraar en de directeur van Arhanta Yoga Ashrams en heeft al 20 jaar ervaring in het lesgeven. Hij staat geregistreerd als ervaren yogadocent (Yoga Alliance E-RYT 500) met meer dan 40.000 uur ervaring in lesgeven en is wereldwijd docent/mentor geweest van ruim 4000 yogadocenten.

Ram is geboren in New Delhi, India, in een traditioneel en spiritueel gezin, waar zijn yoga en Vedische filosofie onderwijs begon op de leeftijd van acht jaar als een onderdeel van zijn basisschool. Hij heeft een grondige kennis van klassieke Hatha-yoga en is goed thuis in oude Indiase geschriften. Tijdens zijn loopbaan heeft hij met verschillende anatomie- en fysiologie-experts gewerkt en unieke doceer-, aanpassings- en modificatietechnieken ontwikkeld.

Hij geeft wereldwijd les sinds 1998 en staat bekend om zijn uniek vermogen om het beste uit zijn studenten te halen, maar vooral om zijn meeslepende en inspirerende filosofische verhalen. Momenteel is hij de hoofddocent voor verschillende lerarenopleidingsprogramma’s, variërend van Hatha Yoga, Yin Yoga, tot Meditatie en Yoga Nidra.

ERYT500-Yoga-Alliance
YACEP-50-Yoga-Alliance
ERYT500-Yoga-Alliance

Studieprogramma

Het studieprogramma van de 200 uur yoga docent opleiding in India is identiek aan het programma dat wordt aangeboden tijdens de 200 uur Hatha Yogadocenten opleiding in Nederland.

Curriculumoverzicht

170+ Hatha Yoga-asana's

Gedetailleerde correctietechnieken en modificatietechnieken

Voorbereidende en geavanceerde pranayama

Yoga filosofie

Yoga anatomie en fysiologie

Kundalini Yoga

Zwangerschap yoga

Yoga voor kinderen

Yoga voor ouderen

Yoga met beperkte beweging

Letselpreventie

Principes van Ayurveda, dieet en voeding ... en nog veel meer!

Om het gehele studieprogramma en het dagelijkse schema van de opleiding in India te bekijken, ga dan naar 200 uur Yoga opleiding studieprogramma.

hatha yoga les india

Locatie Van De Opleiding

De Arhanta Yogadocenten opleiding India vindt plaats in de Arhanta Yoga Ashram in India. Deze ashram bevindt zich op een uitgestrekt grondgebied van 7 hectare, in een natuurlijke en rustige omgeving dichtbij de oude stad Khajuraho in Centraal-India. De ashram is gemakkelijk bereikbaar met het vliegtuig of per trein vanuit New Delhi, Varanasi en Agra. De Khajuraho luchthaven ligt op 14 km van de ashram en het Khajuraho treinstation op 12 km.

Bij aankomst en vertrek van de cursus is het transport van en naar treinstation of luchthaven geregeld. Mocht er tussendoor vervoer nodig zijn van en naar luchthaven/ treinstation, dan moet dit zelf geregeld worden.

yoga opleiding ashram india

Data, Tarieven en Registratie


Data 200 uur Yogadocenten Opleiding India

200 uur Hatha Yoga

Datum Status Locatie
2022
29 okt - 23 nov Beschikbaar India
27 nov - 22 dec Beschikbaar India
2023
11 jan - 5 feb Beschikbaar India
10 feb - 7 mrt Beschikbaar India
25 okt - 19 nov Beschikbaar India
25 nov - 20 dec Beschikbaar India

Kosten

De cursusbedragen voor de docenten opleiding India zijn inclusief lesmateriaal, verblijf op de ashram, 3 vegetarische maaltijden per dag, twee paar uniformen, 250+ pagina yogadocenten handboek, vervoer tussen het vliegveld of het treinstation in Khajuraho (India) en de ashram, extra lezingen van gastdocenten en een lidmaatschap bij Arhanta Yoga docentengenootschap voor continuïteit van ondersteuning en begeleiding.

Accommodatie

Totale prijs (incl. BTW)

Tweepersoonskamer

€ 1750

Eenpersoonskamer

€ 1950

 • Het aantal plaatsen per cursus is beperkt
 • Al onze bedragen zijn in Euro
 • Betalingsplannen zijn mogelijk voor al onze cursussen, neem contact op voor de opties
 • Er zijn verschillende manieren om het cursusgeld te betalen zoals per bank of online met Credit Card, Debit Card, Ideal, SoFort en PayPal

Criteria voor deelname

 • Iedereen moet basis Engels spreken en begrijpen, aangezien de opleiding in het Engels wordt gedoceerd
 • Je bent bereid om je aan te passen aan de nieuwe omgeving en om hard te werken
 • Cursisten moeten een fysieke en mentaal gezonde conditie hebben
 • Deelname aan de cursus tijdens een zwangerschap wordt afgeraden. Bij vragen neem contact met ons op
 • Uitgebreide kennis en ervaring kan voordelig zijn, maar is niet noodzakelijk. In onze ervaring is het belangrijker om te willen leren, bereid te zijn om hard te werken en ruimdenkend te zijn.

COVID-19 ANNULERINGEN
Indien een training moet worden geannuleerd vanwege COVID-19 zullen de standaard annuleringsvoorwaarden en administratiekosten van Arhanta Yoga NIET van toepassing zijn.
In plaats daarvan zal Arhanta Yoga in overleg met de student naar een gewenst alternatief zoeken, zoals een verplaatsing naar een latere cursus, en/of het leveren van een digitale sessie, en/of een volledige terugbetaling van het overgemaakte bedrag.

Hoe kom je bij de Arhanta Yoga Ashram India

Er zijn directe vluchten en een dagelijkse trein van New Delhi naar Khajuraho. Als je geen ticket voor een rechtstreekse vlucht of trein kunt vinden, zijn er meerdere alternatieve routes beschikbaar om de ashram te bereiken. We helpen je graag om de beste, alternatieve route te vinden. Neem voor meer informatie en vragen contact met ons op.

We bieden een haal- en brengservice van New Delhi Airport naar de Ashram voor slechts 30 euro per enkele reis. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Hoe te registreren

 • Om u online te registreren, drukt u op "Reserveer nu" om door te gaan naar het online aanvraagformulier. U hoeft de aanbetaling pas te betalen nadat u bent geaccepteerd.
 • Of u kunt het aanvraagformulier downloaden en dit per e-mail verzenden naar [email protected]
 • Als u nog vragen heeft, kunt u een e-mail sturen naar [email protected]
 • Zodra de aanvraag geaccepteerd is, zal er om een betaling van €200 gevraagd worden om de inschrijving te bevestigen

Garantie

Wij kunnen uiteraard niet garanderen dat iedereen die aan onze yoga teacher training in India deelneemt getransformeerd zal worden tot een perfecte en uitmuntende yogadocent. Maar we garanderen wel dat onze cursus genoeg kennis, technieken, informatie en zekerheid biedt om een vakbekwame en zelfverzekerde yogadocent te worden.

Certificaat

Bij het succesvol afronden van de opleiding wordt een yogadocenten certificaat (RYT-200) uitgereikt, dat erkend is door Yoga Alliance, European Yoga Association en het CRKBO (Nederland). Met dit certificaat is het mogelijk om je te verzekeren als yogadocent in eigen land en is registratie als yogadocent mogelijk bij onder anderen Yoga Alliance. 

Docentenbegeleiding

Alle geslaagde cursist krijg je een levenslang lidmaatschap bij de Arhanta Yoga Teachers Association. Deze is bestemd om Arhanta yogadocenten te begeleiden en ondersteunen bij vragen over het lesgeven, hun eigen yoga practice en het opzetten van hun eigen yogaschool of studio.

Visum en Reisverzekering

Het regelen van een visum en een reisverzekering is belangrijk voor het volgen van de Arhanta Yoga docenten opleiding in India. Uiteraard valt het tijdig aanvragen van een visum en afsluiten van een reisverzekering onder je eigen verantwoordelijkheid. Om het proces wat gemakkelijker te maken hebben we een pagina samengesteld met tips en adviezen voor uw reis naar India.

Mochten er nog vragen zijn over je registratie, betaling, visum, is er hulp nodig heeft bij het vinden van een vlucht of heb je een vraag over onze Yoga Alliance erkende yoga opleiding, neem dan contact met ons via [email protected].

Recensies over onze yoga opleiding in India

"

Ik heb erg genoten van de manier waarop de yoga opleiding is opgebouwd. Elke dag krijg je meer ervaring en groeit je zelfvertrouwen. Het personeel helpt je op elke manier mogelijk, je voelt je altijd vrij om ze om hulp te vragen! Mijn doel was om genoeg zelfvertrouwen op te bouwen zodat ik er klaar voor ben om thuis les te geven. Dankzij Arhanta heb ik dit doel bereikt!


Ilona  haarlem, nederland

"

Ik heb echt genoten van mijn tijd hier, de opleiding was geweldig. De docenten hebben zoveel kennis en geduld. Je kunt zien dat ze er oprecht van houden om les te geven en een overvloedige kennis hebben van yoga en yogafilosofie. Ze zijn bereikbaar en zorgzaam en doen alles voor elke student. Het eten is zo lekker! De tijd hier was intens, maar ik heb genoten van de gehele ervaring. Ik ben gegroeid als persoon en ik voel me klaar en zelfverzekerd om yogales te geven.


Natasha  nottingham, engeland

"

Een erg professionele en complete opleiding. Een overvloed aan praktische informatie over yoga en alles dat hierbij betrokken is. Je krijgt de juiste tools om zelf te beginnen, waardoor je een erg zelfverzekerde en stabiele basis creëert. Geweldige locatie, goed en voedzaam voedsel, schone en comfortable omgeving en vriendelijke en kennisrijk personeel. Ik heb genoten van de gehele opleiding. Soms was het lastig, door de vele informatie, maar ik kom er wel. Ik zal het met warmte in mijn hart herinneren.


Rodgergouda, nederland

"

Het was een unieke ervaring om naar Arhanta te komen. Ik heb zoveel geleerd in zo weinig tijd, dat het voelde alsof mijn hoofd zou ontploffen. Het was pittig, prachtig, angstaanjagend, maar ik zou het voor geen goud willen missen. Met de begeleiding van de docenten werd het mogelijk om meer te doen dan ik ooit had verwacht. Alle docenten zijn heel goed, inspirerend en erg vakkundig. Als je graag een yogadocent wilt worden, dan is dit zeker de plaats waar je moet zijn. Dank aan het hele team, ik zal dit nooit vergeten.


Martine antwerpen, belgie

"

De Arhanta Yoga opleiding was een uitdagende ervaring voor me. Dankzij de intensiteit en complexiteit is mijn persoonlijke leer- en ontwikkelingsproces aanzienlijk gegroeid gedurende deze maand. De docenten zorgen voor een perfecte balans van professionaliteit en humor, wat me heeft geholpen om gemotiveerd te blijven.


Kai colongne, duistland

Veel Gestelde Vragen


Is deze cursus geschikt voor mij?

Ik wil yogaleraar worden...

Ja absoluut! Onze dagelijkse trainingssessies van 3 uur onder directe supervisie, zal je helpen om vaardigheden en zelfvertrouwen te ontwikkelen, om anderen te leren, gegarandeerd! Meer dan 4000 studenten zijn afgestudeerd en geven met succes les.

Ik wil geen yogaleraar worden...

Geen probleem, onze cursus is nog steeds geschikt voor je, omdat het je zal helpen een solide basis te ontwikkelen voor een effectieve eigen praktijk. Je leert en oefent 170 traditionele Hatha Yoga asana's, Pranayama, Yoga Nidra en nog veel meer onder begeleiding van een team van deskundige leraren.

Ik ben een ervaren yogabeoefenaar...

Je ervaring zal je helpen de leerlingen beter te begrijpen en je oefen- en didactische vaardigheden verder te ontwikkelen. In onze ervaring zijn de meeste studenten verrast hoe verschillend de authentieke Indiase yoga is van westerse yoga.

Ik ben nieuw met yoga...

Geen probleem, Je leert en bouwt alles op vanaf het begin, zodat je een solide basis hebt om je yoga- en onderwijstraject te beginnen.

Ik ben niet flexibel...

Een flexibele geest is belangrijker dan een flexibel lichaam. Niemand kan elke houding aan, iedereen heeft zijn eigen beperkingen. Het is niet noodzakelijk om alle mooie houdingen te kunnen doen, maar veel belangrijker om de concepten en leerlingen te begrijpen.

Misschien ben ik te oud...

We definiëren 'Oud' als de conditie van het fitnessniveau van het lichaam. Er is geen leeftijd om oud te zijn. Soms is een student van 60+ meer fit en bereid om hard te werken dan een student van 30 jaar. Als je fit en bereid bent om hard te werken dan ben je fit voor deze cursus.

Ik heb / had een blessure...

De cursus is bedoeld om je te helpen kennis en vaardigheden op te doen over yoga en hoe je het moet onderwijzen. Als een blessure je ervan weerhoudt bepaalde asana's te doen, is dit geen probleem. Als je bereid bent je uitdagingen en beperkingen te accepteren, zul je succesvol zijn in deze cursus.

Ik ben zwanger...

We raden over het algemeen aan om voorzichtigheid te betrachten bij zwangere vrouwen, omdat deze cursus fysiek en mentaal veeleisend is. Maar in het verleden hebben we wel zwangere vrouwen gehad die de cursus met succes hebben afgerond. Dus als uw arts u toestaat om de cursus te doen en u de volledige verantwoordelijkheid neemt voor uw welzijn, kunnen wij u accepteren voor de cursus. Wel raden wij aan niet meer de cursus te volgen als je eer dan 4/5 maanden zwanger bent. Voor meer vragen over dit onderwerp neem dan asjeblieft contact met ons op via: [email protected]

Mijn Engels is niet heel goed..

Omdat de meeste studenten uit verschillende landen komen, wordt de cursus in het Engels gegeven. Als u een Engelse krant kunt lezen en begrijpen, is uw Engels niveau voldoende om de cursus te volgen.

Waarom zou ik in een yoga-ashram studeren?

Wat is het voordeel van studeren aan een yoga-ashram?

Een yoga-ashram biedt je een afleidingsvrije ruimte om je alleen te concentreren op het leren en het beoefenen van yoga. Een studie van een maand in een yoga-ashram is vruchtbaarder dan een studie van 3 jaar in een yogastudio.

Hoe zijn de accommodaties in een yoga-ashram?

Onze yoga-ashrams hebben een-, tweepersoonsslaapkamers en slaapzalen. Accommodaties zijn eenvoudig maar bieden de basis faciliteiten en zijn schoon.

Hoe zijn de maaltijden in de ashram?

Dagelijks worden er drie maaltijden in buffetstijl geserveerd. De maaltijden zijn biologisch en veganistisch, bereid met liefde en mededogen.

Zijn er vrije dagen tijdens de cursus?

Eén dag per week krijg je een vrije dag om te rusten, te ontspannen of om plaatsen in de buurt te bezoeken. Er zijn in totaal 3 vrije dagen in de 26 daagse cursus.

Hoe ziet een typische dag eruit?

6:00 - 7:00

Pranayama, Meditatie

7:15 - 7:45

Ontbijt

8:15 - 11:15

Hoe lesgeven

11:30 - 12:00

Lunch

12:00 - 12:45

Karma Yoga

13:00 - 14:45

Filosofie / Anatomie

15:15 - 17:15

Yoga Asana

17:30 - 18:00

Avondeten

18:00 - 19:00

Vrije tijd

19:00 - 19:30

Zingen / Yoga Nidra / Discussie

Krijg ik ondersteuning achteraf?

Voor vragen en twijfels...

We bieden een uitstekende ondersteuning voor postcursus voor al onze studenten. Onze leraren kunnen eenvoudig via telefoon, e-mail en instant messaging worden gecontacteerd over vragen en vragen over lesgeven of zelftraining enz.

Voor het lesgeven / helpen van kansen...

We bieden twee soorten stagemogelijkheden voor al onze studenten. Je kunt als vrijwilliger in ons team komen voor een periode van 1-3 maanden, of je kunt als stagiair komen voor een periode van 3-6 maanden. Beide mogelijkheden helpen je om je onderwijsvaardigheden en vertrouwen nog verder te ontwikkelen.

Voor het starten van mijn lescarrière...

Elke student wordt begeleid bij het vinden van een yogadocent of het opstarten van een eigen yogastudio. Onze jarenlange ervaring in het runnen van yogascholen en -centra is beschikbaar voor alle afgestudeerden. We helpen hen met advies, variërend van marktonderzoek tot website-opzet en vernieuwingssystemen.

Wie zijn de leraren?

De cursussen worden geleid door Ram Jain (E-RYT 500, 40.000 uur leservaring). Andere hoofddocenten zijn Omkar Jain (E-RYT 500), Kalyani (E-RYT 500) en enkele gastdocenten. Alle leraren zijn experts en hebben minimaal 8 jaar ervaring met het begeleiden, doceren en trainen van leraren.

Hoeveel mensen zijn afgestudeerd bij Arhanta?

Sinds 2009 zijn meer dan 4000 yogadocenten uit meer dan 76 landen afgestudeerd aan onze yoga-lerarenopleidingen. U kunt hun beoordelingen bekijken om hun ervaringen te lezen. U kunt ook veel van hen contacteren via onze Facebook-pagina.

Heb je een vraag?

Als je vragen hebt over onze training in India, neem dan contact met ons op.

BEL ONS

+ 31 618 504823 (Europe)

MAIL ONS

[email protected]

CHAT MET ONS

+ 31 618 504823 (Whatsapp)