Yoga Docent Opleiding India

Door Yoga Alliance geaccrediteerde training van 4 weken

De 200 uur Yoga opleiding India vindt verschillende keren per jaar plaats in de periode van Oktober tot Maart. Deze internationaal erkende yoga teacher training in India duurt vier weken (26 dagen) en doceert klassieke Hatha Yoga volgens de strekking van Swami Sivananda. De opleiding is inclusief verblijf, alle maaltijden op de Ashram, de opleidingsmanual en onze haal- en breng service van en naar de Ashram.

Erkend certificaat

Het certificaat dat door ons wordt verstrekt is internationaal erkend door de Yoga Alliance, de International en European Yoga Association en het Central Register Kort Beroepsonderwijs in Nederland (CRKBO). Een certificaat van 200 uur is de internationale standaard voor yogadocenten en daarmee kun je je ook registreren bij verschillende beroepsverenigingen, onder andere Yoga Alliance.


YAlogo Yoga-Alliance-RYS-300RYS-500Internation-Yoga-Federation-Logo

Wat kun je verwachten

 • 170 klassieke Hatha Yoga asanas (houdingen)
 • Er worden unieke technieken geleerd die gebruikt kunnen worden bij het lesgeven in Yoga, inclusief verschillende gespecialiseerde correctietechnieken
 • Ontwikkel vertrouwen in het lesgeven dankzij onze dagelijkse 3 uur praktijkoefening in het lesgeven zelf
 • Krijg dieper inzicht in en begrip van yoga en de Vedische filosofie
 • Ontvang een yogadocenten certificatie en word yogateacher met wereldwijde erkenning bij onder andere Yoga Alliance, International Yoga Federation, European Yoga Association, CRKBO
 • Steun bij en uitleg over het beginnen van een eigen Yogaschool
 • Verblijf op onze mooie ashram in India, een kennismaking met de rijke indiase cultuur en ayurvedische maaltijden
Groepsfoto 200 uur yoga docent opleiding India


Waarom zou je kiezen voor Arhanta Yoga Ashrams?

 • Meer dan 4000 afgestudeerden geven succesvolle yogalessen over de hele wereld
 • Je wordt opgeleid door zeer ervaren en toegewijde leerkrachten
 • We hebben persoonlijke aandacht en begeleiding voor elke student
 • Na afloop van de cursus krijg je een levenslang lidmaatschap bij Arhanta Yoga ashram teachers registry voor continue begeleiding en mentoring

Onze yoga opleiding in India is geschikt voor

 • Iedereen die graag een gecertificeerd en vak bekwaam yogadocent wilt worden
 • Iedereen die de klassieke Hatha Yoga wil leren doceren en begrijpen
 • Nieuwe en ervaren yogabeoefenaars die meer willen weten over de oude yoga principes en Vedische filosofie
 • Iedereen die yoga wilt leren en begrijpen
ERYT500-Yoga-Alliance
Yoga Alliance Professionals
YACEP-50-Yoga-Alliance

Directeur,

Ram Jain

(ERYT-500 & YACEP met 40.000 uur leservaring)

Yogi Ram is de hoofdleraar en de directeur van Arhanta Yoga Ashrams en heeft al 20 jaar ervaring in het lesgeven. Hij staat geregistreerd als ervaren yogadocent (Yoga Alliance E-RYT 500) met meer dan 40.000 uur ervaring in lesgeven en is wereldwijd docent/mentor geweest van ruim 4000 yogadocenten.

Ram is geboren in New Delhi, India, in een traditioneel en spiritueel gezin, waar zijn yoga en Vedische filosofie onderwijs begon op de leeftijd van acht jaar als een onderdeel van zijn basisschool. Hij heeft een grondige kennis van klassieke Hatha-yoga en is goed thuis in oude Indiase geschriften. Tijdens zijn loopbaan heeft hij met verschillende anatomie- en fysiologie-experts gewerkt en unieke doceer-, aanpassings- en modificatietechnieken ontwikkeld.

Hij geeft wereldwijd les sinds 1998 en staat bekend om zijn uniek vermogen om het beste uit zijn studenten te halen, maar vooral om zijn meeslepende en inspirerende filosofische verhalen. Momenteel is hij de hoofddocent voor verschillende lerarenopleidingsprogramma’s, variërend van Hatha Yoga, Yin Yoga, tot Meditatie en Yoga Nidra.

ERYT500-Yoga-Alliance
YACEP-50-Yoga-Alliance
ERYT500-Yoga-Alliance

Studieprogramma

Het studieprogramma van de 200 uur yoga docent opleiding in India is identiek aan het programma dat wordt aangeboden tijdens de 200 uur Hatha Yogadocenten opleiding in Nederland.

Curriculumoverzicht

170+ Hatha Yoga-asana's

Gedetailleerde correctietechnieken en modificatietechnieken

Voorbereidende en geavanceerde pranayama

Yoga filosofie

Yoga anatomie en fysiologie

Kundalini Yoga

Zwangerschap yoga

Yoga voor kinderen

Yoga voor ouderen

Yoga met beperkte beweging

Letselpreventie

Principes van Ayurveda, dieet en voeding ... en nog veel meer!

Om het gehele studieprogramma en het dagelijkse schema van de opleiding in India te bekijken, ga dan naar 200 uur Yoga opleiding studieprogramma.

hatha yoga les india

Locatie van de opleiding

De Arhanta Yogadocenten opleiding India vindt plaats in de Arhanta Yoga Ashram in India. Deze ashram bevindt zich op een uitgestrekt grondgebied van 7 hectare, in een natuurlijke en rustige omgeving dichtbij de oude stad Khajuraho in Centraal-India. De ashram is gemakkelijk bereikbaar met het vliegtuig of per trein vanuit New Delhi, Varanasi en Agra. De Khajuraho luchthaven ligt op 14 km van de ashram en het Khajuraho treinstation op 12 km.

Bij aankomst en vertrek van de cursus is het transport van en naar treinstation of luchthaven geregeld. Mocht er tussendoor vervoer nodig zijn van en naar luchthaven/ treinstation, dan moet dit zelf geregeld worden.

yoga opleiding ashram india
 • CURSUSDATA & KOSTEN

 • DAGELIJKSE PLANNING

Data 200 uur Yogadocenten Opleiding India

200 uur Hatha Yoga

Datum Status Locatie
2021
28 okt - 22 nov Beschikbaar India
27 nov - 22 dec Beschikbaar India
2022
9 jan - 3 feb Beschikbaar India
8 feb - 6 mrt Beschikbaar India
29 okt - 23 nov Beschikbaar India
27 nov - 22 dec Beschikbaar India

Kosten

De cursusbedragen voor de docenten opleiding India zijn inclusief lesmateriaal, verblijf op de ashram, 3 vegetarische maaltijden per dag, twee paar uniformen, 250+ pagina yogadocenten handboek, vervoer tussen het vliegveld of het treinstation in Khajuraho (India) en de ashram, extra lezingen van gastdocenten en een lidmaatschap bij Arhanta Yoga docentengenootschap voor continuïteit van ondersteuning en begeleiding.

Tweepersoonskamer

€ 1750

Eenpersoonskamer

€ 1950 • Het aantal plaatsen per cursus is beperkt
 • Al onze bedragen zijn in Euro
 • Betalingsplannen zijn mogelijk voor al onze cursussen, neem contact op voor de opties
 • Er zijn verschillende manieren om het cursusgeld te betalen zoals per bank of online met Credit Card, Debit Card, Ideal, SoFort en PayPal

Criteria voor deelname

 • Iedereen moet basis Engels spreken en begrijpen, aangezien de opleiding in het Engels wordt gedoceerd
 • Je bent bereid om je aan te passen aan de nieuwe omgeving en om hard te werken
 • Cursisten moeten een fysieke en mentaal gezonde conditie hebben
 • Deelname aan de cursus tijdens een zwangerschap wordt afgeraden. Bij vragen neem contact met ons op
 • Uitgebreide kennis en ervaring kan voordelig zijn, maar is niet noodzakelijk. In onze ervaring is het belangrijker om te willen leren, bereid te zijn om hard te werken en ruimdenkend te zijn.


Aanmelden gaat als volgt

 • Download het inschrijfformulier (PDF) en stuur het ingevulde formulier per email naar [email protected]
 • Het Arhanta Yoga personeel zal binnen 2 werkdagen reageren
 • Zodra de aanvraag geaccepteerd is, zal er om een betaling van €200 gevraagd worden om de inschrijving te bevestigen

Garantie

Wij kunnen uiteraard niet garanderen dat iedereen die aan onze yoga teacher training in India deelneemt getransformeerd zal worden tot een perfecte en uitmuntende yogadocent. Maar we garanderen wel dat onze cursus genoeg kennis, technieken, informatie en zekerheid biedt om een vakbekwame en zelfverzekerde yogadocent te worden.

Certificaat

Bij het succesvol afronden van de opleiding wordt een yogadocenten certificaat (RYT-200) uitgereikt, dat erkend is door Yoga Alliance, European Yoga Association en het CRKBO (Nederland). Met dit certificaat is het mogelijk om je te verzekeren als yogadocent in eigen land en is registratie als yogadocent mogelijk bij onder anderen Yoga Alliance. 

Docentenbegeleiding

Alle geslaagde cursist krijg je een levenslang lidmaatschap bij de Arhanta Yoga Teachers Association. Deze is bestemd om Arhanta yogadocenten te begeleiden en ondersteunen bij vragen over het lesgeven, hun eigen yoga practice en het opzetten van hun eigen yogaschool of studio.

Visum en Reisverzekering

Het regelen van een visum en een reisverzekering is belangrijk voor het volgen van de Arhanta Yoga docenten opleiding in India. Uiteraard valt het tijdig aanvragen van een visum en afsluiten van een reisverzekering onder je eigen verantwoordelijkheid. Om het proces wat gemakkelijker te maken hebben we een pagina samengesteld met tips en adviezen voor uw reis naar India.

Mochten er nog vragen zijn over je registratie, betaling, visum, is er hulp nodig heeft bij het vinden van een vlucht of heb je een vraag over onze Yoga Alliance erkende yoga opleiding, neem dan contact met ons via [email protected].

Recensies over onze yoga opleiding in India

"

Ik heb erg genoten van de manier waarop de yoga opleiding is opgebouwd. Elke dag krijg je meer ervaring en groeit je zelfvertrouwen. Het personeel helpt je op elke manier mogelijk, je voelt je altijd vrij om ze om hulp te vragen! Mijn doel was om genoeg zelfvertrouwen op te bouwen zodat ik er klaar voor ben om thuis les te geven. Dankzij Arhanta heb ik dit doel bereikt!


Ilona  haarlem, nederland

"

Ik heb echt genoten van mijn tijd hier, de opleiding was geweldig. De docenten hebben zoveel kennis en geduld. Je kunt zien dat ze er oprecht van houden om les te geven en een overvloedige kennis hebben van yoga en yogafilosofie. Ze zijn bereikbaar en zorgzaam en doen alles voor elke student. Het eten is zo lekker! De tijd hier was intens, maar ik heb genoten van de gehele ervaring. Ik ben gegroeid als persoon en ik voel me klaar en zelfverzekerd om yogales te geven.


Natasha  nottingham, engeland

"

Een erg professionele en complete opleiding. Een overvloed aan praktische informatie over yoga en alles dat hierbij betrokken is. Je krijgt de juiste tools om zelf te beginnen, waardoor je een erg zelfverzekerde en stabiele basis creëert. Geweldige locatie, goed en voedzaam voedsel, schone en comfortable omgeving en vriendelijke en kennisrijk personeel. Ik heb genoten van de gehele opleiding. Soms was het lastig, door de vele informatie, maar ik kom er wel. Ik zal het met warmte in mijn hart herinneren.


Rodgergouda, nederland

"

Het was een unieke ervaring om naar Arhanta te komen. Ik heb zoveel geleerd in zo weinig tijd, dat het voelde alsof mijn hoofd zou ontploffen. Het was pittig, prachtig, angstaanjagend, maar ik zou het voor geen goud willen missen. Met de begeleiding van de docenten werd het mogelijk om meer te doen dan ik ooit had verwacht. Alle docenten zijn heel goed, inspirerend en erg vakkundig. Als je graag een yogadocent wilt worden, dan is dit zeker de plaats waar je moet zijn. Dank aan het hele team, ik zal dit nooit vergeten.


Martine antwerpen, belgie

"

De Arhanta Yoga opleiding was een uitdagende ervaring voor me. Dankzij de intensiteit en complexiteit is mijn persoonlijke leer- en ontwikkelingsproces aanzienlijk gegroeid gedurende deze maand. De docenten zorgen voor een perfecte balans van professionaliteit en humor, wat me heeft geholpen om gemotiveerd te blijven.


Kai colongne, duistland

Heb je een vraag?

Als je vragen hebt over onze training in India, neem dan contact met ons op.

BEL ONS

+ 31 618 504823 (Europe)

MAIL ONS

[email protected]

CHAT MET ONS

+ 31 618 504823 (Whatsapp)