Yoga Ashram Europa

De Arhanta Yoga Ashram in Nederland ligt in het mooie Gelderland, in de buurt van Arnhem. De ashram is gelegen in een prachtige omgeving, met veel wandel- en fietspaden. Net als in onze ashram in India organiseren we ook hier 200 uur Yoga docentenopleidingen, erkend door Yoga Alliance, International Yoga Federation en CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs).

Een ashram is een plek waar je intensief bezig bent met het beoefenen van spiritualiteit. Tijdens onze intensieve yoga opleiding kun je je ongestoord verdiepen in de beoefening van yoga en meditatie en het leren van de technieken om yogales te geven.

Arhanta Yoga Ashram Nederland Europa

Waarom een yoga opleiding volgen bij Arhanta Yoga ashram Nederland?

Tijdens de vierweekse yoga opleiding bij Arhanta Yoga woon je in de ashram en kun je je helemaal op je eigen groei en ontwikkeling concentreren. De faciliteiten in een ashram zijn eenvoudig en je volledige aandacht gaat uit naar leren en oefenen. Bovendien leer je ook materialistische invloeden en afhankelijkheden te minimaliseren. De accommodatie is eenvoudig en schoon, met de keuze uit gedeelde kamers, tweepersoons- of eenpersoonskamers. De kamers zijn voorzien van de nodige voorzieningen zoals een bed met beddengoed, een nachtkastje en een stoel. De toiletten en douches bevinden zich in de hal. Je krijgt drie maaltijden per dag, deze zijn puur vegetarisch.

Yoga ashram faciliteiten

 • Eenvoudige en propere accommodatie
 • De accommodatie bestaat uit eenpersoonskamers, tweepersoonskamers en gedeelde kamers (6-7 bedden),
 • De badkamers bevinden zich in de hal en worden gedeeld met de andere cursisten
 • Een groot yogazaal is aanwezig
 • Drie zuiver vegetarische maaltijden per dag (ontbijt, lunch, avondmaal) en kruidenthee
 • Ashram winkel met yogamatten en meditatie kussens aan inkoopprijs

Wat mee te nemen naar de ashram

 • Yogamat / meditatiekussen (kan aangekocht worden in de ashram winkel)
 • Toiletartikelen en handdoeken
 • Schrijfwaren
 • Alarm op batterijen
 • Polshorloge (voor de lessen ‘Hoe yogales geven’)
 • Comfortabele en ook warme kleding (schouders, middenrif en knieen moeten bedekt zijn)
 • Slippers en sokken om de tempels te betreden
 • Comfortabele wandelschoenen

Na aanmelding voor een van onze cursussen zal er per email een gedetailleerd overzicht gestuurd worden waar duidelijk in staat wat allemaal mee genomen moet worden.

Huisregels van de Arhanta Yoga Ashram Nederland

 • 100% aanwezigheid is verplicht bij alle lessen. Cursisten moeten het schema volgen en bij alle lessen, lezingen en andere activiteiten aanwezig zijn.
 • Alcohol, tabak of andere drugs zijn ten strengste verboden op de ashram.
 • Het schema en dieet zijn zo opgesteld dat het beste resultaat uit de yoga gehaald kan worden. Van alle cursisten wordt verwacht dat ze zich zo snel mogelijk aanpassen hieraan.
 • Cursisten van een docenten opleiding mogen de ashram niet verlaten (behalve op de vrije dag). In noodgeval is het alleen mogelijk om de ashram te verlaten met de schriftelijke toestemming van de opleidingscoördinator.
 • Er wordt aangeraden geen waardevolle spullen mee te nemen, indien nodig kunnen deze wel veilig worden opgeborgen in de ashram.
 • Wanneer je fysieke problemen hebt wordt gevraagd dit direct te melden bij aanmelding voor de opleiding.
 • Medicijnen meenemen en een behandeling voortzetten mag uiteraard wel, maar wij adviseren om dit vooraf te melden aan de ashram administratie (bij aanmelding) of aan de docent.
 • Het eten in de ashram is strikt vegetarisch en niet-vegetarisch voedsel van buitenaf is niet toegestaan. Om de effecten van de yogische leefstijl optimaal te benutten wordt cursisten verzocht om geen eten van buitenaf mee te nemen.
 • Er is complete stilte tijdens het eten.
 • Er wordt een uur per dag aan Karma Yoga gedaan.

Hoe is de Yoga ashram te bereiken

De Arhanta Yoga Ashram ligt in Gelderland, vlak bij Arnhem / Doetinchem. Met de trein kan gereisd worden naar station Varsseveld (via Arnhem) en vanaf daar kan een bus genomen worden tot voor de ashram. Bushalte Keurhorsterweg ligt recht voor de ashram. Check de OV9292 pagina/app voor de juiste actuele informatie.

Arhanta Yoga Ashram Nederland

Adres:
Sinderenseweg 66
7065 BL Sinderen
Nederland

E-mail: [email protected]
Telefoon: +31618504823 / +31626407521

Recensies over de vierweekse yoga opleiding bij Arhanta Yoga

“Ik heb de Arhanta Yoga Teacher Training Course als zeer positief en horizon verbredend ervaren. Toen ik aan de opleiding begon was ik enigszins kritisch, maar deze houding heeft geen stand kunnen houden. Mijn kritische instelling veranderde in nieuwsgierigheid en bewondering. Nieuwsgierigheid naar de filosofie van yoga en diepgang van het leven. Ik heb bewondering voor mijn leraren, doorzettingsvermogen van mijn medestudenten en van mezelf. De motivatie moet vanuit jezelf komen om aan deze opleiding te beginnen. De leraren hebben uiteraard ook geholpen om gemotiveerd te blijven. Yogi Ram vertelt echt met passie over de Veda filosofie. Aan de hand van verhaaltjes maakt hij abstracte filosofie begrijpelijk. Daarnaast beschikt hij nog over zoveel meer kennis, dat het altijd fascinerend is om naar hem te luisteren. Yogi Omkar beschikt over veel geduld om je iets aan te leren. Door zijn warme persoonlijkheid en humor is het mogelijk om zelfs in de ingewikkeldste asana’s te lachen. Hij probeert je op een vriendelijke manier te pushen zodat je je lichamelijke grenzen verlegt. Beide leraren zijn zeer bekwaam, professioneel en zeer ervaren. De opleiding zit goed in elkaar en doordat de tijd zeer goed benut wordt, heb je haast geen tijd voor afleiding, waardoor je gefocust blijft. De opleiding is zowel lichamelijk als geestelijk intensief, wat ik als een uitdaging heb ervaren. Ik heb ongelooflijk veel geleerd en ook heb ik veel ervaring opgedaan in het lesgeven.” Maya, Nederland

“De yoga docenten opleiding van Arhanta Yoga heeft een gestructureerde opbouw, waardoor je heel veel leert in een korte tijd, maar het overzichtelijk en duidelijk blijft. Doordat de theorie en praktijk goed afgewisseld worden, ondervind je in je eigen lichaam waarover gesproken wordt. Hierdoor leer je snel en kun je dit vervolgens toepassen in de praktijk. Yogi Ram heeft veel kennis opgedaan en hij deelt zijn leringen, zodat we het beste uit onszelf kunnen halen om ons tot een zo goed mogelijke yoga docent/docente te ontwikkelen. Ik heb de TTC heel fijn ervaren, het dagelijks bezig zijn met yoga geeft mij positieve energie. Ik heb leuke mensen leren kennen en veel interessante kennis opgedaan, waardoor de maand is omgevlogen. Heel veel dank voor deze ervaring!” Anna, Nederland

“Fijne en leerzame opleiding. Goede begeleiding docenten. Goede opbouw van “how to teach”. Ook goede opbouw van het lesprogramma. Veel een gedegen informatie over alles wat je moet weten over Yoga.” Ilse, Nederland

“Dank je wel Yogi Ram en Omkar voor de mogelijkheid die jullie mij hebben geboden om te leren over Yoga. Toen ik begon aan de yoga docenten opleiding had ik zelf slechts 5 maanden ervaring met het doen van asanas. Na de Yoga opleiding had ik mijn eigen vaardigheden zo vergroot en was de vooruitgang zo groot dat ik ook het zelfvertrouwen heb gekregen om zelf les te gaan geven aan beginners. ” Mila, Nederland

Meer recensies

Leave a Reply