Yoga Docenten Opleiding Nederland

Onze professionele 200 uur Yoga opleiding in Nederland (200 uur Yoga teacher training) volgt de rijke traditie van Swami Sivananda. Deze intensieve opleiding tot Hatha Yoga docent wordt gegeven door de Indiase yoga meester Yogi Ram (directeur en hoofddocent van de Arhanta Yoga ashrams in India en Nederland).

Uiteraard is de opleiding erkend door Yoga Alliance, International Yoga Federation, International Yoga Association, Het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) en European Yoga Association. Deze korte maar intensieve Hatha Yoga opleiding duurt vier weken en is inclusief verblijf en maaltijden in onze Arhanta Yoga Ashram in de buurt van Arnhem / Doetinchem, in Nederland.

 

Aan het einde van deze intensieve vier weken beschikken de cursisten over een sterke basis om anderen yogales te geven. Daarnaast zal de eigen yoga en meditatie beoefening versterkt zijn. Bij succesvol afronden van de opleiding ontvangen de cursisten een certificaat waarmee niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd, les gegeven kan worden.

Erkend Certificaat

Bij succesvol afronden van de opleiding wordt er een yoga docenten certificaat uitgereikt, erkend door Yoga Alliance, European Yoga Association, CRKBO (Nederland). Met dit certificaat is het mogelijk om je te verzekeren als yogadocent in eigen land en is registratie als yogadocent ook mogelijk, onder andere bij Yoga Alliance.

YAlogoYoga AllianceYoga-Alliance-RYS-300 RYS-500-webInternational Yoga Federation Logo

Wat kan u verwachten

 • Leer en beoefen 180 klassieke Hatha Yoga houdingen
 • Unieke technieken om yogales te geven inclusief gespecialiseerde correctietechnieken
 • Elke dag 3 uur leren en oefenen in het geven van yogales
 • Uitgebreide uitleg over de Yogische filosofie
 • Yogadocenten certificaat erkend door Yoga Alliance, International Yoga Federation, European Yoga Association en CRKBO (Nederland).
 • Uitleg en steun om een eigen yogaschool te beginnen

korte yoga opleiding

Geschikt voor

 • Mensen die een gecertificeerde en bekwame yogadocent willen worden
 • Yogadocenten die de klassieke Hatha Yoga volledig willen leren en begrijpen
 • Nieuwe en ervaren yogabeoefenaars die zich willen verdiepen in de oude yoga principes en Vedische filosofie
 • Iedereen die yoga wil begrijpen en leren

facebook recensies Tripadvisor reviews

Speciale kenmerken

 • Cursus wordt gegeven in onze traditionele Arhanta Yoga Ashram in Nederland
 • Authentiek studieprogramma op een hedendaagse manier benaderd
 • Intensieve Hatha Yoga & meditatie oefening onder persoonlijke begeleiding
 • Dagelijkse beoefening van meditatie en het zingen van mantra's
 • Inzicht en kundigheid in de psychologie die komt kijken bij het les geven aan mensen met verschillende achtergronden en leeftijden
 • Introductie in de principes van Ayurveda
 • Internationaal erkend certificaat
 • Ondersteuning die ook na het afronden van de opleiding blijft bestaan

200 uur Opleiding tot yogadocentyoga docent opleiding in nederland

Recensies: Arhanta Yoga docenten opleiding Nederland

yoga-opleiding-cursist

“De opleiding bij Arhanta Yoga ashram was een ware uitdaging. We hebben veel gestudeerd en geoefend, maar ook erg veel geleerd. Ik heb erg genoten van de filosofielessen en heb nu een goed beeld van wat yoga is. Ik heb ook erg genoten van de verschillende kwaliteiten van alle docenten. De asanales van Ram heb ik gewaardeerd, doordat we tijdens deze les echt hebben ervaren wat asanas zijn; comfortabele en stabiele poses. De groep was erg behulpzaam, waardoor het fijn was om samen te studeren en te oefenen. Bedankt!” Simona, Italie

danielle-yoga-cursist“Ik sta versteld van wat ik allemaal heb geleerd de afgelopen paar weken. Het programma is erg gestructureerd en de docenten zijn erg vakkundig. Voor mij voelt het alsof ik een sterke basis heb opgebouwd om les te geven aan beginners. Voor de opleiding voelde ik me een beetje onzeker, maar nu heb ik genoeg vertrouwen opgebouwd om yogales te geven. Ik kan niet wachten om te beginnen! Ik ben erg dankbaar voor deze ervaring en alles wat ik heb geleerd van de docenten.” Danielle, Middleburg, NL

yoga-docenten-opleiding-cursist“Een geweldige ervaring voor iedereen om zelf te ervaren. Ik heb genoten van de uitdaging die de Hatha yoga opleiding Nederland me dagelijks gaf, zowel lichaam als geestelijk. De structuur van het lesgeven was erg goed. Het is ongelooflijk hoeveel ik heb geleerd in de afgelopen vier weken over yoga en mezelf. Dank je wel aan de Arhanta yogadocenten en het personeel!” Erica, Port Laoise, Éire

yvonne“Als je met deze 200 uur yogadocent opleiding start ga je een grote uitdaging aan met jezelf, zowel fysiek, mentaal als spiritueel. Je gaat jezelf op een hele andere manier ontmoeten en groeit elke dag meer en meer in de yoga. Het is een zeer intensief programma overgedragen door professionele teachers. Samen met het personeel is het een team die voor je klaar staat en er voor je is. Alle puzzelstukjes zijn aanwezig maar zullen straks als je weer thuis bent in elkaar vallen. Een ervaring voor het leven. Namaste, Yvonne.” Yvonne, Den Bosch, NL

mario-opleiding-cursist“De Arhanta Yoga Ashram is een perfecte “hideaway” van de afleidingen van het moderne leven. Complete focus op het leren en het onder de knie krijgen van het bewust worden. Er wordt excellent lesgegeven, direct van de bron zelf! Waar ik het meest heb gewaardeerd is de bewustwording van de onderscheiding tussen het lichaam, de geest en de ziel.” Mario, Maastricht, NL

 

Lees meer recensies

Waarom kiezen voor Arhanta Yoga Ashrams

 • Al meer dan 3000 afgestudeerden geven momenteel succesvolle yogalessen over de hele wereld
 • Les krijgen van zeer ervaren leerkrachten
 • Persoonlijke aandacht voor en begeleiding van elke student
 • Levenslang lidmaatschap bij Arhanta Yoga ashram teachers registry voor continue begeleiding en mentoring.

Directeur

yoga opleiding leraar NederlandRam Jain is de hoofdleraar en de directeur van Arhanta Yoga Ashrams met een ervaring van 19 jaar als docent. Hij staat geregistreerd als ervaren yogadocent (Yoga Alliance ERYT 500) met meer dan 40.000 uur ervaring in lesgeven en is wereldwijd docent/mentor geweest van ruim 2000 yogadocenten. Yogi Ram is geboren en getogen in India. Hij begon zijn ontwikkeling van de yoga en Vedische filosofie op een leeftijd van 8 jaar oud, als onderdeel van de basisschooltheorie. Ram heeft een diepgaande kennis over verscheidene oude geschriften, zoals Vedas, Bhagavad Gita, Patanjali Yoga Sutras, Hatha Yoga Pradipika en daarnaast ook een uitgebreide kennis over anatomie en fysiologie. Zelf heeft hij gestudeerd bij, en geleerd van, bekende leraren als bijvoorbeeld Guru Ramananda (nageslacht van Swami Sivananda), Swami Premananda, Shri Shamboo. Hij geeft wereldwijd les sinds 1998 en staat bekend om zijn unieke vermogen om het beste uit zijn studenten te halen en om zijn interessante filosofische verhalen.

Studieprogramma

Onze 200 uur Hatha Yogadocent opleiding beschikt over een gedetailleerd en uitgebreid studieprogramma. Het studieprogramma is identiek aan het programma dat wordt aangeboden tijdens de 200 uur Hatha yoga opleiding in India.Tijdens de opleiding leren de cursisten de 180 klassieke Hatha Yoga asanas. Daarnaast leren de cursisten alle benodigde vaardigheden om yogales te geven zoals unieke correctietechnieken en wordt er uitgebreid uitleg gegeven over de Vedische filosofie. Tijdens de les "Hoe yogales geven" oefenen de cursisten dagelijks gedurende 3 uur met het geven van yogales, het structureren van een les, het verbeteren van asanas en de overige aspecten van het lesgeven. Verder krijgen ze ook uitleg en oefening in verschillende meditatietechnieken, anatomie, yoga voor kinderen, zwangerschapsyoga en yoga voor ouderen.

Om het gehele studieprogramma en het dagelijkse schema van de opleiding te bekijken, ga dan naar studieprogramma.

yoga docentenopleiding

Locatie

Sinds 2013 worden de Arhanta Yoga opleidingen gegeven in de Arhanta Yoga Ashram in Nederland, in de buurt van Arnhem - Doetinchem in regio Gelderland. Deze korte 200 uur opleiding duurt vier weken en is inclusief verblijf en maaltijden. De yoga ashram is gelegen in Gelderland maar ontvangt studenten uit heel Nederland zoals bijvoorbeeld Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Maastricht, Groningen, Haarlem, Den Bosch, Breda en Delft.

Arhanta Yoga Ashram Nederland

Data 2019

200 uur Hatha Yoga

DatumStatusLocatie
2019
10 jun - 5 jul0 plaatsen overNederland
12 aug - 6 sep2 plaatsen overNederland
16 sep - 11 okt5 plaatsen overNederland
2020
23 mrt - 17 aprBeschikbaarNederland
4 mei - 29 meiBeschikbaarNederland
8 jun - 3 julBeschikbaarNederland
10 aug - 4 sepBeschikbaarNederland
14 sep - 9 oktBeschikbaarNederland

Kosten

De cursusbedragen zijn inclusief lessen, verblijf op de ashram, 3 vegetarische maaltijden per dag, opleiding handboek en lidmaatschap bij Arhanta Yoga docentengenootschap voor continuïteit van ondersteuning en begeleiding.

 Slaapzaal
Twee-persoonskamerPrivé-kamer
264028402980

hatha yoga opleiding

Dagschema

06:00Pranayama, Meditatie
07:15Ontbijt
08:15Opleiding "Hoe yogales geven" (didactische technieken / praktijk)
11:30Lunch
12:00Karma yoga
13:00Hoofdlezing (Yogische filosofie, anatomie)
15:15Yoga asana les
17:30Avondeten
19:00Avondprogramma
20:00Kruidenthee
21:30Lichten uit

Criteria voor deelname

 • De cursisten moeten basis Engels spreken en begrijpen aangezien de opleiding in het Engels wordt gegeven.
 • De cursisten moeten in een goede fysieke en mentale conditie verkeren.
 • We raden het af deze cursus te volgen tijdens een zwangerschap. Neem contact op voor meer informatie hierover.
 • Voorafgaande kennis van of ervaring met yoga is niet noodzakelijk. Het is belangrijker dat de cursist ruimdenkend is en graag wil leren.

Aanmelden en inschrijven

 • Download het inschrijvingsformulier (PDF) 
 • Save en stuur het ingevulde formulier per email naar [email protected]
 • Het Arhanta Yoga personeel zal binnen 2 werkdagen reageren.
 • Zodra de aanvraag geaccepteerd is, zal er om een betaling van €200 gevraagd worden om de inschrijving te bevestigen.

Wat mee te nemen

 • Yogamat en meditatiekussen (ook te koop in de ashram)
 • Toiletartikelen en handdoeken
 • Meditatiesjaal
 • Schrijfmateriaal
 • Wekker op batterij
 • Polshorloge
 • Comfortabele en warme kleding (schouders, middenrif en knieen moeten bedekt zijn)
 • Slippers voor binnen de accommodatie
 • Comfortabele wandelschoenen
 • Paraplu

Na aanmelding krijgt u een gedetailleerd overzicht gestuurd per email.

Garantie

Wij kunnen niet garanderen dat iedereen die aan de cursus deelneemt getransformeerd zal worden tot een uitmuntende yogadocent, maar we garanderen wel dat onze cursus genoeg kennis, technieken, informatie en zekerheid biedt om een uitmuntende yogadocent te worden.

Docentenbegeleiding

Al onze geslaagde cursisten krijgen een levenslang lidmaatschap bij de Arhanta Yoga Teachers Registry. Hier kunnen zij begeleiding en ondersteuning krijgen voor hun yogabedrijf en hun yogabeoefening. Leden krijgen een mentor aangewezen met wie zij in contact kunnen blijven via email, telefoon en skype.

Betalingsmethode

Betalingsmethodes en details (kreditkaarten / debitkaarten / iDeal / bankoverschrift) zullen worden toegezonden na de bevestiging van toelating.

Vervolgopleidingen

Naast de 200 uur Hatha Yoga opleiding bieden we nog een 50 uur Yin Yoga docent opleiding aan. Verder wordt nog een opfriscursus gegeven, die gevolgd kan worden na het behalen van het certificaat van de 200 uur opleiding.

Voor wie al een Hatha Yoga certificaat bezit, en graag verder studeert, organiseert Arhanta Yoga ook een gevorderde niveau 2 - 300 uur yoga docent opleiding. Deze opleiding vindt momenteel alleen in India plaats, maar zal in de nabije toekomst ook in Nederland gegeven worden.

Vragen

Mochten er nog vragen zijn over aanmelding, betaling of visum of is er een vraag over de door Yoga Alliance erkende yoga opleiding neem dan contact met ons op via [email protected].

Leave a Reply