Yoga Docentenopleiding Europa met Indiase leraren

Sluit je aan bij de door Yoga Alliance geaccrediteerde lerarenopleiding van 4 weken. Verken de reis naar de manier van leven en help andere mensen om ook hun leven te transformeren.

yoga-docentenopleiding

Geaccrediteerde Hatha Yoga Docentenopleiding

Doe mee met onze wereldwijd geaccrediteerde 200-urige Hatha Yoga Docentenopleiding

DESKUNDIGE LERAREN

Docenten met een gecombineerde onderwijservaring van meer dan 40 jaar

ONDERSTEUNING NA CURSUS

Wij bieden je een blijvende relatie met advies en ondersteuning na je cursus.

VOLLEDIG GEACCREDITEERDE TRAINING

Behaal een door Yoga Alliance geaccrediteerd yogaleraarcertificaat

200 uur Hatha Yoga Docentenopleiding

Word yogadocent met onze 200-urige Hatha Yoga Docentenopleiding in Nederland, Europa nu met authentieke Indiase yogadocenten. Deze training geeft je alle vereiste vaardigheden en vertrouwen, evenals een internationaal erkende certificering om wereldwijd les te geven. De cursus wordt gegeven in onze yoga-ashram in Nederland en biedt trainingen en certificeringen die zijn geaccrediteerd door European Yoga Association, International Yoga Association, International Yoga Federation, The CRKBO en Yoga Alliance. De cursus is bedoeld voor mensen die yogadocenten willen worden en mensen die hun kennis in yogabeoefening willen verdiepen.

yoga opleiding Nederland

Waarom Kiezen Voor Arhanta?

Arhanta Yoga ® is een internationale yoga docentenopleiding school met yoga ashrams in India en Nederland. We bieden internationaal erkende professionele yogacursussen en -trainingen met behoud van de authenticiteit van de oude leringen

Gerenommeerde school
10000+ gecertificeerde yogadocenten sinds 2009

Wereldwijd geaccrediteerd
Geaccrediteerd bij Yoga Alliance en vele anderen

Topbeoordelingen
5-sterrenbeoordelingen op Facebook, Google, TripAdvisor

Professioneel
Professionele school voor serieus leren

Ondersteuning na de cursus
Ondersteuning na de cursus beschikbaar voor elke afgestudeerde

Kansen
Werk en leer kansen na voltooiing

Deskundige leraren
Leraren met gecombineerde onderwijservaring van meer dan 40 jaar

Eigen Ashrams
Twee prachtige ashrams in India en Nederland

Wat krijg je?

 • Dezelfde cursus als in onze yoga-ashram in India
 • 200 uur intensieve yogatraining met Indiase docenten
 • Een echte yoga-levensstijlervaring in een authentieke yoga-ashram
 • Training van 170+ Hatha Yoga asana's en unieke correctietechnieken
 • Dagelijks drie uur lesgeven om zelfvertrouwen en vaardigheden te ontwikkelen.
 • Begrip van yoga en Vedische filosofie
 • Begeleiding door zeer ervaren docenten
 • Internationaal erkend certificaat na afronding van de yoga docentenopleiding
 • Ondersteuning en begeleiding na de cursus voor persoonlijke oefening en lesgeven
200 hour yoga teacher training Europe

Cursusdata & kosten

 • CURSUS DATA & KOSTEN

 • DAGELIJKSE PLANNING

Aankomende cursusdata

Arhanta Yoga ashram in Nederland organiseert meerdere yoga docentenopleidingen per jaar. Hieronder vind je alle aankomende data voor de cursussen in Nederland:

200 uur Hatha Yoga

Datum Status Locatie
2022
12 sep - 7 okt 2 Laatste plaatsen Nederland
2023
3 apr - 28 apr Beschikbaar Nederland
8 mei - 2 jun Beschikbaar Nederland
12 jun - 7 jul Beschikbaar Nederland
11 sep - 6 okt Beschikbaar Nederland

Ga voor meer geplande cursusdata naar Alle geplande data

Cursuskosten

Het cursusgeld voor de yoga docentenopleiding Europa omvat alle lessen, belastingen, accommodatie, vegetarische maaltijden, twee paar uniformen en Arhanta Yoga docententrainingshandleiding.

Accommodatie

Kosten (in euro's)

Slaapzaal (6-7 bedden)

€ 3250

Tweepersoonskamer

€ 3450

Enkele kamer

 € 3650

 • Betalingsplannen zijn op aanvraag beschikbaar
 • Onze 200-urige lerarenopleiding is geregistreerd bij Yoga Alliance, European Yoga Association, International Yoga Federation en geaccrediteerd door alle grote yogafederaties

Geschiktheidscriteria

We verwelkomen studenten van alle leeftijden, achtergronden en overtuigingen. De belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden voordat u zich aanmeldt, zijn:

 • Je moet een oprecht verlangen hebben om hard te werken, je aan te passen en buiten je comfortzone te groeien
 • Je moet mentaal en fysiek fit zijn om de cursus te volgen
 • Je moet basis Engels kunnen begrijpen
 • Het wordt niet aanbevolen om de cursus te volgen tijdens de zwangerschap, maar we zullen elk verzoek afzonderlijk bekijken. Neem contact met ons op als je hier vragen over hebt.
Covid-19 annuleringen

Als je training wordt geannuleerd vanwege Covid-19, zijn de standaard annuleringsvoorwaarden en kosten van Arhanta Yoga NIET van toepassing. In plaats daarvan zal Arhanta Yoga met je samenwerken om een alternatieve voorziening te treffen, waaronder het verplaatsen van de sessie en/of het geven van een digitale sessie en/of het volledig terugbetalen van alle betaalde kosten.

Yoga docent opleiding locatie

Sinds 2013 worden de Arhanta Yoga opleidingen gegeven in de Arhanta Yoga Ashram in Nederland, in de buurt van Arnhem – Doetinchem in regio Gelderland. Deze intensieve 200 uur yoga opleiding duurt vier weken (26 dagen) en is inclusief verblijf en maaltijden. De yoga ashram is gelegen in de achterhoek, maar ontvangt zowel studenten uit Nederland, zoals bijvoorbeeld Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Maastricht, Groningen, Haarlem, Den Bosch, Breda en Delft, Terborg, als internationale studenten.

Yoga ashram Netherlands

Curriculum voor 200-urige yogadocentenopleiding

Onze 200 uur Yoga docenten opleiding beschikt over een gedetailleerd en uitgebreid studieprogramma. Het studieprogramma is identiek aan het programma dat wordt aangeboden tijdens de 200 uur yoga docent opleiding in India. Tijdens de opleiding leren de cursisten 170 klassieke Hatha Yoga asanas. Daarnaast leren de cursisten alle benodigde vaardigheden om yogales te geven waaronder correctietechnieken en wordt er uitgebreid uitleg gegeven over de Vedische filosofie. Tijdens de les “Hoe geef je les” oefenen de cursisten dagelijks, gedurende 3 uur het lesgeven aan elkaar, het structureren van een les, het verbeteren en corrigeren van asanas en overige aspecten van het lesgeven. Verder krijgen ze uitleg en oefening in verschillende meditatietechnieken, anatomie, yoga voor kinderen, zwangerschapsyoga en yoga voor ouderen.

Curriculumoverzicht

170+ Hatha Yoga-asana's

Gedetailleerde correctietechnieken en modificatietechnieken

Voorbereidende en geavanceerde pranayama

Yoga filosofie

Yoga anatomie en fysiologie

Kundalini Yoga

Zwangerschap yoga

Yoga voor kinderen

Yoga voor ouderen

Yoga met beperkte beweging

Letselpreventie

Principes van Ayurveda, dieet en voeding ... en nog veel meer!

Om het gehele studieprogramma en het dagelijkse schema van de opleiding te bekijken, ga dan naar studieprogramma.

Over de cursusdirecteur,

Ram Jain

(ERYT-500 & YACEP met 40.000 uur leservaring)

Ram Jain (ERYT 500, 40.000 uur leservaring) is de directeur van de Arhanta Yoga ashram in India en Nederland. Hij is geregistreerd als ervaren yogaleraar (Yoga Alliance ERYT 500) met meer dan 40.000 uur leservaring. In de afgelopen 19 jaar heeft hij meer dan 6000 yogadocenten van over de hele wereld lesgegeven en begeleid.

Ram is geboren en getogen in India. Hij begon zijn opleiding in yoga en Vedische filosofie op achtjarige leeftijd. Hij heeft een grondige kennis van vele oude geschriften zoals de Veda's, Bhagavad Gita, Patanjali Yoga Sutra's, Hatha Yoga Pradipika. Hij heeft ook een grondige kennis van yoga anatomie en fysiologie. Hij heeft getraind en geoefend onder verschillende beroemde leraren, waaronder Guru Ramananda (van de Swami Sivananda-lijn), Swami Premananda, Shri Shamboo en meer. Hij geeft sinds 1998 wereldwijd yogales en is geliefd bij zijn studenten vanwege zijn unieke vermogen om het beste uit zijn studenten te halen en vanwege zijn boeiende filosofische verhalen. Ram Jain is de auteur van het veelgeprezen boek Hatha Yoga for Teachers & Practitioners: A Comprehensive Guide to Holistic Sequencing.

YACEP-50-Yoga-Alliance
ERYT500-Yoga-Alliance

Wereldwijd erkende certificering

Onze yoga docentenopleiding in India is geaccrediteerd door Yoga Alliance, International Yoga Association, International Yoga Federation en The CRKBO (Nederland)

 Yoga Alliance Accredited
International yoga association
CRKBO Accredited
IYF Accredited

Hoe aanvragen?

Houd er rekening mee dat onze yogacursussen ruim van tevoren volgeboekt zijn, meld je op tijd aan om zeker te zijn van een plaats.

Om u te registreren kunt u het aanmeldingsformulier downloaden, invullen en per e-mail verzenden naar [email protected] Zodra u bent geaccepteerd, moet u een aanbetaling van 200 euro betalen om uw reservering te bevestigen.

become yoga teacher

Garantie

Wij kunnen niet garanderen dat iedereen die aan de korte yoga opleiding deelneemt getransformeerd zal worden tot een uitmuntende of perfecte yogadocent, maar we garanderen wel dat onze cursus genoeg kennis, technieken, informatie en zekerheid biedt om een goede yogadocent te worden.

Certificaat

De Arhanta Yoga docentenopleiding Europa overtreft de internationale standaard van een 200-urige yoga docentenopleiding. Met het Arhanta Yoga docentencertificaat kun je wereldwijd lesgeven als gecertificeerd yogaleraar. De certificering is geaccrediteerd door Yoga Alliance, International Yoga Federation, European Yoga Association en The CRKBO en wordt ook geaccepteerd door alle grote yogafederaties wereldwijd. Na afronding kun je ook onze 300 uur durende yoga docentenopleiding in Europa volgen om je 500 uur certificering te behalen.

RYT 200

Als afgestudeerde van Arhanta Yoga krijg je een aanvullend levenslang lidmaatschap als RYT 200 (Registered Yoga Teacher) bij de International Yoga Association. Je kunt je ook bij Yoga Alliance inschrijven als RYT 200 (Registered Yoga Teacher 200 uur niveau).

Recensies: Arhanta Yogadocenten Opleiding Nederland

"Deze cursus heeft mijn verwachtingen ver overtroffen. De standaard in het lesgeven is uitstekend. De cursus is gevarieerd en buitengewoon interessant. De structuur is uitzonderlijk goed doordacht en heeft de perfecte balans tussen onderwerpen en praktisch leren. Ik zou deze cursus ten zeerste aanbevelen en geloof dat het gunstig is voor personen die de neiging hebben om professioneel les te geven of voor degenen die hun kennis van yoga willen verbreden."


Gráinne 

"Als je aan deze training begint, ga je een grote uitdaging met jezelf aan, zowel fysiek als mentaal. Je groeit met de dag in de yoga. Het is een zeer interessant programma gegeven door zeer professionele docenten. Samen met de vrijwilligers is het een team staat altijd klaar om je te helpen en te ondersteunen. Alle puzzelstukjes zijn er, maar ze zullen allemaal op hun plaats vallen zodra je weer thuis bent. Het is een once in a lifetime ervaring."


Yvonne 

De opleiding tot yogadocent bij Arhanta Yoga ashram was een ware uitdaging. We hebben veel gestudeerd en geoefend, maar ook erg veel geleerd. Ik heb erg genoten van de filosofielessen en heb nu een goed beeld van wat yoga is. Ik heb ook erg genoten van de verschillende kwaliteiten van alle docenten. De asanales van Ram heb ik gewaardeerd, doordat we tijdens deze les echt hebben ervaren wat asanas zijn; comfortabele en stabiele poses. De groep was erg behulpzaam, waardoor het fijn was om samen te studeren en te oefenen. Bedankt!


Simona

Een geweldige ervaring voor iedereen om zelf te ervaren. Ik heb genoten van de uitdaging die de Hatha yoga opleiding Nederland me dagelijks gaf, zowel lichaam als geestelijk. De structuur van het lesgeven was erg goed. Het is ongelooflijk hoeveel ik heb geleerd in de afgelopen vier weken over yoga en mezelf. Dank je wel aan de Arhanta yogadocenten en het personeel!


Erica

Veel Gestelde Vragen

Moet ik zeer ervaren zijn in yoga om deze cursus te kunnen volgen?

Onze 200 uur durende yoga-certificeringscursus is perfect geschikt voor zowel beginners als meer ervaren beoefenaars. In deze cursus leer je alle aspecten van Hatha Yoga vanaf het begin, dus eerdere ervaring is nuttig maar niet essentieel. Lees: Hoeveel ervaring is vereist om yogaleraar te worden?

Ik ben niet erg flexibel, is dat een probleem?

Niemand kan alle houdingen aan en iedereen heeft zijn beperkingen. Het is dus geen probleem als je niet lenig bent in lichaamsbewegingen maar het is wel belangrijk dat je bereid bent om te leren en je te ontwikkelen.

Ik heb niet zo'n goede kennis van het Engels, kan ik de cursus volgen?

Deze lerarenopleiding wordt gegeven in basis Engels omdat de studenten van over de hele wereld komen. Je hebt een voldoende niveau Engels als je een Engelse krant kunt lezen en begrijpen.

Lees: Een yoga docentenopleiding volgen als Engels niet je eerste taal is

Is jouw opleiding in Nederland anders dan je opleiding in India?

Onze yogacursussen in India en Nederland zijn precies hetzelfde, cursussen en gegeven door dezelfde docenten, alleen de locaties zijn anders.

Kan ik mijn gezin meenemen op deze cursus?

Soms is het mogelijk om iemand als gast mee te nemen, schrijf ons om de beschikbaarheid te controleren.

Kan ik lesgeven na slechts 200 uur training?

Ja, zelfs de cursus duurt maar vier weken / een maand, onze studenten zijn het erover eens dat ze meer leren dan ze in twee jaar thuis zouden kunnen leren. Dit komt omdat je gedurende de hele maand van de lerarenopleiding alleen gefocust bent op yoga. Lees: 4 redenen waarom het mogelijk is om yogadocent te worden in 200 uur / 4 weken