200 uur Yoga Docent Opleiding

Door Yoga Alliance geaccrediteerde training van 4 weken

Onze professionele 200 uur Yoga opleiding in Nederland (200 uur Yoga teacher training) volgt de rijke traditie van Swami Sivananda. Deze intensieve opleiding wordt gegeven door de Indische yoga meester Ram Jain (directeur en hoofddocent van de Arhanta Yoga ashrams in India en Nederland).

200-Yoga-teacher-training-ashram-europe-nl

Erkend Certificaat

Bij succesvol afronden van de opleiding wordt er een RYT-200 yogadocenten certificaat uitgereikt, erkend door Yoga Alliance, European Yoga Association, het CRKBO (Nederland) en overige nationale organisaties. Met dit certificaat is het mogelijk om je te verzekeren als yogadocent in Nederland en is registratie als yogadocent ook mogelijk, onder andere bij Yoga Alliance.


YAlogo Yoga-Alliance-RYS-300RYS-500Internation-Yoga-Federation-Logo

Wat kan je verwachten:

 • Je leert en beoefent 170 klassieke Hatha Yoga houdingen
 • Unieke technieken om yogales te geven, inclusief gespecialiseerde correctietechnieken
 • Dagelijks 3 uur practicum, waar leren en oefenen in het geven van yogales centraal staat
 • Uitgebreide uitleg over de Yoga filosofie
 • Yogadocenten certificaat erkend door Yoga Alliance, International Yoga Federation, European Yoga Association en het CRKBO (Nederland)
 • Uitleg en steun om een eigen yogaschool te beginnen
Groepsfoto 200 uur yoga opleiding Nederland


Waarom kies je voor Arhanta Yoga?

 • Al meer dan 4000 afgestudeerden geven momenteel succesvolle yogalessen over de hele wereld
 • Lessen en colleges van zeer ervaren, betrokken en vakbekwame docenten
 • Persoonlijke aandacht en begeleiding voor elke student
 • Levenslang lidmaatschap bij Arhanta Yoga docenten directory voor continue begeleiding en mentoring

Deze opleiding is geschikt voor:

 • Mensen die een gecertificeerde en bekwame yogadocent willen worden
 • Yogadocenten die de klassieke Hatha Yoga willen leren en begrijpen
 • Nieuwe en ervaren yogabeoefenaars die zich willen verdiepen in de oude yoga principes, de Yogische- en Vedische filosofie
 • Iedereen die over yoga wilt leren
ERYT500-Yoga-Alliance
Yoga Alliance Professionals
YACEP-50-Yoga-Alliance

Directeur,

Ram Jain

(ERYT-500 & YACEP met 40.000 uur leservaring)

Ram Jain is de hoofdleraar en de directeur van Arhanta Yoga Ashrams met een ervaring van 20 jaar als docent. Hij staat geregistreerd als ervaren yogadocent (Yoga Alliance E-RYT 500) met meer dan 40.000 uur ervaring in lesgeven en is wereldwijd docent/mentor geweest van ruim 4000 yogadocenten.

Yogi Ram is geboren en getogen in India. Hij begon zijn ontwikkeling van de yoga en Vedische filosofie al op de leeftijd van 8 jaar, als onderdeel van de basisschool. Ram heeft een diepgaande kennis over verscheidene oude geschriften, zoals de Vedas, Bhagavad Gita, Patanjali Yoga Sutras, Hatha Yoga Pradipika en een uitgebreide kennis over anatomie en fysiologie. Zelf heeft hij gestudeerd onder bekende leraren zoals Guru Ramananda (nageslacht van Swami Sivananda), Swami Premananda, Shri Shamboo. Hij geeft wereldwijd les sinds 1998 en staat bekend om zijn unieke vermogen om het beste uit zijn studenten te halen en zijn interessante filosofische verhalen.

ERYT500-Yoga-Alliance
YACEP-50-Yoga-Alliance
ERYT500-Yoga-Alliance

Ram Jain is de auteur van het veelgeprezen en internationaal verkochte boek Hatha Yoga for Teachers & Practitioners: A Comprehensive Guide to Holistic Sequencing. In deze gids legt Ram uit hoe yogahoudingen het interne lichaam beïnvloeden en hoe systematische yoga-sequencing je holistische gezondheid en welzijn kan verbeteren. Hij legt de medisch bewezen voordelen van yoga uit en presenteert de oude principes van het rangschikken van asana's volgens hun corresponderende chakra's (energiecentra).

Studieprogramma

Onze 200 uur Yoga docenten opleiding beschikt over een gedetailleerd en uitgebreid studieprogramma. Het studieprogramma is identiek aan het programma dat wordt aangeboden tijdens de 200 uur yoga docent opleiding in India. Tijdens de opleiding leren de cursisten 170 klassieke Hatha Yoga asanas. Daarnaast leren de cursisten alle benodigde vaardigheden om yogales te geven waaronder correctietechnieken en wordt er uitgebreid uitleg gegeven over de Vedische filosofie. Tijdens de les “Hoe geef je les” oefenen de cursisten dagelijks, gedurende 3 uur het lesgeven aan elkaar, het structureren van een les, het verbeteren  en corrigeren van asanas en overige aspecten van het lesgeven. Verder krijgen ze uitleg en oefening in verschillende meditatietechnieken, anatomie, yoga voor kinderen, zwangerschapsyoga en yoga voor ouderen.

Curriculumoverzicht

170+ Hatha Yoga-asana's

Gedetailleerde correctietechnieken en modificatietechnieken

Voorbereidende en geavanceerde pranayama

Yoga filosofie

Yoga anatomie en fysiologie

Kundalini Yoga

Zwangerschap yoga

Yoga voor kinderen

Yoga voor ouderen

Yoga met beperkte beweging

Letselpreventie

Principes van Ayurveda, dieet en voeding ... en nog veel meer!

Om het gehele studieprogramma en het dagelijkse schema van de opleiding te bekijken, ga dan naar studieprogramma.

yoga opleiding Nederland
yoga teacher training Nederland

Yoga docent opleiding locatie

Sinds 2013 worden de Arhanta Yoga opleidingen gegeven in de Arhanta Yoga Ashram in Nederland, in de buurt van Arnhem – Doetinchem in regio Gelderland. Deze intensieve 200 uur yoga opleiding duurt vier weken (26 dagen) en is inclusief verblijf en maaltijden. De yoga ashram is gelegen in de achterhoek, maar ontvangt zowel studenten uit Nederland, zoals bijvoorbeeld Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Maastricht, Groningen, Haarlem, Den Bosch, Breda en Delft, Terborg, als internationale studenten.

 • CURSUSDATA & KOSTEN

 • DAGELIJKSE PLANNING

Data, tarieven en registratie

Opkomende opleiding data:

200 uur Hatha Yoga

Datum Status Locatie
2021
14 jun - 9 jul Wachtlijst Nederland
13 sep - 8 okt Wachtlijst Nederland
2022
4 apr - 29 apr Beschikbaar Nederland
18 jun - 24 jul Beschikbaar Nederland
12 sep - 7 okt Beschikbaar Nederland

Yoga docent opleiding kosten

De opleidingbedragen zijn inclusief alle lessen, het verblijf op de ashram, 3 vegetarische maaltijden per dag (veganistisch mogelijk), het opleidings handboek, twee studie uniformen en het lidmaatschap bij Arhanta Yoga docentengenootschap voor continuïteit van ondersteuning en begeleiding.

Accommodatie

Totale kosten

Slaapzaal

€ 2640

Tweepersoonskamer

€ 2840

Eenpersoonskamer

€ 2980

 • Het aantal plaatsen per cursus is beperkt
 • Al onze bedragen zijn in Euro
 • Betalingsplannen zijn mogelijk voor al onze cursussen, neem contact op voor de opties
 • Er zijn verschillende manieren om het cursusgeld te betalen zoals per bank of online met Credit Card, Debit Card, Ideal, SoFort en PayPal

Criteria voor deelname

 • De cursisten moeten basis Engels spreken en begrijpen aangezien de opleiding in het Engels wordt gegeven
 • De cursisten moeten in een goede fysieke en mentale gezondheid verkeren
 • We raden het af deze cursus te volgen tijdens een zwangerschap, maar het is niet onmogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie
 • Voorafgaande kennis over of ervaring in yoga is niet noodzakelijk. Het is belangrijker dat de cursist ruimdenkend is en graag wil leren


Aanmelden en inschrijven

 • Download het inschrijvingsformulier (PDF) 
 • Sla de pdf op via opslaan als en stuur deze per email naar [email protected]
 • Het Arhanta Yoga personeel zal binnen 2 werkdagen reageren
 • Zodra de aanvraag geaccepteerd is, zal er om een betaling van €200 gevraagd worden om de inschrijving te bevestigen.
 • Certificaat

  Bij succesvol afronden van de opleiding wordt er een RYT-200 yogadocenten certificaat uitgereikt, erkend door Yoga Alliance, European Yoga Association, het CRKBO (Nederland) en overige nationale organisaties. Met dit certificaat is het mogelijk om je te verzekeren als yogadocent in Nederland en is registratie als yogadocent ook mogelijk, onder andere bij Yoga Alliance.

  Garantie

  Wij kunnen niet garanderen dat iedereen die aan de korte yoga opleiding deelneemt getransformeerd zal worden tot een uitmuntende of perfecte yogadocent, maar we garanderen wel dat onze cursus genoeg kennis, technieken, informatie en zekerheid biedt om een goede yogadocent te worden.

  Docentenbegeleiding

  Al onze geslaagde cursisten krijgen een levenslang lidmaatschap bij de Arhanta Yoga Docenten Registry. Hier kunnen zij begeleiding en ondersteuning krijgen voor hun yogaschool, hun yogabeoefening en andere yoga gerelateerde vraagstukken.

  Betalingsmethode

  Betalingsmethodes en details (kreditkaarten / debitkaarten / iDeal / bankoverschrift) zullen worden toegezonden per email met de bevestiging van toelating tot de opleiding.

  Recensies: Arhanta Yogadocenten opleiding Nederland

  "

  De opleiding tot yogadocent bij Arhanta Yoga ashram was een ware uitdaging. We hebben veel gestudeerd en geoefend, maar ook erg veel geleerd. Ik heb erg genoten van de filosofielessen en heb nu een goed beeld van wat yoga is. Ik heb ook erg genoten van de verschillende kwaliteiten van alle docenten. De asanales van Ram heb ik gewaardeerd, doordat we tijdens deze les echt hebben ervaren wat asanas zijn; comfortabele en stabiele poses. De groep was erg behulpzaam, waardoor het fijn was om samen te studeren en te oefenen. Bedankt!


  Simona  ITALIE

  "

  Ik sta versteld van wat ik allemaal heb geleerd de afgelopen paar weken. Het programma is erg gestructureerd en de docenten zijn erg vakkundig. Voor mij voelt het alsof ik een sterke basis heb opgebouwd om les te geven aan beginners. Voor de opleiding voelde ik me een beetje onzeker, maar nu heb ik genoeg vertrouwen opgebouwd om yogales te geven. Ik kan niet wachten om te beginnen! Ik ben erg dankbaar voor deze ervaring en alles wat ik heb geleerd van de docenten.


  Danielle MIDDLEBURG, NL

  "

  Een geweldige ervaring voor iedereen om zelf te ervaren. Ik heb genoten van de uitdaging die de Hatha yoga opleiding Nederland me dagelijks gaf, zowel lichaam als geestelijk. De structuur van het lesgeven was erg goed. Het is ongelooflijk hoeveel ik heb geleerd in de afgelopen vier weken over yoga en mezelf. Dank je wel aan de Arhanta yogadocenten en het personeel!


  Erica  PORT LAOISE, ÉIRE

  "

  Als je met deze korte 200 uur yoga docenten opleiding start ga je een grote uitdaging aan met jezelf, zowel fysiek, mentaal als spiritueel. Je gaat jezelf op een hele andere manier ontmoeten en groeit elke dag meer en meer in de yoga. Het is een zeer intensief programma overgedragen door professionele teachers. Samen met het personeel is het een team die voor je klaar staat en er voor je is. Alle puzzelstukjes zijn aanwezig maar zullen straks als je weer thuis bent in elkaar vallen. Een ervaring voor het leven. Namaste, Yvonne.


  YvonneDEN BOSCH, NL

  "

  De Arhanta Yoga Ashram is een perfecte “hideaway” van de afleidingen van het moderne leven. Complete focus op het leren en het onder de knie krijgen van het bewust worden. Er wordt excellent lesgegeven, direct van de bron zelf! Waar ik het meest heb gewaardeerd is de bewustwording van de onderscheiding tussen het lichaam, de geest en de ziel


  MarioMAASTRICHT, NL

  Heb je een vraag?

  Als je vragen hebt over onze training in India, neem dan contact met ons op.

  BEL ONS

  + 31 618 504823 (Europe)

  MAIL ONS

  [email protected]

  CHAT MET ONS

  + 31 618 504823 (Whatsapp)