Heb je nagedacht over het volgen van een yoga docentenopleiding, maar weet je niet zeker of je deze goed kunt volgen aangezien Engels niet je eerste taal is? Je bent niet de enige met deze vraag. We krijgen deze vraag meerdere keren per week per e-mail. 80% van onze studenten spreekt alleen Engels als tweede of derde taal. En ze worden nog steeds zelfverzekerde en bekwame yogadocenten. Je hoeft echt niet perfect Engels te spreken om een yoga docentenopleiding te kunnen volgen die in het Engels wordt gegeven.

De reden is simpel: veel belangrijker dan je taalvaardigheid, is je verlangen om de cursus te volgen en af te ronden en je ambitie om te groeien. Bij de Arhanta Yoga Ashram in India en Nederland hebben we meer dan 4000 studenten van over de hele wereld opgeleid. We hebben mensen opgeleid uit Japan, Italië, Brazilië, Frankrijk en nog veel meer landen, van wie sommigen nauwelijks Engels spraken. Sommige studenten hadden nooit actief Engels gesproken en hadden alleen wat basiskennis die ze tijdens de middelbare school hebben geleerd.

In onze ervaring heeft hun Engels niveau geen van onze studenten gestopt om hun doelen te bereiken tijdens onze yoga docentenopleiding

Telkens als we studenten hadden wiens Engels zwak was, maakten hun vastberadenheid om te leren en te groeien en de discipline om hard te werken dat nadeel goed. Precies deze bepaling maakte het voor die studenten mogelijk om hun cursus met succes af te ronden. Vaak maken deze studenten de cursus af met betere resultaten dan studenten die de Engelse taal wel goed beheersen.

Giovanni uit Italië volgt onze Yoga Docentenopleiding in het Engels

If-english-is-not-your-first-languageHet volgende verhaal van een student uit Italië is een perfect voorbeeld. In het begin van de cursus werd hem gevraagd om zich voor te stellen aan de groep. Maar zijn Engels was zo beperkt dat hij alleen zijn naam kon zeggen en waar hij vandaan kwam. Tijdens de lessen was hij erg gefocust en tijdens de cursus konden we de discipline op zijn gezicht lezen; een vastberaden blik in zijn ogen om de inhoud van de lessen te begrijpen, wat er ook gebeurt.

Hij aarzelde nooit om een vraag te stellen, ook al duurde het soms even voordat hij uitlegde wat hij probeerde te zeggen. Met de hulp van de andere studenten, en soms ook met behulp van fysieke gebaren en zelfs tekeningen op een whiteboard, lukte het hem altijd om te communiceren wat hij wilde zeggen of vragen. Aan het einde van de cursus kon hij een yoga-asana-les van 90 minuten in het Engels geven en eindigde hij als een van de beste studenten uit zijn groep.

Natuurlijk is het belangrijk om enige basiskennis van het Engels te hebben. In onze ervaring zijn vastberadenheid en wilskracht echter belangrijker dan het vermogen om een taal te spreken. En de beoefening van yoga is een internationale taal die niet altijd woorden nodig heeft om uit te leggen. Als je tijdens de lessen oplet, zullen je ogen je het meeste laten zien over modificaties en asana’s.

We zijn toegewijd om elke student te helpen zijn doel te bereiken en de yoga-lerarenopleiding met succes te voltooien. Daarom zijn onze docenten altijd meer dan bereid om je te helpen en zijn ze zeer ervaren in het ondersteunen van studenten die geen Engels als moedertaal hebben. Wil je echt een yoga docentenopleiding volgen, ga er dan voor! Laat twijfel of angst je niet in de weg staan. Het leven is te kort om spijt te hebben!

Over de auteur

Ram Jain

Geboren in de Jain familie waar yoga al vijf generaties lang de manier van leven is, begon mijn formele yogareis op achtjarige leeftijd op een Vedische school in India. Daar kreeg ik een solide basis door het lezen van oude geschriften, waaronder Veda's, Upanishads, de Bhagavad Gita en Yoga Sutra's (om er maar een paar te noemen).

In 2009 heb ik Arhanta Yoga Ashrams opgericht. Ik zie yoga als een manier om de vijf zintuigen te beheersen, dus noemde ik onze ashrams 'Arhanta Yoga', de yoga om de vijf zintuigen te beheersen!

In 2017 heb ik ook de Arhanta Yoga Online Academy opgericht zodat mensen die onze ashrams niet kunnen bezoeken onze cursussen op afstand kunnen volgen.

Bij Arhanta geven we niet alleen yoga. We leren je hoe je je potentieel kunt bereiken, je kennis kunt verdiepen, je zelfvertrouwen kunt opbouwen en de leiding over je leven kunt nemen.

Related Posts