Hatha Yoga training Nederland Europa

Heb je nagedacht over het volgen van een yoga docentenopleiding, maar weet je niet zeker of je deze goed kunt volgen aangezien Engels niet je eerste taal is? Je bent niet de enige met deze vraag. We krijgen deze vraag meerdere keren per week per e-mail. 80% van onze studenten spreekt alleen Engels als tweede of derde taal. En ze worden nog steeds zelfverzekerde en bekwame yogadocenten. Je hoeft echt niet perfect Engels te spreken om een yoga docentenopleiding te kunnen volgen die in het Engels wordt gegeven.

De reden is simpel: veel belangrijker dan je taalvaardigheid, is je verlangen om de cursus te volgen en af te ronden en je ambitie om te groeien. Bij de Arhanta Yoga Ashram in India en Nederland hebben we meer dan 4000 studenten van over de hele wereld opgeleid. We hebben mensen opgeleid uit Japan, Italië, Brazilië, Frankrijk en nog veel meer landen, van wie sommigen nauwelijks Engels spraken. Sommige studenten hadden nooit actief Engels gesproken en hadden alleen wat basiskennis die ze tijdens de middelbare school hebben geleerd.

In onze ervaring heeft hun Engels niveau geen van onze studenten gestopt om hun doelen te bereiken tijdens onze yoga docentenopleiding

Telkens als we studenten hadden wiens Engels zwak was, maakten hun vastberadenheid om te leren en te groeien en de discipline om hard te werken dat nadeel goed. Precies deze bepaling maakte het voor die studenten mogelijk om hun cursus met succes af te ronden. Vaak maken deze studenten de cursus af met betere resultaten dan studenten die de Engelse taal wel goed beheersen.

Giovanni uit Italië volgt onze Yoga Docentenopleiding in het Engels

Kunt u een yoga-lerarenopleiding volgen met basiskennis Engels Het volgende verhaal van een student uit Italië is een perfect voorbeeld. In het begin van de cursus werd hem gevraagd om zich voor te stellen aan de groep. Maar zijn Engels was zo beperkt dat hij alleen zijn naam kon zeggen en waar hij vandaan kwam. Tijdens de lessen was hij erg gefocust en tijdens de cursus konden we de discipline op zijn gezicht lezen; een vastberaden blik in zijn ogen om de inhoud van de lessen te begrijpen, wat er ook gebeurt.

Hij aarzelde nooit om een vraag te stellen, ook al duurde het soms even voordat hij uitlegde wat hij probeerde te zeggen. Met de hulp van de andere studenten, en soms ook met behulp van fysieke gebaren en zelfs tekeningen op een whiteboard, lukte het hem altijd om te communiceren wat hij wilde zeggen of vragen. Aan het einde van de cursus kon hij een yoga-asana-les van 90 minuten in het Engels geven en eindigde hij als een van de beste studenten uit zijn groep.

Natuurlijk is het belangrijk om enige basiskennis van het Engels te hebben. In onze ervaring zijn vastberadenheid en wilskracht echter belangrijker dan het vermogen om een taal te spreken. En de beoefening van yoga is een internationale taal die niet altijd woorden nodig heeft om uit te leggen. Als je tijdens de lessen oplet, zullen je ogen je het meeste laten zien over modificaties en asana’s.

We zijn toegewijd om elke student te helpen zijn doel te bereiken en de yoga-lerarenopleiding met succes te voltooien. Daarom zijn onze docenten altijd meer dan bereid om je te helpen en zijn ze zeer ervaren in het ondersteunen van studenten die geen Engels als moedertaal hebben. Wil je echt een yoga docentenopleiding volgen, ga er dan voor! Laat twijfel of angst je niet in de weg staan. Het leven is te kort om spijt te hebben!

Over de auteur

Omkar Jain is een leidende docententrainer met leservaring van meer dan 5.000 uur. Hij geeft les bij Arhanta Yoga sinds 2011 en is een essentieel lid van het team geworden.

Omkar is geboren en getogen in India en groeide op met traditionele waarden. Hij heeft gestudeerd bij verschillende gerenommeerde leraren zoals Saraswathi Rangaswamy (dochter van Sri. Pattabhi Jois). Zijn lessen zijn leuk en uitdagend voor studenten van alle niveaus. Hij geeft les met focus, discipline en humor tegelijk. Zijn vermogen om kennis volledig over te dragen, helpt studenten om volwassen te worden tot zelfverzekerde leraren.

Subscribe now to receive our series of short e-books

Our E-books

Subscribe to our mailing list and receive a series of short e-books

[thrive_leads id='430480']