Yin Yoga Docent Opleiding

Word een gecertificeerde Yin Yogaleraar met onze 6 dagen, 50 uur intensieve training in Nederland.

Yin Yoga Docent Opleiding

50-uur Yin Yoga Docent Opleiding

Onze Yin Yoga opleiding is een intensieve opleiding van een week (6 dagen). Deze opleiding is zorgvuldig samengesteld om de cursist een grondige kennis mee te geven van het lesgeven in Yin Yoga. Yin Yoga is ontstaan in de eind jaren 80 en is inmiddels een populaire yogastijl. Yin Yoga volgt een aantal basisprincipes van de klassieke yoga beoefening. Maar bij Yin Yoga draait het vooral om het verjongen van het fysieke en mentale lichaam door een bepaalde reeks yoga houdingen gedurende 3 tot 5 minuten aan te houden. Deze yogastijl werkt jgoed op de diepere (bind) weefsels van het lichaam. Onze 50 uur durende opleiding is internationaal erkend door bijvoorbeeld Yoga Alliance en bij succesvol afronden van de cursus krijgen de cursisten een certificaat waarmee internationaal les gegeven mag worden.

50-uur Yin Yoga Docent Opleiding

Volledige Verdieping

Ben je op zoek naar diepgaande yogalessen die verder gaan dan yoga op oppervlakkig niveau en alleen gebaseerd zijn op fysieke houdingen?

5 Generaties Erfgoed

Wil je yoga leren van authentieke Indiase leraren met een rijk erfgoed en diepe wijsheid?

Professionele Training

Wil je een professionele yogadocentenopleiding met diepgaande kennis en vaardigheden om anderen zelfverzekerd les te geven?

Yoga Alliance
International Yoga Association
CRKBO
International Yoga Federation

Wat ga je leren?

Hier is een kort overzicht van wat je leert in deze 50 uur durende Yin Yoga-instructeurscursus

Yin Yoga

Meer dan 60 Yin Yoga Asanas

Je krijgt een diepgaand inzicht in de houdingen, instructies, voordelen, contra-indicaties, fysiologie en variaties van de 60 Yin Yoga houdingen. Je leert hoe je deze houdingen veilig en effectief kunt beoefenen en onderwijzen voor verschillende lichaamstypen.

Oude Yoga Filosofie

Je zult de oude filosofie van Yin Yoga begrijpen op een analytische en niet-sektarische manier. Je leert belangrijke concepten zoals prana, chakra's, meridianen, enz. Ram gebruikt verhalen en humor om deze complexe concepten te vereenvoudigen.

Yoga Filosofie
Anatomie Fysiologie

Anatomie en Fysiologie

Je leert hoe de Yin Yoga houdingen ons fysieke en astrale lichaam beïnvloeden. Je bestudeert hoe de systematische beoefening van Yoga asanas kan bijdragen aan de verbetering van onze gezondheid, flexibiliteit en algemene functie van de organen. Je begrijpt belangrijke principes van de menselijke anatomie en fysiologie om blessures te voorkomen in je persoonlijke praktijk en tijdens het lesgeven.

Onderwijstechnieken en volgorde

Je leert deskundige onderwijstechnieken, de kunst van het instrueren, corrigeren en aanpassen. Je krijgt dagelijks 3 uur les om de vaardigheden en het vertrouwen te ontwikkelen om anderen les te geven. Je zult begrijpen hoe en wanneer je een leerling moet helpen. Je leert ook de principes van volgordebepaling.

Yin Yoga lessen

Redenen om te kiezen voor Arhanta

Yoga levensstijl van 5 generaties

Bij Arhanta leer je rechtstreeks van ervaren yogadocenten uit India met een lange yoga traditie van 5 generaties. Je ontvangt nauwkeurige en authentieke educatie die rechtstreeks vanuit de studie van de originele geschriften in het Sanskriet zijn geleerd.

Gevestigde yoga-ashrams

Arhanta Yoga is een gevestigde school die yoga-onderwijs aanbiedt in een traditioneel systeem met een moderne benadering sinds 2009. We hebben twee bekende yoga-ashrams in India en Nederland die elk jaar meer dan 1000 yogastudenten ontvangen.

18000+ yogadocenten gecertificeerd

Bij Arhanta bieden we internationaal geaccrediteerde yogalerarencertificeringen in India en Nederland. Meer dan 18000 yogadocenten uit meer dan 94 landen zijn gecertificeerd in onze yoga-ashrams. Onze uitgebreide ervaring met lerarenopleidingen heeft ons geholpen om de beste trainingen te creëren.

Studentgerichte Training

Bij Arhanta hanteren we een 1:8 leraar-student ratio om ervoor te zorgen dat je tijdens de hele training persoonlijke begeleiding en de juiste aandacht krijgt.

Jacqueline

"Ik kwam naar Arhanta ashram met een open geest en om de yogische levensstijl te ervaren. Het was een prachtige ervaring die ik voor altijd zal koesteren. Ik had niet gedacht dat ik zoveel diepe kennis over Yin Yoga zou leren in deze korte periode. Ik ben dankbaar en blij dat ik kon leren van zulke goede leraren in dit prachtige gebied. Nu kijk ik ernaar uit om mijn yogalessen te geven. Hartelijk dank aan het hele Arhanta team. Ik wens jullie het allerbeste."

Jacqueline

Nederland

Onze Kernwaarden

Onze filosofie - authenticiteit

Bij Arhanta brengen we je een rijk kenniserfgoed van vijf generaties. Je leert van de leraar die van kinds af aan diepgaande yoga heeft geleerd op traditionele Indiase Vedische scholen. Wij geloven dat echte yoga 20% op de mat en 80% buiten de mat wordt beoefend in je dagelijkse leven.

Onze kennis - uitmuntendheid

We zijn traditioneel, maar we worden niet beperkt door onze tradities. We leren voortdurend moderne, op wetenschap gebaseerde anatomie, fysiologie en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van fitness en lichaamsbeweging. Je kan er dus zeker van zijn dat je bewezen en nauwkeurige kennis krijgt die aan de hoogste normen voldoet.

Onze aanpak - Empowering

In werkelijkheid kan het concept van "één afstemming voor iedereen" niets opleveren. Wij geloven dat iedereen uniek is qua lichaam, geest en mogelijkheden. Daarom leren wij je hoe jij jouw leerlingen individueel kunt begrijpen en zorgen wij voor gepersonaliseerde uitlijningen en aanpassingen.

Onze inzet - Integriteit

We zijn toegewijd aan het succes van onze studenten en gemeenschap. We bieden levenslange ondersteuning, niet alleen tijdens de cursus, maar ook op elk moment nadat je de cursus hebt voltooid. We doen ons uiterste best om ieder te helpen doelen te bereiken.

Onze professionaliteit - hoge normen

We zijn gepassioneerd om ons werk zo goed mogelijk te doen. Bij Arhanta ben je verzekerd van de hoogste professionele standaarden op het gebied van trainingen, communicatie en ondersteuning.

Cursus data & Kosten

  • Cursusdata & Kosten

  • Dagschema

50 uur Yin Yoga - Nederland Data

50 uur Yin Yoga - Nederland

Datum Status Locatie
2024
12 sep - 18 sep 8 Laatste plaatsen Nederland
2025
17 mrt - 23 mrt Aanmelden Nederland

Kosten voor residentiële Yin Yoga-lerarenopleiding

Accommodatie

Kosten (In Euros)

Slaapzaal

1050 Euro

Tweepersoonskamer

1150 Euro

Privé-kamer

1250 Euro

  • De kosten zijn inclusief alle lesgeld, accommodatie, 3 maaltijden per dag en de cursushandleiding
  • De training is geaccrediteerd bij Yoga Alliance, European Yoga Association, International Yoga Federation en geaccrediteerd door alle grote yogafederaties
  • Er zijn verschillende manieren om het cursusgeld te betalen zoals per bank of online met Credit Card, Debit Card, Ideal, SoFort en PayPal
  • Betalingsplannen zijn mogelijk voor al onze cursussen, neem contact op voor de opties

Cursus locatie

De interne 50 uur Yin Yoga opleiding vindt plaats in de Arhanta Yoga Ashram in Nederland. Deze ashram is gelegen op een prachtige locatie in Gelderland en biedt residentiële faciliteiten voor 34 studenten.

We bieden ook een online versie van deze cursus aan. Ideaal als je deze cursus liever thuis en in je eigen schema doet.

Arhanta Yoga Ashram Netherlands

Studieprogramma

Al meer dan 12 jaar hebben we onze Yin Yoga cursus ontwikkeld en verfijnd. OnzeYin Yoga cursus behandelt alle belangrijke fundamenten van Yin Yoga.

Curriculum Overzicht

Asanas

→ 7 archetypen van yin-houdingen

→ 60+ Yin Yoga houdingen

Filosofie

→ Principes van het Taoïsme

→ Yin en Yang

→ Yin & Yang orgels

Anatomie

14 skeletachtige segmenten

10 Myofasciale groepen

Bindweefsels

Musculoskeletale system

Bone differentiation

Differentiëren van botten

Samendrukking – spanning

Energie lichaam

→ 12 principe meridianen

→ Yin & Yang-groepen van meridianen

→ 7 belangrijkste chakra's

→  5 grote Pranas

Begeleiden

→ Begeleiden tijdens verschillende yoga houdingen

→ Begeleiden van verschillende lichaamstypes

→ Houding aanpassen aan de behoefte van de student

→ Het toepassen van modifcaties door middel van het gebruik van meditatiekussens, dekens etc.

Opbouwen van een les

→ Hoe een Yin yoga reeksen opzetten? 

Meditatie

→ Mindfulness-meditaties

Ram Jain

Ontmoet De Docent,

Ram Jain, MSc. Yoga

(ERYT-500 & YACEP met 40.000 uur leservaring)

Ram Jain is de hoofddocent en directeur van Arhanta Yoga Ashrams. Ram heeft 21 jaar ervaring in het lesgeven en heeft ruim 18000+ yoga docenten wereldwijd opgeleid. Bij Yoga Alliance is hij geregistreerd als E-RYT 500 met een ervaring van meer dan 40.000 uren in lesgeven.

Hij is geboren en getogen in India, waar scholing in yoga en de vedische filosofie deel uit maakte van zijn opleiding sinds hij 8 jaar oud was. Hij heeft een grondige kennis van verschillende antieke geschriften zoals de Vedas, Bhagavad Gita, Patanjali Yoga Sutras, Hatha Yoga Pradipika en daarnaast een uitgebreide kennis van Anatomie en Fysiologie. Hij heeft gestudeerd bij en geleerd van hooggekwalificeerde docenten zoals Guru Ramananda (volgeling van de strekking van Swami Sivananda), Swami Premananda, Shri Shamboo, Biff Mithoefer en vele anderen. Hij doceert wereldwijd sinds 1998.

Ram heeft Yin Yoga gestudeerd bij Paul Grilley (Oprichter van Yin Yoga).

YACEP Yoga Alliance
E-RYT 500 Yoga Alliance
Ram Paul Suzee

Wereldwijd Geaccrediteerde Certificering

Onze Yin Yoga-instructeurscursus is geaccrediteerd bij Yoga Alliance, International Yoga Association, International Yoga Federation & CRKBO (Nederland).

50 uur Yin Yoga Docenten Opleiding Certificaat

Aanmelden Gaat Als Volgt

Houd er rekening mee dat onze yogacursussen ruim van tevoren volgeboekt zijn, meld je op tijd aan om zeker te zijn van een plaats.

Om u te registreren kunt u het aanmeldingsformulier online aanmelden. Zodra u bent geaccepteerd, moet u een aanbetaling van 200 euro betalen om uw reservering te bevestigen.

50 uur Yin Yoga Opleiding Nederland

Arhanta Yin Yoga Opleiding Recensies

"Het is een zeer belonende tijd voor mij geweest. Alle lessen waren erg duidelijk. Ik heb genoten van iedere minuut. Allemaal enorm bedankt voor de kans om van jullie te leren!"


Sharron- Switzerland

"Na mijn 200 uur teacher training bij Arhanta in India, was deze yin yoga cursus een geweldige kans om mijn kennis op te frissen, en verder te ontwikkelen en groeien. Ik heb veel geleerd over lesgeven, maar ook over mijn persoonlijke yoga pad. Bedankt voor deze geweldige ervaring!"


Linda- Spain

"Deze yin yoga teacher training was een geweldige toevoeging op de 200 uur cursus van Arhanta. Arhanta heeft mij nogmaals een hoop geleerd wat mij zal helpen om mijn yoga lessen te verbeteren en uit te breiden. Nogmaals bedankt!"


Helma- The Netherlands

"Een geweldige ervaring! Ik heb been hoop geleerd, mede omdat ik een Shiatsu therapeut ben, en geen yogadocent. Ik vond voornamelijk de filosofielessen met Yogi Ram en de meditaties geweldig. De andere docenten zijn ook zeer inspirerend! Ik ben ook heel blij dat ik zo veel nieuwe, geweldige mensen heb mogen leren kennen. Bedankt Team Arhanta!"


Ymkje- The Netherlands

Veelgestelde Vragen

Ik heb nog helemaal geen ervaring in Yin Yoga, kan ik aan deze opleiding deelnemen?

Ja, dat is geen probleem. Onze opleiding doceert alles vanaf het begin.

Ik ben heel stijf, kan ik aan deze opleiding deelnemen?

Ja, dat is geen probleem. Er worden bijvoorbeeld kussens gebruikt om de houdingen makkelijker en daarmee voor iedereen toegankelijk te maken.

Wat is de leeftijdslimiet om aan de opleiding deel te nemen?

Er is geen leeftijdslimiet. Het is vooral belangrijk dat je de ambitie hebt om bij te leren.

Ik spreek niet zo goed Engels, kan ik deelnemen?

De opleiding wordt gegeven in basis Engels. Om het niveau aan te geven: het is voldoende als je bijvoorbeeld een engelstalige krant kunt lezen en begrijpen. Dan beschik je over voldoende kennis van de taal om deel te nemen aan deze cursus.

Zal ik na deze opleiding yin yoga les kunnen geven?

Ja, dat is het doel van de opleiding. Alle principes en technieken van het les geven in Yin Yoga komen uitgebreid aan bod.

Nu een Antwoord Nodig?

Bel Ons

+ 31 618 504823 (Europa)

Chat Met Ons

+ 31 618 504823 (Whatsapp)