Gevorderde 300 uur Yoga Docent Opleiding

Klaar om een gevorderde yogaleraar te worden?

Onze 300 uur gevorderde yoga docent opleiding wordt ook wel yogadocent niveau 2 of advanced yoga teacher training (ATTC) genoemd. Deze opleiding is verspreid over een periode van 4 weken en vindt plaats in onze yoga ashram in Nederland. De opleiding biedt een gevorderde training in Hatha Yoga asanas, Yin Yoga & Vinyasa Flow Yoga, yogische filosofie, anatomie, fysiologie en leert de cursist vele technieken om gevorderde asanas te doceren en corrigeren. Deze gevorderde yogadocenten opleiding helpt je om je eigen yogabeoefening, als ook de vaardigheden in het lesgeven, naar een hoger niveau tillen.

300 uur gevorderde yoga docenten opleiding
300 hours advanced Yoga teacher training course

Worldwide Accreditation

Wat kunnen cursisten van deze opleiding verwachten

 • Gevorderde yoga asanas en hun variaties
 • Vaardigheden in het lesgeven van gevorderde yoga asanas
 • Technieken om gevorderde asanas te corrigeren
 • Leer hoe je Yin Yoga les geeft
 • Leer hoe je Vinyasa Yoga les geeft
 • Vaardigheden in het lesgeven van meditatie
 • Een grondiger begrip van de yogische filosofie
 • Gevorderde kennis van yoga anatomie en fysiologie
 • Dagelijkse beoefening van Pranayama en Bandhas
 • Persoonlijke begeleiding om de eigen yoga beoefening te verbeteren
300 uur gevorderde yoga opleiding groepsfoto

Waarom kiezen voor Arhanta?

Arhanta Yoga ® is een internationale yoga docentenopleiding school met yoga ashrams in India en Nederland. We bieden internationaal erkende professionele yogacursussen en -trainingen met behoud van de authenticiteit van de oude leringen

Gerenommeerde school
10000 + gecertificeerde yogadocenten sinds 2009

Wereldwijd geaccrediteerd
Geaccrediteerd bij Yoga Alliance en vele anderen

Topbeoordelingen
5-sterrenbeoordelingen op Facebook, Google, TripAdvisor

Professioneel
Professionele school voor serieus leren

Ondersteuning na de cursus
Ondersteuning na de cursus beschikbaar voor elke afgestudeerde

Kansen
Werk en leer kansen na voltooiing

Deskundige leraren
Leraren met gecombineerde onderwijservaring van meer dan 40 jaar

Eigen Ashrams
Twee prachtige ashrams in India en Nederland

De 300 uur Arhanta gevorderde Yoga leraar opleiding is geschikt voor

 • Iedereen die een 200 uur yoga docentenopleiding certificaat behaald heeft
 • Iedereen die al yogales geeft
 • Iedereen die zelf serieus yoga beoefent

Ontmoet de docenten

Ram Jain

(ERYT 500, 40.000 uur leservaring)

Ram is de hoofdleraar en directeur van onze yoga-ashrams met 19 jaar leservaring. Sinds 2009 heeft hij wereldwijd meer dan 4000 yogadocenten opgeleid. Geboren en getogen in India, begon zijn yoga- en vedische filosofie-opleiding op 8-jarige leeftijd als onderdeel van zijn basisschoolopleiding. Hij heeft diepgaande kennis van verschillende oude geschriften zoals Veda's, Bhagavad Gita, Patanjali Yoga Sutra's, Hatha Yoga Pradipika, evenals anatomie en fysiologie.

Kalyani Hauswirth-Jain 

Kalyani Hauswirth-Jain is een senior docent en creatief directeur bij de Arhanta Yoga Ashrams sinds 2013. Ze is geboren en getogen in Zwitserland. Sinds haar vroege jeugd is ze gefascineerd door kunst, lichaamswerk, de verbinding tussen lichaam en geest. Ze is nu moeder van twee kinderen en geeft al meer dan 10 jaar yoga-les en leidt al meer dan acht jaar yogadocenten op aan de Arhanta Yoga Ashrams in India en Nederland. Ze is co-auteur van het veelgeprezen boek - Hatha Yoga for Docenten en beoefenaars: een uitgebreide gids voor holistische sequencing. Kalyani heeft een grondige kennis van fysiologie en bewegingstechniek.

Omkar Jain

Omkar Jain is een ervaren yogaleraar-trainer met meer dan 5.000 uur leservaring. Hij geeft sinds 2011 les bij Arhanta Yoga en is een essentieel lid van het team geworden. Omkar is geboren en getogen in India en groeide op met traditionele waarden. Hij heeft gestudeerd bij verschillende gereputeerde leraren zoals Saraswathi Rangaswamy (dochter van Sri. Pattabhi Jois). Zijn lessen zijn leuk en uitdagend voor studenten van alle niveaus. Hij geeft les met focus, discipline en humor tegelijk. Zijn vermogen om kennis volledig over te brengen, helpt studenten om op te groeien tot zelfverzekerde leraren.

Locatie


Onze 300 uur yoga docenten opleiding vindt plaats in de prachtige Arhanta Yoga Ashram in Nederland, in de buurt van de stad Arnhem in de provincie Gelderland. De ashram bevindt zich in een groene, pittoreske en bosrijke omgeving in de Achterhoek. De ashram is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer vanaf Amsterdam (Schiphol), Eindhoven en Rotterdam Airport.

De ashram is gelegen op een domein van 2 hectare, omgeven door natuur en uitgestrekte velden. De faciliteiten zijn eenvoudig en bieden je de kans om de simpele yoga levensstijl te ervaren, materiële afhankelijkheden los te laten en je volledig te concentreren op het bereiken van je doelen.

Arhanta Yoga Ashram Nederland locatie

Criteria voor deelname

Om deel te kunnen nemen aan de Arhanta Yoga 300 uur yoga docenten opleiding (ATTC) moet de aan de volgende criteria worden voldaan:

 • De cursist moet een diploma van een 200 uur yoga docentenopleiding behaald hebben.
 • De cursist moet de Engelse taal kunnen begrijpen en spreken. Twijfel je over je niveau lees dan hier.
 • De cursist moet fysiek en mentaal fit zijn om een intensieve gevorderde yoga opleiding te volgen.
 • We raden het af deze opleiding te volgen tijdens een zwangerschap. Neem contact op voor meer informatie hierover.
 • De cursist moet bereid zijn om zich aan te passen naar de leefstijl van de ashram.

Getuigenissen

nathan 300 uur yoga teacher training india

"

Ik vond het erg fijn om terug te keren naar Arhanta voor mijn gevorderde yoga docenten opleiding in India. Na vier jaar op de wijze en  methode van Arhanta les te hebben gegeven had ik behoefte aan meer verdieping en dat is gelukt. Ik heb ook naar andere opleidingen gekeken, maar uiteindelijk bracht het niveau van de opleiding, de kennis, de ervaring en de  stijl die ze aanhangen, mij weer terug naar Arhanta. Ik ben erg blij dat ik naar mijn studenten terugkeer en hun weer meer kan bieden. Dankjewel Ram.


Nathan USA

300 uur yoga teacher training india 2016 marleen

"

Ik heb echt genoten van de 300uur advanced yoga teacher training. Het was een fantastische ervaring en ik ben dankbaar dat ik de kans had om beide opleidingen aansluitend te volgen. Ik voel me nu klaar om yogalessen te geven. Dank aan het geweldige team!


Marleen FRANKRIJK

300 uur gevorderde yoga docenten opleiding india lisa

"

Ik ben 3 maanden in deze ashram geweest voor de 200uur opleiding, een maand als vrijwilliger, en voor de 300 uur training. Het was een geweldige, levensveranderende ervaring. Ik heb meer zelfvertrouwen en ik heb meer discipline en structuur gekregen. Ik heb ook geleerd om een yoga docent te worden. De eerste weken genoot ik niet echt van lesgeven, maar na 3 maanden intensieve opleiding vind ik het fantastisch om yogales te geven en studenten deze ingrijpende ervaring te bieden. Dank aan alle docenten, de vrijwilligers en het personeel om me deze fantastische kans te geven.


Lisa NEDERLAND

"

Het is een unieke maand geweest! Wat een prachtige ervaring! Het was een pittige uitdaging, met name fysiek, maar wat heb ik veel geleerd op velerlei vlakken. De lessen, zowel praktijk als theorie waren zeer leerzaam en ik ben zowel fysiek als mentaal gegroeid. En zo hier en daar ook een overwinning op mijzelf behaald. Wie had ooit kunnen bedenken dat ik niet een, maar zelfs twee keer bij jullie mocht zijn om te leren, en dan nog wel in India!!Het heeft zo’n inspiratie gegeven. Mijn dank is groot, I feel blessed!


Nancy NEDERLAND

300 uur gevorderde yoga docenten opleiding india wilma

"

Ik heb echt genoten van de veilige omgeving die hier gecreëerd wordt om yoga te leren. Met Ram en Kalyani als inspirerende docenten, met veel kennis en ervaring die ze op een professionele manier delen, elk met zijn persoonlijke toets. Dankjewel


Wilma NEDERLAND

 • CURSUSDATA & KOSTEN

 • DAGELIJKSE PLANNING

Data 300 uur gevorderde Yogadocenten opleiding

Iedere twee jaar organiseren we een gevorderde yoga docentenopleidingen. De datum voor de eerstvolgende 300 uur yoga docentenopleiding (ATTC) is nog niet bepaald maar deze zal plaatsvinden in onze yoga ashram in Nederland. Om op de hoogte te blijven van de datum, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief > Klik Hier.

300 uur ATTC Yoga

Datum Status Locatie
2022
9 mei - 6 jun Vol Nederland

Kosten voor de Gevorderde yogadocenten opleiding

De kosten voor de 300 uur opleiding zijn inclusief lessen, 3 vegetarische maaltijden per dag, verblijf op de ashram, lesmateriaal, en 2 uniformen.

Slaapzaal

Euros 2900

Tweepersoonskamer

Euros 3100

Eenpersoonskamer

Euros 3300

Regels en afspraken

De Arhanta 300 hour advanced yoga teacher training Nederland is een intensieve opleiding die strikte discipline en toewijding vereist. In onze ashram volgen we een aantal regels om de zuiverheid en de kwaliteit van de yogische levensstijl te bewaren:

 • De yoga ashram voorziet uitsluitend vegetarische maaltijden en kruidenthee
 • Het gebruik van tabak, alcohol en/of drugs is verboden
 • Eten en drinken van buitenaf is niet toegestaan in de ashram, uitgezonderd voorgeschreven medicatie
 • Stiptheid, regelmaat en aanwezigheid in alle lessen is verplicht
 • In geval van gezondheidsproblemen moet dit direct aan de cursusleider gemeld worden
 • Het beoefenen van Yam en Niyam is verplicht
 • Het is verplicht alle lessen bij te wonen

COVID-19 ANNULERINGEN
Indien een training moet worden geannuleerd vanwege COVID-19 zullen de standaard annuleringsvoorwaarden en administratiekosten van Arhanta Yoga NIET van toepassing zijn.
In plaats daarvan zal Arhanta Yoga in overleg met de student naar een gewenst alternatief zoeken, zoals een verplaatsing naar een latere cursus, en/of het leveren van een digitale sessie, en/of een volledige terugbetaling van het overgemaakte bedrag.

Wat zit er in de cursus

Deze opleiding behandelt volgende onderwerpen:

Module 1: Yoga Asanas

Diepgaande uitleg en beoefening van de 84 klassieke yoga asanas

Diepgaande uitleg en beoefening van 84 gevorderde yoga asanas

26 Yin Yoga asanas

Vinyasa Yoga asanas en series

Variaties van de yoga asanas voor gevorderden

Module 2: Pranayama

Dagelijkse beoefening van gevorderde Pranayamas

Dagelijkse beoefening van Nadi Shodhan en andere gevorderde ademhalingsoefeningen

Begeleide beoefening en gebruik van 3 bandhas

Module 3: Filosofie

Bhagavad Gita

De yoga sutras van Patanjali

De geschiedenis van Yoga

6 klassieke filosofische stromingen

Grondige studie van de yogische filosofie met bespreking van onder andere Shiva Samhita en Gerund Samhita

Module 4: Anatomie en fysiologie

Gedetailleerde informatie over het musculoskeletale systeem

Anatomie van de klassieke Hatha Yoga asanas

Fysiologie van de belangrijkste yoga asanas

Fysiologie van ademhaling

Fysiologie van stretching

Veel voorkomende yoga blessures

Hoe voorkom je blessures

Individuele aanpassingen

Aanpassingen voor veel voorkomende rug blessures

Het endocriene systeem

Chakra anatomie

Module 5: Vaardigheden in het lesgeven

Herhaling van technieken in het lesgeven van de 84 asanas voor beginners

Technieken in het lesgeven van 84 asanas voor gevorderden

Diepgaande technieken in het lesgeven in Hatha Yoga, Yin Yoga & Vinyasa Flow Yoga

Technieken in hoe je een yogales structureerd

Leren hoe je de volgorde van poses bepaald

Leer om een les aan te passen aan de studenten

Leer gevorderde variatietechnieken

Leer hoe meditatieles te geven

Leer verschillende meditatietechnieken doceren

Leer om verschillende workshops en retreats te organiseren

Module 6: Meditatie

Klassieke meditatietechnieken

Chakra zuivering

Zuivering van de 5 elementen

Tantrische meditaties

Module 7: Shat Kriyas

Regelmatige beoefening van Shat Kriyas

Neti

Dhauti

Basti (Enema)

Kunjar

Agnisaar

Module 8: Mantras

Mantra initiatie

Mantra zingen

Mantra meditaties


Aanmelden gaat als volgt

Aanmelden kan enkel met een succesvol afgeronde 200 uur Yoga docenten opleiding bij ons of bij een andere yogaschool.

 • Download het inschrijfformulier (PDF) en stuur het ingevulde formulier per email naar [email protected].
 • Indien het eerste niveau (de 200 uur opleiding) niet bij Arhanta Yoga behaald is, graag de gegevens van de yogaschool waar deze opleiding gevolgd en een kopie van het behaalde certificaats meesturen.
 • Het Arhanta Yoga personeel zal binnen 2 werkdagen reageren.
 • Zodra de aanvraag geaccepteerd is, zal er om een betaling van €200 gevraagd worden om de inschrijving te bevestigen

Recensies

300 uur gevorderde yoga docenten opleiding René

"

Ik heb veel genoten van de ATTC opleiding. Het is een pittige opleiding waarin je veel tools krijgt aangereikt die je in de praktijk goed kan toepassen. Tevens heb ik onder andere geleerd hoe je de sequence aanpast met advanced poses en de houdingen corrigeert. De leraren Ram & Kalyani zijn zeer bekwaam. Ook de plek in India is prachtig. Heerlijke mooie rustige omgeving. De opleiding is zeer goed samengesteld: aangepaste voeding, controle over je zintuigen, meditatie, yoga, how to teach, diverse vormen/stijlen, filosofie, minimalistische omgeving, reinigen van je lichaam. Aanrader!


René NEDERLAND

300 uur yoga teacher training Matteo

"

Het was mijn 2e keer hier in India, en net als de 1e keer was het fantastisch! Prachtige mensen, geweldige sfeer en zoveel nieuwe dingen om te leren. De Arhanta-crew was ontzettend aardig en professioneel. De omliggende natuur waar de ashram zich bevind is oogverblindend: Ik voelde me echt echt thuis op deze plek.


Matteo ITALIE

Gevorderde yoga docenten opleiding Lucia

"

Mijn 2e keer bij Arhanta. De opleiding was ook deze keer heel inspirerend. De asana lessen waren top. Kalyani is een super leuke teacher om les van te krijgen. Ze weet veel en laat ook veel zien om goed te begrijpen hoe een houding in elkaar zit. De filosofie lessen waren pittig maar zeer leerzaam. Ram weet veel over de filosofie. Deze informatie kan je altijd gebruiken in je eigen lessen. Dankjewel Arhanta! En misschien tot ziens bij een van de bijscholingslessen!


LuciaNEDERLAND

Gevorderde yoga opleiding Cinderella

"

Ik heb erg genoten van mijn verblijf bij Arhanta. Ik heb veel nieuwe dingen geleerd en fantastische nieuwe vrienden gemaakt. Telkens als we terug keerden van het dorp voelde het als thuiskomen. Dankzij de lessen over het loslaten van aanhankelijkheden en het werken met een levensvisie voel ik me nu vol zelfvertrouwen om verder te gaan. Bedankt voor alles


CinderelleNEDERLAND

Gevorderde yoga opleiding Amanda

"

Wat ik leerzaam vond was het feit dat ik zowel over Yin- als Vinyasa yoga kennis heb opgedaan. Kalyani is aardig, geduldig en heeft ontzettend veel kennis. De lessen over filosofie en anatomie vond ik erg interessant. Ook is de omgeving van de ashram prachtig en goed onderhouden. De bewakers hier zijn ook erg vriendelijk en respectvol. Ik ben tevreden met de opleiding en de kennis die ik hier op heb gedaan en kan niet wachten om alles toe te passen in mijn toekomstige yogalessen


AmandaVS

300 uur gevorderde yoga opleiding Linda

"

Dit was de 2e keer dat ik de Ashram in India bezocht. De omgeving zag er nog mooier uit dan hiervoor en ook het eten was nog beter! Ik heb alles geleerd wat ik wilde leren: Hoe ik les kan geven in Vinyasa, in Yin & anatomie. Ik voel dat ik nu alle benodigde kennis in huis heb om mijn eigen avontuur in lesgeven te gaan beginnen! Ontzettend bedankt Kalyani & Ram!


Linda- NEDERLAND

Gevorderde yoga teacher training Nederland Julie

"

Tijdens het volgen van deze training begrijp ik nog beter hoe ik les moet geven, hoe ik anderen help, hoe ik moeilijke asanas uitvoer en welk effect ze op het lichaam hebben (zowel anatomisch als mentaal). Na de opleiding was ik vol van inspiratie en er klaar voor om gevorderden lessen te geven. Het was een geweldige ervaring.


Julie- BELGIE

Heb je een vraag?

Als je vragen hebt over onze training in India, neem dan contact met ons op.

Bel ons

+ 31 618 504823 (Europe)

Mail ons

[email protected]

Chat met ons

+ 31 618 504823 (Whatsapp)