Korte Yoga Opleidingen

Als je een yoga docent opleiding wil gaan doen, kom je verschillende opties tegen, van korte yoga opleidingen van 50 uur tot uitgebreide programma’s van 500 uur. De Korte opleidingen worden steeds populairder, omdat ze doelgericht en intensief zijn. Hiermee bespaar je tijd en kom je toch tot de kern van de informatie. Een zulke opleiding kan residentieel (met verblijf) of niet-residentieel zijn.

Bij Arhanta bieden we verschillende korte yoga docent opleidingen aan, die variëren van een weekend tot een maand. Hieronder vind je een overzicht van onze opleidingen:

26 dagen, 200 uur Hatha Yoga opleiding

Deze korte yoga opleiding van 200 uur vormt de basis als je yogadocent wil worden. In welke stijl je ook les wil geven, deze training geeft je de juiste kennis van alle klassieke yogahoudingen, yogafilosofie, anatomie en fysiologie. De 200-urige opleiding is residentieel; je verblijft gedurende een maand in onze ashram. Dit is tegelijkertijd een mooie manier om de yoga leefstijl te ervaren en je te verbinden met een groep gelijkgestemde mensen.

dagelijkse yoga les - opleidingIndia meditatie tijdens korte 200 uur yoga opleiding

Deze opleiding wordt gegeven in zowel onze ashram in Nederland als die in India. Het programma op beide locaties is vergelijkbaar. Je oefent dagelijks 3 uur met je vaardigheden in yogales geven in kleine groepjes. Daarnaast zijn dagelijkse anatomie- en filosofielessen, alsmede je eigen beoefening van yoga, vast onderdeel van het programma. Aan het einde van de yogaopleiding heb je onder andere geleerd om les te geven aan beginners, vrouwen tijdens hun zwangerschap, ouderen en kinderen. De training is geaccrediteerd bij Yoga Alliance, International Yoga Federation, International Yoga Association en het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

Meer informatie over de 200 uur yoga docenten opleiding in India

Meer informatie over de 200 uur yoga docenten opleiding in Nederland

6 dagen, 50 uur Yin Yoga opleiding

Als je Yin yoga wil geven, is deze korte yoga opleiding perfect voor jou. In slechts 6 dagen tijd leer je de basisbeginselen van Yin Yoga: alle yin yogahoudingen, de yin archetypen, yin yogafilosofie, en anatomie en fysiologie specifiek voor Yin Yoga. Je leert ook hoe je op een veilige manier aanpassingen kunt doen en assistentie kunt geven. Na afloop van de opleiding kun je beginnen met Yin Yoga lessen van 90, 75 of 60 minuten geven. Het certificaat is geaccrediteerd als ‘Continuing Education’ bij Yoga Alliance. De cursus wordt zowel residentieel en niet-residentieel aangeboden.

Meer informatie over de 50 uur yin yoga docenten opleiding

50 uur Yin Yoga docent opleiding6 dagen, 50 uur korte Vinyasa Yoga docent opleiding

Onze korte maar professionele Vinyasa Yoga opleiding is een 6-daagse residentiële cursus. Deze training wordt gegeven in onze ashram in Nederland. Je leert lesgeven in de Vinyasa Yoga stijl, filosofie en de basiselementen van Vinyasa Flow. Je leert ook hoe je veilig kunt assisteren tijdens de les. Het is een fysiek intensieve opleiding. Het is een goede manier om in korte tijd je kennis en vaardigheden van Vinyasa Yoga te vergroten. Het certificaat is geaccrediteerd als ‘Continuing Education’ bij Yoga Alliance.

Meer informatie over de 50 uur Vinyasa Yoga docenten opleiding

50 uur Vinyasa Yoga opleiding

 6 dagen, 50 uur Yoga Nidra docentenopleiding

Wil je ook Yoga Nidra leren geven in korte tijd? Deze cursus geeft je alle kennis en vaardigheden om Yoga Nidra te geven, zowel individueel als in groepsverband. In een korte tijd van 6 dagen leer je verschillende Yooga Nidra scripts op een correcte manier te gebruiken. Je leert onder begeleiding van Ram Jain de juiste stem te vinden en vertrouwen te scheppen in de les. Ook leer je over de wetenschap achter Yoga Nidra en de voordelen ervan. Het certificaat van deze korte yoga opleiding wordt wereldwijd geaccrediteerd.

Meer informatie over de 50 uur Yoga Nidra docenten opleiding