Wat is het Verschil Tussen een 50- 100- en 200 Uren Yoga Docenten Opleiding en Certificatie?

50 100 200 yoga

Als je yoga docent wilt worden, zijn er ontelbaar veel opties. Sommige scholen bieden yoga certificatie cursussen aan verspreid over een aantal jaren. Andere scholen bieden meer intensievere en meeslepende trainingen van 50, 100 of 200 uur. Om je te helpen erachter te komen welke trainingsduur, locatie en opstelling het beste bij jou past;

Lees: Hoe kies je de beste yoga docenten opleiding voor jou?

In dit blog kom je meer te weten over het verschil tussen een 50-, 100- en 200 uren training.

Hoe lang duurt het om een gecertificeerd yoga docent te worden?

Vanwege de opkomst van de invloed en populariteit van yoga, zijn instanties, zoals Yoga Alliance USA, begonnen om normen te definiëren. Deze normen bepalen hoeveel uur een yoga docenten opleiding zou moeten omvatten en welke onderwerpen behandeld moeten worden. Vanwege deze inspanningen is een 200 yoga docenten certificatie cursus de geaccepteerde internationale standaard geworden voor eerzuchtige yoga docenten. Een 200 uren training wordt beschouwd als de minimaal vereiste training om te beginnen met lesgeven. Na het afronden van een training kun je je inschrijven bij een internationale of lokale yoga vereniging als een Registerd Yoga Teacher oftewel RYT-200.

Houd er rekening mee dat je wettelijk geen 200- uur RYT certificaat nodig hebt om yoga les te geven. Maar vele yoga studio’s vereisen van hun instructeurs een 200 uren certificaat. Echter raden wij aan om eerst een 200 uren yoga certificatie cursus te volgen voordat je professioneel les gaat geven! Het is een belangrijke eerste stap waarna je kunt blijven groeien als leraar. Yoga en yoga les geven is een levenslange en educatieve weg.

Is een 50 of 100 uur yoga docenten certificatie genoeg?

Is een 200 uren yoga docenten certificatie vereist om een 50 uren yoga docenten training te kunnen volgen? En is een 50 uren yoga certificatie genoeg om te beginnen met yoga lessen geven? We krijgen deze vragen vaak!

Ons antwoord op de eerste vraag is: Het hangt er vanaf…. Het is beter van wel.

Ons antwoord op de tweede vraag: Het hangt er vanaf…. maar meestal niet.

Het antwoord hangt van twee factoren af: Wil je yoga les geven? En waar (in welke opstelling) wil je lesgeven?

Wil je professionele yoga lessen geven bij een studio of wil je je eigen studio openen? Zo ja, dan adviseren we je om eerst een 200 uren yoga docenten training te volgen. Niet alleen omdat een 200 uren certificatie de deuren voor je zult openen om les te geven, maar ook omdat 200 uren yoga docenten certificatie cursussen gemaakt zijn om jou een sterke, praktische en theoretische basis te geven. Je zult dagelijks yoga en meditatie beoefenen en yoga filosofie en anatomie bestuderen. Je groeit in vaardigheden en zelfvertrouwen als docent – omdat je elke dag drie uur besteed aan het lesgeven.

Al deze benodigde informatie kan niet geleerd worden binnen 50 uur. Met alleen maar 50 of 100 uur zul je (waarschijnlijk) tekortkomen aan vaardigheden en vertrouwen om les te kunnen geven.

De meeste 50 uren cursussen zijn specialisatie cursussen. Waarbij je extra kennis verschaft en vaardigheden die niet zijn behandeld binnen de 200 uren cursus. Fundamentele informatie wordt niet meer behandeld en er wordt verwacht dat je over bepaalde lesgeef vaardigheden beschikt met fundamentele kennis.

Dus waarom zou je dan een 50 of 100 uur durende cursus volgen na het behalen van een 200 uren yoga docenten opleiding?

Volgens de internationale normen, RYT-200 yoga docenten moet je om de drie jaar een 30 uren gerelateerde training registreren. Tenminste tien uur moet contact uren zijn en de rest mogen ook geen contact uren zijn. Belangrijk om te weten is dat training uren voorafgaand aan de registratie niet meetellen als voortzettende educatie.

Lees meer: https://www.yogaalliance.org/Credentialing/ContinuingEducation

50 uren cursussen zijn geschikt om aan de vereisten van voortgezette educatie te voldoen. Natuurlijk helpen ze je om diepte aan je kennis toe te voegen en geven variatie en extra vaardigheden aan je lesgeef vocabulaire.

In welke situaties kan een 50 uren yoga certificatie sufficiënt zijn?

Ben je een coach, therapeut of persoonlijke trainer en wil je wat yoga elementen integreren in je werk? In dit geval zal een 50 uren Yin Yoga of Yoga Nidra cursus (bijvoorbeeld) bij je doel kunnen passen. Een 200 uren yoga docenten opleiding zal dan niet nodig zijn. Dat gezegd te hebben, soms behalen mensen hun training andersom. Je kunt eerst een 50 uren cursus behalen en dan beslissen om je in te schrijven voor een 200 uren cursus.

Als je geen les wilt geven, maar in plaats daarvan wil je diepgaand leren over een bepaald gebied of yoga stijl voor jezelf? Dan is het niet nodig om een 200 uren yoga certificatie bij te wonen. We wijzen geen mensen af die willen leren. Je bent welkom om iedere 50 uren vervolg educatie cursus te volgen, zoals de 50 uren Yin Yoga, 50 uren Vinyasa Yoga, 50 uren Advanced Hatha Yoga en 50 uren Yoga Nidra cursus.

Is het mogelijk om meerdere 50 uren of 100 uren yoga lesgeef certificaten te combineren?

Nee, het is natuurlijk niet mogelijk om verschillende opleidingen samen te voegen tot een 200 uur certificaat. Om geregistreerd te zijn als 200 uren yoga docent, kunnen verschillende trainingen niet gecombineerd worden en zul je een 200 uur durende opleiding moeten volgen.

Dat gezegd te hebben, sommige scholen bieden een 200 uren of 300 uren yoga docenten opleiding aan in meerdere modules. Na het behalen van alle modules, ontvang je een geschikt certificaat.

We hopen dat we wat licht hebben kunnen werpen op deze veelgestelde vraag en je hebben kunnen helpen met je beslissing oveer hoeveel uren je het beste kunt kiezen voor jouw yoga certificatie training. Een andere bron die ook bruikbaar voor je kan zijn:

Lees: Het verschil tussen een 200- 300- en 500 uur Yoga Docenten Opleiding

Over de auteur

Ram Jain - ecursus DocentRam Jain (E-RYT 500) is de oprichter van Arhanta Yoga Ashrams en hoofd leraar van de verschillende yoga docenten opleidingen die Arhanta Yoga Ashram aanbied in Europa en India.

Hij geeft de professionele vier weken yoga docenten opleiding, Yin Yoga, Filosofie, Anatomie en Fysiologie en gevorderde Asanas in India & Nederland. Ram begon met lesgeven in 1998 en heeft meer dan 10000 yoga docenten wereldwijd getraind.

Would you like to get more useful articles and news delivered to your email inbox?

Subscribe now to receive our series of short e-books

Our E-books

Subscribe to our mailing list and receive a series of short e-books