Wat is het Verschil Tussen een 200- 300- en 500 Uren Yoga Leraren Opleiding?

 

Deze dagen zijn er veel verschillende yoga leraren opleidingen beschikbaar. Er is enige verwarring over het verschil tussen 200 uur, 300 uur en 500 uur Yoga Leraren Opleidingen en wat je nodig hebt om les te kunnen geven. In dit blog leggen we je het verschil uit tussen een 200, 300 en 500 uur durende opleiding.

Lees meer: Het verschil tussen een 50, 100 en 200 uur Yoga Docenten Opleiding en Certifcatie.

De 200 uur Durende Yoga Leraren Opleiding

Het behalen van een 200- uur programma resulteert in een 200 uren yoga docenten certificatie, ookwel bekend als het basis certificaat en deze wordt erkend door yoga Alliance (USA), de internationale yoga federatie en de meeste lokale allianties. Vandaag de dag is de 200 uren yoga leraren opleiding de meest voorkomende certificatie aangeboden door yoga scholen wereldwijd. Het dekt alle fundamentele elementen van yoga anatomie en filosofie en zal je voorbereiden om te beginnen met yoga lessen geven.

Een 200 uur yoga leraren opleiding is verspreid over 200 studie uren. Deze 200 uur kan verspreidt worden over een intensieve maand of over een langere tijdsperiode van een of twee jaar. Hoewel het curriculum kan verschillen van school tot school, zal een goede 200 uur docenten opleiding je de vaardigheden en kennis bieden om een klas te kunnen voorbereiden en doceren met vertrouwen. Het zal de basis van yoga anatomie en fysiologie moeten dekken net zoals de yoga filosofie. Ook zal deze cursus voldoende practicum lessen aan moeten bieden waarbij het lesgeven geoefend wordt. Na het behalen van deze cursus kun je je inschrijven bij elke yoga associatie of federatie als RYT-200, (geregistreerd yoga docent 200) ook bekend als Yoga Docent Level 1.

Veel gestelde vragen over de 200 uren yoga docenten opleiding

Kan ik yoga lessen geven met een 200 uur certificaat? Ja, in het algemeen wordt een 200 uur certificaat wereldwijd standaard geaccepteerd om yoga les te geven.

Moet ik me registreren als RYT 200? Het is niet verplicht om je te registreren als RYT-200 met Yoga Alliance (of een andere yoga federatie) om les te mogen geven. Je kunt gewoon lesgeven met een 200 uur certificaat. In sommige landen zal het registreren als RYT 200 je geloofwaardigheid verhogen als je op zoek bent naar een baan.

Zijn alle 200 uur cursussen hetzelfde? Absoluut niet, sommige 200 uur cursussen dekken niet eens een fractie van andere cursussen. Tijdens het kiezen van een cursus, is het belangrijk om naar het curriculum te kijken en te onderzoeken of de training bij jou behoeftes past.

Download onze 200 uur  cursus Brochure

Lees: Hoe kies ik de juiste yoga docenten opleiding?

De 300 Uur Durende Yoga Leraren Opleiding

Deze cursus wordt ook wel gezien als de Level 2 yoga docenten opleiding en is bedoeld voor docenten die het eerste level, de 200 uren training al hebben afgerond. Dus alleen na het afronden van het eerste level kun je een 300 uren yoga docenten opleiding volgen. Een 300 uren cursus kan niet gevolgt worden als een Level 1 training. Deze cursus is intenser en is verdeeld over 300 uren aan training. Het wordt vaak aangeduid als “Gevorderde Yoga Docenten opleiding”, waarbij het doel is om op de fundering en kennis van de 200 uur te bouwen en je te helpen om je lesgeef vaardigheden en persoonlijke oefeningen te avanceren.

Deze opleiding heeft een compleet ander curriculum. In een 300 uur training zul je je inzichten in de fundamentele asanas verdiepen en leer je meer uitdagende en geavanceerde asanas. Je zult ook dieper ingaan op de yoga filosofie, anatomie en fysiologie.

Bij de meeste yoga leraren opleidingen wordt er verplicht om een 200 uren certificaat te bezitten voordat je je in mag schrijven voor de 300 uur yoga leraren opleiding. Na het behalen van je 300 uren opleiding kun je jezelf internationaal registreren als RYT-500. Deze geavanceerde leraren certificatie geeft aan dat je voorbereid bent om yoga les te geven met diepgaande kennis en vaardigheden hebt ontwikkeld door uitgebreider studeren.

De 500 Uur Durende Opleiding

Een 500 uur training is het hoogste internationale standaard voor yoga docenten. Na het afronden van dit programma kun je je registreren als een gevorderd yoga docent of RYT-500 met Yoga Alliance. Je zult een diepgaande kennis hebben van de geschiedenis en de oorsprong van de yoga asanas en de filosofie. Je zult ook een uitgebreide kennis hebben van anatomie en fysiologie om veilig lessen aan studenten met verschillende leeftijden, achtergronden en ervaringen te kunnen geven. Tijdens deze cursus zul je ook verschillende meditatie en concentratie technieken leren en met je dagelijkse intensieve yoga asana les, verbeter je je eigen oefeningen naar een totaal nieuw niveau. Een 500 uren yoga docenten training is, bij de meeste scholen, een combinatie van een 200 en 300 uren training.

Ik hoop dat ik wat licht heb kunnen schijnen op de veelgestelde vraag: Wat is het verschil tussen een 200 – 300 en 500 uren training nou precies? Dit blog richtte zich voornamelijk op de technische details en verduidelijkt wat voor soort registratie je als yoga leraar bij elk certificaat kunt krijgen. Ik heb niet genoemd hoe docenten opleidingen variëren in termen van stijl, focus, ervaringen en hoeveelheid van informatie. Voordat je toezegt aan een investering van tijd en geld dat een yoga leraren opleiding verijst: onderzoek voorzichtig of de opleiding aan jou verwachtingen en benodigdheden voldoet.

Lees Nu: Is het mogelijk een Yoga opleiding te doen in slechts 4 weken?

 

Over de auteur

Ram Jain

Ram Jain (E-RYT 500) is de oprichter van Arhanta Yoga Ashrams en de hoofdleraar van de verschillende yoga-lerarenopleidingen die de Arhanta Yoga Ashram biedt in zowel Europa als India .

Hij doceert professionele yoga lerarenopleiding , Yin Yoga, filosofie, anatomie en fysiologie, en geavanceerde asana's in India en Nederland. Ram begon met lesgeven in 1998 en hij heeft wereldwijd meer dan 10000+ yogadocenten opgeleid.

Related Posts