De markt voor online cursussen is groot en wordt elke dag groter. Studenten profiteren ervan en ook professionals die cursussen van hoge kwaliteit maken. In feite is online leren waarschijnlijk de grootste revolutie in de huidige onderwijswereld.

In 2013 volgde 45% van de studenten ten minste één online cursus, volgens het 2013 College Explorer rapport. [1] Dit betekent dat de studenten van toen de professionals van nu zijn. Professionals anno 2019 zijn gewend aan online leren en zelfs meer; zij verwachten hoogwaardige cursussen te kunnen volgen die hun carrière naar een hoger niveau tillen. Deze ontwikkeling resulteert in steeds meer online cursussen, die zorgen voor een professionele voorsprong en specifieke vaardigheden voor cv’s. Het is een win-winsituatie voor zowel studenten als makers van cursussen. Bedenk hoe het ontwikkelen van een online cursus een geweldige kans is voor professionals om nog een financiële poot te creëren. De voordelen zijn doorlopend, dus we hebben een lijst voor je gemaakt

6 Redenen om een online cursus te volgen

1. Studeren op uw eigen plaats en tempo

Online cursussen kunnen altijd en overal worden ingeschreven. Geniet van het comfort van je eigen huis of de coffeeshop in de buurt. Ook ben je niet afhankelijk van het aantal aanmeldingen (min/max aantal studenten), wachtlijsten en zijn er geen reisproblemen. Je kunt in je eigen tempo studeren en het leren gemakkelijk combineren met je baan, gezin en sociale leven.

2. Groei als professional

Door nieuwe vaardigheden en kwalificaties toe te voegen, zonder tijdrovende traditionele studies te hoeven volgen, kunt u in een snel tempo groeien als professional. Door specifieke vaardigheden en trending topics aan je cv toe te voegen, blijf je interessant op de arbeidsmarkt en kun je je inkomen of salaris positief beïnvloeden. En jezelf (online) blijven bijscholen, opent nieuwe kansen voor je. Bijvoorbeeld bij het solliciteren naar een nieuwe baan.

3. Profiteer van zowel e-learning als traditionele onderwijsmethoden

Waarom niet het beste van beide? Kies voor online cursussen met live opnames van inspirerende docenten. Zo profiteert u van hun onderwijsvaardigheden en enthousiasme zonder dat u hoeft te reizen en een les hoeft bij te wonen.

4. Geld besparen

Je kunt behoorlijk wat geld besparen door online een cursus te volgen. Er zijn minder boeken nodig omdat veel bronnen online te vinden zijn. Vaak is vereist cursusmateriaal, zoals tekstboeken, gratis online beschikbaar. Je hebt geen reiskosten. Er zijn geen overnachtingskosten. Dit alles zorgt voor een aanzienlijke besparing.

5. Online cursussen zijn goed georganiseerd

Door gebruik te maken van moderne multimedia onderwijstechnieken en hulpmiddelen zijn online cursussen goed georganiseerd in vergelijking met traditionele cursussen. Zoeken naar onderwerpen is gemakkelijk en je kunt jezelf vaak testen door een quiz te doen. En omdat online cursussen voortdurend worden gemaakt en bijgewerkt, verspil je je kostbare tijd niet aan het bestuderen van verouderde informatie.

6. Online studeren is persoonlijk

Dit klinkt misschien controversieel, maar heel vaak bieden online cursussen direct contact met de maker van de cursus. Denk aan het indienen van vragen en opdrachten en het ontvangen van antwoorden en feedback.

6 redenen om een online cursus te maken

1. Steeds meer mensen leren online

Door de digitalisering leren steeds meer mensen online. Dit betekent dat er een grote doelgroep is waar je waardevolle online cursussen voor kunt maken. Onderwijs is toegankelijk geworden voor een breed publiek. Mensen van over de hele wereld kunnen profiteren van jouw expertise en lesvaardigheden.

2. Eenmalige inspanning, vast passief inkomen

Denk je vaak na over een manier om extra inkomen te genereren?  Het maken van online cursussen kan de oplossing zijn! Het maken van een hoogwaardige online cursus is een eenmalige inspanning en door de cursus herhaaldelijk te verkopen verzeker je jezelf van een vast passief inkomen. Zo wordt het omzetten van je expertise in een extra inkomen eenvoudig. Wist je dat het verkopen van een online cursus veel meer oplevert dan bijvoorbeeld het verkopen van een boek?

3. Deel je kennis en veldervaring met andere professionals

Waarom moeite doen om je kennis te delen? Het geeft veel voldoening om je passie en veldervaring te kunnen delen met andere professionals en enthousiastelingen. Het helpt je eigen kennis te verdiepen en brengt je begrip op een dieper niveau.

4. Word een autoriteit in je vakgebied

Samenwerken met een professioneel online platform dat al autoriteit en een publiek heeft in jouw nichemarkt, is de manier om te gaan. Door je cursus op zo’n platform te lanceren, word je al snel een autoriteit in je vakgebied. En als je eenmaal op deze reis bent, zal het je motiveren om te blijven leren en je te ontwikkelen als een professional, door up-to-date te blijven over het onderwerp, zoals een autoriteit dat doet.

5. Draag bij aan een betere wereld

Als professional op het gebied van holistische gezondheid, fitness en welzijn draag je bij aan een betere wereld. Door je kennis online te delen, kunnen veel meer mensen ervan profiteren.

6. Laat uw bedrijf groeien

Door online cursussen te maken en miljoenen mensen wereldwijd te bereiken, heb je een grote kans om je bedrijf uit te breiden. Denk aan het groeien van je e-maillijst met abonnees, je lijst met volgers, het uitbreiden van je dienstenaanbod en het creëren van nieuwe producten.

Conclusie

Als ondernemers in de yoga business hebben we begin 2016 zelf de online cursusmarkt verkend en verschillende online yoga cursussen gemaakt. Geïnspireerd door het overweldigende succes van onze online cursussen hebben we nu een trefpunt gecreëerd voor andere zorgprofessionals en experts om professionele e-learning cursussen op het gebied van holistische gezondheid en fitness te creëren en inkomsten te genereren.

HoliUni, de online ontmoetingsplaats voor holistisch onderwijs, is een onderneming van Arhanta Yoga Ashrams. Wij zijn een gerenommeerde internationale yoga teacher training school met yoga ashrams in India & Nederland. Sinds 2009 zijn 4000+ yogadocenten afgestudeerd aan onze scholen.

Sta je te popelen om mee te doen?

Heb je de feiten gelezen? Ben je geïnspireerd geraakt door onze reis? Heb je de kennis om te delen? Sta je te popelen om in deze geweldige opkomende markt te springen en een cursus te creëren? Neem dan contact op met ons Content Strategy Team om de mogelijkheden te bespreken. We kijken uit naar de samenwerking met professionals wereldwijd. Neem contact met ons op via info@arhantayoga.org

[1] www.refuelnow.com

Over de auteur

Ram Jain

Geboren in de Jain familie waar yoga al vijf generaties lang de manier van leven is, begon mijn formele yogareis op achtjarige leeftijd op een Vedische school in India. Daar kreeg ik een solide basis door het lezen van oude geschriften, waaronder Veda's, Upanishads, de Bhagavad Gita en Yoga Sutra's (om er maar een paar te noemen).

In 2009 heb ik Arhanta Yoga Ashrams opgericht. Ik zie yoga als een manier om de vijf zintuigen te beheersen, dus noemde ik onze ashrams 'Arhanta Yoga', de yoga om de vijf zintuigen te beheersen!

In 2017 heb ik ook de Arhanta Yoga Online Academy opgericht zodat mensen die onze ashrams niet kunnen bezoeken onze cursussen op afstand kunnen volgen. Bij Arhanta geven we niet alleen yoga. We leren je hoe je je potentieel kunt bereiken, je kennis kunt verdiepen, je zelfvertrouwen kunt opbouwen en de leiding over je leven kunt nemen.

Related Posts