In een wereld die steeds meer verbonden raakt door technologie, is het geen verrassing dat zelfs de eeuwenoude yogapraktijk zijn plaats heeft gevonden in de digitale sfeer. Of je nu een yogales volgt op YouTube of je inschrijft voor een online yogacursus met behulp van Google, het internet heeft zich ontpopt als een krachtig hulpmiddel voor zowel yogabeoefenaars als yogadocenten.  

Gedreven om yoga toegankelijker te maken, nam ik de sprong en lanceerde Arhanta Online Academy in 2017, een digitaal leerplatform dat online yoga cursussen aanbiedt. Niet langer gebonden aan de beperkingen van fysieke studio's en strakke roosters, konden yogabeoefenaars uit alle hoeken van de wereld nu samenkomen in virtuele ruimtes om te leren, te groeien en te verbinden. En de voordelen waren overvloedig. 

Als je je afvraagt hoe een online yoga cursus je groei als beoefenaar of docent kan versnellen, dan deel ik de vele voordelen die het biedt en hoe je de virtuele mat kunt omarmen en nieuwe mogelijkheden kunt ontdekken in je persoonlijke praktijk en carrière. 

Voordelen van online Yoga cursussen voor studenten  

Voordelen van online yogacursussen voor studenten

1. Studeer op je eigen plaats en tempo 

Een van de meest voor de hand liggende voordelen van een online yoga cursus of docentenopleiding is flexibiliteit. Of je nu een fulltime baan hebt of op een afgelegen eiland woont, je kunt je inschrijven voor een online cursus en deze afronden op een plek en in een tempo dat bij jou past. Dit betekent ook dat je meteen kunt beginnen en toegang kunt houden tot het cursusmateriaal en de lessen, zelfs nadat de cursus is afgelopen.  

2. Groeien als professional 

Online yoga cursussen stellen je in staat om snel je vaardigheden en expertise uit te breiden zonder dat je ooit je huis uit hoeft. Deze geavanceerde leerplatforms bieden een eindeloze variëteit aan cursussen, waardoor je toegang krijgt tot een schat aan kennis die je anders jaren nodig zou hebben om te vergaren. Dit kan je helpen je cv te verbeteren en zelfs een carrière in yoga na te streven, waarbij je nieuwe groei en mogelijkheden als yogabeoefenaar kunt aanboren.  

3. Betaalbaarder 

Je kunt veel geld besparen door online een cursus te volgen. Er zijn minder boeken nodig en cursusmateriaal zoals studieboeken zijn vaak zonder extra kosten online beschikbaar. Bovendien heb je geen reiskosten of overnachtingskosten.  

Bij Arhanta Online Academy variëren onze cursussen van €15 tot €1450, afhankelijk van de lengte en complexiteit van de cursus. De academie biedt ook een 30 dagen geld terug garantie. Dus als je om wat voor reden dan ook niet tevreden bent met onze online cursus, kun je binnen 30 dagen na aankoop je geld terugvragen. 

4. Duidelijke en eenvoudige instructies 

Door het gebruik van moderne multimediale onderwijstechnieken en hulpmiddelen zijn online cursussen goed georganiseerd en gemakkelijk te volgen, ongeacht of Engels je eerste taal is of niet. Als je verlegen bent en je angstig voelt in een groepsomgeving, geeft een online cursus je ook de steun om uit te blinken zonder dat je uit je veilige omgeving hoeft te stappen.  

5. Voortgezette ondersteuning  

Dit klinkt misschien controversieel, maar heel vaak bieden online yoga cursussen direct contact met de maker van de cursus. Studenten van Arhanta Online Academy ontvangen bijvoorbeeld wekelijkse live gesprekken met hun cursusdocent en onbeperkte ondersteuning. Dit betekent dat je zo vaak als je wilt contact kunt opnemen met je docent voor ondersteuning, zelfs na het afronden van de cursus. 

Voordelen van online Yoga cursussen voor docenten

Redenen om een online cursus te maken

1. Bereik een breder publiek 

Online leren is steeds populairder geworden, met veel yogabeoefenaars die online op zoek zijn naar yoga content van hoge kwaliteit. Door online yoga cursussen of lessen aan te bieden kun je honderden, zo niet duizenden mensen bereiken en waardevolle kennis en vaardigheden toegankelijk maken voor een breder publiek.  

2. Passief inkomen 

Als je op zoek bent naar extra inkomsten, kan het maken van een online cursus een game-changer zijn. Zodra je moeite hebt gedaan om een cursus van hoge kwaliteit te ontwikkelen, kun je deze herhaaldelijk verkopen. Hierdoor kun je een gestage stroom van passieve inkomsten genereren terwijl je ook een gemeenschap van studenten opbouwt die jouw manier van lesgeven en jouw lessen waarderen.  

3. Expertise en ervaring delen 

Het geeft ongelooflijk veel voldoening om je passie en ervaring te delen met andere professionals en enthousiastelingen. Door deze uitwisseling kun je ook je eigen kennis verdiepen en bijdragen aan de groei van je vakgebied. 

4. Stelt Autoriteit vast  

Het lanceren van een online yoga cursus of docentenopleiding op een professioneel platform positioneert je als een autoriteit in jouw vakgebied. Deze reis zal je inspireren om te blijven leren en je verder te ontwikkelen als professional, wat je een concurrentievoordeel geeft dat anderen misschien missen. 

5. Maak een impact  

Nog belangrijker is dat je met een online yogacursus een blijvende impact kunt hebben. Als professional op het gebied van holistische gezondheid, fitness en wellness kun je door je kennis online te delen met anderen bijdragen aan een betere wereld. Met een breder publiek dat jouw lessen tot zich neemt, kun je de voordelen van yoga wijd en zijd verspreiden. 

Waar kun je een online yogacursus volgen? 

Als het gaat om het volgen van een online yoga cursus, zijn de opties overvloedig en divers. Van speciale yogaplatforms tot websites voor individuele docenten en YouTube-kanalen, er is een virtueel smorgasbord aan keuzes beschikbaar.  

 Arhanta Yoga Online Academy is een gerenommeerd instituut dat een scala aan geaccrediteerde online yoga docentenopleidingen en cursussen aanbiedt. Onze academie biedt diepgaand onderwijs over verschillende aspecten van yoga, zoals asanas (houdingen), pranayama (ademhalingstechnieken), meditatie, filosofie en meer. 

 De cursussen volgen dezelfde structuur als de in-person yoga docentenopleidingen, met diepgaande videolessen en downloadbare bronnen om je door elke module te leiden. Samen met praktische opdrachten en quizzen, worden studenten ook uitgenodigd voor discussiegroepen en één-op-één live gesprekken met docenten elke week.  

Online yoga studeren en yogales geven biedt eindeloze mogelijkheden voor leren, persoonlijke groei en, vreemd genoeg, verbinding. Of je nu een nieuwe yogastijl wilt verkennen of een bevredigende yogacarrière wilt nastreven, het benutten van de kracht van het internet kan de sleutel zijn tot het ontsluiten van een nieuwe dimensie van je yogabeoefening.  

Over de auteur

Ram Jain

Geboren in de Jain familie waar yoga al vijf generaties lang de manier van leven is, begon mijn formele yogareis op achtjarige leeftijd op een Vedische school in India. Daar kreeg ik een solide basis door het lezen van oude geschriften, waaronder Veda's, Upanishads, de Bhagavad Gita en Yoga Sutra's (om er maar een paar te noemen).

In 2009 heb ik Arhanta Yoga Ashrams opgericht. Ik zie yoga als een manier om de vijf zintuigen te beheersen, dus noemde ik onze ashrams 'Arhanta Yoga', de yoga om de vijf zintuigen te beheersen!

In 2017 heb ik ook de Arhanta Yoga Online Academy opgericht zodat mensen die onze ashrams niet kunnen bezoeken onze cursussen op afstand kunnen volgen.

Bij Arhanta geven we niet alleen yoga. We leren je hoe je je potentieel kunt bereiken, je kennis kunt verdiepen, je zelfvertrouwen kunt opbouwen en de leiding over je leven kunt nemen.

Related Posts