Inspirerend yoga verhaal: Lotte van Graas aka @theyoganomad.nl

Sinds 2009 zijn meer dan 4000 studenten onderdeel geworden van de Arhanta Yoga-familie. We voelen ons gezegend om ze te zien groeien, deel uit te maken van hun reis en te zien dat ze anderen inspireren. Hieronder delen we het verhaal van onze leerling Lotte van Graas , ook wel bekend als de Yoga Nomad.

inspirerend yogaverhaal Lotte

Ik herinner me dat ik in Paschimottanasana was en mijn tenen niet kon aanraken – toen ik Omkar’s stem door de shala hoorde: “De houding die je het meest haat, is degene die je het meest nodig hebt!” Ik wilde hem vermoorden. Maar dat deed ik niet, omdat Ram’s lezing over Ahimsa eerder die dag nogal wat indruk op me had gemaakt. #doe geen kwaad

Het was Oktober 2015 India – heilige koe , zonder twijfel de meest uitdagende maand van mijn leven. Ik had amper yoga-ervaring toen ik mijn lerarenopleiding begon en ik was een van de meest onbuigzame yogi’s uit een groep van 32. Ik had ook nog nooit een veganistisch dieet gehad, was niet gewend zo vroeg op te staan, had nog nooit een eerder een Sanskriet woord gehoord en kon geen mantra zingen zonder in lachen uit te barsten. Voordat ik besloot om naar India te gaan voor mijn opleiding tot yogadocent, werkte ik in communicatie en evenementen voor een golftoernooi voor kinderen! Ik hield van de kinderen, maar golf was niet mijn passie en daarom ben ik gestopt.

Alles in de Ashram was zo nieuw en de hele ervaring was zo intens. Zelfs geen seconde dacht ik ooit yogaleraar te worden, maar … hier ben ik nu. Ik word elke dag wakker met liefde en passie in mijn hart en leer de praktijk die me een beter persoon heeft gemaakt.

De training bij Arhanta was een cruciaal moment in mijn leven. Vanaf het moment dat ik mijn eerste les gaf, voelde ik dat er iets aan het verschuiven was. Ik merkte zo duidelijk dat ik niet alleen wilde werken om de rekeningen te betalen. Ik voelde een diep verlangen om van de wereld een betere en liefdevollere plek te maken en yoga was voor mij het perfecte hulpmiddel om te gebruiken.

Schijn uw licht en gebruik uw praktijk als een middel tot verandering in de wereld.

Ik begon bijna per ongeluk yoga te geven: ik volgde lessen in een kleine studio in Gili Trawangan (Bali) en op een dag stopte de leraar en vroegen ze me of ik de les wilde overnemen! Ik was zo bang en nerveus, maar ik deed het en vanaf dat moment wist ik dat ik mijn nieuwe doel had gevonden. Ik bleef daar een tijdje lesgeven en keerde toen terug naar Nederland om The Yoga Nomad op te zetten!

inspirerend yogaverhaal Lotte Ik ging er volledig in en tegenwoordig ben ik een fulltime yogaleraar. Ik reis de wereld rond met de missie om mensen te inspireren om vanuit het hart te leven. Ik geef lessen en workshops op grote bijeenkomsten zoals Copenhagen Yoga Festival, Amersfoort Yoga Festival en Tomorrowland. Bedrijven als Nike en Samsung huren mij in om de praktijk te delen met hun medewerkers en ik heb volop reguliere lessen in studio’s in Zeist en Amsterdam. Ik heb veel gereisd, maar nu heb ik me gevestigd in een piepklein huisje in Vinkeveen, vlakbij het water. De natuur inspireert me elke dag, maar ik ben nog steeds dicht bij het stadsleven als ik daar zin in heb. Ik ben dol op retraites en ik reis nog steeds elk jaar naar India om te oefenen en nieuwe inspiratie op te doen.

Een van de meest inspirerende ervaringen als yogaleraar was de eerste Happy Heart Yoga Retreat die ik organiseerde met mijn beste vriend, een veganistische kok. We namen 10 vrouwen mee naar Mallorca en creëerden een ruimte voor yoga, ontspanning, delen, stilte, genezing en plezier. Het was hard werken en in veel opzichten erg uitdagend, maar ik vond het allemaal geweldig – van begin tot eind!

Mijn manier van leven is niet voor iedereen, maar ik moedig je aan om te gaan met wat je nieuwsgierigheid op dit pad opwekt voor meer bewustzijn en verbinding. Er valt zoveel te leren, lief te hebben en te geven en te ontvangen.

Geniet van je tijd bij Arhanta Yoga Ashram, wees niet bang om die lagen uit je hart te pellen, sta open voor verandering! Voordat je het weet, is het voorbij en dan is het aan jou om je richting te kiezen.

Je kunt mijn reis op Instagram volgen via @theyoganomad.nl en ik help je graag verder met al je vragen. Vind ook mijn podcast – The Conscious Junkie Show – over yoga, bewustzijn en reizen op elk podcast-kanaal!

Liefde en licht,

The Yoga Nomad, Lotte van Graas

Subscribe now to receive our series of short e-books

Our E-books

Subscribe to our mailing list and receive a series of short e-books

[thrive_leads id='430480']