6 dingen die u moet weten over het zijn van een yogaleraar

6 dingen die u moet weten over het zijn van een yogaleraar

1. Yoga lesgeven en yoga beoefenen is totaal anders

Als gevorderde yogabeoefenaar ben je nog geen gevorderde leraar. Er is een groot verschil tussen iets weten en die kennis kunnen uitleggen en overdragen aan studenten. Bij het beoefenen van yoga denk je niet meer na over kleine details over hoe je je asana’s doet, je weet het gewoon.

Daarom is het belangrijk om een goede yoga docentenopleiding te volgen waarin je leert hoe je de juiste instructies en aanwijzingen geeft. Je zult ook de juiste afstemming moeten leren voor verschillende lichaamstypes en hoe je deze mensen persoonlijke correcties kunt geven.

2. Een leraar is anders dan een instructeur

De meeste mensen raken in de war tussen hun rol als leraar of instructeur. Een instructeur is iemand die eenvoudige instructies geeft of uitlegt hoe een asana of een oefening te doen. Meestal zal een instructeur voor het grootste deel voor de klas staan en de asana’s demonstreren die de studenten moeten volgen. Een instructeur maakt zich meer zorgen over wat en hoe hij het moet doen, en zal tijdens de les een vast patroon, bepaalde volgorde of instructies volgen.

Terwijl een yogadocent meer bezig is om elke student te helpen zijn doel te bereiken in de yogales. Een docent kent de persoonlijke doelen van elke leerling. Hij of zij is zich bewust van de sterke punten en de uitdagingen van elke student en biedt begeleiding bij het verbeteren hiervan. Een yogaleraar loopt door de klas en kijkt, helpt en corrigeert de leerlingen. Je moet een duidelijke keuze maken over wat je wilt zijn.

3. Je hoeft geen super asana-artiest te zijn

Veel mensen zijn bang om te beginnen met lesgeven omdat ze denken dat ze zelf niet goed genoeg zijn. Vergeet niet dat iedereen een aantal beperkingen heeft in hun lichaam. Sommige mensen zijn erg flexibel maar hebben geen kracht, sommige mensen hebben kracht maar missen flexibiliteit, en sommige hebben beide maar hebben een gebrek aan evenwicht en concentratie. Elke yogaleraar heeft moeite met bepaalde houdingen.

Mijn beste leraar was die in een rolstoel, maar zijn kennis en lesmethoden maakten dat goed. Het is veel belangrijker om de uitlijning van de asana’s en hun voordelen te kennen en dit heel duidelijk aan de studenten te kunnen uitleggen dan om alle asana’s perfect te kunnen doen. De meeste studenten begrijpen dit en verwachten niet dat hun leraar een super asana-artiest is.

4. Vertrouwen is belangrijk

Je kunt niemand iets leren totdat ze je beginnen te vertrouwen. Mensen zijn van nature nieuwsgierig en sceptisch. We kunnen er niets aan doen. Wees voorbereid om beoordeeld en bekeken te worden door je nieuwe studenten in hun eerste lessen met jou. Ze willen zien wat je doet, hoe je loopt, zit en praat.

Zelfs als je leerlingen hun ogen moeten sluiten, kun je er zeker van zijn dat sommigen van hen nog steeds naar je kijken om te zien wat je doet. Het is belangrijk hiervan op de hoogte te zijn en gedurende de hele les een professionele houding te hebben. Als ze je eenmaal vertrouwen, zullen ze zich meer op hun gemak voelen bij je en zullen ze het niet erg vinden als je fouten maakt.

5. Yoga lesgeven kan een fulltime carrière zijn

Veel mensen gaan ervan uit dat ze niet alleen kunnen leven door yoga te onderwijzen, en vinden dat ze er een “echte” baan bij moeten hebben. Dit kan waar zijn als je geen goede leraar bent of niet over de nodige extra vaardigheden beschikt.

Yogales geven kan een zeer comfortabele en bevredigende carrière zijn voor degenen die professioneel zijn, een duidelijke visie hebben, hun onderwerp kennen, de vaardigheden van communicatie en marketing hebben en daadwerkelijk voor hun studenten zorgen. Er is een tekort aan leraren zoals deze, dus als je klaar bent om jezelf in deze rol te ontwikkelen, is alles mogelijk.

6. Een yogaleraar hoeft geen spirituele goeroe te zijn

Hoewel yoga eigenlijk een spirituele oefening is, hoef je niet erg spiritueel of een hoogontwikkeld persoon te zijn om yogaleraar te zijn. Je kunt gewoon een ‘Yoga Asana-leraar’ zijn. De meeste mensen beoefenen yoga als lichaamsbeweging en geven in het begin niets om de spirituele aspecten.

Dit is een Re-Post en ga voor het originele artikel naar YogiApproved.com

Over de auteur

6 dingen die u moet weten over het zijn van een yogaleraar

Ram Jain (ERYT 500) is de oprichter van Arhanta Yoga Ashram in India en de Arhanta Yoga Ashram in Europa . Hij is de cursusdirecteur van de verschillende yoga docentenopleidingen bij de traditionele Arhanta Yoga Ashram.

Hij geeft professionele Hatha Yoga lerarenopleidingen, Yin Yoga lerarenopleidingen, filosofie, anatomie en fysiologie, Ayurveda en Advanced Asanas. Ram Jain begon met lesgeven in 1998 en hij heeft wereldwijd meer dan 10000 yogadocenten opgeleid.

Subscribe now to receive our series of short e-books

Our E-books

Subscribe to our mailing list and receive a series of short e-books

[thrive_leads id='430480']