India is de geboorteplaats van yoga. Yoga begon ongeveer 10.000 jaar geleden in India. Oude monniken en wijzen ontwikkelden yoga-asana's voor het welzijn van hun lichaam. Het was essentieel voor hen om hun lichaam fit en ziektevrij te houden om hogere stadia van meditatie en uiteindelijk Samadhi te bereiken. Yoga, als het op de juiste manier wordt beoefend, helpt het lichaam gezond en jong te houden. Zelfs vandaag de dag is het een droom van elke serieuze yogabeoefenaar om yoga in India te studeren.

Waarom yoga studeren in India

Jaarlijks komen duizenden mensen yoga studeren in India. Volgens een rapport van het Indiase ministerie van Buitenlandse Zaken bezochten in 2013 meer dan 9.000 mensen India om yoga te studeren. Deze cijfers groeien gestaag. Laten we dus eens kijken wat de redenen zijn waarom zoveel mensen India bezoeken om yoga te leren.

1. Authentieke yogalessen

De meeste mensen die ervoor kiezen om naar India te gaan om yoga te studeren, willen authentieke yoga ervaren. Er zijn tegenwoordig verschillende yogastijlen populair; Hatha Yoga, Ashtanga Yoga, Kundalini Yoga, Vinyasa Yoga, Integrale Yoga, Iyengar Yoga enz. De meeste van deze stijlen zijn in India ontwikkeld door Indiase yogameesters. Mensen komen naar India om deze yogastijlen te ervaren en rechtstreeks uit de eerste hand les te krijgen van de meesters of hun studenten. Daarom krijg je de kans om yoga te leren die zijn oorspronkelijke vorm niet heeft veranderd tijdens de opkomst van yoga in het Westen.

2. Filosofie van yoga

In de rest van de wereld staat yoga vooral bekend als alleen een vorm van lichaamsbeweging. Maar in India wordt yoga beoefend als levensstijl, als een manier van leven. Dus als je yoga in India leert, begrijp je ook de onderliggende filosofie van yoga. Om de volledige voordelen van yoga te benutten - om de geweldige positieve effecten van yoga te ervaren - is het erg belangrijk om de filosofie en levensstijl van yoga te begrijpen. Wanneer je yoga in India studeert, begrijp je de juiste reden en de juiste manier om yoga te doen en de verschillende oefeningen zoals Pranayama (oefeningen voor levenskrachtuitbreiding), Dharana (concentratie) en Dhyana (meditatie).

Lees meer: Wat zijn de acht ledematen van yoga?

3. Juiste begrip

Alle oude yogateksten en boeken zijn geschreven in oude talen zoals het Sanskriet en Prakrit. In India bestuderen yoga-lerarenopleiders deze teksten in hun oorspronkelijke taal, waardoor hun begrip van deze teksten nauwkeuriger is. En daardoor is hun begrip van de principes en praktijken van yoga ook nauwkeuriger. Wanneer je studeert bij een yogaleraar in India, krijg je een goed begrip van yoga-principes.

Lees meer: De zeven kennisfasen

4. Juiste omgeving

In India krijg je de juiste omgeving voor het leren en beoefenen van yoga. De beste plek om yoga te leren is een yoga-ashram . Een yoga ashram is een plek waar de beoefenaar de kans krijgt om naast de leraar te wonen en intensieve yogales te volgen. De yoga-ashram biedt een afleidingsvrije omgeving waar iedereen hetzelfde doel heeft om yoga te leren en te studeren. De volledige dagelijkse routine is opgebouwd rond het leren en beoefenen van de principes van yoga.

Lees meer: Wat te verwachten bij een yoga ashram?

Studeer Yoga bij Arhanta Yoga Ashram in India

De Arhanta Yoga Ashram in India geeft authentieke klassieke yoga en hatha yoga. Onze cursussen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De ashram is een ideale locatie om te studeren en je te concentreren op de yogapraktijken en de leerfilosofie en achtergrond van yoga.

Over de auteur

Ram Jain

Geboren in de Jain familie waar yoga al vijf generaties lang de manier van leven is, begon mijn formele yogareis op achtjarige leeftijd op een Vedische school in India. Daar kreeg ik een solide basis door het lezen van oude geschriften, waaronder Veda's, Upanishads, de Bhagavad Gita en Yoga Sutra's (om er maar een paar te noemen).

In 2009 heb ik Arhanta Yoga Ashrams opgericht. Ik zie yoga als een manier om de vijf zintuigen te beheersen, dus noemde ik onze ashrams 'Arhanta Yoga', de yoga om de vijf zintuigen te beheersen!

In 2017 heb ik ook de Arhanta Yoga Online Academy opgericht zodat mensen die onze ashrams niet kunnen bezoeken onze cursussen op afstand kunnen volgen.

Bij Arhanta geven we niet alleen yoga. We leren je hoe je je potentieel kunt bereiken, je kennis kunt verdiepen, je zelfvertrouwen kunt opbouwen en de leiding over je leven kunt nemen.

Related Posts