Ervaring van een yoga docent afgestudeerd aan de Arhanta Yoga Ashram

In Juni 2014 kwam ik naar Sinderen in Nederland voor een yoga docenten opleiding. Ik had me enkele maanden voordien ingeschreven voor de opleiding van Arhanta Yoga. Het was in de eerste instantie niet mijn ambitie om een yoga docent te worden. Het doel van het volgen van de opleiding was voor mij de band met mezelf en m’n lichaam te herstellen en een nieuw doel in het leven te vinden. Ik heb een lange tijd het gevoel gehad dat ik geleefd werd in plaats van zelf te leven. Al met al had ik een goed leven: ik had een respectvolle job waarin ik nog veel kon doorgroeien, ik woonde in een fijn appartement in het centrum van een mooie stad, en was omgeven door vrienden en familie. Maar toch voelde ik me rusteloos en had ik voortdurend een knagend gevoel binnenin dat ik behoefte had aan verandering, dat deze weg niet de juiste was voor mij. Omdat ik niet in staat was om uit te dokteren welke kant ik op wilde met mijn leven, besloot ik voor een tijdje afstand te nemen van mijn dagelijkse leven en een intensieve yoga docenten opleiding in Nederland te volgen.

Hoe ik yogadocent ben geworden

De opleiding in de Arhanta Yoga Ashram was daadwerkelijk erg intensief en bestond uit een strak schema met continue lessen van vroeg in de ochtend tot in de avond. Sommige studenten ervoeren deze intensieve maand als erg heftig en hadden moeite om te wennen aan de structuur en de gevraagde discipline. Ik daarentegen genoot enorm vanaf de eerste dag. Ik genoot van de lessen, de docenten en de structuur. En ik genoot vooral van het feit dat ik voor een hele maand niks hoefde te organiseren, maar dat ik enkel hoefde te volgen en doen wat er van mij gevraagd werd. Op de een of andere manier viel hierdoor een enorme last van mijn schouders en begon ik eindelijk een helder beeld te krijgen van mijzelf en mijn leven. Dankzij de inspirerende lessen van Yogi Ram, de directeur en oprichter van de Arhanta Yoga opleidingen, groeide mijn passie en liefde voor yoga en de yogafilosofie meer en meer en ik ontdekte dat ik deze liefde en passie met anderen wilde delen. Aan het einde van de vier weken voelde ik me als herboren, fris en energiek en met een nieuw doel in mijn leven: ik zou een yogadocent worden en mijn eigen yoga studio beginnen. Vandaag de dag ben ik een full time yoga docent en run ik een succesvolle yogaschool. Ik ben dolgelukkig met dit nieuwe pad dat ik ben ingeslagen en ik voel me eindelijk weer rustig en in balans.

Subscribe now to receive our series of short e-books

Our E-books

Subscribe to our mailing list and receive a series of short e-books

Leave a Reply