Getuigenis van een bij Arhanta Yoga afgestudeerde yoga docent

Dit is het verhaal van mijn reis en mijn verblijf in de Arhanta Yoga School in India, de meest intensieve en levensveranderende reis die ik ooit heb gemaakt in heel mijn leven. Twee jaar geleden besloot ik dat het tijd was om mijn levensstijl om te gooien. Op een morgen werd ik wakker en realiseerde ik me dat mijn hele leven volledig was gefocust op mijn werk, familie en sociale leven. Op de een of andere manier zat ik vast in een levensstijl die ervoor zorgde dat ik al mijn energie en vreugde verloor. Elke dag van ’s ochtends tot ’s avonds van hot naar her haasten om bij te blijven werd een dagelijkse gewoonte. Ik beoefen yoga sinds velen jaren, maar ook mijn yoga beoefening kon me niet de balans en kalmte bieden die ik gewend was. Dit is wanneer ik besloot dat ik een paar aanzienlijke veranderingen moest aanbrengen in mijn leven.

arhanta yoga ashram india morning walk Ik was vastberaden om mijn balans weer terug te vinden en een kalmer en vrediger leven te leiden. Ik keerde naar yoga in de hoop te herstellen wat ik had verloren en koos ervoor een yogaopleiding te volgen in India. Zoekend op internet ontdekte ik Arhanta Yoga, een yoga instituut met zowel een yoga school in India als in Nederland. De school leek te bieden wat ik nodig had: een intensieve maand van yoga studie in een yoga ashram, compleet geïsoleerd van de buitenwereld. Een maand de tijd om me op mezelf te focussen en de antwoorden te vinden op de vele vragen die me wakker hielden in de nacht. Het was geen moeilijke beslissing om te nemen. Binnen no time was ik geregistreerd om een yogadocentenopleiding te volgen in India en niet lang daarna vond ik mezelf in een vlucht naar Khajuraho in Central India. Ik heb me in jaren niet zo enthousiast gevoeld… Ik was daadwerkelijk onderweg om een yoga opleiding in India te volgen! Toen ik aankwam op het vliegveld van Khajuraho stonden enkele personeelsleden van de Arhanta Yoga School India mij en andere studenten ons op te wachten om ons te begeleiden naar de ashram. Zodra ik een stap zette op de grond van de ashram wist ik dat ik de juiste keuze had gemaakt om hier naar toe te komen. De plek was zo mooi en vredig, anders dan ik ooit eerder had gezien. Simpel en omringd door uitgestrekt land en bergen… Adembenemend!

De volgende ochtend begonnen de yogaklassen. Ik kreeg al gauw door dat ik niet zoveel tijd zou hebben voor zelfreflectie als ik gehoopt had. Dit zou een heel intensieve maand worden. Ik had enige tijd nodig om gewend te raken aan het strakke schema en de voortdurend doorgaande lessen, maar met de hulp en de steun van de docenten en de andere studenten kreeg ik het ritme snel onder de knie en was ik erg blij dat ik ervoor heb gekozen om mijn yogaopleiding in India te volgen. Naarmate de dagen en weken verstreken voelde ik een soort van kalmte over me heen die ik nog nooit eerder had ervaren. Ook al was ik de gehele dag door druk bezig, op de een of andere manier begon ik dingen erg duidelijk te zien en beetje bij beetje kwamen er antwoorden op mijn vragen. Na lang overwegen en twijfelen besloot ik om een eigen yogaschool te beginnen in Nederland.

Vandaag de dag, anderhalf jaar later, werk ik full time als een yoga docent in mijn eigen yoga studio en koester ik nog altijd de innerlijke vrede die ik heb ontdekt toen ik ben gaan studeren in India. Ik zal voor altijd dankbaar zijn voor de keuze die ik heb gemaakt en voor de docenten, mijn medestudenten en mijn familie die me hebben ondersteund gedurende deze wonderbare reis die ik twee jaar geleden ben begonnen en zal blijven volgen voor nog velen jaren.

Subscribe now to receive our series of short e-books

Our E-books

Subscribe to our mailing list and receive a series of short e-books

Leave a Reply