200-urige Yoga Docentenopleiding in India

Ervaar een dieper en verhoogd niveau van yoga.

Word een door Yoga Alliance gecertificeerde yogaleraar, studeer in een Authentieke Yoga Ashram

200 uur Yoga Docent Opleiding India

Leer in een unieke yogaschool met 5 generaties yoga-erfgoed

Volledige verdieping

Ben je op zoek naar grondige en diepgaande yoga-educatie die verder gaat dan lessen enkel gebaseerd op fysieke houdingen?

5 generaties erfgoed

Wil je yoga leren van authentieke Indiase leraren met 5 generaties van originele afkomst en kennis?

Professionele training

Wil je een professionele yoga docentenopleiding voor diepgaande kennis en vaardigheden om anderen met vertrouwen les te geven?

Yoga Alliance
International Yoga Association
CRKBO
International Yoga Federation

Yoga Docenten opleiding India

Onze 200 uur durende yoga docentenopleiding in India is een serieuze en professionele cursus die een diepgaande kennis van Hatha Yoga behandelt. Deze uitgebreide cursus is ideaal voor mensen die yoga willen onderwijzen of willen verdiepen in hun persoonlijke yogareis. De cursus wordt geleid door zeer deskundige en ervaren docenten in onze yoga-ashram in India. Hier leer je authentieke yoga van authentieke Indiase leraren in het traditionele gurukul-systeem.

Namasté,

Ik ben Ram Jain, oprichter van Arhanta Yoga Ashrams en de hoofdleraar van onze 200 uur durende yogalerarenopleiding in India. Een korte introductie over mij:

Ram Jain
 • Ik ben geboren in India in een Jain-familie met rijke tradities waar yoga al 5 generaties lang een manier van leven is. 
 • Mijn formele yoga-opleiding begon op 8-jarige leeftijd op een Vedische School.
 • Ik sta al 34 jaar in het pad van yoga en geef al 23+ jaar yogales. 
 • Sinds 2009 zijn er meer dan 12000 yogadocenten afgestudeerd aan onze yoga-ashrams in India & Nederland en onze online academie.
 • Ik ben de auteur van een Amazon-bestseller "Hatha Yoga for Teachers & Practitioners".
Ram Jain

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Kijk hieronder of deze cursus bij jou past of niet

Ja, wanneer:

 • Als je op zoek bent naar een diepgaande lerarenopleiding
 • Als je je kennis wilt verdiepen
 • Als je de yoga-levensstijl wilt ervaren in een yoga-ashram in India
 • Als je waarde hecht aan authentieke yogaleraren en afkomst

Nee, wanneer:

 • Als je op zoek bent naar een yoga vakantie met een certificering
 • Als je alleen basiskennis wil hebben
 • Als je geen vier weken in een yoga-ashram wil doorbrengen
 • Als je niet hoeft te leren van authentieke yogadocenten

Arhanta Yoga Ashrams

Arhanta Yoga Ashram India

Arhanta Yoga Ashram India

De Arhanta Yoga docentenopleiding in India vindt plaats in de Arhanta Yoga Ashram India. De Ashram ligt op een uitgestrekt domein van 7 hectare, in een vredige omgeving dichtbij de oude stad Khajuraho in Centraal-India. De Yoga Ashram is gemakkelijk te bereiken met een directe vlucht of trein. De luchthaven van Khajuraho ligt op 14 km van de ashram en het treinstation ligt op 12 km. Haal en brengservice is inbegrepen in de prijs

Arhanta Yoga Ashram Nederland

De Arhanta Yoga docentenopleiding in Europa vindt plaats in de Arhanta Yoga Ashram Nederland. De Ashram bevindt zich op een uitgestrekt domein van 2 hectare, dichtbij de stad Arnhem in de prachtige provincie Gelderland. De Yoga Ashram heeft een goede verbinding met de luchthavens van Amsterdam (Schiphol) en Rotterdam met het openbaar vervoer.

Arhanta Yoga Ashram Netherlands

Redenen om te kiezen voor Arhanta

Yoga levensstijl van 5 generaties

Bij Arhanta leer je rechtstreeks van ervaren yogadocenten uit India met een lange yoga traditie van 5 generaties. Je ontvangt nauwkeurige en authentieke educatie die rechtstreeks vanuit de studie van de originele geschriften in het Sanskriet zijn geleerd.

Gevestigde yoga-ashrams

Arhanta Yoga is een gevestigde school die yoga-onderwijs aanbiedt in een traditioneel systeem met een moderne benadering sinds 2009. We hebben twee bekende yoga-ashrams in India en Nederland die elk jaar meer dan 1000 yogastudenten ontvangen.

12000+ yogadocenten gecertificeerd

Bij Arhanta bieden we internationaal geaccrediteerde yogalerarencertificeringen in India en Nederland. Meer dan 12000 yogadocenten uit meer dan 94 landen zijn gecertificeerd in onze yoga-ashrams. Onze uitgebreide ervaring met lerarenopleidingen heeft ons geholpen om de beste trainingen te creëren.

Wat zal je behalen?

 • Leer yoga verder dan de mat te ervaren. Je leert meer in verbinding te staan met jezelf.
 • Leer het beoefenen en lesgeven van 170+ Hatha Yoga houdingen.
 • Ervaar een authentieke yoga-levensstijl in een afleidingsvrije omgeving.
 • Diep begrip van yoga filosofie en praktijk.
 • Een nieuw niveau in je persoonlijke yoga- en meditatiebeoefening.
 • Leer hoe je anderen kan onderwijzen hoe ze yoga kunnen gebruiken voor gezondheid, geluk en gemoedsrust.
 • Ontvang een wereldwijde en door Yoga Alliance geaccrediteerde yoga-instructeurscertificering.
Hatha Yoga Opleiding

Je leert ook technieken om je geest te beheersen, je lichaam te helen en ten volle van het leven te genieten. En dat allemaal terwijl je geaccrediteerd wordt om anderen te leren hetzelfde te doen.

Bereid je voor om dieper te duiken

Veel van onze studenten komen naar ons omdat ze een levensfase doormaken waarin ze zich verloren voelen of op zoek zijn naar zingeving en een nieuw doel. Sommigen willen yoga buiten de mat beoefenen, en leren om de yogaprincipes in hun dagelijks leven te beoefenen.

 Als gecertificeerde en geaccrediteerde yogaleraar kun je de voordelen van deze lichaamsoefening voor een optimale gezondheid met anderen delen. Deze cursus laat je zien hoe je ervoor kan zorgen dat je eigen studenten zich veilig en op hun gemak voelen, zodat ze net zoveel van de oefening houden als jij.

Past deze cursus bij jou?

 • Misschien wil je je yogabeoefening verdiepen en contact maken met jezelf.
 • Misschien wil je je correct laten certificeren en anderen helpen hun lichaam en geest te genezen.
 • Misschien ben je al yogaleraar en ben je op zoek naar diepere en diepgaande kennis van een vertrouwde bron.
 • Misschien heb je al een andere cursus gevolgd, maar waren niet de juiste onderwijsvaardigheden bijgebracht.
Yoga Instructeurs Cursus

Onze 200 uur durende Yoga docentenopleiding in India is ontworpen om je vaardigheden en structuur te geven om je te ontwikkelen en te groeien in je yogabeoefening. Het zal je helpen vertrouwen te ontwikkelen in je eigen praktijk en het vermogen om anderen te onderwijzen.

 Met de authentieke onderwijzing leer je hoe je je op elk moment geaard kunt voelen en contact kunt maken met jezelf. De vakkundig gemaakte yogasequenties geven je meer energie. De cursus leert je routines en gewoonten om in vrede en welzijn te leven.

Fotogallerij

Bekijk de impressies van onze 200 uur durende yoga docentenopleidingen in onze Yoga Ashram in India. Klik op de knop om de volledige fotogalerij te bekijken.

Fotogalerij India
Jacqueline

"Ik kwam naar de Arhanta ashram met een open geest en geen idee wat er zou komen. Het waren vier weken vol intensief, hard,emotioneel, geweldig, versterkend en fantastisch werk met de groep, met de leraren, en met mezelf. Ik ben nog steeds dankbaar en blij dat ik in deze prachtige omgeving van zulke goede leraren heb mogen leren. Nu kijk ik er naar uit om mijn yogales te geven. Heel erg bedankt aan het hele Arhanta-team. Ik wens je het allerbeste ."

Jacqueline

Nederland

Wat maakt Arhanta anders?

Onze filosofie - authenticiteit

Bij Arhanta brengen we u een rijk erfgoed van vijf generaties. Je leert van de leraar die van kinds af aan diepgaande yoga heeft geleerd op traditionele Indiase Vedische scholen. Wij geloven dat echte yoga 20% op de mat en 80% buiten de mat wordt beoefend in je dagelijkse leven.

Onze kennis - uitmuntendheid

We zijn traditioneel, maar we worden niet beperkt door onze tradities. We leren voortdurend moderne, op wetenschap gebaseerde anatomie, fysiologie en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van fitness en lichaamsbeweging. Je kan er dus zeker van zijn dat je bewezen en nauwkeurige kennis krijgt die aan de hoogste normen voldoet.

Onze inzet - Integriteit

We zijn toegewijd aan het succes van onze studenten en gemeenschap. We bieden levenslange ondersteuning, niet alleen tijdens de cursus, maar ook op elk moment nadat u de cursus hebt voltooid. We doen ons uiterste best om ieder te helpen doelen te bereiken.

Onze professionaliteit - hoge normen

We zijn gepassioneerd om ons werk zo goed mogelijk te doen. Bij Arhanta bent u verzekerd van de hoogste professionele standaarden op het gebied van trainingen, communicatie en ondersteuning.

Arjan

Ik heb de hoogste respect voor Arhanta, ze staan voor hun waarden. Ik ben zo blij dat ik hun website ben tegengekomen. Ram heeft een zeer diepe kennis die hij zeer efficiënt uitlegt met humor en verhalen. Ik heb met deze cursus in één maand meer geleerd dan in de 2 jaar durende lerarenopleiding die ik eerder heb afgerond.

Arjan

Yoga Docentenopleiding India Locatie

Onze 200-uur Yoga Teacher Training in India vindt plaats op onze Yoga Ashram in India. De ashram is verspreid over 17 hectare groen land en ligt in een vredige en serene omgeving in de buurt van de oude stad Khajuraho in Centraal-India. De yoga-ashram is gemakkelijk bereikbaar met een vlucht of rechtstreekse trein vanuit Delhi, Varanasi en Agra. De luchthaven van Khajuraho ligt op 14 km van de ashram en het treinstation op 12 km.

 Op de eerste en de laatste dag van de cursus worden de studenten gratis opgehaald en teruggebracht naar de luchthaven en het treinstation van Khajuraho. Op verzoek kan er ook privévervoer worden geregeld.
Arhanta Yoga Ashram India

Wat ga je leren?

Hier is een kort overzicht van wat je leert in deze 200 uur durende yoga-instructeurcertificering in India

Yoga TTC

170+ Hatha Yoga Asana's

Je krijgt diepe kennis van de uitlijningen, instructies, voordelen, contra-indicaties, fysiologie en variaties van de 170+ Hatha Yoga houdingen. Je leert hoe je deze houdingen veilig en efficiënt kunt beoefenen en aan anderen onderwijzen voor verschillende lichaamstypes.

Oude yogafilosofie

Je zult de klassieke filosofie van yoga op een analytische en niet-sektarische manier leren begrijpen. Je leert de belangrijke concepten zoals prana, chakra's, geest, karma etc. Ram gebruikt verhalen en humor om deze complexe concepten te vereenvoudigen.

Yogafilosofie
Anatomie Fysiologie

Anatomie en fysiologie

Je leert hoe de yogahoudingen ons fysieke en astrale lichaam beïnvloeden. Je leert hoe de gesystematiseerde beoefening van yoga-asana's kan helpen om onze gezondheid, flexibiliteit en algehele werking van de organen te verbeteren. Je leert de belangrijke principes van de menselijke anatomie en fysiologie, zodat je blessure kan voorkomen in uw persoonlijke beoefening en uw lessen.

Lestechnieken en Reeksen

Je leert de deskundige onderwijstechnieken, de kunst van instructie, correctie en aanpassingen. Je krijgt dagelijks 3 uur les om de vaardigheden en het vertrouwen te ontwikkelen om anderen les te geven. Je zal begrijpen hoe en wanneer je een leerling moet helpen. Je leert ook principes van reeksen/sequenties.

YTT klassen

Wat studenten zeggen

Eve
Eve

USA

"Mijn yogaleraar vertelde me dat de Arhanta Yoga-lerarenopleiding een speciaal geschenk is dat ik mezelf zou geven, vandaag kan ik dat bevestigen. De leraren zijn echt goed, zeer deskundig en professioneel. Het is een geweldige ervaring. Mis deze kans niet. "

Kirsi
Kirsi

Finland

"Deze 200 uur durende yogatraining in India heeft me veel geleerd over yoga en hoe je yoga moet doceren. Het programma is volledig en geeft de juiste hoeveelheid informatie die je nodig hebt om leraar te worden. Ik heb veel kwaliteiten ontwikkeld in deze cursus. Daar ben ik erg dankbaar voor."

Rita
Rita

Germany

Ik ben erg blij met de kwaliteit en diepgang van de inhoud van dit certificeringsprogramma voor yogadocenten. Alle informatie is duidelijk, to-the-point en verveelt nooit. Dankzij deze cursus heb ik nu vertrouwen in mijn onderwijscapaciteiten."

Wat zit er in de cursus

Onze yoga docentenopleiding in India is een intensieve 26-daagse residentiële cursus met een zeer gedetailleerd curriculum. Het cursuscurriculum is sinds 2009 ontwikkeld en verfijnd. De vier weken durende yogatraining omvat gedetailleerde informatie over 170+ asana's, gedetailleerde instructie- en correctietechnieken, ademhalingsoefeningen, asanabeoefening, Vedische filosofie en yoga-levensstijl en nog veel meer. Enkele van de hoogtepunten zijn:

MODULE 1: YOGA ASANA'S

170 klassieke yoga asana's

Juiste uitlijning van 95 yoga asana's

Hoe creëer je een goede klasomgeving?

Belangrijke tips voor het geven van yogalessen

De basisstructuur van een yogales

De basisstructuur van de beginnerscursus

Yoga asana-variaties voor beginners en elementair niveau

Kinderyoga

Zachte/beperkte bewegingsyoga

Yoga voor zwangere vrouwen

Hoe en wanneer asana's aanpassen?

Diepe ontspanning / Yoga Nidra

Pranayama

Bandha's en kriya's

Meditatie

De vier paden van yoga

Kundalini Yoga

MODULE 2: ANATOMIE & FYSIOLOGIE

Acht hoofdlichaamsystemen

Wervelkolom en zijn veelvoorkomende aandoeningen

Verschil tussen yoga en andere fysieke oefeningen

Blessurepreventie en genezing

Uitlijningen, aanpassingen en aanpassingen

Yoga als therapie

Dieet en voeding

→ Wat is Ayurveda?

→ Yoga dieet

→ Effect van voeding, voeding en levensstijl op lichaam en geest

→ Lichaamstypes en geschikte diëten

MODULE 3: YOGA FILOSOFIE

Doel en betekenis van yoga

Vijf principes van yogabeoefening

Vier paden van yoga

Acht ledematen van Raja Yoga

Zeven stadia van bewustzijn

Drie guna's - sattva, rajas, tamas

Maya, prakriti, brahman, avidya

Atman, parmataman, jiva

Drie lichamen; fysiek, astraal, spiritueel

Vier innerlijke instrumenten; geest, intellect, onderbewustzijn, ego

Werking van de geest

Vijf grote en vijf kleine prana's

Karma en reïncarnatie

→ De wet van actie en reactie

→ De wet van compensatie

→ De wet van vergelding

→ Lot, zelfinspanning en vrije wil

→ Doel van geboorte en wedergeboorte

MODULE 4: LESTECHNIEKEN

Psychologie van een leraar

Psychologie van een student

Correctie- en begeleidingstechnieken

Motivatie technieken

Communicatie technieken

Ethische richtlijnen

→ Ethische richtlijnen voor een yogaleraar

Je eigen yogaschool runnen

→ Hoe richt je je yogabedrijf of yogastudio op?

→ Hoe: een locatie vinden, adverteren en promoten, en verlengingen krijgen

→ Veelvoorkomende terugval en fouten en hoe ze te vermijden

→ Praktische tips voor een vlotte werking van een yogaschool/yogastudio

Ram Jain
YACEP Yoga Alliance
E-RYT 500 Yoga Alliance

Meer over de hoofddocent,

Ram Jain

Profiteer van 5 generaties yoga-erfgoed

(ERYT-500 & YACEP met meer dan 40.000 uur leservaring)

Ik ben dankbaar voor de gave van yoga in mijn leven. Ik help al meer dan twee decennia mensen hun leven te transformeren met de wetenschap, praktijk en principes van yoga.

Geboren in een gezin waar yoga al vijf generaties lang de manier van leven is, begon mijn formele yogareis op achtjarige leeftijd op een Vedische school in India. Ik ben opgeleid in de traditie van Swami Sivananda. Ik kreeg een solide basis in geschriften, waaronder Veda's, Upanishads, Bhagavad Gita en Yoga Sutra's (om er maar een paar te noemen).

Mijn diepe nieuwsgierigheid naar kennis bracht me er ook toe om moderne wetenschappen zoals anatomie, fysiologie en westerse filosofie te studeren met pionierende leraren van nieuwe tradities.

Ik zie yoga als een manier om de vijf zintuigen onder de knie te krijgen, dus noemde ik de ashram 'Arhanta Yoga', de yoga om de vijf zintuigen onder de knie te krijgen!

Bij Arhanta geven we niet alleen yogales. We leren je hoe je je potentieel kunt bereiken, je kennis kunt verdiepen, je zelfvertrouwen kunt opbouwen en de leiding kunt nemen over je leven.

Wereldwijd geaccrediteerde certificering

Met ons certificaat kun je wereldwijd Yoga lesgeven. Onze 200 uur durende Yoga docentenopleidingen in India zijn volledig geaccrediteerd door Yoga Alliance, International Yoga Association, International Yoga Federation en The CRKBO (Nederland). Na voltooiing kunt u zich registreren als RYT 200 bij Yoga Alliance.

Certificaat Yoga Docentenopleiding

Risicovrij annuleringsbeleid in geval van Covid-19-gerelateerde problemen

Cursusdata & kosten

Aankomende cursusdata

Onze Hatha Yoga Docentenopleidingen in India vinden elk jaar plaats van oktober tot maart. Deze periode is ideaal voor intensieve training aangezien het weer mild en geschikt is.

200 uur Hatha Yoga

Datum Status Locatie
2023
25 okt - 19 nov Beschikbaar India
25 nov - 20 dec Beschikbaar India
2024
5 jan - 30 jan Beschikbaar India
5 feb - 1 mrt Beschikbaar India
25 okt - 19 nov Beschikbaar India
25 nov - 20 dec Beschikbaar India

Ga voor meer geplande cursusdata naar Alle geplande data

Cursuskosten

Het cursusgeld omvat alle lessen, accommodatie, drie vegetarische maaltijden per dag, twee paar uniformen, een cursushandleiding voor yogadocenten, ophaal- en terugbrengfaciliteit op de luchthaven of het treinstation van Khajuraho op de eerste en de laatste dag van de cursus en een levenslang lidmaatschap van AYA Teachers Registry voor voortdurende begeleiding en mentoring.

Accommodatie

Kosten (in euro's)

Tweepersoonskamer

1950 Euro 

Eenpersoonskamer

2250 Euro 

 • Het totale aantal zitplaatsen per cursus is beperkt.
 • Onze 200-urige yoga docentenopleiding is geregistreerd bij Yoga Alliance, European Yoga Association en International Yoga Federation en geaccrediteerd door alle grote yogafederaties.

Criteria voor deelname

We verwelkomen studenten van alle leeftijden, achtergronden en overtuigingen. Dit zijn de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden voordat u zich aanmeldt voor onze yogaleraarcertificeringscursus:

 • Je moet een oprecht verlangen hebben om hard te werken, je aan te passen en buiten je comfortzone te groeien.
 • Je moet mentaal en fysiek fit zijn om de cursus te volgen.
 • Het is niet noodzakelijk om kennis van het Engels te hebben, maar je moet wel basis Engels kunnen begrijpen.
 • Over het algemeen wordt het niet aanbevolen om de cursus te volgen tijdens de zwangerschap, maar we zullen elk verzoek afzonderlijk bekijken. Neem contact met ons op als je hier vragen over hebt.

Dagelijkse planning

06:00 am

Meditatie en Pranayama

07: 15 am

Ontbijt

08:15 am

Hoe te onderwijzen?

11:30 am

Lunch

12:00 pm

Karma Yoga

01:00 pm

Lezing

03:15 pm

Asana-oefening

05:30 pm

Diner

07:00 pm

Avondprogramma

08:00 pm

Kruidenthee

09:30 pm

Lichten uit

Zero Risk Covid-beleid

Als je de cursus niet kunt bijwonen of niet kunt reizen vanwege Covid-19-gerelateerde problemen, kun je je registratie eenvoudig uitstellen of een volledige terugbetaling van alle betaalde kosten vragen.

Hoe toepassen?

Houd er rekening mee dat onze yoga-certificeringscursussen in India ruim van tevoren vol zitten, meld u op tijd aan om uw plaats te reserveren.

Zodra u bent geaccepteerd, moet u een aanbetaling van 200 euro betalen om uw reservering te bevestigen.

Yoga Opleiding Aanmelden

Garantie

Onze 200-urige yoga-lerarenopleiding in India is een beproefde cursus sinds 2009. We garanderen dat de cursus je een correcte en voldoende kennis van yoga, yogafilosofie, goede onderwijsvaardigheden en voldoende praktische training zal geven om anderen gemakkelijk en vertrouwen.

Ondersteuning na cursus

We begrijpen het belang van ondersteuning na de cursus; daarom bieden we het aan al onze studenten aan. Onze docenten kunnen rechtstreeks worden gecontacteerd via Skype, telefoon, e-mail en instant messaging over eventuele vragen en vragen.

RYT 200

Als afgestudeerde van Arhanta Yoga krijg je een gratis levenslang lidmaatschap als RYT 200 (Registered Yoga Teacher) bij de International Yoga Association. Je kunt je ook bij Yoga Alliance inschrijven als RYT 200 (Registered Yoga Teacher 200-uurs niveau).