Yoga Docenten Opleiding Nederland

Onze professionele 200 uur Yoga docenten opleiding Nederland (Yoga teacher training) volgt de rijke traditie van Swami Sivananda. Deze intensieve opleiding tot Hatha Yoga docent wordt gegeven door de Indiase yoga meester Yogi Ram (directeur en hoofddocent van de Arhanta Yoga ashrams in India en Nederland). We organiseren deze opleiding in onze mooie Yoga ashram in de buurt van Arnhem / Doetinchem, in Nederland. Uiteraard is de opleiding erkend door Yoga Alliance, International Yoga Federation, Het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) en European Yoga Association. Deze korte maar intensieve Hatha Yoga opleiding duurt vier weken en is inclusief verblijf en maaltijden in onze traditionele Arhanta Yoga Ashram in Nederland.

Yoga docenten opleiding nederland

Aan het einde van deze intensieve vier weken beschikken de cursisten over een sterke basis om anderen yogales te geven. Daarnaast zal de eigen yoga en meditatie beoefening versterkt zijn. Bij succesvol afronden van de Hatha Yoga teacher training ontvangen de cursisten een certificaat waarmee niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd, les gegeven kan worden.

Naast de 200 uur Hatha Yoga opleiding bieden we in Nederland nog een Yin Yoga teacher training aan. Verder wordt nog een opfriscursus gegeven, die gevolgd kan worden na het behalen van het certificaat van de 200 uur opleiding.

Voor wie al een Hatha Yoga certificaat bezit, en graag verder studeert, organiseert Arhanta Yoga ook een gevorderde niveau 2 opleiding: de 300 uur yoga docenten opleiding. Deze opleiding vindt momenteel alleen in India plaats, maar zal in de nabije toekomst ook in Nederland gegeven worden.

Erkend Certificaat

Bij succesvol afronden van de yoga docenten opleiding Nederland wordt er een yoga docenten certificaat (200 uur) uitgereikt, erkend door Yoga Alliance, European Yoga Association, CRKBO (Nederland). Met dit certificaat is het mogelijk om je te verzekeren als yogadocent in eigen land en is registratie als yogadocent ook mogelijk, onder andere bij Yoga Alliance

YAlogoYoga AllianceYoga-Alliance-RYS-300 RYS-500-webInternational Yoga Federation Logo

Wat kunnen cursisten van onze 200 uur opleiding verwachten

 • 180 klassieke Hatha Yoga asanas
 • Unieke technieken om yogales te geven inclusief gespecialiseerde correctietechnieken
 • Elke dag 3 uur leren en oefenen in het geven van yogales
 • Uitgebreide uitleg over de yogische en Vedische filosofie
 • Yogadocenten certificaat erkend door Yoga Alliance, International Yoga Federation, European Yoga Association en CRKBO (Nederland).
 • Uitleg en steun om een eigen yogaschool te beginnen

hatha docent opleiding 2018Erkende opleiding tot yogadocent

De Arhanta Yoga teacher training is geschikt voor

 • Mensen die een gecertificeerde en bekwame yogadocent willen worden
 • Yogadocenten die de klassieke Hatha Yoga volledig willen leren en begrijpen
 • Nieuwe en ervaren yogabeoefenaars die zich willen verdiepen in de oude yoga principes en Vedische filosofie
 • Iedereen die yoga wil begrijpen en leren

Speciale kenmerken van de Arhanta Yoga docenten opleiding Nederland

 • Cursus wordt gegeven in onze traditionele Arhanta Yoga Ashram in Nederland
 • Authentiek studieprogramma op een hedendaagse manier benaderd
 • Intensieve Hatha Yoga & meditatie oefening onder persoonlijke begeleiding
 • Dagelijkse beoefening van meditatie en het zingen van mantra’s
 • Inzicht en kundigheid in de psychologie die komt kijken bij het les geven aan mensen met verschillende achtergronden en leeftijden
 • Introductie in de principes van Ayurveda
 • Massage in een extra workshop
 • Internationaal erkend certificaat
 • Ondersteuning die ook na het afronden van de opleiding blijft bestaan

hatha yoga opleiding ashram nederlandkort basis yoga opleiding

Recensies: Arhanta Yoga docenten opleiding Nederland

yoga-opleiding-cursist

“De yoga opleiding bij Arhanta Yoga was een ware uitdaging. We hebben veel gestudeerd en geoefend, maar ook erg veel geleerd. Ik heb erg genoten van de filosofielessen en heb nu een goed beeld van wat yoga is. Ik heb ook erg genoten van de verschillende kwaliteiten van alle docenten. De asanales van Ram heb ik gewaardeerd, doordat we tijdens deze les echt hebben ervaren wat asanas zijn; comfortabele en stabiele poses. De groep was erg behulpzaam, waardoor het fijn was om samen te studeren en te oefenen. Bedankt!” Simona, Biella, Italie

danielle-yoga-cursist“Ik sta versteld van wat ik allemaal heb geleerd de afgelopen paar weken. Het programma is erg gestructureerd en de docenten zijn erg vakkundig. Voor mij voelt het alsof ik een sterke basis heb opgebouwd om les te geven aan beginners. Voor de opleidingn voelde ik me een beetje onzeker, maar nu heb ik genoeg vertrouwen opgebouwd om yogales te geven. Ik kan niet wachten om te beginnen! Ik ben erg dankbaar voor deze ervaring en alles wat ik heb geleerd van de docenten.” Danielle, Middleburg, Nederland

yoga-docenten-opleiding-cursist“Een geweldige ervaring voor iedereen om zelf te ervaren. Ik heb genoten van de uitdaging die de Hatha Yoga docenten opleiding Nederland me dagelijks gaf, zowel lichaam als geestelijk. De structuur van het lesgeven was erg goed. Het is ongelooflijk hoeveel ik heb geleerd in de afgelopen vier weken over yoga en mezelf. Dank je wel aan de Arhanta yogadocenten en het personeel!” Erica, Port Laoise, Éire

 

yvonne“Als je met deze opleiding start ga je een grote uitdaging aan met jezelf, zowel fysiek, mentaal als spiritueel. Je gaat jezelf op een hele andere manier ontmoeten en groeit elke dag meer en meer in de yoga. Het is een zeer intensief programma overgedragen door professionele teachers. Samen met het personeel is het een team die voor je klaar staat en er voor je is. Alle puzzelstukjes zijn aanwezig maar zullen straks als je weer thuis bent in elkaar vallen. Een ervaring voor het leven. Namaste, Yvonne.” Yvonne, Den Bosch, Nederland

mario-opleiding-cursist“De Arhanta Yoga Ashram is een perfecte “hideaway” van de afleidingen van het moderne leven. Complete focus op het leren en het onder de knie krijgen van het bewust worden. Er wordt excellent lesgegeven, direct van de bron zelf! Waar ik het meest heb gewaardeerd is de bewustwording van de onderscheiding tussen het lichaam, de geest en de ziel.” Mario, Maastricht, Nederland

Lees meer recensies

Directeur

yoga opleiding leraar NederlandYogi Ram is de hoofdleraar en de directeur van Arhanta Yoga Ashrams met een ervaring van 19 jaar als docent. Hij staat geregistreerd als ervaren yogadocent (Yoga Alliance ERYT 500) met meer dan 40.000 uur ervaring in lesgeven en is wereldwijd docent/mentor geweest van ruim 1200 yogadocenten. Yogi Ram is geboren en getogen in India. Hij begon zijn ontwikkeling van de yoga en Vedische filosofie op een leeftijd van 8 jaar oud, als onderdeel van de basisschooltheorie. Yogi Ram heeft een diepgaande kennis over verscheidene oude geschriften, zoals Vedas, Bhagavad Gita, Patanjali Yoga Sutras, Hatha Yoga Pradipika en daarnaast ook een uitgebreide kennis over anatomie en fysiologie. Zelf heeft hij gestudeerd bij, en geleerd van, bekende leraren als bijvoorbeeld Guru Ramananda (nageslacht van Swami Sivananda), Swami Premananda, Shri Shamboo. Hij geeft wereldwijd les sinds 1998 en staat bekend om zijn unieke vermogen om het beste uit zijn studenten te halen en om zijn interessante filosofische verhalen.

Studieprogramma

Het studieprogramma van de yoga docenten opleiding Nederland is identiek aan het programma dat wordt aangeboden tijdens de yoga docenten opleiding in India.

De Arhanta Yoga opleiding tot Hatha Yoga docent beschikt over een gedetailleerd en uitgebreid studieprogramma. Tijdens de opleiding leren de cursisten de 180 klassieke Hatha Yoga asanas. Daarnaast leren de cursisten alle benodigde vaardigheden om yogales te geven zoals unieke correctietechnieken en wordt er uitgebreid uitleg gegeven over de Vedische filosofie. Tijdens de les “Hoe yogales geven” oefenen de cursisten dagelijks gedurende 3 uur met het geven van yogales, het structureren van een les, het verbeteren van asanas en de overige aspecten van het lesgeven. Verder krijgen ze ook uitleg en oefening in verschillende meditatietechnieken, anatomie, yoga voor kinderen, zwangerschapsyoga en yoga voor ouderen.

Om het gehele studieprogramma en het dagelijkse schema van de yoga docenten opleiding Nederland te bekijken, ga dan naar Yoga opleiding studieprogramma.

Locatie

Vanaf 2013 worden de Arhanta Yoga docenten opleidingen gegeven in de Arhanta Yoga Ashram in Nederland, in de buurt van Arnhem / Doetinchem, Gelderland. Deze korte intensieve opleiding tot yoga docent duurt vier weken en is inclusief verblijf en maaltijden. De yoga ashram is gelegen in Gelderland maar ontvangt studenten uit heel Nederland zoals bijvoorbeeld Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Maastricht, Groningen, Haarlem, Den Bosch, Breda en Delft.

Arhanta Yoga Ashram Netherlands light comp

Data 200 uur interne yoga opleiding 2018

Datum Status
2018
26 maart –20 april Wachtlijst
4 juni – 29 juni Laatste plaatsen
9 juli – 3 aug Beschikbaar
13 aug – 7 sept Beschikbaar
17 sept – 12 okt Beschikbaar
2019
18 maart –12 april Beschikbaar
10 juni – 5 juli Beschikbaar
8 juli – 2 aug Beschikbaar
12 aug – 6 sept Beschikbaar
16 sept – 11 okt Beschikbaar

Kosten

De cursusbedragen voor de Hatha yoga docenten opleiding Nederland zijn inclusief lesmateriaal, verblijf op de ashram, 3 vegetarische maaltijden per dag, twee paar uniformen, 200 pagina yoga docenten handboek en lidmaatschap bij Arhanta Yoga docentengenootschap voor continuïteit van ondersteuning en begeleiding.

 Slaapzaal
Twee-persoonskamer Privé-kamer
2400 2600 2800

Dagschema: 200 uur Yoga opleiding Nederland

06:00 Pranayama, Meditatie
07:15 Ontbijt
08:15 Opleiding “Hoe yogales geven” (didactische technieken / praktijk)
11:30 Lunch
12:00 Karma yoga
13:00 Hoofdlezing (Yogische filosofie, anatomie)
15:15 Yoga asana les
17:30 Avondeten
19:00 Avondprogramma
20:00 Kruidenthee
21:30 Lichten uit

Criteria voor deelname

 • De cursisten moeten basis Engels spreken en begrijpen aangezien de yoga docenten opleiding in het Engels wordt gegeven.
 • De cursisten moeten in een goede fysieke en mentale conditie verkeren.
 • We raden het af deze cursus te volgen tijdens een zwangerschap. Neem contact op voor meer informatie hierover.
 • Voorafgaande kennis van of ervaring met yoga is niet noodzakelijk. Het is belangrijker dat de cursist ruimdenkend is en graag wil leren.

Aanmelden gaat als volgt

 • Download het inschrijvingsformulier (DOC / PDF) en stuur het ingevulde formulier per email naar info@arhantayoga.nl
 • Het Arhanta Yoga personeel zal binnen 2 werkdagen reageren.
 • Zodra de aanvraag geaccepteerd is, zal er om een betaling van €200 gevraagd worden om de inschrijving te bevestigen.

Wat mee te nemen

 • Yogamat en meditatiekussen (ook te koop in de ashram)
 • Toiletartikelen en handdoeken
 • Meditatiesjaal
 • Schrijfmateriaal
 • Wekker op batterij
 • Polshorloge
 • Comfortabele en warme kleding (schouders, middenrif en knieen moeten bedekt zijn)
 • Slippers voor binnen de accommodatie
 • Comfortabele wandelschoenen
 • Paraplu

Na aanmelding voor de Hatha Yoga docenten opleiding Nederland wordt er een gedetailleerder overzicht gestuurd per email.

Waarom kiezen voor Arhanta Yoga Ashrams

 • Al meer dan 2000 afgestudeerden geven momenteel succesvolle yogalessen over de hele wereld
 • Les krijgen van zeer ervaren leerkrachten
 • Persoonlijke aandacht voor en begeleiding van elke student
 • Levenslang lidmaatschap bij Arhanta Yoga ashram teachers registry voor continue begeleiding en mentoring via Skype, telefoon, e-mail, etc.

Garantie

Wij kunnen niet garanderen dat iedereen die aan de cursus deelneemt getransformeerd zal worden tot een uitmuntende yogadocent, maar we garanderen wel dat onze cursus genoeg kennis, technieken, informatie en zekerheid biedt om een uitmuntende yogadocent te worden.

Docentenbegeleiding

Al onze geslaagde cursisten krijgen een levenslang lidmaatschap bij de Arhanta Yoga Teachers Association. Hier kunnen zij begeleiding en ondersteuning krijgen voor hun yogabedrijf en hun yogabeoefening. Leden krijgen een mentor aangewezen met wie zij in contact kunnen blijven via email, telefoon en skype.

Betalingsmethode

Betalingsmethodes en details (creditcards/bankoverschrift) zullen worden toegezonden na de bevestiging van toelating.

Visum en reisverzekering

Het regelen van een visum is voor Nederland niet nodig indien je woonachtig bent in Europa. Voor bezoekers van buiten Europa kan een visum noodzakelijk zijn. Het is eigen verantwoordelijkheid om een visum te regelen. Een reisverzekering kan ook belangrijk zijn voor bezoekers van buiten Nederland. Dit is uiteraard ook eigen verantwoordelijkheid.

Vragen

Mochten er nog vragen zijn over aanmelding, betaling of visum of is er een vraag over de door Yoga Alliance erkende yoga opleiding neem dan contact met ons op via info@arhantayoga.nl.

 

Erkende Yoga opleiding door Arhanta Yoga Nederland
Arhanta Yoga Docenten Opleiding
Date Published: 05/20/2013
Echt een uitzonderlijke ervaring met Arhanta Yoga docentenopleiding! Ik heb ontzettend veel geleerd en mijn niveau van Yoga beoefenen en Yoga onderwijzen verbeterd. Het eten was ook erg lekker. De yoga docenten zijn goed, zeer professioneel, vriendelijk, weten veel en lijken er echt van te genieten hun kennis te delen.
5 / 5 stars

Terug naar boven

Leave a Reply