50 uur Ashtanga Yoga Verdiepingscursus

Wij kunnen met trots aankondigen dat David Swenson in 2019 onze Arhanta Yoga ashram bezoekt. Laat deze kans niet aan je voorbij gaan om een van de weinige personen te ontmoeten die het volledige Ashtanga systeem heeft gestudeerd, inclusief alle asana’s en pranayama’s zoals origineel gedoceerd door K. Pattabhi Jois. Verdiep je kennis en geniet van een ervaring die je meeneemt naar de basisbeginselen van Ashtanga Yoga!

De 50 uur durende Ashtanga Yoga cursus met David Swenson is ontwikkeld voor iedereen die zijn kennis wilt verdiepen en zijn vaardigheden in (het lesgeven van) Ashtanga Yoga wilt vergroten. Deze één week durende 50 uur verdiepingscursus is geschikt voor zowel Ashtanga Yoga beoefenaars als docenten. Ashtanga Vinyasa Yoga is mentaal uitdagend, hierbij kan je ervaren dat bepaalde onderdelen van de les soms aangepast of gewijzigd moeten worden om deze toegankelijker te maken voor jezelf en/of je studenten. Gedurende deze opleiding leer je hoe je je lessen kan aanpassen aan de asana’s, deze toegankelijker kan maken en hoe je studenten met verschillende manuele correcties en aanpassingen kan ondersteunen.

Wie is David Swenson?

David Swenson begon op zijn 13de met yoga, in het park samen met zijn oudere broer Doug. Ze oefenden alles wat ze in de studieboeken konden vinden die ze tot hun beschikking hadden, aangezien er toen nog maar weinig informatiebronnen over yoga bestonden. In 1973 kwam David in aanraking met Ashtanga Yoga toen hij David Williams en Nancy Gilgoff ontmoette. In 1975 haalden David Williams en Nancy K. Pattabhi Jois voor het eerst naar de Verenigde staten en David Swenson werd direct door de meester betrokken in een studie over Ashtanga Yoga. In 1977 reisde Swenson voor de eerste keer naar Mysore, om dagelijks te studeren in K. Pattabhi Jois’ Shala. Daarmee werd David Swenson een van de weinige studenten die het volledige Ashtanga systeem in originele vorm gestudeerd heeft onder K. Pattabhi Jois.

Vandaag de dag wordt David gezien als ‘s werelds grootste beoefenaar en docent van Ashtanga Yoga. Hij reist de hele wereld over om docenten op te leiden, workshops en verdiepingscursussen te geven. In onze ashram geeft David een vervolgopleiding in de lesgeefmethodiek van de Ashtanga Yoga Primary Serie. Deelnemers zullen veel inzicht en kennis vergaren over hoe zij op een veilige en effectieve manier Ashtanga Yoga kunnen delen met studenten van alle niveaus.

Wat ga je leren?

Tijdens de cursus zal je

 • De elementen en de reeks van de Ashtanga Yoga Primary Serie dagelijks beoefenen
 • Asana’s en vinyasa’s van de Ashtanga Primary Serie leren doceren en aanpassen
 • De filosofie en geschiedenis van Ashtanga Vinyasa Yoga leren begrijpen
 • Begrijpen hoe je houdingen kan aanpassen en variëren om veelvoorkomende yoga blessures te voorkomen

Je gaat de volgende vaardigheden in het lesgeven aanleren

 • Alignment van de basis houdingen in detail begrijpen
 • Begrijpen hoe veelvoorkomende fouten te herkennen en te corrigeren
 • De onderdelen van Ashtanga Primary Serie (bv. Zonnegroet) aanpassen aan verschillende niveaus

Na het afronden van de 50 uur Ashtanga Yoga Verdiepingscursus krijg je

 • Een wereldwijd erkend 50 uur Vervolgopleiding Certificaat
 • Het zelfvertrouwen en de methodiek om de primaire Ashtanga Yoga serie te beoefenen en in je lessen toe te passen
 • Ondersteuning na de opleiding

Wereldwijd erkend certificaat

Met het succesvol beëindigen van de cursus, ontvang je een internationaal erkend certificaat voor het succesvol behalen van de 50 uur Vervolgopleiding van Ashtanga Yoga met David Swenson.

 • Yoga Alliance
 • International Yoga Federation
 • European Yoga Association
 • International Yoga Association
 • CRKBO (Nederland)

Arhanta Yoga Ashram Nederland

Onze Ashtanga Yoga Verdiepingscursus met David Swenson vindt plaats in de Arhanta Yoga Ashram in Nederland. De ashram is gelegen op het platteland op een uitgestrekt domein van 4 are nabij Arnhem, in de mooie provincie Gelderland. De Yoga ashram is vanaf de luchthavens van Amsterdam (Schiphol) en Rotterdam goed bereikbaar met openbaar vervoer.

Criteria voor deelname aan de 50 uur gecertificeerde Ashtanga Yoga opleiding

 • Basis begrip van het Engels
 • Kennis, ervaring met en beoefening van Ashtanga Yoga is aangeraden
 • Interesse en ambitie om te groeien en te leren
 • Mentaal en fysiek voldoende fit zijn om de opleiding te volgen

*Deze opleiding is ook toegankelijk voor cursisten met een regelmatige yoga practice, die hun kennis van Ashtanga Vinyasa Yoga willen verdiepen. Het is belangrijk om te weten dat deze 50 uur opleiding geen vervanging is voor de 200 uur yoga docenten opleiding.

Dagprogramma

1 week residentiële Ashtanga Yoga Verdiepingscursus met David Swenson

07:00 Ontbijt
08:15 – 11:15 Theorie en praktijk van het lesgeven
11:30 Lunch
12:00 – 12:45 Karma Yoga
13:00 – 14:30 Lezing
15:15 – 17:00 Yoga asana les
17:30 Avondmaal
19:00 – 19:30 Avondprogramma

Data & Kosten

50 uur Ashtanga Yoga Vervolgopleiding Data

De Ashtanga Yoga verdiepingscursus vond plaats in 2019 in de Arhanta Yoga ashram in Nederland. Voor onze geplande cursusdata kijk dan op onze kalender.

Kosten voor de 50 uur Ashtanga Yoga Verdiepingscursus met verblijf

Accommodatie Kosten (In Euro)
Slaapzaal 1160
Tweepersoonskamer 1280
Privékamer 1370

De kosten (incl. BTW) zijn inclusief alle lessen, accommodatie en 3 maaltijden per dag.

Inschrijvingsprocedure

Voor inschrijving, gelieve het inschrijvingsformulier ingevuld terug te sturen per email naar ttc@arhantayoga.org

Betaalmethoden

Het inschrijvingsgeld kan in 1 keer of in termijnen betaald worden. Er zijn verschillende betaalmethoden beschikbaar zoals overschrijving, of online via Kredietkaart, Debetkaart, IDEAL, SOFORT, Paypal, enz.

Voor meer informatie kan je ons contacteren via info@arhantayoga.org