FAQ – Veelgestelde Vragen

Veelgestelde Vragen Arhanta Yoga Opleiding

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen omtrent de Yoga Docenten Opleiding.

Wat is een 200 uur Yoga Docenten Opleiding?

200 uur is de internationale standaard voor een erkende Yoga docenten opleiding (level 1). Als je yogadocent wilt worden dan moet je tenminste 200 opleidingsuren voltooien. Daarna kun je je kennis uitbreiden door de 300 urige opleiding (level 2) te volgen.

Wat is het voordeel van 200 uur Arhanta Yoga docenten opleiding?

Door het volgen van een dergelijke opleiding kun je yogaleraar worden en ben je bevoegd om wereldwijd les te geven. Deze opleidingen hebben een kort maar intensief opleidingsprogramma, waarin je zowel de theoretische als praktische kanten van het lesgeven leert kennen. Doordat je 4 weken zo intensief bezig bent met zowel theorie als ook veel praktijk, ontwikkel je je snel en zul je in korte tijd veel stappen maken in de eigen ontwikkeling als ook in de vaardigheden in het lesgeven. Onze yoga docenten opleiding zal je hiernaast helpen om meer zelfvertrouwen in lesgeven te ontwikkelen.

Hoe is de 200 uur opleiding in vergelijking tot bijvoorbeeld een drie jaar durende yoga docenten opleiding?

Doorgaans is de duur van een opleiding niet het meest belangrijke, essentieel is wat je in de opleidingsuren doet. De meeste lange termijn opleidingen zijn verspreid over enkele maanden of jaren en zijn veel minder intensief. Door de gaten tussen de lessen verloopt het leerproces langzaam. Daarnaast zijn deze opleidingen vaak sterk gebaseerd op de theorie, wat het ontwikkelen van de vaardigheden en het zelfvertrouwen om les te geven maar weinig ondersteunt. Het lezen van een boek over bijvoorbeeld autorijden, kan nooit het zelfvertrouwen en de vaardigheid geven om ook daadwerkelijk auto te rijden. Vandaar dat er in de 200 urige opleiding veel aandacht besteed wordt aan de technieken van het lesgeven.

Kan dit type van docenten kwalificatie mij helpen om in mijn land yoga les te geven?

Ja, aangezien de 200 uur Yoga docenten opleiding een internationaal geaccepteerde standaard is, ben je volledig bevoegd om waar dan ook ter wereld les te geven. Ook is het certificaat geaccepteerd door alle grotere verzekeringsmaatschappijen en Yoga associaties.

Kan ik mij inschrijven bij de Yoga Alliance na het afronden van de opleiding?

Ja, na het voltooien van de opleiding kan je je laten registeren als RYT (Registered Yoga Teacher/Geregistreerd yoga docent) bij de Yoga Alliance.

Is een korte opleiding van vier weken voldoende om yoga docent te worden?

Een veelvuldig gestelde vraag. Het is vergelijkbaar met het leren autorijden tijdens een rijopleiding. In de opleiding leer je alle belangrijke regels, voorwaarden en vaardigheden om de weg veilig te berijden, met de nadruk op praktijkbeoefening onder leiding van een vaardig en ervaren instructeur. Tegen het einde van de yoga docenten opleiding ben vaardig en gecertificeerd om de weg op te gaan, met de tijd zullen je vaardigheden en zelfvertrouwen groeien.

Wat is een betere Yoga docenten opleiding, in India of in Europa?

Dit is compleet afhankelijk van waar je naar op zoek bent. De opleiding is exact dezelfde in beide ashrams. In India zul je een andere cultuur zien en een andere manier van leven, wat erg interessant kan zijn. In Europa tref je comfortabelere en meer vertrouwde leefomstandigheden aan.