Yoga Docentenopleiding in Nederland met Indiase Leraren

Sluit je aan bij de door Yoga Alliance geaccrediteerde lerarenopleiding van 4 weken. Verken de reis naar de manier van leven en help andere mensen om ook hun leven te transformeren.

Yoga Docentenopleiding

Risicovrij annuleringsbeleid in geval van Covid-19-gerelateerde problemen

Volledige verdieping

Ben je op zoek naar grondige en diepgaande yoga-educatie die verder gaat dan lessen enkel gebaseerd op fysieke houdingen?

5 generaties erfgoed

Wil je yoga leren van authentieke Indiase leraren met 5 generaties van originele afkomst en kennis?

Professionele training

Wil je een professionele yoga docentenopleiding voor diepgaande kennis en vaardigheden om anderen met vertrouwen les te geven?

Yoga Alliance
International Yoga Association
CRKBO
International Yoga Federation
STAP

200 uur Hatha Yoga Docentenopleiding

Word yogadocent met onze 200-urige Hatha Yoga Docentenopleiding in Nederland, Europa nu met authentieke Indiase yogadocenten. Deze training geeft je alle vereiste vaardigheden en vertrouwen, evenals een internationaal erkende certificering om wereldwijd les te geven. De cursus wordt gegeven in onze yoga-ashram in Nederland en biedt trainingen en certificeringen die zijn geaccrediteerd door European Yoga Association, International Yoga Association, International Yoga Federation, The CRKBO en Yoga Alliance. De cursus is bedoeld voor mensen die yogadocenten willen worden en mensen die hun kennis in yogabeoefening willen verdiepen.

Namasté,

Ik ben Ram Jain, oprichter van Arhanta Yoga Ashrams en de hoofdleraar van onze 200 uur durende yogalerarenopleiding in India & Nederland. Een korte introductie over mij:

Ram Jain
 • Ik ben geboren in India in een Jain-familie met rijke tradities waar yoga al 5 generaties lang een manier van leven is. 
 • Mijn formele yoga-opleiding begon op 8-jarige leeftijd op een Vedische School.
 • Ik sta al 34 jaar in het pad van yoga en geef al 23+ jaar yogales. 
 • Sinds 2009 zijn er meer dan 12000 yogadocenten afgestudeerd aan onze yoga-ashrams in India & Nederland en onze online academie.
 • Ik ben de auteur van een Amazon-bestseller "Hatha Yoga for Teachers & Practitioners".
Ram Jain

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Kijk hieronder of deze cursus bij jou past of niet

Ja, wanneer:

 • Als je op zoek bent naar een diepgaande lerarenopleiding
 • Als je je kennis wilt verdiepen
 • Als je de yoga-levensstijl wilt ervaren in een yoga-ashram
 • Als je waarde hecht aan authentieke yogaleraren en afkomst

Nee, wanneer:

 • Als je op zoek bent naar een yoga vakantie met een certificering
 • Als je alleen basiskennis wil hebben
 • Als je geen vier weken in een yoga-ashram wil doorbrengen
 • Als je niet hoeft te leren van authentieke yogadocenten

Redenen om te kiezen voor Arhanta

Yoga levensstijl van 5 generaties

Bij Arhanta leer je rechtstreeks van ervaren yogadocenten uit India met een lange yoga traditie van 5 generaties. Je ontvangt nauwkeurige en authentieke educatie die rechtstreeks vanuit de studie van de originele geschriften in het Sanskriet zijn geleerd.

Gevestigde yoga-ashrams

Arhanta Yoga is een gevestigde school die yoga-onderwijs aanbiedt in een traditioneel systeem met een moderne benadering sinds 2009. We hebben twee bekende yoga-ashrams in India en Nederland die elk jaar meer dan 1000 yogastudenten ontvangen.

12000+ yogadocenten gecertificeerd

Bij Arhanta bieden we internationaal geaccrediteerde yogalerarencertificeringen in India en Nederland. Meer dan 12000 yogadocenten uit meer dan 94 landen zijn gecertificeerd in onze yoga-ashrams. Onze uitgebreide ervaring met lerarenopleidingen heeft ons geholpen om de beste trainingen te creëren.

Bereid je voor om dieper te duiken

Veel van onze studenten komen naar ons omdat ze een levensfase doormaken waarin ze zich verloren voelen of op zoek zijn naar zingeving en een nieuw doel. Sommigen willen yoga buiten de mat beoefenen, en leren om de yogaprincipes in hun dagelijks leven te beoefenen.

 Als gecertificeerde en geaccrediteerde yogaleraar kun je de voordelen van deze lichaamsoefening voor een optimale gezondheid met anderen delen. Deze cursus laat je zien hoe je ervoor kan zorgen dat je eigen studenten zich veilig en op hun gemak voelen, zodat ze net zoveel van de oefening houden als jij.

Past deze cursus bij jou?

 • Misschien wil je je yogabeoefening verdiepen en contact maken met jezelf.
 • Misschien wil je je correct laten certificeren en anderen helpen hun lichaam en geest te genezen.
 • Misschien ben je al yogaleraar en ben je op zoek naar diepere en diepgaande kennis van een vertrouwde bron.
 • Misschien heb je al een andere cursus gevolgd, maar waren niet de juiste onderwijsvaardigheden bijgebracht.
Yoga Instructeurs Cursus

Onze 200 uur durende Yoga docentenopleiding in India is ontworpen om je vaardigheden en structuur te geven om je te ontwikkelen en te groeien in je yogabeoefening. Het zal je helpen vertrouwen te ontwikkelen in je eigen praktijk en het vermogen om anderen te onderwijzen.

 Met de authentieke onderwijzing leer je hoe je je op elk moment geaard kunt voelen en contact kunt maken met jezelf. De vakkundig gemaakte yogasequenties geven je meer energie. De cursus leert je routines en gewoonten om in vrede en welzijn te leven.

Wat krijg je?

 • Dezelfde cursus als in onze yoga-ashram in India
 • 200 uur intensieve yogatraining met Indiase docenten
 • Een echte yoga-levensstijlervaring in een authentieke yoga-ashram
 • Training van 170+ Hatha Yoga asana's en unieke correctietechnieken
 • Dagelijks drie uur lesgeven om zelfvertrouwen en vaardigheden te ontwikkelen.
 • Begrip van yoga en Vedische filosofie
 • Begeleiding door zeer ervaren docenten
 • Internationaal erkend certificaat na afronding van de yoga docentenopleiding
 • Ondersteuning en begeleiding na de cursus voor persoonlijke oefening en lesgeven
Yoga Docenten Opleiding Nederland
Jacqueline

"Ik kwam naar de Arhanta ashram met een open geest en geen idee wat er zou komen. Het waren vier weken vol intensief, hard,emotioneel, geweldig, versterkend en fantastisch werk met de groep, met de leraren, en met mezelf. Ik ben nog steeds dankbaar en blij dat ik in deze prachtige omgeving van zulke goede leraren heb mogen leren. Nu kijk ik er naar uit om mijn yogales te geven. Heel erg bedankt aan het hele Arhanta-team. Ik wens je het allerbeste ."

Jacqueline

Nederland

Fotogallerij

Bekijk de impressies van onze 200 uur durende yoga docentenopleidingen in onze Yoga Ashram in Nederland. Klik op de knop om de volledige fotogalerij te bekijken.

Fotogalerij Nederland

Wat maakt Arhanta anders?

Onze filosofie - authenticiteit

Bij Arhanta brengen we u een rijk erfgoed van vijf generaties. Je leert van de leraar die van kinds af aan diepgaande yoga heeft geleerd op traditionele Indiase Vedische scholen. Wij geloven dat echte yoga 20% op de mat en 80% buiten de mat wordt beoefend in je dagelijkse leven.

Onze kennis - uitmuntendheid

We zijn traditioneel, maar we worden niet beperkt door onze tradities. We leren voortdurend moderne, op wetenschap gebaseerde anatomie, fysiologie en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van fitness en lichaamsbeweging. Je kan er dus zeker van zijn dat je bewezen en nauwkeurige kennis krijgt die aan de hoogste normen voldoet.

Onze inzet - Integriteit

We zijn toegewijd aan het succes van onze studenten en gemeenschap. We bieden levenslange ondersteuning, niet alleen tijdens de cursus, maar ook op elk moment nadat u de cursus hebt voltooid. We doen ons uiterste best om ieder te helpen doelen te bereiken.

Onze professionaliteit - hoge normen

We zijn gepassioneerd om ons werk zo goed mogelijk te doen. Bij Arhanta bent u verzekerd van de hoogste professionele standaarden op het gebied van trainingen, communicatie en ondersteuning.

Arjan

Ik heb de hoogste respect voor Arhanta, ze staan voor hun waarden. Ik ben zo blij dat ik hun website ben tegengekomen. Ram heeft een zeer diepe kennis die hij zeer efficiënt uitlegt met humor en verhalen. Ik heb met deze cursus in één maand meer geleerd dan in de 2 jaar durende lerarenopleiding die ik eerder heb afgerond.

Arjan

Yoga docent opleiding locatie

Sinds 2013 worden de Arhanta Yoga opleidingen gegeven in de Arhanta Yoga Ashram in Nederland, in de buurt van Arnhem – Doetinchem in regio Gelderland. Deze intensieve 200 uur yoga opleiding duurt vier weken (26 dagen) en is inclusief verblijf en maaltijden. De yoga ashram is gelegen in de achterhoek, maar ontvangt zowel studenten uit Nederland, zoals bijvoorbeeld Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Maastricht, Groningen, Haarlem, Den Bosch, Breda en Delft, Terborg, als internationale studenten.

Arhanta Yoga Ashram Nederland

Wat ga je leren?

Hier is een kort overzicht van wat je leert in deze 200 uur durende yoga-instructeurcertificering in Nederland

Yoga Instructeurs Cursus

170+ Hatha Yoga Asana's

Je krijgt diepe kennis van de uitlijningen, instructies, voordelen, contra-indicaties, fysiologie en variaties van de 170+ Hatha Yoga houdingen. Je leert hoe je deze houdingen veilig en efficiënt kunt beoefenen en aan anderen onderwijzen voor verschillende lichaamstypes.

Oude yogafilosofie

Je zult de klassieke filosofie van yoga op een analytische en niet-sektarische manier leren begrijpen. Je leert de belangrijke concepten zoals prana, chakra's, geest, karma etc. Ram gebruikt verhalen en humor om deze complexe concepten te vereenvoudigen.

Yogafilosofie
Yoga Anatomie

Anatomie en fysiologie

Je leert hoe de yogahoudingen ons fysieke en astrale lichaam beïnvloeden. Je leert hoe de gesystematiseerde beoefening van yoga-asana's kan helpen om onze gezondheid, flexibiliteit en algehele werking van de organen te verbeteren. Je leert de belangrijke principes van de menselijke anatomie en fysiologie, zodat je blessure kan voorkomen in uw persoonlijke beoefening en uw lessen.

Lestechnieken en Reeksen

Je leert de deskundige onderwijstechnieken, de kunst van instructie, correctie en aanpassingen. Je krijgt dagelijks 3 uur les om de vaardigheden en het vertrouwen te ontwikkelen om anderen les te geven. Je zal begrijpen hoe en wanneer je een leerling moet helpen. Je leert ook principes van reeksen/sequenties.

YTT klassen

Wat Studenten Zeggen

Eve
Eve

Verenigde Staten

"Mijn yogaleraar vertelde me dat de Arhanta Yoga-lerarenopleiding een speciaal geschenk is dat ik mezelf zou geven, vandaag kan ik dat bevestigen. De leraren zijn echt goed, zeer deskundig en professioneel. Het is een geweldige ervaring. Mis deze kans niet. "

Kirsi
Kirsi

Finland

"Deze 200 uur durende yogatraining heeft me veel geleerd over yoga en hoe je yoga moet doceren. Het programma is volledig en geeft de juiste hoeveelheid informatie die je nodig hebt om leraar te worden. Ik heb veel kwaliteiten ontwikkeld in deze cursus. Daar ben ik erg dankbaar voor."

Rita
Rita

Duitsland

Ik ben erg blij met de kwaliteit en diepgang van de inhoud van dit certificeringsprogramma voor yogadocenten. Alle informatie is duidelijk, to-the-point en verveelt nooit. Dankzij deze cursus heb ik nu vertrouwen in mijn onderwijscapaciteiten."

Wat zit er in de cursus

Onze yoga docentenopleiding in the Nederland is een intensieve 26-daagse residentiële cursus met een zeer gedetailleerd curriculum. Het cursuscurriculum is sinds 2009 ontwikkeld en verfijnd. De vier weken durende yogatraining omvat gedetailleerde informatie over 170+ asana's, gedetailleerde instructie- en correctietechnieken, ademhalingsoefeningen, asanabeoefening, Vedische filosofie en yoga-levensstijl en nog veel meer. Enkele van de hoogtepunten zijn:

MODULE 1: YOGA ASANA'S

170 klassieke yoga asana's

Juiste uitlijning van 95 yoga asana's

Hoe creëer je een goede klasomgeving?

Belangrijke tips voor het geven van yogalessen

De basisstructuur van een yogales

De basisstructuur van de beginnerscursus

Yoga asana-variaties voor beginners en elementair niveau

Kinderyoga

Zachte/beperkte bewegingsyoga

Yoga voor zwangere vrouwen

Hoe en wanneer asana's aanpassen?

Diepe ontspanning / Yoga Nidra

Pranayama

Bandha's en kriya's

Meditatie

De vier paden van yoga

Kundalini Yoga

MODULE 2: ANATOMIE & FYSIOLOGIE

Acht hoofdlichaamsystemen

Wervelkolom en zijn veelvoorkomende aandoeningen

Verschil tussen yoga en andere fysieke oefeningen

Blessurepreventie en genezing

Uitlijningen, aanpassingen en aanpassingen

Yoga als therapie

Dieet en voeding

→ Wat is Ayurveda?

→ Yoga dieet

→ Effect van voeding, voeding en levensstijl op lichaam en geest

→ Lichaamstypes en geschikte diëten

MODULE 3: YOGA FILOSOFIE

Doel en betekenis van yoga

Vijf principes van yogabeoefening

Vier paden van yoga

Acht ledematen van Raja Yoga

Zeven stadia van bewustzijn

Drie guna's - sattva, rajas, tamas

Maya, prakriti, brahman, avidya

Atman, parmataman, jiva

Drie lichamen; fysiek, astraal, spiritueel

Vier innerlijke instrumenten; geest, intellect, onderbewustzijn, ego

Werking van de geest

Vijf grote en vijf kleine prana's

Karma en reïncarnatie

→ De wet van actie en reactie

→ De wet van compensatie

→ De wet van vergelding

→ Lot, zelfinspanning en vrije wil

→ Doel van geboorte en wedergeboorte

MODULE 4: LESTECHNIEKEN

Psychologie van een leraar

Psychologie van een student

Correctie- en begeleidingstechnieken

Motivatie technieken

Communicatie technieken

Ethische richtlijnen

→ Ethische richtlijnen voor een yogaleraar

Je eigen yogaschool runnen

→ Hoe richt je je yogabedrijf of yogastudio op?

→ Hoe: een locatie vinden, adverteren en promoten, en verlengingen krijgen

→ Veelvoorkomende terugval en fouten en hoe ze te vermijden

→ Praktische tips voor een vlotte werking van een yogaschool/yogastudio

Ram Jain

Over de cursusdirecteur,

Ram Jain

(ERYT-500 & YACEP met 40.000 uur leservaring)

Ram Jain (ERYT 500, 40.000 uur leservaring) is de directeur van de Arhanta Yoga ashram in India en Nederland. Hij is geregistreerd als ervaren yogaleraar (Yoga Alliance ERYT 500) met meer dan 40.000 uur leservaring. In de afgelopen 19 jaar heeft hij meer dan 6000 yogadocenten van over de hele wereld lesgegeven en begeleid.

Ram is geboren en getogen in India. Hij begon zijn opleiding in yoga en Vedische filosofie op achtjarige leeftijd. Hij heeft een grondige kennis van vele oude geschriften zoals de Veda's, Bhagavad Gita, Patanjali Yoga Sutra's, Hatha Yoga Pradipika. Hij heeft ook een grondige kennis van yoga anatomie en fysiologie. Hij heeft getraind en geoefend onder verschillende beroemde leraren, waaronder Guru Ramananda (van de Swami Sivananda-lijn), Swami Premananda, Shri Shamboo en meer. Hij geeft sinds 1998 wereldwijd yogales en is geliefd bij zijn studenten vanwege zijn unieke vermogen om het beste uit zijn studenten te halen en vanwege zijn boeiende filosofische verhalen. Ram Jain is de auteur van het veelgeprezen boek "Hatha Yoga for Teachers & Practitioners: A Comprehensive Guide".

YACEP Yoga Alliance
E-RYT500 Yoga Alliance

Wereldwijd erkende certificering

Onze yoga docentenopleiding in Nederland is geaccrediteerd door Yoga Alliance, International Yoga Association, International Yoga Federation en The CRKBO (Nederland)

200 uur Hatha Yoga Docenten Opleiding Certificaat

Cursusdata & kosten

Aankomende cursusdata

Arhanta Yoga ashram in Nederland organiseert meerdere yoga docentenopleidingen per jaar. Hieronder vind je alle aankomende data voor de cursussen in Nederland:

200 uur Hatha Yoga

Datum Status Locatie
2023
3 apr - 28 apr 3 Laatste plaatsen Nederland
8 mei - 2 jun 7 Laatste plaatsen Nederland
12 jun - 7 jul Beschikbaar Nederland
14 aug - 8 sep Beschikbaar Nederland
2024
1 apr - 26 apr Beschikbaar Nederland
17 jun - 12 jul Beschikbaar Nederland
12 aug - 6 sep Beschikbaar Nederland

Ga voor meer geplande cursusdata naar Alle geplande data

Cursuskosten

Het cursusgeld voor de yoga docentenopleiding Europa omvat alle lessen, belastingen, accommodatie, vegetarische maaltijden, twee paar uniformen en Arhanta Yoga docententrainingshandleiding.

Accommodatie

Kosten (in euro's)

Slaapzaal (6-7 bedden)

€ 3250

Tweepersoonskamer

€ 3450

Enkele kamer

 € 3650

 • Betalingsplannen zijn op aanvraag beschikbaar
 • Onze 200-urige lerarenopleiding is geregistreerd bij Yoga Alliance, European Yoga Association, International Yoga Federation en geaccrediteerd door alle grote yogafederaties

Geschiktheidscriteria

We verwelkomen studenten van alle leeftijden, achtergronden en overtuigingen. De belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden voordat u zich aanmeldt, zijn:

 • Je moet een oprecht verlangen hebben om hard te werken, je aan te passen en buiten je comfortzone te groeien
 • Je moet mentaal en fysiek fit zijn om de cursus te volgen
 • Je moet basis Engels kunnen begrijpen
 • Het wordt niet aanbevolen om de cursus te volgen tijdens de zwangerschap, maar we zullen elk verzoek afzonderlijk bekijken. Neem contact met ons op als je hier vragen over hebt.

Dagelijkse planning

06:00 am

Meditatie en Pranayama

07: 15 am

Ontbijt

08:15 am

Hoe te onderwijzen?

11:30 am

Lunch

12:00 pm

Karma Yoga

01:00 pm

Lezing

03:15 pm

Asana-oefening

05:30 pm

Diner

07:00 pm

Avondprogramma

08:00 pm

Kruidenthee

09:30 pm

Lichten uit

Covid-19 annuleringen

Als je training wordt geannuleerd vanwege Covid-19, zijn de standaard annuleringsvoorwaarden en kosten van Arhanta Yoga NIET van toepassing. In plaats daarvan zal Arhanta Yoga met je samenwerken om een alternatieve voorziening te treffen, waaronder het verplaatsen van de sessie en/of het geven van een digitale sessie en/of het volledig terugbetalen van alle betaalde kosten.

Hoe aanvragen?

Houd er rekening mee dat onze yogacursussen ruim van tevoren volgeboekt zijn, meld je op tijd aan om zeker te zijn van een plaats.

Om u te registreren kunt u het aanmeldingsformulier online aanmelden. Zodra u bent geaccepteerd, moet u een aanbetaling van 200 euro betalen om uw reservering te bevestigen.

YTT cursus

Garantie

Wij kunnen niet garanderen dat iedereen die aan de korte yoga opleiding deelneemt getransformeerd zal worden tot een uitmuntende of perfecte yogadocent, maar we garanderen wel dat onze cursus genoeg kennis, technieken, informatie en zekerheid biedt om een goede yogadocent te worden.

Certificaat

De Arhanta Yoga docentenopleiding Europa overtreft de internationale standaard van een 200-urige yoga docentenopleiding. Met het Arhanta Yoga docentencertificaat kun je wereldwijd lesgeven als gecertificeerd yogaleraar. De certificering is geaccrediteerd door Yoga Alliance, International Yoga Federation, European Yoga Association en The CRKBO en wordt ook geaccepteerd door alle grote yogafederaties wereldwijd. Na afronding kun je ook onze 300 uur durende yoga docentenopleiding in Europa volgen om je 500 uur certificering te behalen.

RYT 200

Als afgestudeerde van Arhanta Yoga krijg je een aanvullend levenslang lidmaatschap als RYT 200 (Registered Yoga Teacher) bij de International Yoga Association. Je kunt je ook bij Yoga Alliance inschrijven als RYT 200 (Registered Yoga Teacher 200 uur niveau).

Lees Wat Onze Alumni Zeggen

Grainne

"Deze cursus heeft mijn verwachtingen ver overtroffen. De standaard in het lesgeven is uitstekend. De cursus is gevarieerd en buitengewoon interessant. De structuur is uitzonderlijk goed doordacht en heeft de perfecte balans tussen onderwerpen en praktisch leren. Ik zou deze cursus ten zeerste aanbevelen en geloof dat het gunstig is voor personen die de neiging hebben om professioneel les te geven of voor degenen die hun kennis van yoga willen verbreden."


Gráinne 

Yvonne

"Als je aan deze training begint, ga je een grote uitdaging met jezelf aan, zowel fysiek als mentaal. Je groeit met de dag in de yoga. Het is een zeer interessant programma gegeven door zeer professionele docenten. Samen met de vrijwilligers is het een team staat altijd klaar om je te helpen en te ondersteunen. Alle puzzelstukjes zijn er, maar ze zullen allemaal op hun plaats vallen zodra je weer thuis bent. Het is een once in a lifetime ervaring."


Yvonne 

Simona

De opleiding tot yogadocent bij Arhanta Yoga ashram was een ware uitdaging. We hebben veel gestudeerd en geoefend, maar ook erg veel geleerd. Ik heb erg genoten van de filosofielessen en heb nu een goed beeld van wat yoga is. Ik heb ook erg genoten van de verschillende kwaliteiten van alle docenten. De asanales van Ram heb ik gewaardeerd, doordat we tijdens deze les echt hebben ervaren wat asanas zijn; comfortabele en stabiele poses. De groep was erg behulpzaam, waardoor het fijn was om samen te studeren en te oefenen. Bedankt!


Simona

Erica

Een geweldige ervaring voor iedereen om zelf te ervaren. Ik heb genoten van de uitdaging die de Hatha yoga opleiding Nederland me dagelijks gaf, zowel lichaam als geestelijk. De structuur van het lesgeven was erg goed. Het is ongelooflijk hoeveel ik heb geleerd in de afgelopen vier weken over yoga en mezelf. Dank je wel aan de Arhanta yogadocenten en het personeel!


Erica

Wat te verwachten tijdens de cursus?

Yoga Opleidingen Lessen

Yoga docent worden is een unieke kans. Tijdens deze vier weken van de Hatha Yoga Docenten Opleiding zul je verschillende fases doorlopen. In de eerste week kun je je bijvoorbeeld een beetje moe voelen, omdat je misschien niet gewend bent om 8-10 uur per dag te studeren. Vanaf dag twee zul je ook beginnen met lesgeven. Als je nog nooit eerder les hebt gegeven, zul je misschien verbaasd zijn over hoe leuk je het vindt om les te geven. Je krijgt authentieke, maar toch toegankelijke, yogafilosofielessen en voelt je geïnspireerd door de filosofische verhalen van Ram Jain.

In de tweede week zul je je gesetteld hebben en gewend zijn geraakt aan het ritme van het ashramleven. Je lichaam en geest zullen meer op elkaar zijn afgestemd na de eerste week van training en beoefening. Je zult verbeteringen zien in je meditatie en asana beoefening, zelfs als je worstelt met de nieuwe uitdagingen tijdens de 'how to teach' les. Omdat je deze ervaring deelt met andere gelijkgestemde en toegewijde mensen, zul je in week twee vriendschappen beginnen te ontwikkelen met medestudenten.

Je zult ook wennen aan het lange dagschema en je zult enthousiast zijn over alle nieuwe informatie die je in je opneemt. Er is een verscheidenheid aan speciale lessen over verschillende vormen van yoga, zoals Zwangerschapsyoga, Kinderyoga, Gentle Yoga, Stoel Yoga etc. Je leert asana correctie en modificatie technieken en gaat lesgeven in groepjes van drie personen. Je zult merken dat je de chants en mantra's neuriet die we in de chanting sessies beoefenen. Concepten uit de yogafilosofie zullen zich in je geest beginnen te nestelen en je zult je leven in een nieuw licht gaan zien.

Yoga Docenten Opleiding Europa
200 uur Yoga Opleiding

In de derde week zul je de grootste sprongen maken in je fysieke en mentale ontwikkeling, en de inspanningen van de voorgaande weken zullen hier hun vruchten afwerpen. Je zult merken dat je geleidelijk aan steeds vaardiger en zelfverzekerder wordt tijdens het lesgeven en dat je enorm gegroeid bent in je begrip van yogahoudingen en yoga anatomie. Je gaat helemaal op in de lessen.
Je kunt emotioneel gehecht raken aan bepaalde vrienden en soms emotioneel worden. Door al je ervaringen kun je soms overweldigd raken. Voor sommigen van jullie zal het heel helend en rustgevend zijn om in zo'n warme en vriendelijke gemeenschap te kunnen leven zonder zich zorgen te hoeven maken over eten maken, afwassen, enzovoort. Het is ook mogelijk dat u uw dierbaren zult missen en ernaar zult verlangen hen weer te zien.

In de vierde week ben je bezig met de laatste voorbereidingen voor de eindexamens. Je kunt gemengde gevoelens hebben over het beëindigen van de cursus, omdat je binnenkort weer bij je dierbaren bent, terugkeert naar je 'normale' leven en afscheid neemt van je nieuwe yogafamilie. Je zult merken dat je anderen troost of door anderen getroost wordt. In de laatste dagen zult u vreugde en emoties ervaren die niet in woorden uit te drukken zijn. Het gevoel van vervulling, het nieuw ontwikkelde vertrouwen in uzelf zal u vervullen met grote vreugde en geluk.

Yoga Docenten Opleiding Intensief

Yoga Docenten Opleiding Nederland FAQ

1.

Algemene FAQ

Is je cursus in India anders dan je cursus in Nederland?

Onze yogacursussen in India en Nederland zijn precies hetzelfde, de cursussen en de lessen worden gegeven door dezelfde docenten, alleen de locaties zijn verschillend.

Wat kan ik doen na deze cursus?

Na deze opleiding heb je de sterkste basis die voor elke goede docent wordt aanbevolen. Je kunt fulltime of parttime aan de slag als yogadocent bij een yogastudio of je kunt je eigen lessen of een volwaardige studio beginnen.

Hoe zit het met de accommodatie faciliteit?

Je zult eenvoudige, schone en hygiënische accommodatie krijgen in onze ashram in India tijdens de duur van de cursus. Wij bieden zowel een- als tweepersoonskamers op gedeelde basis.

Is er een vast aantal studenten?

Ja, om alle studenten persoonlijke aandacht en begeleiding te kunnen geven, is het aantal plaatsen per cursus beperkt.

Kan ik mijn familie meenemen op deze cursus?

Soms is het mogelijk om iemand mee te nemen als gast. Schrijf ons om de beschikbaarheid te controleren.

Kan ik lesgeven na slechts 200 uur opleiding?

Ja, ook al is de cursus maar vier weken / een maand, onze studenten zijn het erover eens dat ze meer leren dan wat ze thuis in twee jaar zouden kunnen leren. Dit is te danken aan het feit dat je gedurende de hele maand van de docentenopleiding alleen maar met yoga bezig bent.

Lees: 4 redenen waarom het mogelijk is om yogaleraar te worden in 200 uur / 4 weken

Is de cursus goedgekeurd door Yoga Alliance?

Ja, onze 200 uur Hatha yoga docenten opleiding in India is geaccrediteerd door Yoga Alliance voor 200 uur training. Na het afronden van de opleiding kun je je registreren als RYT 200 bij Yoga Alliance.

Kan ik na deze cursus een verzekering voor yogadocenten afsluiten?

Ja, wij zijn een geregistreerde yogaschool. We hebben ook wereldwijde accreditaties bij verschillende yoga verenigingen. Met ons certificaat kom je in aanmerking voor een yoga docenten verzekering.

2.

Vereisten FAQ

Ik ben niet erg flexibel, is dat een probleem?

Iedereen heeft zijn uitdagingen, dat is normaal. Een flexibele geest is belangrijker dan een flexibel lichaam. Het programma zal je leren hoe je met verschillende uitdagingen kunt werken.

Kan ik deze cursus doen zonder eerdere yoga opleiding?

Ja, deze cursus vereist geen vooropleiding.
Het is de basiscursus en zal de belangrijkste principes en vaardigheden vanaf nul aanleren. Alles wat je nodig hebt is een oprechte interesse in yoga. We raden een regelmatige beoefening van ten minste een jaar aan, maar het is volledig toegankelijk voor volledige beginners.

Zijn er leeftijdsgrenzen om deze cursus te doen?

Nee er zijn geen leeftijdsgrenzen. Zolang je een oprecht verlangen hebt om te leren en je fysiek in orde bent kun je deze cursus volgen.

Ik heb niet zo'n goede kennis van het Engels, kan ik de cursus volgen?

Deze lerarenopleiding wordt in basis-Engels gegeven omdat de studenten van over de hele wereld komen. Je hebt een voldoende niveau Engels als je een Engelse krant kunt lezen en begrijpen.

Lees: Een yoga docentenopleiding volgen als Engels niet je eerste taal is

Is er een verplichte literatuurlijst voor ik naar de training kom?

Wij hebben geen verplichte literatuurlijst, maar wel een aanbevolen literatuurlijst. De reden hiervoor is dat wij er de voorkeur aan geven dat u eerst de concepten van de cursus begrijpt en dan de boeken leest. Op die manier zult u het meeste uit uw lectuur kunnen halen.

Kan ik deze training doen als ik zwanger ben?

Ja, als je jezelf niet te veel opjaagt kun je deze training doen als je zwanger bent. Maar laat het ons wel van te voren weten.

Welke rekwisieten moet ik meebrengen?

Je hebt een yogamat, een meditatiekussen en een deken nodig.

Hoe ontvang ik het certificaat nadat ik de cursus heb afgerond?

Wanneer u de cursus en de eindpractica hebt voltooid, krijgt u op de laatste dag van de cursus het certificaat overhandigd.

Kan ik deze cursus doen als ik geen yogaleraar wil worden?

Ja, veel van onze studenten willen geen professionele yogaleraar worden, maar ze doen deze cursus om een solide basis en diepgaande kennis op te doen voor hun persoonlijke beoefening en spirituele reis.

3.

Cursus & Ondersteuning FAQ

Welke yogastijl wordt er onderwezen?

In onze 200 uur yoga docentenopleiding leer je de oorspronkelijke yogastijl 'Klassieke Hatha Yoga'. Dit is de basis stijl.

Wat moet ik weten over het eindpracticum?

Het eindpracticum bestaat uit een eenvoudig theorie-examen en een praktijkexamen lesgeven. De docenten zullen u op beide examens voorbereiden. Ter informatie: het gemiddelde slagingspercentage is 98%.

Kan ik na afloop van de cursus contact opnemen met de docenten?

Ja bij Arhanta bieden we levenslange ondersteuning aan onze studenten. U kunt op elk moment contact opnemen met de leraren, zelfs nadat u klaar bent met uw opleiding.

Hoe registreer ik me als een RYT 200 bij Yoga Alliance na het afronden van de cursus?

Om u te registreren als RYT 200 gaat u naar de website van Yoga alliance en volgt u het registratieproces en betaalt u hun lidmaatschapsgeld. Tijdens het registratieproces wordt u gevraagd om een kopie van uw door ons uitgegeven certificaat te uploaden. Zodra u de aanvraag heeft voltooid zullen wij een bericht ontvangen om uw aanvraag te controleren en te verifiëren. Zodra we dat hebben gedaan, wordt u geregistreerd.

4.

Registratie FAQ