Overzicht van de 200 uur Arhanta Yoga Docentenopleiding

Heb jij je ingeschreven voor de Arhanta Yoga Docenten Opleiding in India of Nederland of overweeg je om jezelf in te schrijven, maar weet je niet zeker wat je ervan kan verwachten? In dit artikel een overzicht van de 200 uur Arhanta Yoga Docentenopleiding en wat je precies kan verwachten van de 26 intensieve dagen studie in onze yoga ashram. De inhoud en structuur van het programma in Nederland is hetzelfde als in India, waardoor de informatie die dit artikel bevat van toepassing is op beide ashrams.

asana class yoga teacher training India 2015

Dagprogramma

Bij het arriveren in India zul je op het vliegveld of het treinstation van Khajuraho worden verwelkomd door enkele leden van het Arhanta Yoga team. Degenen die de opleiding in Nederland volgen zijn welkom in de Arhanta Yoga Ashram in Sinderen, Gelderland. Op de dag van aankomst heb je de tijd om je te settelen en krijg je meer informatie over de opleiding, ontvang je je uniform en studieboek en zal er een rondleiding door de ashram plaatsvinden. De volgende dag beginnen de lessen. Je zult van alles leren over klassieke Classical Hatha Yoga, de asanas, de alignements, de voordelen en nog veel meer. Het dagprogramma is intensief, beginnend vanaf 06.00 in de ochtend met Satsang (meditatie en zingen) en eindigend om 19.30 ’s avonds met avondmeditatie. In de ochtend zul je drie uur lang een ‘How to teach’ klas volgen, wat in principe de belangrijkste les van de training is. Tijdens deze les leer je een reeks van ongeveer 20 asanas afkomstig van Swami Sivananda. Je zult leren hoe de poses te instrueren en hoe je modificaties en correcties kan toepassen. De unieke correctie technieken die je zult leren zijn ontwikkeld door Yogi Ram, de directeur van Arhanta Yoga. Na lunchtijd en 45 minuten Karma Yoga, beginnen de middaglessen met een lezing van 1 uur en 45 minuten. Deze lezing kan bestaan uit filosofielessen, anatomie, een massage workshop en nog vele andere interessante lessen. Tijdens de filosofielessen zul je de geschiedenis en filosofie van Hatha Yoga leren. De lezing kan erg behulpzaam zijn en een ander perspectief bieden op het leven. Je krijgt de kans om de onderwerpen te bespreken in de groep en om je meningen en visies te delen. Hierna volgt een twee uur lange asana les, waar je de theorie die je in de ochtend heb geleerd in praktijk omzet en de focus ligt op zowel het begrijpen van de asanas als op het lichaam en de geest. Deze klas is erg bevorderlijk voor het verbeteren van je eigen yoga beoefening en om het naar een volgende niveau te tillen. De dag wordt afgesloten met een avondmeditatie van 30 minuten om 19.00. Verder is er ’s avonds tijd voor zelfstudie of relaxatie en om 21.30 is het tijd om naar bed te gaan.

De Arhanta Yoga docenten opleiding is een intensieve opleiding, maar dit is het zeker waard als je gemotiveerd bent en graag meer te weten wilt komen over yoga. Het is niet noodzakelijk om veel ervaring of een gevorderde yoga beoefening te hebben. Veel belangrijker is het verlangen en de ambitie om meer te leren over klassieke Hatha Yoga. De yogadocentenopleiding is geschikt voor mensen die yogadocent willen worden of simpelweg yoga willen studeren voor eigen spirituele, fysieke en/of intellectuele groei.

Indien je nog vragen of twijfels hebt over de Arhanta Yoga Hatha Yoga docenten opleiding, voel je vrij om contact op te nemen met ons via info@arhantayoga.org, we zullen je vragen met plezier beantwoorden.

Subscribe now to receive our series of short e-books

Our E-books

Subscribe to our mailing list and receive a series of short e-books

Leave a Reply