June 3, 2022

Een paar jaar geleden had ik het ongelooflijke geluk een aantal zeer succesvolle hypnotherapie sessies te hebben met een jonge man genaamd Raj. Ik zal nooit de dag vergeten dat ik hem ontmoette. Hij werkte als barista in onze buurt espresso bar. Hij had een aanstekelijke lach en een charismatische lach. Het klikte meteen toen we elkaar ontmoetten.

Uit ons eerste gesprek kon ik meteen opmaken dat hij ook briljant was. Waarom werkte hij dan in een koffiebar waar alleen studenten van de plaatselijke universiteit werkten? Gebaseerd op toevallige observatie, leek Raj tegen de 30 te zijn. Hij leek veel te oud voor deze baan. Er klopte iets niet.

De volgende weken keek ik reikhalzend uit naar mijn ochtendgesprekken met Raj. Het was een vriendelijke, speelse babbel die grensde aan hilariteit. Ik vond het geweldig.

Op een dag liet Raj de bom vallen en vroeg: ‘Wat doe je voor werk?

Ik zei, ‘Ik ben een klinisch hypnotherapeut.

Dat trok zeker zijn aandacht, want hij vuurde terug, ‘Wat is dat?’.

Ik vertelde hem dat het een therapie techniek is die gebruik maakt van geleide meditatie om emoties te helpen genezen.

Met wijd open ogen antwoordde hij onmiddellijk: ‘Kan het ervoor zorgen dat ik me niet meer waardeloos voel?’

‘Hmmm…misschien’, zei ik. ‘Weet je wat, waarom kom je niet binnen en probeer je het niet eens? Voor jou is de eerste sessie gratis.’

We boekten ter plekke een sessie voor de volgende week.

Genezing met Klinische Hypnotherapie

Het Achtergrondverhaal

Toen Raj de volgende week kwam, werden mijn vermoedens bevestigd. Hij was briljant. Hij studeerde cum laude af aan de plaatselijke universiteit in computer programmeren. Hij had indrukwekkende werkaanbiedingen die op hem wachtten op het moment dat hij zijn diploma kreeg.

Wat is er aan de hand?’, vroeg ik. ‘Waarom ben je koffie aan het pompen?’

Ik kwam er al snel achter dat Raj uit een familie van zeer succesvolle ondernemers kwam. Zijn vader had een fortuin vergaard door baanbrekend werk te verrichten met gespecialiseerde medische apparatuur.

Maar het enige wat Raj zich van zijn vader herinnerde, was dat hij een enorm ego had. Hij zag Raj alleen maar als een verlengstuk van zichzelf. Zijn herinneringen aan zijn vader waren gevuld met verwijten over zijn tekortkomingen. Die waren zijn hele leven constant.

Hij zag me nooit voor wie ik was’, zei hij. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik niet goed genoeg was, zelfs nadat ik cum laude was geslaagd. Weet je wat mijn vader bij mijn diploma-uitreiking tegen me zei? Hij zei: ‘Je mag dan slim zijn, maar in het bedrijfsleven zul je niet zoals ik zijn’.

Raj zei verder: ‘Ik had maar twee woorden voor hem in mijn stille reactie… F**k you. Toen heb ik me voorgenomen om hem gelijk te geven.

Vanaf die dag sloeg Raj het ene na het andere sollicitatiegesprek en aanbod van een baan af. Hij begon ook veel wiet te roken. Hij had geen interesse in vrouwen, banen, recreatie, of het leven zelf.

Op een dag kwam hij erachter dat zijn vader kanker had. Raj herinnerde zich de dag voordat zijn vader stierf. Zijn vader was zwak, maar volledig alert.

Ik ging bij hem op bezoek de dag voordat hij stierf. Weet je wat hij tegen me zei? Niets. Hij erkende mijn aanwezigheid niet eens. Dat liet me achter met zoveel tegenstrijdige emoties dat ik in een zeer diepe depressie belandde. Het kostte me een paar maanden om mezelf eindelijk van de bank te slepen. Toen kreeg ik deze koffiejob.

De Hypnotherapie Sessies

In onze eerste sessie onderzochten we zijn onderdrukte emoties. Terwijl ik hem in een zeer ontspannen toestand bracht, vroeg ik hem om de gevoelens van onwaardigheid op te roepen. Hij barstte onmiddellijk in tranen uit en snikte oncontroleerbaar gedurende de volgende 10 minuten, terwijl hij elke ervaring van onwaardigheid die hij ooit had gehad, herbeleefde.

Een grote emotionele ontlading in de eerste sessie’, dacht ik. Uitstekend’.

Een paar weken later werkten we aan vergeving met zijn vader. In slechts één diepe sessie was hij in staat om zijn hele perceptie van hem te veranderen. Hij voelde een enorme opluchting. Na de sessie zei hij: “Ik weet niet hoe ik het gedaan heb, maar ik heb hem gewoon losgelaten. Het was een enorme bevrijding’.

In onze laatste sessie gebruikten we een dynamische toekomstvisualisatietechniek die hem hielp mogelijke toekomsten te zien en te voelen. De sessie was ongelooflijk inspirerend en levendig. Hij zei: ‘Ik voel energie door mijn lichaam gonzen’. Hij leek erg enthousiast toen hij wegging.

Ik was niet in staat om naar de koffieshop te gaan voor een paar weken na onze laatste sessie. Toen ik er was, was Raj er niet. Toen ik vroeg wat er met Raj gebeurd was, antwoordde het nieuwe meisje dat achter de toonbank werkte: ‘Oh, ik werk hier pas sinds kort. Ik weet het niet.

Ongeveer anderhalf jaar later, kreeg ik een kerstfoto van Raj. Het was een foto van hem en zijn prachtige nieuwe bruid. Ze straalden allebei een enorme grijns. Zij was zwanger.

Op de achterkant van de foto stond een handgeschreven briefje met de tekst: “Een nieuw online bedrijf begonnen. Doet het goed. Je hebt een idee. Heel erg bedankt.

Wat is Hypnotherapie?

Het succes van Raj was een schitterend voorbeeld van hoe hypnotherapie kan werken. Maar om het goed te begrijpen, wil ik eerst de vraag beantwoorden: “Wat is hypnotherapie?”.

Hypnotherapie is een vorm van diepe geleide meditatie die gebruikt wordt om toegang te krijgen tot het onderbewustzijn om voornamelijk drie gebieden van het leven te beïnvloeden, 1) emotionele en fysieke genezing, 2) het verbeteren van creativiteit, en 3) het uitbreiden van het bewustzijn (d.w.z. spiritueel ontwaken).

Hypnotherapie en Genezing

Emoties worden geboren om ervaren te worden. Als ze dat zijn, verdwijnen ze. Wanneer dat niet het geval is, komen ze vast te zitten in het lichaam en in het onderbewustzijn. Daar zullen ze leven, als kleine wezens, wanhopig hun levenscyclus willen voltooien.

Als we onze emoties blijven negeren en ze in het onderbewustzijn stoppen, zullen de emoties scenario’s gaan creëren waarin ze ervaren kunnen worden. Het zal niet lang duren voordat we herhalende patronen zien van dezelfde pijn, steeds weer opnieuw.

Soms zullen onderdrukte emoties zich in ons lichaam manifesteren, in plaats van zich herhalende patronen. Ze kunnen de vorm aannemen van verwondingen of zelfs ernstige ziekten.

Als je denkt dat je vrijgesteld bent, dan is dat niet zo. Het overkomt iedereen. Hypnotherapie kan een geweldige modaliteit zijn om die onderdrukte emoties vrij te maken en die zich herhalende patronen te stoppen.

Hypnotherapie en Creativiteit

Wanneer het onderbewustzijn vrij is van onderdrukte emoties, zullen niet alleen terugkerende patronen ophouden te bestaan, maar zullen ook de deuren naar je creativiteit opengeblazen worden. De innerlijke obstakels en blokkades zullen weg zijn. Dan zal hypnotherapie in staat zijn om je te helpen de bron van creativiteit zelf aan te boren. Dit kan niet alleen ervaren worden in traditionele kunstvormen, maar op elk gebied van het leven.

Hypnotherapie en Bewustzijn

Als je hypnotherapie blijft gebruiken om je onderbewustzijn op te ruimen en je vibratie te verhogen, zul je vroeg of laat de Universele levenskracht ervaren – noem het God, het goddelijke, het universum, of wat je maar wilt.

De ervaring kan komen in de vorm van synchroniciteiten, wonderen, of mystieke ervaringen. Als die verbinding eenmaal gemaakt is, zul je hem nooit meer vergeten. Je leven zal ook nooit meer hetzelfde zijn. Dan begint de echte dans van het leven.

Voor Raj was het de herontdekking van zichzelf, geworteld in creativiteit te midden van de vreugde van familie en relaties. Een werkelijk prachtig leven.

 

Over de auteur

Joseph Drumheller

Joseph Drumheller is a leader in meditation and healing and a four-time, award-winning author. His mission is to assist people of all ages in becoming the greatest version of who they are meant to be. He has spent over 25 years working in the worlds of meditation, healing, and spirituality. Six of those years he spent perfecting his craft by working with cancer patients in a radiation clinic in Bellingham, WA. Since 1991, Joseph has performed over 2,000 private sessions, led numerous seminars, workshops, online courses, and retreats, and published an assortment of books for adults and children. For the Arhanta Online Academy Joseph is offering an extensive Hypnotherapy Master Certification Course

Related Posts