June 3, 2022

Hypnotherapie Technieken voor Holistische Professionals & Yoga Docenten

Hypnotherapie is een diepe vorm van geleide meditatie die kan worden gebruikt om stress te verminderen, een verscheidenheid aan emotionele en mentale uitdagingen te genezen, creativiteit te verhogen en iemands spirituele bewustzijnservaring te verruimen.

Naast het feit dat het een vorm van transformatieve therapie op zich is, kan het ook gebruikt worden in groepsverband en bij privé yoga sessies. Helaas realiseren veel holistische beoefenaars zich niet dat ze hypnotherapie (geleide meditatie) technieken kunnen gebruiken om hun bestaande praktijk te verbeteren. De toepassing van hypnotherapie technieken kan waarde en diepte toevoegen aan beroepen zoals yoga, massage, fitness en gezondheidsprogramma’s, acupunctuur, natuurgeneeskunde, psychologie, en alle andere beroepen die werken op het gebied van de lichaam/geest verbinding.

Lees meer: Klinische Hypnotherapie – een methode om genezing, creativiteit en spirituele groei te ondersteunen

Hier volgt een lijst van technieken die ik al tientallen jaren gebruik, met groepen en individuen, met opmerkelijke resultaten.

Hypnotherapie Technieken voor Inzicht & Genezing

Vrije Stijl

Mogelijke toepassingen: Verkenning, ontdekking, plezier

Dit kan geweldig zijn voor mensen die voor het eerst een geleide meditatie willen uitproberen. Als iemand gewoon aan het experimenteren is met geleide meditatie, stel dan de initiële intentie in op zeer aangenaam, positief of leuk. Deze techniek is ook uitstekend voor een ervaren publiek dat gemakkelijk zijn eigen proces kan sturen. Er kan van alles gebeuren tijdens deze sessies.

Nieuwsgierige Geest

Mogelijke toepassingen: Loskomen van gedachten en emoties, rust, een nieuw perspectief, aarding, centrering

De Curious Mind cultiveert van nature een zekere mate van noodzakelijke onthechting tussen jou en een emotie, gedachte of overtuiging. Plotseling is het niet je boosheid, je gekwetstheid, je depressie, etc.; het is slechts een emotie die je ervaart. Met andere woorden, je emotionele ladingen ben jij niet, ze zijn alleen iets dat jou overkomt. Zoals je zult ervaren, creëert dit een heilzame ruimte tussen jou en de emotie; een zeer behulpzame kloof die het loslatingsproces bevordert.

De Bloesem Techniek

Mogelijke toepassingen: Verwijderen van onderdrukte emoties, blokkades en weerstand

De Bloesem Techniek is een van de beste technieken om te gebruiken bij mensen die voor het eerst komen. Het is symbolisch en niet-invasief. Ze hoeven je niets te vertellen over hun persoonlijke leven, wat een echte bonus is als ze nerveus zijn in hun eerste sessie. Het is ook zeer effectief. Ze zouden binnen een week een verandering moeten merken. Het pakt echter zelden de oorzaak aan, dus het kan slechts gedeeltelijke of tijdelijke verlichting geven.

Leeftijds Regressie

Mogelijke toepassingen: Onderliggende oorzaken, diepe emotionele ontlading, trauma

Leeftijdsregressie is een uitstekende methode om tot de diepere oorzaken te komen die verband houden met de primaire familie (meestal de ouders). Het is vooral goed voor allerlei vormen van misbruik en verwaarlozing die herhalende gedragspatronen hebben gecreëerd. Het idee is om de eerste keer te ontdekken dat een gebeurtenis plaatsvond en die los te laten, waardoor alle volgende gebeurtenissen worden losgelaten.

Zelfvergeving

Mogelijke toepassingen: Vergeef en accepteer jezelf

Als iemand voor meer dan één sessie komt en echt de intentie heeft om te genezen, sla deze techniek dan niet over. Het is waarschijnlijk de meest krachtige en positieve healingtechniek die ik ben tegengekomen. Het is uitstekend te gebruiken na een Leeftijds Regressie in dezelfde sessie.

Vergeving van Anderen

Mogelijke toepassingen: Vergeven en emotioneel loskomen van anderen

Niemand zal ooit vrij zijn zonder diegenen te vergeven die hen pijn hebben gedaan. Het betekent niet dat zij gedrag uit het verleden moeten goedpraten. Maar ze hoeven ook niet emotioneel verbonden te zijn met gebeurtenissen uit het verleden of mensen die hen pijn hebben gedaan. De beste manier om los te komen is de dingen vanuit een ander en eerlijk perspectief te zien, en dat is wat deze techniek mogelijk maakt.

Sub-Persoonlijkheden

Mogelijke toepassingen: Inzicht, intern conflict, besluiteloosheid, richting

Beschrijving: Ieder van ons bestaat uit verschillende onderbewuste delen. In meditatie kunnen we delen isoleren en informatie krijgen, innerlijke conflicten oplossen, of transformatie creëren (bijv. financiën, relaties, carrières).

Spirituele Gidsen en Engelen

Mogelijke toepassingen: Hulp, bijstand, veiligheid, troost, bescherming

Toen ik voor het eerst meditaties begon te leiden, dacht ik dat het idee van Gidsen en Engelen kinderachtig en schattig was. Nu weet ik dat ze echt zijn. Ze kunnen enorm behulpzaam zijn, transformerend, en van enorm nut. Ik heb meer dan één publiek gehad wiens vooruitgang pas echt op gang kwam toen ze hun gids ontdekten. Sommige mensen hebben zeer intieme en echte relaties met hun gidsen.

Dialoog met de Voorwaarde

Mogelijke toepassingen: Faciliteren van fysieke genezing, inzicht

Ik heb deze techniek veelvuldig gebruikt met kankerpatiënten. Met deze techniek kan je publiek daadwerkelijk praten met de ziekte of aandoening om inzichten en informatie over genezing te verkrijgen.

Koord Verwijdering

Mogelijke toepassingen: Energie zuigende relaties

Deze techniek kan worden gebruikt als het publiek zich emotioneel leeggezogen voelt, uitgeput is van energie, of betrokken is bij een parasitaire relatie.

Levenscontract

Mogelijke toepassingen: Controle nemen over levensomstandigheden, gezonde verandering vergemakkelijken

Deze techniek kan het best gebruikt worden voor iemand die controle wil nemen en een levensverandering in gang wil zetten. Het idee is dat het levenscontract waar ze sinds hun geboorte onder staan, op zijn einddatum is gekomen. In de sessie zal het publiek het contract herzien, ongewenste elementen verwijderen, en een nieuw contract schrijven met elementen van hun keuze. Onderdelen van het oude contract kunnen karmische gebeurtenissen en relaties zijn die hun doel hebben bereikt.

Vorige Levens Regressie

Mogelijke toepassingen: Onverklaarbare oorzaken, intrige

Ik wend me meestal tot regressies van vorige levens als ik niet weet wat ik anders zou kunnen proberen. Ik ben altijd een beetje sceptisch geweest tegenover deze techniek, maar het levert vaak verbazingwekkende resultaten op. Sommige mensen komen speciaal voor Past Life Regressions voor een intrige.

Verwijdering van Entiteiten

Mogelijke toepassingen: Langdurig uit zijn verband gerukt gedrag, het onverklaarbare

Allereerst lijken Entiteiten vrij zeldzaam te zijn. Je moet echter heel voorzichtig zijn als je besluit deze techniek te gebruiken. Voordat je met Entiteiten gaat rommelen moet je jezelf beschermen met een helder blauw of wit licht of wat voor jou het beste werkt. Sommige van hen kunnen een beetje aan de boze kant zijn. De meesten zijn gewoon verdwaald en een beetje verward, meestal door hun plotselinge fysieke dood. Ze hebben zich waarschijnlijk gewoon vastgegrepen aan wie er op dat moment beschikbaar was (d.w.z. je publiek). Als ze zich vastklampen aan je publiek, kan dat hun leven behoorlijk ontwrichten op een manier die volledig uit de context van hun leven lijkt te zijn. Entiteiten willen meestal gewoon naar huis. Ze kunnen de healing sessie zien als een open raam en een manier om weg te komen. Je zou onbedoeld in de weg kunnen staan.

Hoger Zelf

Mogelijke toepassingen: Hoger innerlijk bewustzijn, kern van zelfontdekking

Ik moet toegeven dat ik deze nog niet veel gebruikt heb omdat ik meer gericht was op emotionele en fysieke genezing en niet op het gebied van hogere spirituele expansie. Toch kan deze techniek gebruikt worden voor zelfbewustzijn en het ontplooien van spirituele gaven, vooral op psychisch en intuïtief gebied.

Het Creëren van een Nieuw Positief Gevoel

Mogelijke toepassingen: Vervangen van een ongewenste emotie / gedachte

Nadat je publiek ontspannen is, creëer je een nieuw, gezond gevoel dat ze met zich mee kunnen nemen naar de toekomst.

Toekomstige Progressie & Manifesteren

Mogelijke toepassingen: Creëren van een gewenst toekomstig resultaat

Laat je publiek zich voorstellen dat ze naar de toekomst gaan om hun nieuw gecreëerde gevoel ‘uit te proberen’. Neem hen mee naar een tijd en plaats in de toekomst waar ze normaal een onaangename situatie zouden ervaren met de geladen emotie die ze net hebben losgelaten. Laat hen deze keer dezelfde denkbeeldige situatie ervaren met het nieuw gecreëerde gevoel. Dit is het planten van een zeer krachtige post-hypnotische suggestie die ze de komende dagen zullen beleven.

Conclusie

Als je op zoek bent om je bestaande praktijk en lessen aan te vullen met hulpmiddelen om stress los te laten, genezing, creativiteit, of innerlijke expansie te verbeteren, schrijf je dan vandaag nog in voor mijn Hypnotherapie Master Certificatie Cursus en breng je beroep naar het volgende niveau.

Over de auteur

Joseph Drumheller

Joseph Drumheller is a leader in meditation and healing and a four-time, award-winning author. His mission is to assist people of all ages in becoming the greatest version of who they are meant to be. He has spent over 25 years working in the worlds of meditation, healing, and spirituality. Six of those years he spent perfecting his craft by working with cancer patients in a radiation clinic in Bellingham, WA. Since 1991, Joseph has performed over 2,000 private sessions, led numerous seminars, workshops, online courses, and retreats, and published an assortment of books for adults and children. For the Arhanta Online Academy Joseph is offering an extensive Hypnotherapy Master Certification Course

Related Posts