June 3, 2022

Wat is Klinische Hypnotherapie? Het is een diepe vorm van geleide meditatie om cliënten te helpen bij genezing, creativiteit, en spirituele groei. Ik ben al bijna drie decennia betrokken bij Klinische Hypnotherapie en door de woorden gehypnotiseerd en hypnose, is Klinische Hypnotherapie gehuld in een mist van misverstanden. Maar het is eigenlijk heel simpel.

Klinische Hypnotherapie en Genezing

Klinische Hypnotherapie werkt bijna bovenmatig in de onderbewuste geest. Om te begrijpen hoe hypnotherapie werkt, is het belangrijk de onderbewuste geest te begrijpen.

Het Onderbewustzijn

Onder onze wakkere staat en het rationele bewustzijn ligt het onderbewustzijn. Per definitie zijn we ons normaal gesproken niet bewust van dit aspect van ons wezen (sub betekent onder). Terwijl wij druk bezig zijn met onze dag, diep verdiept in het bewuste, ligt het onderbewuste stilletjes onder de oppervlakte.

Het is de thuisbasis van de niet-fysieke gebieden van de menselijke ervaring. Sommige aspecten zijn onze dromen, intuïtie, creatieve ideeën, verbeelding, en het meest belangrijk in de wereld van genezing, onze emoties.

In aanvulling op wat hierboven is opgesomd, bevat het onderbewustzijn ook onze percepties. Deze percepties zijn onbewuste overtuigingen van wie we denken dat we zijn als mensen en hoe we denken dat de wereld werkt. Met andere woorden, wie we denken dat we zijn als mensen en hoe we denken dat de wereld in elkaar zit, leeft stilletjes onder het bewustzijn in het onderbewustzijn. En veel van die percepties worden gevormd toen we nog jong waren.

Onderdrukte Emoties

De mens is ontworpen om te groeien en het leven ten volle te ervaren. Dat omvat al onze emoties. Pijn, jaloezie, woede, enthousiasme, vreugde, tevredenheid, enz. maken allemaal deel uit van de menselijke ervaring.

Wanneer emoties volledig worden ervaren, verdwijnen ze. Het probleem ontstaat wanneer we het ervaren van onaangename emoties vermijden. We stoppen ze in feite in de kast om op een later tijdstip weer op te duiken… en dat doen ze, soms met kracht.

Onervaren en onaangename emoties kunnen onderdrukt worden in het onderbewustzijn, zonder dat we dat bewust weten of van plan zijn. Als dat gebeurt, blijven ze daar hangen. Het onderbewustzijn zal dan doorgaan met het opnieuw creëren van ongemakkelijke omstandigheden in ons leven, zodat de onderdrukte emoties ervaren kunnen worden en hun levenscyclus kunnen uitleven.

Herhalende Patronen

Hoe weet je of je onderdrukte emoties hebt? (Het antwoord is simpel… herhalende patronen van pijn. Als je lastige emoties hebt die zich herhalen in vergelijkbare omstandigheden, ongeacht de mensen met wie je te maken hebt, dan is het een onderdrukte emotie. Er is een onderdrukte emotie voor bijna elke moeilijke levenssituatie. Het vergt een zekere mate van eerlijke zelfreflectie om je herhalende patronen te ontdekken, en ze dan te herkennen als uitvindingen van je eigen onderbewustzijn.

Kan Klinische Hypnotherapie Onderdrukte Emotie Genezen?

Ja. Onderdrukte emotie (en de patronen die ze creëren) kunnen worden losgelaten in hypnotherapie sessies wanneer een cliënt in een diepe staat van ontspanning komt. Wanneer de geest diep ontspannen is, zal de onzichtbare beschermende barrière tussen de bewuste en onderbewuste geest (de Kritische Faculteit van de Geest genoemd) zich laten zakken. Wanneer de Kritische Faculteit is neergelaten, is de onderbewuste geest open. Wanneer het onderbewustzijn open is, kunnen talrijke technieken van de Klinische Hypnotherapie worden toegepast om de gewenste resultaten in genezing te bereiken.

Wat voor nut heeft Klinische Hypnotherapie bij Genezing?

Klinische Hypnotherapie kan effectief gebruikt worden overal waar sprake is van onderdrukte emotie en/of zich herhalende patronen van lijden. In de drie decennia dat ik als Klinisch Hypnotherapeut werk, heb ik cliënten geholpen met Verlating, Onwaardigheid, Verslavingen, Astma, Atletiek, Kanker, Fibromyalgie, Fysieke Pijn, Gewichtsverlies, Depressie, Eet- en Slaapstoornissen, Vergeving, PTSS, Stress, Dood en Sterven, Emotionele Pijn, Rouw en Verlies, Paniekaanvallen en Angst, Relaties en Familie, Seksueel en Fysiek Misbruik, Carrière en Financiën, Echtscheiding, Grote Levensveranderingen, en Verleden Levensverstoringen.

Hoe weet ik of Klinische Hypnotherapie Werkt?

Hoe ziet genezing eruit en hoe voelt het? Dat is een goede vraag. We doen dit tenslotte niet alleen voor ons vermaak. Eerst en vooral stopt het lijden. Je beoogde gebieden van genezing verbeteren. Angstaanvallen gaan weg, relaties worden beter, geldproblemen verdwijnen, gezondheid herstelt, bewustzijn neemt toe. Kortom, je voelt je beter. Het leven verbetert.

Meer specifiek, het volgende is een lijst van dingen die waarschijnlijk zullen gebeuren de volgende week na een Klinische Hypnotherapie sessie.

 • Uw conditie verbetert
 • Toevalligheden / Synchroniciteit / “Magie”
 • Onopgeloste situaties dienen zich aan
 • Verbeterde kijk op het leven
 • Toename van vertrouwen
 • Gevoel op je levenspad te zijn
 • Verbeterde focus in levensrichting
 • Je weet wat je te doen staat
 • Verhoogde ontspanning /welzijn /minder stress
 • Verhoogd bewustzijn van zintuigen
 • Verhoogde creativiteit
 • Versterkte gevoelens (liefde, woede, geluk, verdriet, etc.)
 • Lichamelijke kwalen verlicht
 • Emotionele symptomen verdwijnen (depressie, angst, fobieën, enz.)
 • Levendige dromen
 • Verhoogde energie, enthousiasme

In zeldzame gevallen, na een eerste sessie, kan het lijken alsof de dingen erger worden. Dit is meestal een tijdelijke ervaring. Het onderbewustzijn probeert onderdrukte emoties te zuiveren. Het is het beste voor de cliënt om zo afstandelijk mogelijk te blijven, en het gewoon te laten gebeuren.

 • Uw toestand verergert
 • Emotionele symptomen nemen toe (depressie, angsten, fobieën, etc.)
 • Lichamelijke kwalen worden erger
 • Je wordt ziek

Werkt Klinische Hypnotherapie voor Iedereen?

Nee. In mijn observaties van het doen van hypnotherapie gedurende bijna drie decennia, is het duidelijk dat Klinische Hypnotherapie niet voor iedereen is. Naar mijn schatting is ongeveer 20% van de bevolking van nature geneigd tot hypnotherapie. Het is niet ongewoon dat deze cliënten wonderbaarlijke doorbraken, genezingen en ontwakingen ervaren. Aan de andere kant heeft ongeveer 20% geen enkele neiging tot hypnotherapie en zal er in de loop van zijn leven waarschijnlijk nooit gebruik van maken. De overige 60% zit daar ergens tussenin.

Er zijn veel factoren die er toe bijdragen dat iemand wel of niet baat heeft bij Klinische Hypnotherapie. Sommige van die factoren kunnen zijn: persoonlijkheidstype, ervaringen uit het verleden, en alle vormen van conditionering (d.w.z. familie, peer groups, opvoeding, religie, cultuur, maatschappij, en de media).

Hoe ziet een Sessie Klinische Hypnotherapie Eruit?

Klinische Hypnotherapie sessies duren ongeveer een uur en kunnen persoonlijk, telefonisch of via het internet gedaan worden. Ik begin met een gesprek met de cliënt, om onderdrukte emoties te identificeren en waar ze die voelen in hun lichaam. De cliënt gaat dan in een comfortabele houding liggen of zitten en ik lees een verhaal voor om hem in een diepe ontspannen toestand te brengen.

De cliënt blijft de hele tijd wakker en bewust. Het is een beetje als dromen terwijl je wakker bent. Als de cliënt diep ontspannen is, gebruik ik verschillende technieken om onbewust onderdrukte pijn los te laten. De sessies worden afgesloten met het creëren van een positieve emotie in het onderbewuste, die de cliënt in de toekomst kan beleven. Sessies zijn vaak diep ontspannend en diepgaand inzichtelijk.

Klinische Hypnotherapie en Creativiteit

Mens zijn betekent creatief zijn. Het is ons geboorterecht. Iedereen creëert het leven dat ze elke dag leiden, zelfs als het lijkt op een saaie en levenloze routine. Dat komt omdat we allemaal een product zijn van de keuzes die we maken of niet maken.

Klinische Hypnotherapie en Creativiteit

Verhoogde creativiteit is een natuurlijk bijproduct van hypnotherapie. Waarom? Omdat wanneer we in een diep ontspannen toestand komen en onderdrukte emoties uit het verleden loslaten, obstakels voor de bron van creativiteit effectief worden verwijderd. Die kanalen worden dan permanent geopend, waardoor creativiteit kan doorstromen. Op dat moment is het aan jou om te bepalen hoe je de gave gaat gebruiken.

Traditionele Creativiteit

Wanneer de meesten van ons denken aan creativiteit, denken we aan de kunsten (dans, muziek, schrijven, films, theater, enz.). Creativiteit kan echter veel verder reiken dan de kunsten en zich uitstrekken tot elk aspect van het leven, zoals het bouwen van een huis of het ontwerpen van een tuin. De interne mechanismen blijven echter dezelfde.

Je kunt elke kunstenaar vragen waar zijn creativiteit vandaan komt. Velen zullen het niet weten en zullen iets zeggen als: “Het komt ergens anders vandaan.” Verder hebben veel scheppers de neiging om in een natuurlijke ontspannen staat te komen terwijl ze creëren. Het is een tijdloze en wakkere meditatieve staat, vaak aangeduid als “The Zone”. Klinische Hypnotherapie kan helpen om die creatieve staat te creëren en te behouden. Scheppers die regelmatig gebruik maken van hypnotherapie technieken kunnen hun creativiteit vergroten en het makkelijker vinden om in “De Zone” te komen. Het resultaat is een constante stimulatie van hun creatieve visie en intuïtieve inzichten.

Manifesteren – het Creëren van je Persoonlijke Realiteit

Manifesteren is een Klinische Hypnotherapie techniek gebaseerd op het concept van ‘wat in je leeft zal naar je teruggekaatst worden in je dagelijkse leven’. In feite manifesteert iedereen zich dagelijks. Het enige probleem is dat velen van ons onze angst en negativiteit projecteren in de wereld, wat vaak onze realiteit kan vormen.

Manifestatie technieken geven een positieve draai aan het creatieve potentieel van het onderbewustzijn. Het wordt gedaan door het creëren van een positieve visie aan de binnenkant en te wachten tot het verschijnt in de 3D wereld. Het kan worden toegepast op elk gebied van het leven (gezondheid, relatie, financiën, het kopen van een huis of auto, prestatie resultaten, etc). Echter, als onderdrukte emotie naar boven komt tijdens het manifestatieproces, kan het zijn dat je die eerst moet loslaten.

Klinische Hypnotherapie en Spiritueel Ontwaken

Dit is waar Klinische Hypnotherapie naar een geheel nieuw niveau kan gaan door het creëren van ervaringen die ongelooflijk, wild, onvoorspelbaar, surrealistisch, buitenissig, magisch, wonderbaarlijk en gewoonweg leuk zijn! Dit is waar hypnotherapie tot leven komt, en voor mij, dat is waar het allemaal om draait.

Wat is een Spiritueel Ontwaken?

Historisch gezien, verwijst een spiritueel ontwaken naar een verschuiving in bewustzijn, of een ontwaken tot een bewustzijn van de realiteit, dat voorheen ongerealiseerd was. Vaak leidt dit tot de ervaring van Eenheid met Al Dat Is.

De essentie van die Eenheid, die ons allen bindt, is een vorm van universele energie. Hypnotherapie kan je helpen je te openen en die energetische ervaringen in je wezen te integreren. Wat betekent dat eigenlijk? Het betekent dat je leven net is veranderd… heel erg.

Spiritueel Ontwaken is een Gebeurtenis

Wat je hebt ervaren zal je in staat stellen de wereld te zien zoals je die nog nooit hebt gezien. Je perceptie van wat het leven is en hoe de wereld functioneert zal zich uitbreiden naar enorme nieuwe sferen en mogelijkheden, die zich ver buiten de fysieke wereld uitstrekken. Het leven kan heel dynamisch en opwindend worden.

U kunt visioenen krijgen of uitzonderlijke zintuiglijke ervaringen. Een spiritueel ontwaken kan ook een tijdlang aanhouden. Maar wat de omstandigheid ook is, je wordt opnieuw bedraad om je te verbinden met een hoogst intelligente energie-aanwezigheid die veel groter is dan jij bent. Je zult daarna niet meer dezelfde persoon zijn.

Spiritueel Ontwaken is Persoonlijk

Er zijn evenveel verschillende manieren om een spiritueel ontwaken te ervaren als er mensen zijn die ze ervaren. Elke is op maat gemaakt door een hogere intelligentie om de ervaring te optimaliseren die nodig is. Plus, het kan meer dan eens in je leven gebeuren. Eén ding is zeker, het zal niet saai zijn en hypnotherapie kan een ongelooflijk nuttig hulpmiddel zijn.

Disclaimer – geen van ons kan een spiritueel ontwaken laten gebeuren

Spirituele ontwakingen worden geboren uit een hogere intelligentie. Noem het God, het Goddelijke, het Universum, Collectief Bewustzijn, of wat je maar wilt. Het is deze aanwezigheid die het allemaal laat gebeuren. Het enige wat we kunnen doen is het vibrationele podium instellen. Hier zijn echter een paar trucs die de tand des tijds hebben doorstaan.

VerlangenAls je wilt dat een spiritueel ontwaken gebeurt en je onderneemt actie, dan zal het gebeuren. De energie die de leiding heeft zal je gebeden beantwoorden, in zijn eigen tijd en op zijn eigen manier. Onthoud dat het allemaal om persoonlijke groei gaat, dus wees bereid om wat moeite te doen. Je hebt misschien wat genezing of rijping te doen. Hou ook in je achterhoofd dat het niet zal gebeuren zoals jij denkt dat het zal gebeuren.

Hypnotherapie en meditatie Hypnotherapie is een vorm van meditatie die een positieve biochemische verandering in de hersenen teweegbrengt. Het maakt ook de weg vrij voor een spiritueel ontwaken, door je persoonlijke energie af te stemmen op de energie die het laat gebeuren. Werkend als een goddelijke uitnodiging aan die bron, kan hypnotherapie de toon zetten door je innerlijke weerstand op te lossen.

Het leven van deugdenDeugden zijn menselijke gedragseigenschappen die de ervaring van het leven stimuleren. Het zijn portalen die de persoonlijke vibratie verhogen en die toegankelijk zijn met hypnotherapie.

Wanneer hypnotherapie helpt om deze deugden in actie te zetten, zetten ze het energetische podium voor een spiritueel ontwaken. Sommige van deze deugden omvatten mededogen, zelfaanvaarding / zelfvergeving, vergeving, en dankbaarheid.

Wat zijn enkele Resultaten van een Spiritueel Ontwaken?

Zoals ik al eerder zei, zal een spiritueel ontwaken een gebeurtenis zijn die je niet snel zult vergeten. Hieronder staan een paar dingen die kunnen gebeuren tijdens een spiritueel ontwaken.

 • Je hebt het gevoel dat er iets in je is gebeurd
 • Je leven ondergaat een belangrijke verandering
 • Synchroniciteiten en toevalligheden gebeuren regelmatig
 • Je verlangt naar verbinding en betekenis
 • Je wilt weten wie je bent
 • Je begint subtielere energieën te ervaren
 • Je gevoeligheid neemt toe
 • Creativiteit neemt toe
 • Nieuwe mensen met dezelfde interesses beginnen zich aan te dienen
 • Veelvuldige ervaringen van diepe vrede en kalmte
 • Onverwachte gevoelens van geluk, vreugde en gelukzaligheid
 • Je voelt je verbonden met de natuur en het hele leven
 • Relaties worden beter
 • Je verliest interesse in angst, oordeel en conflict
 • Remmingen worden losgelaten
 • Intuïtie en paranormale vermogens worden scherper
 • Bewustzijn neemt toe, het aanvoelen van energie wordt geactiveerd
 • Het leven heeft meer betekenis en doel
 • Er ontstaat een verlangen om bij te dragen, je wilt geven
 • Welzijn neemt toe (fysiek, financieel, emotioneel en spiritueel)
 • Genezing kan intens versnellen
 • Het leven wordt interessanter, spannender en leuker
 • Gebeden worden verhoord
 • Problemen beginnen vanzelf te verbeteren
 • Het leven gaat moeitelozer, de dingen stromen
 • Overvloed straalt, er wordt voor je gezorgd
 • Wonderen gebeuren

Conclusie

Klinische Hypnotherapie is voor iedereen die verlangt naar persoonlijke genezing en spiritueel ontwaken. Als je een hartstochtelijke interesse hebt in meditatie en/of spiritualiteit, is deze methode iets om je in te verdiepen. Het is interessant voor professionals in de gezondheidszorg, denk aan Yoga Instructeurs, Psychologen, Counselors, Energy Healers, Natuurgeneeskundigen, Hospice Zorgverleners, Hypnotherapeuten, Reiki Practitioners, of elke professional die werkzaam is in holistische en wellness gerelateerde carrières, die hun praktijk willen aanvullen door technieken van deze magische, levensveranderende modaliteit op te nemen.

Over de auteur

Joseph Drumheller

Joseph Drumheller is a leader in meditation and healing and a four-time, award-winning author. His mission is to assist people of all ages in becoming the greatest version of who they are meant to be. He has spent over 25 years working in the worlds of meditation, healing, and spirituality. Six of those years he spent perfecting his craft by working with cancer patients in a radiation clinic in Bellingham, WA. Since 1991, Joseph has performed over 2,000 private sessions, led numerous seminars, workshops, online courses, and retreats, and published an assortment of books for adults and children. For the Arhanta Online Academy Joseph is offering an extensive Hypnotherapy Master Certification Course

Related Posts